jajka na twardo
-
Gotowane jajka - jak je właściwie przechowywać? Upewnij się, że robisz to dobrze
Gotowane jajka, których nie zjemy, najczęściej trafiają do naszych lodówek. Wydawałoby się, że to właściwy sposób ich przechowywania. Niestety, nie do końca. Wyjaśniamy, co zrobić, by dłużej zachowały świeżość.
-
Jak ugotować jajka na twardo? Wypróbuj ten sposób, a skorupka sama z nich zejdzie
Jak ugotować jajka na twardo, by dały się łatwo obierać? Amerykańska tiktokerka znalazła sposób, dzięki któremu wyjdą idealne, a białko już nigdy się nie rozpadnie.
-
Jajka po tatarsku to doskonała propozycja, która urozmaici przyjęcia. Sprawdź jak je przygotować
Jeśli szukasz ciekawej wersji na przygotowanie jajek, dodaj do nich sos tatarski. Ta prosta w przygotowaniu przystawka zachwyca smakiem i pięknie się prezentuje. Wystarczy kilka prostych składników, by je przygotować a efekt jest gwarantowany.
-
Uniknij błędów podczas gotowania jajka na miękko lub twardo. Sprawdź, co do tej pory robiliśmy źle
Jak ugotować jajko na twardo? Wydaje się, że wiemy, jak sprawić, by wyszło idealne - przecież (na pozór) nie ma w tym nic trudnego. Ale czy na pewno? Okazuje się, że większość źle gotuje jajka! Jakich błędów musimy unikać przy gotowaniu ich na...
-
Najgorszy sposób na przyrządzenie jajek - to wtedy tracą swoje wszystkie właściwości odżywcze!
Często zastanawiamy się nad tym, w jaki sposób obróbka termiczna wpływa na produkty spożywcze. Gotujemy je, smażymy, grillujemy lub pieczemy. Który więc sposób przygotowywania jajek jest najmniej bezpieczny?
-
Pasta jajeczna. Przepis na królową śniadań w klasycznej wersji dla każdego
Pasta jajeczna to klasyk w wielu domach. Idealna alternatywa dla żółtego sera lub wędliny. Świeża bułeczka z pyszną pastą to doskonały początek dnia. Jeśli codziennie dopada cię dylemat, z czym zjeść kanapki, to wypróbuj nasz przepis i ciesz się...
-
Jajka wielkanocne na pięć sposobów. Jak zrobić je z pomysłem?
Zastanawialiście się już, jakie jajka podać na tegoroczną Wielkanoc? Mamy dla was pięć pomysłów. Akurat wystarczy czasu, by je spokojnie przetestować i wybrać swoich faworytów na świąteczny stół.
-
Sina obwódka wokół żółtka - skąd się bierze? Czy można ją jeść? Wyjaśniamy
Gotowane jajka pojawiają się w większości polskich domów. Podajemy je na śniadanie, do kanapki, sałatki czy jako faszerowane przystawki. Zauważyliście, że czasem na żółtku pojawia się sina obwódka? Czy jest się czym martwić?
-
Skąd się bierze szara otoczka na żółtku ugotowanego jajka? Wyjaśniamy
Sina otoczka na żółtku ugotowanego jajka wygląda nieestetycznie. Co można zrobić, żeby się nie pojawiła? Podpowiadamy.
-
Jajka na miękko, czyli śniadaniowy klask. Ile gotować jajka? To zależy
Jajka na miękko to jedna z najpopularniejszych form spożywania jajek na śniadanie. Możemy je zjadać po prostu jako dodatek do kanapek, samodzielną przekąskę, a także w ramach wykwintnego śniadania, jak na przykład proponowanego przez nas przepisu ...
-
Pokazali bułki z restauracji, które w Rosji zastąpiły McDonald's. Miało być smacznie, a wyszło jak wyszło
-
Ogórki kiszone - przepis Magdy Gessler. Lubiana restauratorka dodaje składnik, o którym rzadko się już pamięta
-
Ciasto bananowe bez pieczenia. Najlepszy deser na lato do zrobienia w 15 minut
-
Wyrzucasz skórki od bananów? Błąd. Przygotujesz z nich nawóz, po którym rośliny rosną jak na drożdżach
-
Domowy izotonik najlepszy na upały. Zrobisz go szybko i tanio, a nawodni lepiej niż woda
- Bez grilla trudno wyobrazić sobie lato w Polsce. Dzięki tym poradom i przepisom przygotujesz dania idealne
- Nalewka z czarnej porzeczki - przepis. Babciny sposób na obniżenie ciśnienia z czterech składników
- Jabłecznik - przepis. Najlepsze ciasto na każdą okazję. Ten jeden składnik sprawi, że będzie idealny
- Ciasto z jagodami na oleju - przepis na domowe ciasto. Puszyste, wilgotne i delikatne
- Jak gotować bób, żeby nie wzdymał? Proste sposoby na uniknięcie gastrycznych nieprzyjemności
-
Jajka pękają podczas gotowania? Każdy choć raz miał ten problem. Jest trik, który temu zaradzi
Jajka podczas gotowania często pękają. Na szczęście są proste sposoby, by temu zaradzić. Koniecznie wypróbujcie je przed Wielkanocą.
-
Jajka - źródło zdrowia czy problemów? Zapytaliśmy o to dietetyczkę
Jajka to temat dość kontrowersyjny. Od lat bombardują nas informacje, że albo trzeba je jeść, albo powinniśmy je ograniczać. Gdzie leży prawda? O największe zagwozdki związane z jajkami zapytałam ekspertkę.
-
Jak gotować i smażyć jajka? [MINIPORADNIK]
Jeśli przyrządzanie jajek na różne sposoby to dla ciebie bułka z masłem, nie musisz czytać tego poradnika. Jeśli jednak nie wiesz, ile czasu gotować jajka na miękko lub jajka na twardo albo jak długo smażyć jajko sadzone, trafiłeś we właściwe...