jajka wielkanocne
-
Nudny majonez zamieniłam na sos nie z tej ziemi. W Wielkanoc obleje nim jajka. Każdemu opadnie szczęka
Jak zrobić dobre jajka na Wielkanoc? Czasem wystarczy odpowiednio dobrany sos, aby zamieniły się w prawdziwe kulinarne dzieło sztuki. Zamiast klasycznej wersji z majonezem, w tym roku postaw na stole coś o bardziej wyrazistym smaku.
-
Jajka taplające się w tym kremowym sosie to rarytas PRL-u. Zrób je na święta, a znikną z talerzy w mig
Wielkanocny stół pomieści wiele klasyków, jednak jednego dania nie może wówczas zabraknąć. Mowa tu o jajkach podanych w kremowym, aromatycznym sosie rodem z czasów PRL-u. Taki duet jest nieziemsko smaczny i na dodatek pięknie się prezentuje, co z...
-
Włóż jajka do pieca i nie martw się o wielkanocne przyjęcie. Ich aromat rozejdzie się na cały dom
Gdy zegar tyka, a my nie mamy za wiele czasu na przygotowanie świątecznych przekąsek, na ratunek przychodzą proste i szybkie przepisy. Receptura na te jajka jest wyjątkowa, ponieważ nie wymaga od nas składników, których nie mamy w domu. Smak i...
-
Jajka na ostatnią chwilę. Zrobisz je w mig i zdążysz przed wielkanocnym śniadaniem
Dzisiejszy dzień jest dla wielu bardzo wyjątkowy. Wielkanoc to nie tylko duchowe uniesienia, a także chwila, by zjeść wyjątkowo pyszne dania. Na stole nie może zabraknąć tak przygotowanych jajek. Zrobisz je w kilka minut, a ich smak pozostanie z...
-
Żaden członek rodziny nie widział tak podanych jajek. Gdy je podasz, każdy będzie pod wrażeniem
Jajka w okresie Wielkanocy to produkt, który podajemy pod wieloma różnymi formami. Można z nich zrobić pastę, dodać je do sałatek, a także faszerować. Ale w takim wydaniu prawie nikt ich nie zna. To z czym są zaserwowane jest naprawdę oryginalne i...
-
Jajka grzybki serwuję co roku na Wielkanoc. Nie dość, że obłędnie smakują, to wyglądają jak arcydzieło
Faszerowane czy taplające się w sosie przejdą do lamusa - poznaj spektakularne jajka grzybki, które wyłaniają się z leśnego mchu. Przepis wygląda i smakuje jak prawdziwe arcydzieło, a przygotujesz go z prostych składników i to w mgnieniu oka!
-
Najlepsze jajka w sosie tatarskim. Staropolski przepis od pokoleń króluje na wielkanocnych stołach
Jajeczne specjały podbijają teraz fora i blogi kulinarne, tymczasem wszystko, co najlepsze czeka w szufladzie w babcinym przepiśniku. Mowa tu o staropolskiej recepturze na jajka z kremowym i wyśmienitym sosem tatarskim. Tu obejdzie się bez...
-
Te jajka najszybciej znikną ze świątecznego stołu. Ich wygląd przyciąga wzrok, a to zasługa soku
Wielkanocnym symbolem są oczywiście jajka i je podaje się z różnymi dodatkami i w różnych formach. My także chcemy pokazać nowy sposób na ich przyrządzenie. Gdy po raz pierwszy je zobaczyłam, wiedziałam, że muszę je zrobić. Ich wygląd to jedno, al...
-
Na święta podaj jajka z tymi sosami. Poznasz je i raz na zawsze odrzucisz majonez
Wielkanoc to czas, gdy królują jajka, które podajemy na wiele różnych sposobów. Najpopularniejszym jest ten, gdy układamy je na półmisku i dekorujemy majonezem. W tym roku zapomnij o takiej formie i postaw na coś innego. Wybór sosu ułatwią poniższ...
-
Zawsze tak barwię jajka na Wielkanoc. Łupiny cebuli to nie wszystko, trik z suszonką daje piękny kolor
Malowanie wielkanocnych jajek nigdy nie było takie proste. Poza kultowymi już łupinami cebuli i sokiem z buraka, niezawodny okaże się inny, suszony produkt. Z tym niepozornym dodatkiem nasze pisanki nabiorą pięknego, żywego i oryginalnego koloru.
-
Gdzie wyrzucić filtr do wody? Możesz postąpić na kilka sposobów
-
Rośnie w polskich lasach, a prawie jej nie znamy. Jest podporą dla serca
-
Drożdżowe z bonusem. Rozpływa się w ustach i jest idealnie wilgotne
-
Roladki, dla których porzucisz schabowe. Wystarczy nadziać i owinąć
-
Niemiecka pasta serowa to moja nowa miłość. Jem na śniadanie codziennie
- Wygląda bosko, smakuje lepiej. Sałatkę z grzybkami zrobię na Wielkanoc
- Czy warto jeść rozmaryn? Pomaga nie tylko na problemy trawienne
- W PRL-u bywało słodko. Ten przepis musi powrócić na nasze stoły
- Jak powstają gotowe dania z Żabki? Pojechałam i sprawdziłam
- Najlepsza babka na Wielkanoc. Drożdżowa i piaskowa pójdą w odstawkę
-
Nadziewam jajka kolorowymi pastami i stawiam na wielkanocnym stole. Znikają z talerzy w mgnieniu oka
Nadziewane jajka wieją nudą i są pozbawione kolorów oraz smaków? postaw na te z naszego przepisu, a zrobią furorę podczas wielkanocnego biesiadowania. Wystarczy zadbać o kolorowe, doprawione pasty, wszystko estetycznie zaserwować, by goście błagal...
-
Nie podawaj na Wielkanoc jajek z majonezem. Ten sposób sprawi, że znikną jeszcze szybciej
Wielkanoc to czas pysznych potraw, a główną rolę pełni w nich jajko. Na świątecznych stołach można znaleźć jego różne odsłony, ale takiej z pewnością nie znasz. Można w niej wyczuć nie tylko jajka, lecz także kruche ciasto. Każdy będzie zachwycony...
-
Szkockie jajka zawsze serwuje na Wielkanoc. Nie dość, że robią efekt furorę to smakują rewelacyjnie
Zamiast serwować na Wielkanoc klasyczne jajka faszerowane lub te taplające się w chrzanowym sosie postaw na soczyste i chrupiące jajka po szkocku. Ten rewelacyjny przepis łączy dwa wyjątkowe produkty - taki duet w chrupiącej panierce rozpieści każ...
-
To warzywo barwi jajka lepiej niż buraki i cebula. Od tych kraszanek trudno oderwać wzrok
Farbowanie jajek na Wielkanoc to jedna z tradycji, które w wielu rodzinach przekazywane są z pokolenia na pokolenie i wciąż kultywowane. By zabarwić skorupkę na określony kolor, najlepiej użyć naturalnych barwników, czyli warzyw. Najpopularniejszy...
-
Jak zrobić jajka w sosie musztardowo-chrzanowym? To prostsze niż myślisz, a zadowoli każdego
Jajka w sosie chrzanowym to sycący dodatek, który można serwować solo lub razem z głównym daniem. Na zimno przetrwają podróż w rodzinne strony, na ciepło będą miłym powitaniem dla zmarzniętych gości. Co jeszcze warto wiedzieć na temat tej...
-
To punkt obowiązkowy tegorocznej Wielkanocy. Jajka tak faszerowane będą na językach wszystkich
Wielkanoc bez jajek nie może się odbyć. Na naszych stołach z pewnością będzie można znaleźć je z wieloma dodatkami. Jednak czegoś takiego nikt na pewno nie wymyśli. Połączenie smaków jest oryginalne i to właśnie to zachęca do jedzenia.
-
Jajka z moim farszem zwalają z nóg. Sąsiadka chciała mi zapłacić za ten przepis
Jajka faszerowane z różnymi dodatkami to obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole. Nie tylko są przepyszne, ale i wspaniale się prezentują. Jajka wielkanocne z mojego przepisu znikają z talerzy w ciągu kilku sekund. Jak je zrobić? W tym artykule...
-
Polecany farsz do jajek - na pewno cię nie zawiedzie. Sprawdzi się też jako pasta do kanapek
Farsz do jajek wielkanocnych musi mieć to coś. Szukasz czegoś wyjątkowego dla swoich gości na Wielkanoc? Przygotowaliśmy bardzo proste przepisy na smakowite nadzienie do jajek. Co ważne, taki farsz sprawdzi się także jako szybka pasta do...
-
Te jajka faszerowane zrobią z ciebie kucharza wysokiego szczebla. Zrób je w ten sposób
Jajka faszerowane na Wielkanoc w każdej formie to świąteczny hit. W okresie świąt Wielkiej Nocy są one naprawdę popularne. Oprócz rewelacyjnego smaku mają bardzo ciekawy wygląd, dzięki czemu będą dekoracyjnym elementem stołu. Wejdź i poznaj przepi...
-
W tym roku podaj takie jajka na Wielkanoc. Goście będą przecierać oczy ze zdumienia
Na Wielkanoc podaje się przede wszystkim jajka ugotowane na twardo i faszerowane różnymi nadzieniami. Dość popularne jest też robienie galaretek w kształcie jajek, ale wytrywanych. My mamy jeszcze inną propozycję, która z pewnością zaskoczy gości....
-
Jajka z tym mega farszem to coś, za co pokochają cię bliscy. Wzbogaciliśmy je o soczysty dodatek
Jajka faszerowane to klasyka wśród wielkanocnych przystawek. Są tanie i smakują prawie każdemu - czego chcieć więcej? W artykule znajdziesz kilka inspiracji, które ubogacą świąteczne menu. Przepisy są mega proste, szybkie i ciekawe.
-
Jajka faszerowane pieczarkami z nietypowym składnikiem smakują najlepiej podczas świątecznego wypoczynku
Jajka faszerowane pieczarkami to must have na wielkanocnym stole. Takie przystawki okażą się niezastąpione podczas świątecznego wypoczynku. Sprawdź, jak zrobić najlepsze grzybowe nadzienie do jajek.
-
Jajka faszerowane nie muszą być nudne. Lubiana przez wszystkich ryba z pewnością podkręci ich smak
Jajka faszerowane z nadzieniem z popularną rybą, którą prawie każdy lubi to jedna z najlepszych przystawek na święta wielkanocne. Co ważne, robi się ją bardzo łatwo i szybko, a wygląda zawsze rewelacyjnie. Podpowiadamy, jak zrobić jajka faszerowan...
-
Ten sos do jajek na Wielkanoc to mistrzostwo. Grzyby jeszcze nigdy nie były tak pyszne
Jajka na Wielkanoc to temat rzeka. Wkładamy je do żurku, faszerujemy jakby jutra miało nie być i kąpiemy w majonezie. Jednak dziś podpowiemy wam, jak zrobić sos do jajek, który sprawi, że raz na zawsze zapomnisz o majonezie. Lubisz sos grzybowy?...
-
Jajogrzybki zrobię na Wielkanoc. Kapelusiki nie są z czekolady, a najlepszy jest środek
Zbliża się Wielkanoc i już mnóstwo z nas szuka przepisów na wielkanocne jajka, babki i inne pyszności. Ja także niedawno zaczęłam poszukiwania wielkanocnych inspiracji i trafiłam na YouTube. Znalazłam tam przepis na jajogrzybki, które nie są...
-
Ta przedobiadowa poczekajka to must have na Wielkanoc. Zobacz, jak zrobić najlepsze jajka wielkanocne
Jajka wielkanocne warto podać w formie przedobiadowej poczekajki lub zabrać ze sobą w ramach smacznego podarunku dla gospodarzy. Nadziewane jajka można przygotować dzień wcześniej bez straty dla smaku. Szukasz pomysłu na oryginalną przystawkę na...
-
Jak przygotować świąteczną ucztę dla oka? Oto przepis na rubinowe oczka na Wielkanoc
Co zrobić, gdy tradycyjne przepisy się już przejadły? Chcesz zaskoczyć swoich gości? Sprawdź oryginalny przepis na jajka faszerowane w kolorze dojrzałego wina, które nie tylko pięknie wyglądają, ale też dobrze smakują.
-
Niegdyś koszmar rodem ze stołówki, dziś danie niemal restauracyjne. Jajka w wyrazistym sosie robią furorę
Jedni kochali, inni nienawidzili. Oto przepis na jajko w kremowym sosie musztardowym, które niegdyś było postrachem rodem ze szkolnej stołówki. Dziś to połączenie może wybitnie smakować, a wszystko za sprawą aromatycznych składników i dbałości w...
-
Nie wyrzucaj jajek, które zostały po świętach. Możesz wykorzystać je na wiele różnych sposobów
Wielkanoc to święta, podczas których królują jajka. Bardzo często zdarza się jednak tak, że się przeliczymy, a później musimy zmagać się z resztkami jedzenia, których nie udało się nam zjeść podczas tych dwóch dni. Co zatem zrobić z ugotowanymi...
-
Kopa jajek na twardo przygotowana jednocześnie? Wystarczy ci ten cukierniczy przedmiot i coś jeszcze
Przygotowując święta wielkanocne dla licznej grupy gości należy liczyć się z ogromem pracy w kuchni. Z tego powodu warto sobie obowiązki ułatwiać i wykorzystywać sprytne metody kulinarne. Jedną z nich jest przygotowywanie jajek w piekarniku....
-
Jajka w sosie musztardowym z przepisu szkolnej kucharki. Ten dodatek nada obłędnego aromatu i smaku
Jeśli szukasz szybkiego przepisu na obiad lub martwisz się co podać na Wielkanoc, przepis na jajka w sosie musztardowym z dodatkiem tłuczonych ziemniaków sprawdzi się rewelacyjnie. Danie rodem z PRL-u wcale nie musi być nudne i mdłe, a wręcz...
-
Jajka po szkocku - przepis na wielkanocną ucztę. Mistrzowskie danie łączy te dwa obłędne produkty
Jajka po szkocku to prawdziwy przysmak, który zrewolucjonizuje wielkanocny stół. Ten oryginalny przepis bazuje na mięsnym opatuleniu jajek i złocistej panierce. Efekt jest nie tylko obłędnie smaczny, ale i wyjątkowo spektakularny. Ważne jest...
-
Jajka wielkanocne - proste i tanie kulinarne inspiracje na faszerowane jajka
Jajka wielkanocne faszerowane to pozycja, której nie można zabraknąć. Z ziołami, z warzywami lub innymi dodatkami - ile upodobań smakowych, tyle farszów. Jajka faszerowane goszczą na naszych stołach zwłaszcza w okresie wielkanocny. Zainspiruj się...
-
Jajka faszerowane pieczarkami - ciekawe inspiracje na proste wielkanocne potrawy
Jajka faszerowane pieczarkami to popularny pomysł na wielkanocne danie. Smażone grzyby z cebulką połączone z żółtkiem stanowią wyjątkowo smaczny farsz. Jajka faszerowane są świetną przystawką nie tylko na święta, ale i w przypadku innych okazji.
-
Jak udekorować jajka faszerowane? Proste przepisy na farsz i ciekawe dekoracje wielkanocnych jajek
Jak udekorować jajka faszerowane na Wielkanoc? Pomysłów jest całe mnóstwo. Przedstawiamy inspiracje na najpiękniejsze proste dekoracje i pyszne przepisy na farsz do jajek.
-
Najlepsza przekąska na Wielkanoc? Nie z majonezem i nie faszerowane - podaj jajka w ten sposób, a goście będą zajadać
Jeśli chodzi o przekąski na Wielkanoc, prym wiodą jajka w każdej postaci. Najczęściej przygotowujemy jajka z majonezem - bo proste i każdy lubi. Czasem pojawiają się także faszerowane pieczarkami lub tuńczykiem. Dziś jednak mamy dla was taki...
-
Jajka w sosie chrzanowym. Przystawka w sam raz nie tylko na Wielkanoc!
Jajka w sosie chrzanowym to świetny pomysł zarówno na śniadanie jak i na kolację, nie tylko dla wegetarian. Najczęściej pojawiają się na naszych stołach w Wielkanoc, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby częściej gościły w domowym menu.
-
Jajka faszerowane łososiem - przepis na wytrawne jajka. Idealna przystawka na świąteczne przyjęcie wielkanocne
Jajka faszerowane łososiem to przystawka, którą możemy zaliczyć do grupy dań wytrawnych. Nietuzinkowy smak sprawia, że przepis jest wprost stworzony na świąteczne śniadania wielkanocne. Zajrzyj koniecznie do przepisów na faszerowane jajka.
-
Jajka faszerowane awokado, czyli odrobina kulinarnej egzotyki na wielkanocnym stole
Jajka faszerowane awokado mogą zadziwiać. Wydawać by się mogło, że nie jest to dobre połączenie. Jednak nic bardziej mylnego. Jajka z awokado to kulinarny hit! Co najciekawsze, z każdym rokiem zyskują one na popularności.
-
Jajka faszerowane tuńczykiem, które udadzą się każdemu. Ekspresowy przepis na wielkanocne przystawki
Jajka faszerowane tuńczykiem to świetna kompozycja smakowa, którą często serwuje się na wielkanocnym stole. Z dodatkiem odpowiednich składników, przypraw i ziół przystawka wchodzi na wyższy poziom. Podawana ze świeżym chlebem to mistrzostwo!