jaja

Więcej o:

jaja

  • Jaja mollet: ile trzeba je gotować? Sprawdzony przepis

    Jaja mollet i ich przyrządzanie. Co warto wiedzieć? Jaja mollet, czyli ugotowane na półtwardo, to danie mniej popularne od jajek na twardo i miękko. Czym się charakteryzuje? Mianem tym określamy jajko gotowane dłużej, niż potrzeba dla ścięcia się białka. Właśnie taki półprodukt staje się

  • Jaja poszetowe. Jak przygotować perfekcyjne jajo w koszulce?

    Jaja poszetowe: co to takiego? Co to jest jajko poszetowe? Powszechniej znane jest ono jako jajko w koszulce. Jest to jeden ze sposobów na przygotowanie jajek, które możemy zaserwować podczas śniadania lub kolacji. Nie ukrywajmy, że na naszych stołach najczęściej jajka goszczą w postaci smażonej

  • Uwaga! Ptaki na jajach!

    człowieka - pomyślałem i stuknąłem się w głowę. Ależ oczywiście! To samica siedząca na jajach. Przecież mogłem ją rozdeptać! A ona za nic nie chciała się ruszyć i porzucić swoje niewyklute potomstwo. Co za stalowe nerwy! Nie wszystkie ptaki mają taki twardy charakter jak jarząbki

  • Najbardziej samotny dom na świecie. Wstęp tylko dla wybrańców

    stowarzyszenia łowieckiego. Latem na Ellidaey poluje się na maskonury, a na wiosnę zbiera się ich jaja. I choć zapewne z okien domku roztacza się niezwykły widok na morze i pozostałe wyspy archipelagu, my możemy podziwiać jego wyjątkowe fotografie i wyobrażać sobie, jak by to było, gdybyśmy w nim zamieszkali

  • Będą jaja na Wielkanoc

    innych ptaków będzie już siedzieć na jajach. Warto o tym pamiętać, gdy w czasie wiosennych porządków w ogrodzie albo wycieczki do lasu natrafimy na wysiadującego ptaka. Dajmy mu spokój. Gdy w gnieździe są tylko jaja, trzeba być bardzo ostrożnym, bo na tym etapie ptaki dość łatwo mogą je porzucić.

  • Ryba po japońsku. Jak ją przygotować? Poznaj prosty przepis

    . 1 kg filetów z miruny, mintaja lub morszczuka sól, pieprz i przyprawy do smaku cytryna do skropienia mięsa 0,25 kg mąki pszennej szklanka wody 2 jaja Do wykonania zalewy dodatkowo będziemy potrzebować: 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki oleju rzepakowego 4 łyżki octu 4 łyżki koncentratu pomidorowego