W kontekście wielkanocnym jajko symbolizuje nowy początek i nadzieję na lepsze jutro. Jajka z namaszczeniem wkładamy więc do wielkanocnego koszyczka i ustawiamy w centralnym miejscu na wielkanocnym stole. Jak przygotować jajka faszerowane z tuńczykiem? Pyszne przepisy prezentujemy poniżej.
Wyjątkowa kompozycja smaków. Jajka nadziewane tuńczykiem i kaparami spełnią oczekiwania nawet najbardziej wybrednych gości. Banalnie prosty przepis prezentujemy poniżej:
Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką sprawią, że na świątecznym stole zagości ulubiona przez Polaków pora roku. Nawet jeśli za oknem spadnie deszcz lub w świąteczny poranek przywita nas mróz to w domu i tak zagości słońce.
Każdy z tych smaków doskonale się uzupełnia, chociaż to nieco ostrzejsza propozycja dla wybrańców to zdecydowanie warto. W końcu bez chrzanu nie ma świąt. Jajka faszerowane tuńczykiem i chrzanem będą ładnie prezentować się na świątecznym stole. Oto sprawdzony przepis:
To perfekcyjne połączenie smaków, które z Polski przeniesie nas na chwilę do słonecznej Grecji. Jajka z tuńczykiem i suszonymi pomidorami przygotowujemy identycznie jak poprzednie opcje, wystarczy żółtko zagnieść i wymieszać z resztą składników, w tym przypadku będą to zmielone suszone pomidory. Dla uzyskania lepszego smaku ponownie sprawdzi się feta.
Zobacz też: Ciasto jamajka - święta w egzotycznym klimacie. Jak przygotować bananową ucztę?