Czasami mniej znaczy więcej i ta zasada dotyczy także świątecznych potraw. Nawet jeśli przy stole zasiądzie liczna rodzina to i tak lepszym rozwiązaniem będzie dobrej jakości tuńczyk ze słoika, niż kilka puszek wodnistej ryby. Zawsze warto stawiać na produkty dobrej jakości. Szukasz pomysłu na jajka faszerowane tuńczykiem? Sprawdź poniższe propozycje.
To bardzo ciekawa kompozycja smaków. Jak przygotować jajka faszerowane tuńczykiem i kaparami? Wystarczy jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. Następnie delikatnie wyjmujemy żółtko, które mieszamy z tuńczykiem, ulubionym zestawem przypraw, fetą oraz kaparami. Ta konkretna propozycja na Wielkanoc zachwyci wszystkich zgromadzonych gości. Przepis jest bardzo prosty i można go wykonać na ostatnią chwilę.
Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką to kolejny banalnie prosty przepis. Wystarczy ugotować i obrać jajka, usunąć żółtko, które następnie mieszamy z serkiem twarogowym oraz posiekaną drobno rzodkiewką. Na koniec tak powstały farsz nakładamy do białek i dekorujemy całość szczypiorkiem. Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką można też udekorować kiełkami pszenicy lub buraka.
Zobacz też: Jajka na Wielkanoc - na różne sposoby [PRZEPISY]
Są takie smaki, które nigdy się nie nudzą, należą do nich jajka faszerowane tuńczykiem i ogórkami kiszonymi. Ponownie gotujemy jajka, studzimy, obieramy ze skorupki i dzielimy na połowę. Następnie mieszamy żółtko z ogórkami startymi na tarce z dodatkiem majonezu i gotowe.
Kolejne ciekawe połączenie smaków otrzymamy, gdy dodamy do tego kapary oraz ser feta. Z polskiej Wielkanocy zrobią nam się trochę greckie klimaty, ale o to w tym chodzi. Jajka faszerowane tuńczykiem i suszonymi pomidorami przygotowujemy dokładnie tak samo jak poprzednie wersje, czyli żółtko mieszamy z resztą składników.
Jajka faszerowane tuńczykiem i kukurydzą wymagają kilku konkretnych dodatków jak na przykład majonez, czy plaster szynki, w który owiniemy jajko. Ta z pozoru prosta przystawka zachwyci naszych gości i przyczyni się do tego, że święta będą udane jak nigdy.
Zobacz też: Jajka faszerowane pieczarkami - tradycja na wielkanocnym stole