majonez
-
Majonez w 10 minut. Robert Makłowicz robi go z tylko czterech składników
Bez majonezu nie ma świąt. Z tym stwierdzeniem pewnie zgodzi się większość osób. Jeżeli nie lubisz kupnych lub nie umiesz zdecydować, który wybrać, zrób go sam. Robert Makłowicz mówi, że wystarczy zaledwie 10 minut. Krytyk kulinarny przyrządza go ...
-
Jak wybrać dobry majonez do świątecznych potraw? "Nie wszystko, co zaczyna się od E, jest takie szkodliwe"
Majonez to jeden z najpopularniejszych dodatków do dań, które lądują na wielkanocnym stole. Jak wybrać najlepszy produkt? A może lepiej zrezygnować z kupowania? Na nasze pytania odpowiada Katarzyna Olejniczak, dietetyk kliniczny.
-
Ciasto czekoladowe będzie przyjemnie wilgotne. Wystarczy dodać... majonez
Czy wiecie, że aby zrobić idealnie wilgotne ciasto czekoladowe, trzeba dodać... majonez? Ten niecodzienny w wypiekach składnik sprawi, że będzie ono doskonałe. Zapraszamy po przepis.
-
Domowy majonez Magdy Gessler. Dzięki tej recepturze będzie smakować lepiej niż ten ze sklepu
Domowy majonez Magdy Gessler może śmiało zastąpić ten kupiony. Nie dość, że ma zdrowszy skład, to jeszcze lepiej komponuje się z potrawami. Wzbogaci smak każdego dania, a jego wykonanie nie jest trudne. Sama restauratorka zachwala go i twierdzi, ż...
-
Majonez - przepis idealny do wielkanocnych jajek. Dwa proste kroki i kremowe cudo gotowe
Majonez to składnik, bez którego nie istnieje wiele wielkanocnych potraw. Półki sklepowe uginają się pod ciężarem rozmaitych majonezów, ale znawcy tematu wiedzą, nie nic nie może się równać z domowym majonezem. Przepis jest banalny, wystarczy 5...
-
Przepis na majonez Roberta Makłowicza. Wypróbuj tę metodę, aby miał idealną konsystencję
Majonez domowy Roberta Makłowicza to prosty i szybki sposób na wyrób o idealnej, kremowej konsystencji, który możesz przyrządzić we własnej kuchni. Wypróbuj ten przepis, a już nigdy nie sięgniesz po sklepowy majonez.
-
Majonez - przepis idealny na Wielkanoc. Dodaj jeden składnik, a będzie puszysty i aksamitny
Zobacz jak niezwykle szybko możesz zrobić domowy majonez, przepis, który wykonasz z kilku łatwo dostępnych składników. Receptura jest dziecinnie prosta i co najważniejsze ekspresowa do zrobienia. Powinna przydać się szczególnie teraz, tuż przed...
-
Majonez - przepis domowy, który zdradził sam Robert Makłowicz. Nie ma lepszego na Wielkanoc
Domowy majonez to rzecz, którą każda szanująca się pani domu powinna umieć zrobić. I chociaż półki sklepowe obfitują w najróżniejsze majonezy, ten domowy nie ma sobie równych. Robert Makłowicz zdradził swój przepis na majonez, który nie dość, że...
-
Majonez na wielkanocnym stole. Wypróbuj ten przepis, a już nigdy nie kupisz go w sklepie
Majonez to jeden z dodatków, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Jajka podane z nim i szczypiorkiem to prawdziwa klasyka. W jaki sposób przygotować domowy majonez? Podpowiadamy.
-
Majonez domowy - przepis, który musisz poznać przed Wielkanocą. Potrzebujesz jedynie czterech składników
Majonez to produkt, bez którego wiele wielkanocnych potraw nie ma prawa smakować. Przepis na domowy majonez jest banalny, a smak bije na głowę każdy majonez ze sklepu. W czym tkwi sekret wyjątkowego smaku? Chodzi o ocet - najlepszy do domowego...
-
Najlepszy sposób na umycie truskawek. Potrzebujesz tylko dwóch składników
-
"Milionerzy". Padło pytanie o kuloodporną kawę. Było warte 75 tys. zł. Uczestnik zaryzykował
-
Racuchy - przepis dla zabieganych. Na pewno w kuchni masz wszystkie składniki
-
Lekki obiad z wiosennymi składnikami. Trzy łatwe przepisy dla każdego
-
Kapuśniak - przepis. Z młodą kapustą wyjdzie boski, ale nie możesz zapomnieć o nietypowym dodatku
- Wszyscy wszędzie tylko ciasto z rabarbarem. Opcji jest więcej. Co jeszcze można z niego zrobić?
- Przepis na kiszone rzodkiewki. Warzywa trzeba kisić co najmniej trzy dni
- Kotlety mielone bez jajka - czy to w ogóle możliwe? Owszem i nie wpływa na smak
- Aromatyczne boczniaki - dwa przepisy na wiosenne, grzybowe dania. Są całkowicie bezmięsne
- Proste pierogi ruskie. Przepis babci sprawi, że powróci smak dzieciństwa
-
Nigdy więcej wysuszonej jajecznicy. Szef kuchni zdradza, by dodać składnik, który na pewno macie w lodówce
Zdarza się, że przygotowana przez was jajecznica jest sucha i niesmaczna? Amerykański szef kuchni znalazł na to sposób. Sprawdźcie, jaki sekretny składnik sprawi, że jajecznica zawsze będzie pyszna.
-
Na sklepowej półce jest ich dostatek, ale najlepszy to ten domowy. Jak zrobić majonez?
Domowy majonez to przepyszny dodatek do jajek, sałatek i kanapek. Wbrew pozorom nie jest wcale trudny do zrobienia! Dziś mamy dla was przepis na tradycyjny majonez domowy oraz majonez wegański. Sprawdźcie, jak je zrobić.
-
Robert Makłowicz przyznaje, który majonez lubi najbardziej. "To tylko 10 minut"
Robert Makłowicz to niekwestionowany autorytet kulinarny. Nic więc dziwnego, że jego fani nie mogą doczekać się publikacji kolejnych przepisów jego autorstwa lub proszą go o porady. Jakiś czas temu popularny krytyk kulinarny został poproszony o...
-
Sałatka na święta Bożego Narodzenia. Jarzynowa w nowym wydaniu - przepis
Sałatka na święta Bożego Narodzenia? Oczywiście jarzynowa. Dobrze doprawiona z odpowiednią ilością majonezu. Oto sprawdzony przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową w nieco innym wydaniu. Dodaliśmy trzy składniki, które sprawiają, że smakuje jeszcz...
-
Zawsze go kupujesz? A może w te święta przygotujesz własny? Przepis na majonez na kilka sposobów
Majonez, jeden z naszych ulubionych sosów, przydaje się w wielu daniach wielkanocnych. Można go kupić w każdym sklepie, ale może w te święta przygotujesz go własnoręcznie? Mamy kilka przepisów na różne majonezy. Sprawdź, jak go zrobić!
-
Majonez na Wielkanoc- sprawdź, dlaczego domowy smakuje najlepiej
Majonez zrobiony samodzielnie smakuje najlepiej. Chcesz, aby ta Wielkanoc była wyjątkowa? Zarezerwuj sobie trochę czasu i stwórz autorskie menu, które przypadnie do gustu Twoim gościom. Domowy majonez doda smaku każdej potrawie.
-
Lody o smaku Majonezu Kieleckiego to hit internetu. Lodziarnia prowadzi sprzedaż na wynos
Fani majonezu dzielą się na tych, którzy za jedyny słuszny uznają tylko Kielecki i na tych, którzy go nienawidzą. Jeśli należycie do pierwszej grupy, mamy dobrą wiadomość. Jeśli do drugiej - może teraz się do niego się przekonacie. W sieci lodziar...
-
Dijonnaise - sos, o którym nawet nie wiedzieliście, że go potrzebujecie. Przygotujcie dwa składniki
Lubicie wieloskładnikowe kanapki? Chętnie przygotowujecie domowe burgery, robicie grilla czy pieczone warzywa? Do wszystkich tych dań najlepszym dodatkiem są pełne smaku sosy. Dziś mamy dla was pomysł na prosty sos, do którego potrzeba tylko dwóch...
-
Po czym poznać najlepszy majonez? Sprawdź, na którym miejscu w składzie są olej i żółtka
Na sklepowych półkach roi się od majonezów różnych firm. Wszystkie wyglądają podobnie, ale często różnią się między sobą składem. Jak w łatwy sposób poznać najlepszy majonez? A może zdrowszy będzie ten domowy? Odpowiadamy.
-
Tort czekoladowy z jeżynami i... majonezem!
Na pewno słyszeliście o pysznej babce z majonezem. Tym razem prezentujemy wam czekoladową kuzynkę tego pysznego deseru, czyli tort czekoladowy z jeżynami! Zapewniamy wspaniałe doznania smakowe i zadowolenie gości. Smacznego!
-
Pojedynek dań: na ciepło - grillowane krewetki z czosnkiem i młotkowanym pieprzem vs. tatar z majonezem rydzowym
W czwartym, finałowym starciu, Adriana Marczewska i Tomasz Pazdyk stoczą pojedynek na dania na ciepło i na zimno. Kto wygra? Rozgrzewające krewetki z chilli, a może wspaniały i aromatyczny tatar siekany z olejem rydzowym? Do biegu, gotowi, start!
-
Pojedynek dań - na słono: chałka z pastą jajeczną vs słodka babka z majonezem
Czas na trzecie starcie! W dzisiejszym odcinku naprzeciw siebie staną: słodka chałka z pastą jajeczną i czarnuszką Adriany oraz babka majonezowa Tomasza. Które danie wygra? Przekonajcie się sami!
-
Pojedynek dań - tradycyjne bliny Adriany vs. nowoczesna sałatka Waldorf Tomasza
Czas na kolejne starcie! Tym razem w kulinarnym ringu zmierzą się: tradycyjne bliny z wędzonym łososiem, majonezem i ikrą łososia oraz nowoczesna sałatka Waldorf. Kto wygra - Adriana Marczewska czy Tomasz Pazdyk? Jaka jest historia tej pysznej...
-
Pojedynek dań - wegetariański podpłomyk Adriany vs. stek Tomasza
Po dwóch stronach kulinarnego ringu stanęli naprzeciw siebie podpłomyk z chipsami z jarmużu i jajkiem oraz soczysty stek z ziemniakami. Choć z pozoru oba dania dzieli wszystko, połączył je jeden składnik, który, jesteśmy prawie pewni, szczerze...
-
Sekret idealnego, kremowego puree? Dodaj trochę majonezu [PRZEPIS]
Puree ziemniaczane to doskonały dodatek do obiadu. Jedynym problemem jest to, że nie nadaje się do ponownego odgrzewania, ponieważ twardnieje i trudno znów uzyskać aksamitną teksturę. Na szczęście jest na to sposób.
-
Majonez tylko w sałatkach i jajkach? Spróbuj użyć go do ciasta albo marynaty. Nie pożałujesz!
Majonez to składnik, którego nie może zabraknąć w większości kuchni. Najczęściej wykorzystuje się go do kanapek, faszerowanych jajek czy past. Jednak można go użyć także do innych rzeczy, o których mogliście nie wiedzieć. Do jakich?
-
Sałatka jarzynowa - niezawodny klasyk nie tylko na świąteczny stół
Sałatka jarzynowa (inaczej sałatka majonezowa) jest pozycją obowiązkową podczas świątecznych uczt. Czy to święta Bożego Narodzenia czy Wielkanoc, sałatka jarzynowa jest obecna na stole w większości polskich domów. Jest jednak niesamowicie...
-
Majonez Kielecki lekki zmienia skład. Producent rezygnuje z używania najtańszych jajek
Majonez Kielecki jest na polskim rynku od września 1959 roku. Jego producent - Wytwórcza Spółdzielnia Pracy "Społem" - poinformował w tym tygodniu, że ze składu lekkiej wersji popularnego dodatku do sałatek zniknęły jajka z chowu klatkowego, tzw....
-
Babka majonezowa - pyszny wypiek na Wielkanoc
Babka majonezowa powinna znaleźć się na każdym wielkanocnym stole. Czy to oznacza, że sugerujemy, by zamiast tradycyjnego, aromatycznego ciasta przygotować wytrawny wypiek? Nie! Majonez to tajemniczy składnik, który sprawi, że tradycyjna babka...
-
Jak zrobić majonez? Najlepszy domowy sos do kanapek i nie tylko
Chyba wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do majonezu. Stosujemy go codziennie do kanapek lub sałatek. To jeden z najpopularniejszych sosów zaraz obok keczupu. Zastanawialiście się jak robi się majonez? Pokażemy wam sposób na przygotowanie własnego...
-
Jak zrobić sos czosnkowy? Jak przyrządzić popularny sos
Sos czosnkowy kojarzy nam się głównie z dodatkami do pizzy. Jest też popularnym sosem do innych fast foodów. Można go stosować do mięs, sałatek albo kanapek. W tym przepisie pokażemy, jak przygotować domowy sos czosnkowy. Potem będziecie mogli go...