dodatek do dań
-
Kiedy solić mizerię? Przez jeden błąd będzie zbyt wodnista. Kluczowa jest kolejność
Tradycyjny obiad nie smakowałby tak wyśmienicie, gdyby nie dodatki - mowa tu o sałatkach, warzywach w różnej postaci i surówkach. Mizeria to klasyka, która często towarzyszy wszelakim kotletom, mięsom czy jarskim daniom. Kluczowe w przygotowaniu...
-
Przepis na puszyste i kremowe puree. Poza masłem i ziołami dodaj do ziemniaków odrobinę tego napoju
Ziemniaki to jedno z popularniejszych warzyw, które wręcz króluje w tradycyjnej, polskiej kuchni. Obok placków, zup, zapiekanek, wege kotletów czy sałatek warto wyróżnić puree, które wyśmienicie podkreśli smak domowego obiadu. Kluczem do sukcesu...
-
Jak zrobić smalec? Znamy przepis na tradycyjne smarowidło i wersji wege. Smaku dodadzą sezonowe owoce
Wśród domowych rarytasów warto wyróżnić tradycyjny smalec, ale i w wersji wegańskiej. Swojskie smarowidło do doskonały dodatek do pieczywa, tłuszcz do smażenia, ale i kładnik wielu dań. Przygotowanie jest banalnie proste, jednak warto znać owocowe...
-
Surówka z kiszonej kapusty - uniwersalny dodatek do obiadu i prawdziwa bomba witaminowa
Surówka z kiszonej kapusty to klasyka w polskiej kuchni. Smaczny i uniwersalny dodatek do obiadu to także naturalny probiotyk i bomba witaminowa. Istotna jest jednak jakość warzywa i oczywiście dodatki. Jesienne rarytasy nadadzą całości charakteru...
-
Czym zagęścić zupę? Babcine receptury nie mają sobie równych. Bulion będzie sycący i aromatyczny
Domowe zupy nie mają sobie równych - są sycące, pełne smaku i aromatu. Niektóre przepisy wymagają jednak dodatkowego składnika, po który sięgały często nasze babcie. Czym zatem zagęścić zupę? Te dodatki sprawią, że bulion stanie się treściwy i...
-
Mizeria po warszawsku. Dodaj nietypowy składnik, tradycyjny i pyszny smak gwarantowany
Wśród tradycyjnych polskich surówek i dodatków do obiadów mizeria jest na piedestale. Proste i zarazem wyjątkowo smaczne połączenie sezonowych warzyw z dodatkami jest uwielbiane w wielu domach. Mizeria po warszawsku to prawdziwy rarytas - chociaż...
-
Czym zagęścić zupę? Domowe receptury naszych babć, które nadają smaku i charakteru każdemu bulionowi
Domowe przepisy na zupy są bezkonkurencyjne i smakują najlepiej. Wiele z nich wymaga dodatkowego składnika, który często używały nasze babcie. Czym zagęścić zupę? Te tradycyjne receptury, nie mają sobie równych - wzbogacą smak i nadadzą całości...
-
Hummus - przepis na orientalną pastę idealną do lekkich dań i pieczywa. Domowy produkt nie ma konkurencji
Hummus - przepis na kremową i delikatną pastę z ciecierzycy i aromatycznych przypraw. Połączenie tych kilku prostych składników daje wyjątkowo smaczny efekt. Potrawa wywodzi się z Lewantu i Egiptu, popularna jest także na Bliskim Wschodzie....
-
Konfitura z jarzębiny - przepis na ciekawy produkt do spiżarni. Smakuje wyśmienicie podana z mięsem
Konfitura z jarzębiny to oryginalny i wyjątkowo smaczny pomysł na domowe przetwory. Ten nietypowy i ciekawy składnik wyśmienicie smakuje jako dodatek do serów czy mięs. To nie tylko ciekawa alternatywa dla przetworów z żurawiny, ale także wyjątkow...
-
Aromatyczna pasta z pieczonego czosnku - wyśmienity dodatek do pieczywa. Sprawdzi się także jako dip
Idealnym dodatkiem do świeżego pieczywa lub innych przekąsek jest aromatyczna pasta z pieczonego czosnku. Poza niesamowicie bogatym smakiem to także doskonałe źródło witamin, które m.in. wspomagają odporność. Świetnie sprawdzi się również jako...
-
Ciasteczka owsiane - przyjemność bez wyrzutów sumienia. Zdrowy owoc doda smaku
-
Faworki teściowej znane są w całej okolicy. To za sprawą pulchnego ciasta
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Zapomnij o ścieraniu ziemniaków na placki. Mniej pracy, a wyjdą równie smaczne
-
Myślał, że dostanie mandat, grozi mu 8 lat. Wypił wino bez płacenia
- Jak zrobić bezę? Wystarczy połączyć z białkami kilka kropli tego składnika
- Ten przepis na chruściki ma 40 lat i na pewno lepszych nie jedliście. Kluczem smaku jest konkretny tłuszcz
- Pyzy - przepis. Receptura mojego dziadka jest najlepsza
- Piątkowy obiad bez mięsa - włoska lasagne z zielonymi dodatkami i serami
- Tak robią mistrzowie cukiernictwa. Dodajesz pianę do ciasta? Zrób to w odpowiednim momencie, inaczej wyjdzie zakalec
-
Przepis na mizerię Magdy Gessler. To klasyka kuchni polskiej, ale ważny jest rodzaj śmietany
Czy polski letni obiad może istnieć bez mizerii? Może, ale po co... Nie ma lepszego dodatku do schabowego lub mielonego niż drobno posiekane ogórki z cebulką i śmietaną. Tylko jakiej śmietany użyć? Magda Gessler rozwieje wszelkie wątpliwości...
-
Beszamel - przepis na bazowy sos do wielu dań. Wystarczy kilka produktów, ale ważne jest przygotowanie
Beszamel - przepis na sos, przyrządzany jako zasmażka z mąki na maśle i rozprowadzana mlekiem. Jest jednym z pięciu bazowych sosów, używanych w kuchni. Pozornie banalny do przygotowania a w rzeczywistości bardzo wymagający przepis, który potrzebuj...
-
Kapusta pekińska - przepisy na surówki i nie tylko. Co można przygotować z chrupiących liści?
Kapusta pekińska to przepis na wiele smacznych dań. Najczęściej jest dodatkiem do sałatek i surówek, jednak świetnie podkreśli smak innych posiłków. Sprawdź, do czego dodać chrupiące, zielone liście i zaskocz swoich bliskich pysznym, aromatycznym ...
-
Surówka z młodej kapusty na kilka sposobów. Jest zdrowa, łatwa w przygotowaniu i pasuje do wielu dań
Surówka z młodej kapusty to smaczny i zdrowy dodatek do dań obiadowych. Podpowiadamy, jakich składników użyć, by podkreślić smak młodej kapusty. Efekt finalny zasmakuje każdemu!
-
Sałatka ziemniaczana z chrupiącym boczkiem. Nietypowe połączenie, którego potrzebujesz w kuchni
Jeśli zastanawiasz się nad pyszną sałatką lub szukasz oryginalnego dodatku do dań, przepis na sałatkę ziemniaczaną sprawdzi się idealnie. Odrobina chrupiącego boczku wzbogaci smak i nada całości charakteru. To prosty, szybki i pyszny sposób, by...
-
Mizeria - przepis na domową surówkę. Smak tkwi w prostocie i odpowiednim momencie posolenia ogórków
Mizeria to bez dwóch zdań jedna z najbardziej lubianych i najczęściej przygotowywanych surówek w polskich domach. Jest pyszna i idealnie pasuje do wielu dań. Podpowiadamy, jak przygotować mizerię, która smakuje jak ta od babci.
-
Beszamel - przepis na bazowy sos. Kluczem do dobrego smaku i braku grudek jest odrobina cierpliwości
Smak sosu beszamelowego doskonale znamy z wielu potraw. Przygotowanie jest bardzo proste, jednak mała pomyłka potrafi zadecydować o smaku tego kremowego sosu. W naszym przepisie podpowiadamy jak przygotować beszamel krok po kroku.
-
Kapusta zasmażana - przepis na smaczny dodatek do obiadu. Dodając chrupiący boczek uwydatnisz jej smak
Jeśli szukasz pomysłu na pyszny dodatek do obiadu zasmażana, młoda kapusta sprawdzi się idealnie. Przygotowanie zajmie zaledwie kilka minut i jest bardzo proste. Dodając aromatyczny i chrupiący boczek, wzbogacisz smak, jednak nic nie stoi na...
-
Surówka Colesław - idealny dodatek do obiadu. Przepis na smaczną surówkę jak z popularnej sieci fast foodów
Colesław to popularna surówka, często goszcząca w naszych domach. Jej składnikiem bazowym jest biała, szatkowana kapusta i marchewka. Taka surówka to jeden z najłatwiejszych w przygotowaniu dodatków do obiadu, a dzięki surowym składnikom jest bard...
-
Masło czosnkowe: jak zrobić i do czego je dodawać? Przepis na masło czosnkowe
Masło czosnkowe jest niezwykle aromatycznym dodatkiem do wielu dań. Jak je zrobić? Prezentujemy sprawdzony, łatwy i szybki przepis na pyszne masło czosnkowe.