młoda kapusta
-
Najprostsza surówka na świecie, a smakuje obłędnie. Chrupie jak szalona i orzeźwia w ciepłe dni
Latem nie ma nic smaczniejszego niż zdrowa surówka z młodej kapusty. Ten idealny dodatek do obiadu smakuje najlepiej właśnie teraz, kiedy warzywa ą świeże i delikatne. Póki można je znaleźć na targowisku, grzechem byłoby jej nie przyrządzić.
-
Bigos jak u babci, a nawet... lepszy. Z tym warzywem będzie delikatniejszy i obłędnie smaczny
Klasyczny bigos najlepiej smakuje z intensywnie zielonej młodej kapusty. Ma bardziej kruche liście i delikatniejszy, lekko słodki smak. Sezon na to warzywo trwa tylko do sierpnia, dlatego lepiej się pospieszyć i wyczarować to tradycyjne danie.
-
Colesław z tajnym sosem uczestniczki "MasterChefa". Przysięgam, że nic lepszego do kotleta nie zjecie
Colesław to surówka, która jest znana i lubiana na całym świecie. Nie oszukujmy się - z czasem potrafi się jednak znudzić. Pojawiają się więc różnorodne wariacje na jej temat. Jedna z nich szczególnie zwróciła moją uwagę.
-
Szybka zupa z młodej kapusty jak ze stołówki. Wystarczy bulion i kilka dodatków
Młoda kapusta to jedno z najlepszych warzyw, które oferują nam letnie i wiosenne miesiące. Smakuje wyśmienicie bez większego znaczenia, jak ją przyrządzamy, jednak dzisiejszy przepis jest naprawdę wyjątkowy. Zupa z młodej kapusty to rzecz, którą...
-
Młoda kapusta z babcinego przepisu się znudziła? Zrób odważną wersję z mleczkiem, a nie pożałujesz
Zamiast po raz kolejny szykować gar młodej kapusty z babcinego przepisu, postaw na nieco bardziej zwariowaną wersję. Do sezonowego warzywa wystarczy bowiem dodać azjatycki składnik, by uzyskać prawdziwą rozkosz dla podniebienia. Spróbuj tej wersji...
-
Nadziałam takie mięso młodym warzywem. Odwrócone gołąbki zrobiły furorę, a mąż poczuł niebo w gębie
Zrobiłam odwrócone gołąbki i swojski bigos dzięki temu przepysznemu warzywu, na które właśnie jest sezon. Będą to ulubione letnie potrawy całej naszej rodziny. Jak je zrobić? To banalnie proste!
-
O tych kotletach powiedziała mi sąsiadka babci. Dodałam tylko jeden składnik, a mielone stały się lepsze
Pomimo że nasze klasyczne potrawy same w sobie są już przepyszne, czasem warto z nimi poeksperymentować. Zachęcamy do zmieniania ich składów, a także do dodawania do nich składników, które na pierwszy rzut oka nie są oczywiste. Patent na te kotlet...
-
Tradycja zawsze się obroni. Nie ma nic lepszego niż młoda kapusta z boczkiem i koperkiem do obiadu
Idealny dodatek do obiadu istnieje i jest to zdecydowanie zasmażana młoda kapusta z boczkiem. Ciężko wyobrazić sobie tradycyjny polski obiad bez tego dodatku. Sezon na młodą kapustę trwa tylko do sierpnia, dlatego teraz jest najlepszy czas, aby...
-
Biegnij do sklepu po młodą kapustę i gotuj. Lekarka zdradza przepis. "Cudowna na odchudzanie"
Młoda kapusta to jeden z sezonowych przysmaków, który jest wyczekiwany przez wiele osób. Okazuje się, że jej miłośnicy bardzo dobrze robią, zajadając się nią. Lekarka Magdalena-Cubała Kucharska zauważa, że młoda kapusta jest cudowna na odchudzanie...
-
Nie idź, biegnij do sklepu po młodą kapustę. Z tym dodatkiem smakuje obłędnie, a przepis jest banalny
Początek czerwca to najlepszy moment, żeby przygotować młodą kapustę z koperkiem. To najlepsza propozycja dla wszystkich, którzy dbają o linię i zukają pomysłu na zdrowy posiłek. Sprawdzi się świetnie jako dodatek do obiadu, a bez zagęszczania...
-
Rośnie w polskich lasach, a prawie jej nie znamy. Jest podporą dla serca
-
Wrzucam do ciasta sekretny składnik. Jest wilgotne przez tydzień
-
Niemiecka pasta serowa to moja nowa miłość. Jem na śniadanie codziennie
-
Roladki, dla których porzucisz schabowe. Wystarczy nadziać i owinąć
-
Soczyste kotlety mielone z długą tradycją. Wystarczy kilka składników
- Gdzie wyrzucić filtr do wody? Masz kilka możliwości, ale tylko jeden kontener jest dobry
- Smak dwóch popularnych zup w jednym. Kiedyś zajadano się codziennie
- We Włoszech dodają ją do wszystkiego. Jest niczym zdrowotny skarb
- Zamiast soli dodaj do ziemniaków te przyprawy. Więcej z niej nie skorzystasz
- Użyj metody "okresowego gotowania". Jajka wyjdą wyśmienite jak nigdy
-
Zbierałam ją na polu, a babcia robiła to danie. Sezon już się rozpoczął, więc biegnij po nią na targ
Wiosna to wyjątkowy czas. Cieszymy się pierwszym słońcem, a także owocami i warzywami, które daje nam natura. Aż żal nie wykorzystać smaków, które właśnie nam daje, dlatego podsuwamy przepis, który jest idealny o tej porze roku. Recepturę dostałam...
-
Młoda kapusta zapiekana z mięsem. Mąż aż zatańczył. "Tak pysznej nie robi nawet mama" [PRZEPIS, ZDJĘCIA]
Młoda kapusta to rzecz absolutnie bezcenna, przepyszna i możemy podawać ją na wiele sposobów. Jako naczelna miłośniczka tego wiosennego warzywa dania z młodej kapusty serwuję najbliższym w sezonie średnio dwa razy w tygodniu. Podobno ostatnio...
-
W maju wykorzystuję ten przepis co kilka dni. Jest najlepszy i czekam na jego zrobienie przez cały rok
Wykorzystanie sezonowych warzyw jest naprawdę czymś ciekawym i dzięki temu możemy poznać różne smaki. Co roku czekam na maj, by zrobić tę potrawę, a ona nigdy nie zawodzi. Jedna miska sprawia, że jestem napełniona przez wiele godzin, a garnek znik...
-
Ta surówka z młodej kapusty jest smaczniejsza nawet od mizerii. Zawsze gdy ją serwuję, znika w mig
Szukasz pomysłu na orzeźwiającą, lekką i kolorową surówkę do obiadu? Zamiast po raz kolejny serwować klasyczną mizerię lub colesław postaw na sezonowe smaki. Młoda kapusta w połączeniu z tymi składnikami to rarytas obok, którego żaden smakosz nie...
-
Rewelacyjne placki, które mają w sobie nie tylko ziemniaki. Posiekaj ten składnik i wysmaż
Robienie placków nie musi być nudne. W ich skład nie muszą wchodzić tylko ziemniaki, polecamy dodać jeszcze inne, smaczne warzywa. Ten przepis wskazuje, co najlepiej smakuje w takim połączeniu. Nawet się nie domyślisz, że chodzi o ten składnik.
-
Pomysł na szybki i zdrowy obiad w kilka chwil. Przełam tradycję i zrób te zdrowe kotleciki
Maj to sezon na młodą kapustę, choć trwa stosunkowo krótko, możemy cieszyć się nią jeszcze przez kilka miesięcy. Warto czerpać z jej prozdrowotnych właściwości, gdy ta pojawi się na twoim ulubionym straganie. Szukasz inspiracji? Spróbuj tych...
-
Młoda kapusta - przepis na wagę złota. Ta zupa smakuje lepiej niż rosół
Sezon na młodą kapustę w pełni i wszyscy miłośnicy tego pysznego warzywa niemal szaleją ze szczęścia, a intensywnie zielone główki w mig znikają ze straganów i marketów. Dziś mamy dla was przepis na zupę z młodej kapusty, która jest pyszna,...
-
Surówka z młodej kapusty zwiastuje wiosnę na talerzu. Dodaję też owoc, wychodzi bajkowa kompozycja
Wiosenne dodatki do obiadu nie kończą się na mizerii, duszonej marchewce czy miksie zielonych sałat. Z naszym przepisem przygotujesz najlepszą na świecie i pełną witamin surówkę z młodej kapusty. W składzie znajdziesz jednak małą niespodziankę w...
-
Młoda kapusta zasmażana to najlepszy dodatek do obiadu. Poza dorodną główką stawiam też na dodatki
Królowa wiosny jest tylko jedna - mowa tu oczywiście o młodej kapuście zasmażanej, która każdy obiad zmieni w poezję smaków. Dorodna główka to jednak nie wszystko, a cały sekret obłędnego smaku tkwi w szczegółach oraz dodatkach. Sprawdź, co zatem...
-
Kapusta jest dobra na wszystko! Wiosną zaskocz tym lekkim przepisem z kapuchą w roli głównej
Kapustę jadali już pierwsi Piastowie, a królowa Bona rozpowszechniła ją w całym kraju. Jej zbawienny wpływ na zdrowie opisywano nawet w starożytności. Dziś wiemy, że jest to prawdziwa bomba witamin, a po zimie idealnie wprowadzić ją do obiadowego...
-
Zupa z młodej kapusty, której grzech nie zrobić wiosną. Jest pyszna, a w Poznaniu śmiesznie ją nazwali
Sezon na młodą kapustę w pełni i wszyscy miłośnicy tego pysznego warzywa niemal szaleją ze szczęścia, a intensywnie zielone główki w mig znikają ze straganów i marketów. Dziś mamy dla was przepis na zupę z młodej kapusty, która jest pyszna,...
-
Jak zrobić młodą kapustę, żeby smakowała jak u babci? Tu nie ma miejsca na kombinowanie - prostota to klucz
Jak zrobić młodą kapustę, żeby smakowała idealnie? Przepis na młodą kapustę, który dziś wam zaprezentujemy, jest bardzo, ale to bardzo prosty i nie ma tam żadnych udziwnień i tajemniczych składników. W tym przepisie rządzi prostota i to jest klucz...
-
Ten przepis na kapuśniak jest 1000 razy lepszy niż klasyczny. Inne schowaj na dnie szuflady
Kapuśniak to, moim zdaniem, jedna z najlepszych zup, jakie widział świat. Uwielbiam jego klasyczną wersję z kiszoną kapustą, ale przyznaję, że inna bije ją na głowę. To przepis na kapuśniak, w którym główną rolę gra młoda kapusta. Przepis jest tak...
-
Młoda kapusta to bezkompromisowa królowa wiosny. Zawsze robię ją z dodatkami i wychodzi palce lizać
Młoda kapusta najlepiej smakuje z klasycznymi dodatkami. Tu króluje jakość i babcina receptura, w której na próżno szukać fikuśnych składników i innych udziwnień. Wystarczy wszystko poddusić i dobrze doprawić, by powstał rewelacyjny dodatek do...
-
Wiosenną panienkę robię co drugi dzień. Lepsza surówka do obiadu nie istnieje, a to dzięki jednemu dodatkowi
Najlepsza surówka na wiosnę to wcale nie mizeria. Jakiś czas temu wymyśliłam przepis, który rozkochał w sobie całą moją rodzinę, a to za sprawą i koloru i smaku. Przepis na wiosenną panienkę jest banalny, a na liście składników same pyszności. Waż...
-
Młoda kapusta - przepis na surówkę, którą oczarujesz domowników. Jest prosta do zrobienia i lepsza niż mizeria
Surówka z młodej kapusty to świetny pomysł na dodatek do obiadu. Zamiast nudnej mizerii, czy gotowych mieszanek prosto ze sklepowych półek, przygotuj proste połączenie, które z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom.
-
Najlepsza letnia zupa na świecie. Spiesz się z gotowaniem, bo jesień zbliża się szybciej, niż myślisz
Latem raczej stronimy od zup. A jeśli już je przygotowujemy, to są to raczej zupy, które świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jednak ta letnia zupa bije na głowę wszystkie inne. Jak ją przygotować? Odpowiadamy.
-
Od dziś nie zrobię już kotletów w inny sposób. Średniowieczny przepis z młodą kapustą jest najlepszy
Kotlety zrobione z młodej kapusty znane są od wieków. Niektórzy uważają, że mogli się nimi zajadać nawet pierwsi Piastowie. Patrząc na ich skład, nic dziwnego, że po takim czasie wracają do łask. W takim wydaniu są świetną alternatywą dla...
-
Strzelczyk znów zaskakuje. Te gołąbki? Rewelacja i nowość na stołach. Panierka to podstawa
Gołąbki to tradycyjne danie, na które istnieje wiele przepisów. Jednak gdy chcemy je przyrządzić, zazwyczaj wybieramy ten jeden, z którego korzystają mama i babcia. Tomasz Strzelczyk postanowił odejść od reguły, a gołąbki, które zrobił, wywołały...
-
Schab będzie kruchy i soczysty, gdy dodasz to warzywo. Trwa na nie sezon, więc lepiej je wykorzystać
Obok mizerii i ziemniaczków nie może zabraknąć aromatycznego mięsa, które wprost rozpływa się w ustach. Aby je wykonać nie trzeba skomplikowanych produktów, a odpowiedniego przepisu. Taka jest właśnie ta receptura. Dzięki jednemu sezonowemu warzyw...
-
Niech ta przyjaźń wiecznie trwa. Przepis na młodą kapustę z koperkiem to duet, którego nic nie pokona
Zamiast marzyć o niebieskich migdałach, wystarczy, że przygotujesz młodą kapustkę zasmażaną. To banalne danie niemalże rozpływa się w ustach i natychmiast pobudza zmysły, przypominając wiejską kuchnię babci. Tu nie trzeba wiele - kluczowa jest...
-
Jak smakuje najlepsza młoda kapusta? Przepis babci na letni przysmak z kiełbaską
Kiedy wokół panuje upał, szukasz prostych sposobów na przygotowanie obiadu. Świetnym rozwiązaniem będzie młoda kapusta. Przepis jest banalny i sprawi, że przyrządzisz go bez żadnych problemów. Dodatek pomidorów podkręci smak i zakochasz się w...
-
Kiedyś jadano je codziennie, dziś nikt ich nie zna. Są lepsze od mielonych i skrywają sezonowy składnik
Kotlety to świetne danie obiadowe, po które chętnie sięgamy. W kuchni polskiej można znaleźć wiele przepisów, jednak ten jest wyjątkowy. Za sprawą sezonowego warzywa całe danie jest pełne smaku, a do tego bardzo sycące.
-
Kapusta to nasze warzywo narodowe, ale tego przepisu nie zna nawet moja babcia. Ja go przetestowałam - bajka
Znamy gołąbki, znamy mnóstwo surówek, bigosy, zasmażamy ją do schabowego, kisimy. Jednak jest jeden przepis, którego nie zna prawie nikt. Jak zrobić kapustę małosolną? Czy w ogóle się da? Oczywiście, że tak i ja to wypróbowałam. Jest jednak jeden...
-
Bez zbędnego zawijania, czyli gołąbki dla zabieganych. Zrobisz je w 30 minut i wystarczą na kilka dni
Gołąbki to przysmak, który zachwalany jest nawet poza granicami Polski. Ten sycący obiad jest odtwarzany od lat i dodatkowo zdobył wiele wersji smakowych. Każdy, kto zabiera się za jego przygotowanie coś do niego dodaje, dlatego możemy poznać nowe...
-
Surówka z młodej kapusty. Karol Okrasa zdradza, jak przygotować wyjątkowo prosty dodatek do obiadu
Szybka surówka z młodej kapusty to dodatek do obiadu, który podbija kubki smakowe właśnie późną wiosną i wczesnym latem. Wbrew pozorom jej przygotowanie wcale nie jest trudne, a Karol Okrasa wie, co zrobić, aby była smaczna. Prezentujemy najlepszy...
-
Placki ziemniaczane nie mają z nimi szans. Wykorzystaj sezonowe warzywo, a obiad będzie nie z tej ziemi
Przygotowując placki w pierwszej kolejności przychodzą nam do głowy te zrobione z ziemniaków. Jednak istnieje jeszcze lepsza wersja tej potrawy. Wykorzystuje się w niej sezonowe warzywo, o którym mało kto pomyśli. Odpowiednio zrobione mogą być...
-
Młoda kapusta - przepis, który oburzył internautów. "Jest pyszna!", "Milcz pani, jak się nie znasz"
Młoda kapusta to warzywo niekończącego się potencjału i w sezonie robimy z niej kulinarne cuda. Ostatnio jeden z przepisów na młodą kapustę wywołał niemałe poruszenie na jednej z facebookowych grup zrzeszających miłośników gotowania. "Tak zrobić...
-
Wiosenny bigos z młodej kapusty? To idealne danie zawsze znika z talerzy w okamgnieniu
Jak zrobić wiosenny bigos z młodej kapusty? Podajemy przepis, z którym potrawa wyjdzie niezwykle smaczna i każdy będzie sięgał po dokładkę. Wystarczy połączyć kilka składników i dobrze przyprawić całość do smaku.
-
Młoda kapusta. Przepis na letnią klasykę, którą podkręci koperek i uwielbiany mięsny składnik. Będzie chrupiąco!
Przepis na zasmażaną, młodą kapustę to klasyka, z którą na próżno konkurować. Swojski smak gwarantuje świeża, zielona główka, solidny pęczek koperku, a także chrupiące skwarki boczku. Tu króluje prostota i najlepszej jakości skład, dzięki temu efe...