młoda kapusta
-
Młoda kapusta - przepis na surówkę, którą oczarujesz domowników. Jest prosta do zrobienia i lepsza niż mizeria
Surówka z młodej kapusty to świetny pomysł na dodatek do obiadu. Zamiast nudnej mizerii, czy gotowych mieszanek prosto ze sklepowych półek, przygotuj proste połączenie, które z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom.
-
Najlepsza letnia zupa na świecie. Spiesz się z gotowaniem, bo jesień zbliża się szybciej, niż myślisz
Latem raczej stronimy od zup. A jeśli już je przygotowujemy, to są to raczej zupy, które świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jednak ta letnia zupa bije na głowę wszystkie inne. Jak ją przygotować? Odpowiadamy.
-
Od dziś nie zrobię już kotletów w inny sposób. Średniowieczny przepis z młodą kapustą jest najlepszy
Kotlety zrobione z młodej kapusty znane są od wieków. Niektórzy uważają, że mogli się nimi zajadać nawet pierwsi Piastowie. Patrząc na ich skład, nic dziwnego, że po takim czasie wracają do łask. W takim wydaniu są świetną alternatywą dla...
-
Strzelczyk znów zaskakuje. Te gołąbki? Rewelacja i nowość na stołach. Panierka to podstawa
Gołąbki to tradycyjne danie, na które istnieje wiele przepisów. Jednak gdy chcemy je przyrządzić, zazwyczaj wybieramy ten jeden, z którego korzystają mama i babcia. Tomasz Strzelczyk postanowił odejść od reguły, a gołąbki, które zrobił, wywołały...
-
Schab będzie kruchy i soczysty, gdy dodasz to warzywo. Trwa na nie sezon, więc lepiej je wykorzystać
Obok mizerii i ziemniaczków nie może zabraknąć aromatycznego mięsa, które wprost rozpływa się w ustach. Aby je wykonać nie trzeba skomplikowanych produktów, a odpowiedniego przepisu. Taka jest właśnie ta receptura. Dzięki jednemu sezonowemu warzyw...
-
Niech ta przyjaźń wiecznie trwa. Przepis na młodą kapustę z koperkiem to duet, którego nic nie pokona
Zamiast marzyć o niebieskich migdałach, wystarczy, że przygotujesz młodą kapustkę zasmażaną. To banalne danie niemalże rozpływa się w ustach i natychmiast pobudza zmysły, przypominając wiejską kuchnię babci. Tu nie trzeba wiele - kluczowa jest...
-
Jak smakuje najlepsza młoda kapusta? Przepis babci na letni przysmak z kiełbaską
Kiedy wokół panuje upał, szukasz prostych sposobów na przygotowanie obiadu. Świetnym rozwiązaniem będzie młoda kapusta. Przepis jest banalny i sprawi, że przyrządzisz go bez żadnych problemów. Dodatek pomidorów podkręci smak i zakochasz się w...
-
Kiedyś jadano je codziennie, dziś nikt ich nie zna. Są lepsze od mielonych i skrywają sezonowy składnik
Kotlety to świetne danie obiadowe, po które chętnie sięgamy. W kuchni polskiej można znaleźć wiele przepisów, jednak ten jest wyjątkowy. Za sprawą sezonowego warzywa całe danie jest pełne smaku, a do tego bardzo sycące.
-
Kapusta to nasze warzywo narodowe, ale tego przepisu nie zna nawet moja babcia. Ja go przetestowałam - bajka
Znamy gołąbki, znamy mnóstwo surówek, bigosy, zasmażamy ją do schabowego, kisimy. Jednak jest jeden przepis, którego nie zna prawie nikt. Jak zrobić kapustę małosolną? Czy w ogóle się da? Oczywiście, że tak i ja to wypróbowałam. Jest jednak jeden...
-
Bez zbędnego zawijania, czyli gołąbki dla zabieganych. Zrobisz je w 30 minut i wystarczą na kilka dni
Gołąbki to przysmak, który zachwalany jest nawet poza granicami Polski. Ten sycący obiad jest odtwarzany od lat i dodatkowo zdobył wiele wersji smakowych. Każdy, kto zabiera się za jego przygotowanie coś do niego dodaje, dlatego możemy poznać nowe...
-
To konkurencja dla jarzynowej. To połączenie składników zwala z nóg
-
Lewandowska wie, jak zrobić pyszne racuchy. Dodaje do nich ten składnik
-
Back to school, back to jesień, back to chandra i zmęczenie. Powrót stresu czas start!MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
To ciasto krąży po rodzinie. Zawsze wychodzi, a przygotowanie to 10 minut
-
Ile jajek do mielonych? Pokłóciłam się z mamą i miałam rację
- Lukier - przepis na idealną polewę. Wypróbuj patent cukierników
- Sok z tych owoców bije na głowę sok z malin i aronii. Ma piękny kolor
- Ciasto zebra - przepis. Robię je zawsze, kiedy wpada teściowa
- Kiedyś była najpopularniejszą dietą. Czy słusznie? Dietetyk punktuje
- Panierowane pomidory to hit na smaczną, pożywną i błyskawiczną kolację
-
Surówka z młodej kapusty. Karol Okrasa zdradza, jak przygotować wyjątkowo prosty dodatek do obiadu
Szybka surówka z młodej kapusty to dodatek do obiadu, który podbija kubki smakowe właśnie późną wiosną i wczesnym latem. Wbrew pozorom jej przygotowanie wcale nie jest trudne, a Karol Okrasa wie, co zrobić, aby była smaczna. Prezentujemy najlepszy...
-
Placki ziemniaczane nie mają z nimi szans. Wykorzystaj sezonowe warzywo, a obiad będzie nie z tej ziemi
Przygotowując placki w pierwszej kolejności przychodzą nam do głowy te zrobione z ziemniaków. Jednak istnieje jeszcze lepsza wersja tej potrawy. Wykorzystuje się w niej sezonowe warzywo, o którym mało kto pomyśli. Odpowiednio zrobione mogą być...
-
Młoda kapusta - przepis, który oburzył internautów. "Jest pyszna!", "Milcz pani, jak się nie znasz"
Młoda kapusta to warzywo niekończącego się potencjału i w sezonie robimy z niej kulinarne cuda. Ostatnio jeden z przepisów na młodą kapustę wywołał niemałe poruszenie na jednej z facebookowych grup zrzeszających miłośników gotowania. "Tak zrobić...
-
Wiosenny bigos z młodej kapusty? To idealne danie zawsze znika z talerzy w okamgnieniu
Jak zrobić wiosenny bigos z młodej kapusty? Podajemy przepis, z którym potrawa wyjdzie niezwykle smaczna i każdy będzie sięgał po dokładkę. Wystarczy połączyć kilka składników i dobrze przyprawić całość do smaku.
-
Młoda kapusta. Przepis na letnią klasykę, którą podkręci koperek i uwielbiany mięsny składnik. Będzie chrupiąco!
Przepis na zasmażaną, młodą kapustę to klasyka, z którą na próżno konkurować. Swojski smak gwarantuje świeża, zielona główka, solidny pęczek koperku, a także chrupiące skwarki boczku. Tu króluje prostota i najlepszej jakości skład, dzięki temu efe...
-
Lekka, chrupiąca surówka z młodej kapusty i rzodkiewki. Wystarczy połączyć warzywa z dodatkiem nabiału
Sezon w warzywniakach sprzyja wielu smakowitym . Przepis na surówkę z młodej kapusty i rzodkiewki to jeden z nich - gwarantuje chrupiące doznania i idealne dopełnienie klasycznego, polskiego obiadu. Wystarczy połączyć warzywa z odpowiednim nabiałe...
-
Młoda kapusta w tym wydaniu to chrupiące arcydzieło. Weź kefir i jajko - za te placuszki można dać się pokroić
Młoda kapusta to warzywo, którym wiosną i wczesnym latem zajadamy się ze smakiem, korzystając z sezonu, który niestety nie trwa długo. Dziś zdradzimy wam przepis na młodą kapustę, na który na pewno byście nie wpadli - chrupiące, delikatne placuszk...
-
Przepis na łazanki, czyli kapuściana klasyka idealna na letni obiad. Młoda kapusta i skwarki to podstawa
Sezon na młodą kapustę nie mija, dlatego warto skusić się na przepis na łazanki. To proste, swojskie połączenie smakuje obłędnie, jest wyjątkowo tanie i jednocześnie banalnie proste w przygotowaniu. Warto jednak pamiętać o kilku szczegółach, które...
-
Wygląda jak lasagne, ale to gołąbkowa zapiekanka z młodej kapusty i mięsa mielonego. Smak obłędny!
Gołąbki w tradycyjnej formie to już nudna przeszłość! Przepis na gołąbkową zapiekankę z młodej kapusty i mięsa mielonego jest prawdziwą rewolucją w kuchni. Danie wygląda obłędnie, kusi zapachem i soczystym, mięsnym nadzieniem. Sezonowe warzywo...
-
Kapuśniak, czyli przepis na lekki, letni obiad z młodych warzyw. Wystarczy pokroić i gotować 20 minut
Sezonowe warzywa to nie tylko niezastąpione źródło witamin, ale także obłędny smak, którym należy się najdłużej delektować. Przepis na kapuśniak z młodej kapusty to z kolei hit tego lata. Danie kusi zapachem, kolorami i wyjątkowym smakiem. Wystarc...
-
Kociołek - przepis od znajomego wędkarza. Będzie przepyszny, ale jedna rzecz jest niezbędna - akurat trwa sezon
Grillowanie jest super, ale nic nie może równać się ze wspólnym spotkaniem przy kociołku z ogniska. Jak zrobić kociołek? W tym w zasadzie nie ma nic skomplikowanego, ale pan Tomasz, znajomy wędkarz zdradził przepis, który robi zawsze, gdy latem...
-
Zupa z młodej kapusty. Wyśmienity smak w kilku prostych krokach. Zrobisz ją błyskawicznie
Zupa z młodej kapusty skradnie serce i podniebienie niejednego łasucha. Jak ją przyrządzić, aby miała idealny smak? Wystarczy pokroić warzywa, podsmażyć je i wrzucić do garnka. Przyda się też kilka specjalnych przypraw.
-
Młoda kapusta twojego życia. Nie duś i nie zasmażaj - podaj ją z wielkanocnym dodatkiem. Pycha jakich mało
Młoda kapusta jest pyszna w każdej wersji, ale to, co mamy dla was dzisiaj zasługuje na miano kapuścianego hitu. Nie duś, nie zasmażaj, tylko poszatkuj i dopraw ostrym dodatkiem. Każdy poprosi o przepis, a ty przestaniesz szukać pomysłu na surówkę...
-
Gołąbki z młodej kapusty - przepis. Babcia się zasmuci, że nie dodawała wcześniej tego składnika do farszu
Gołąbki to klasyk nad klasyki, a te z młodej kapusty są absolutnie przepyszne. Jak je zrobić, żeby były tak pyszne, że babcia zapłacze z zazdrości? Kluczem jest oczywiście farsz. Dziś podpowiemy, co do niego dodać, żeby jego smak wywołał ekstazę...
-
Młoda kapusta. Przepis na wyśmienite danie w kilku prostych krokach. Jeden składnik podkręci jej smak
Młoda kapusta - przepis na danie, które powstaje w kilku bardzo prostych krokach. Będzie miała idealny smak, jeśli doda się do niej jedną specjalną przyprawę. Podajemy recepturę, która zachwyci podniebienie niejednego smakosza.
-
Na to danie czeka się cały rok. Zrób cały gar, bo każdy poprosi o kilka dokładek. Wybór mięsa jest bardzo ważny
Na niektóre potrawy trzeba czekać cały rok. Jest to spowodowane sezonowością pewnych warzyw. Na szczęście wiosna przyszła szybko i możemy delektować się specjałami, o których śniliśmy w zimowe noce. To danie koniecznie musisz zrobić tej wiosny....
-
Kapusta w tym wydaniu to prawdziwy rarytas. Jeden składnik będzie kluczowy. Każdy sięgnie po dokładkę
Szukasz przepisu na młodą kapustę? Do jej przygotowania nie potrzeba wielu składników. W poniższym przepisie bardzo ważną rolę odegrają tymianek i... śmietanka kremówka. To dzięki nim danie będzie miało doskonały aromat i strukturę.
-
Młoda kapusta - przepis, którego na bank nie znasz. Koperek jest super, ale inne zioło lepiej podkręca smak
Młoda kapusta to smak wiosny i chyba nie ma nic lepszego na obiad w maju i w czerwcu. Przepis na młodą kapustę zna chyba każdy, jednak dziś podpowiemy, jak przyrządzić ją w sposób najlepszy z możliwych. Dodajesz koperek? To świetnie, ale oprócz...
-
Najlepszy towarzysz schabowego szybko znika z bazarków. Jak zrobić zasmażaną kapustę? Błąd z mąką wszystko zrujnuje
W naszej świadomości istnieje wiele par idealnych. Wymienić można chociażby Tristana i Izoldę, Ivana i delfina oraz schabowego i kapustę zasmażaną. Oczywiście zasmażanie to czynność pozornie banalna, ale jeden mały błąd sprawi, że konsystencja i...
-
W roli głównej młoda kapusta. Przepis na wiosenny rarytas w swojskiej wersji z dużą porcją zieleniny
O tej porze roku warzywniaki mienią się w kuszących barwach warzyw i owoców, a domowe menu staje się o wiele zdrowsze i bogate w witaminy. Królową sezonowych dóbr jest młoda kapustka, a szczególnie w wersji zasmażanej. Klasyka wśród letnich dań...
-
Średniowieczne kotlety po morawsku, czyli młoda kapusta w "starej" wersji. Proste składniki gwarantują efekt wow
Kotlety po morawsku, czy też kapusta po morawsku to danie, które może mieć nawet tysiąc lat. Przepis na młodą kapustę z mięsem w średniowieczu rozsiał się niemal po całej Europie i możemy być niemal pewni, że takimi kotlecikami zajadali się pierws...
-
Najlepszy sos do surówki? Na pewno nie na bazie majonezu. Ten przygotujesz z dwóch składników, które masz w kuchni
Rozpoczął się sezon na młode warzywa, tak też surówka z młodej kapusty ponownie zaczyna królować na polskich stołach. Co zrobić, by smakowała obłędnie i była przy tym zdrowa? Ten domowy i dwuskładnikowy dressing sprawi, że będziesz brać dokładkę z...
-
Babcie robiły ją, gdy na polu pojawiało się to warzywo. Sezon już się rozpoczął, więc lepiej biegnij na targ
Gdy wiosna puka do drzwi, a za oknem jest coraz to więcej słońca i zieleni na grządkach też robi się kolorowo. Wiosenne, sezonowe warzywa można już znaleźć na sklepowych półkach, a targi się od nich uginają. Ten przepis trzeba zrobić choć raz w ty...
-
Zupa z młodej kapusty, czyli poznańska parzybroda. Przepisy są dwa - jeden lepszy od drugiego
Każda zupa smakuje nieco inaczej w każdym domu. Nie inaczej jest z poznańską parzybrodą, czyli naszą ukochaną wiosenną zupą z młodej kapusty. Dziś zdradzimy wam dwa sposoby, w jakie można ją przygotować. Nie wiemy, która wersja lepsza.
-
Wszyscy je wyrzucają, a ja zrobiłam z nich coś pysznego. Liście młodej kapusty w tej wersji są lepsze niż bigos
Sezon na młodą kapustę w pełni i na pewno byliście świadkami sytuacji, że w markecie ludzie odrywają wierzchnie liście, by na kasie wyszło mniej. Może i wyjdzie mniej, ale na pewno w domu nie wyjdzie smaczniej. Co zrobić z liści młodej kapusty?...
-
Smaki lata, czyli młoda kapusta. Przepis babci na jarski obiad jest prosty i wyśmienity. Goście będą błagać o dokładkę
Tęsknisz za smakami lata? Nic tak ci nie przypomni ciepłych, spokojnych dni jak wyśmienita młoda kapusta z zasmażką. Przepis na to znakomite danie powinien znać absolutnie każdy. Obiad wykonany według tej receptury będzie tak pyszny, że goście z...
-
Szykujesz bigos z młodej kapusty? Koniecznie dodaj ten składnik. To on podkręci smak dania
Nadszedł czas na bigos z młodej kapusty, dlatego warto wiedzieć, co zrobić, aby miał idealny smak. Podajemy przepis, z którym będzie można przyrządzić doskonałe danie. Wyjątkowy smak będzie można uzyskać dodając kilka specjalnych przypraw.
-
To najlepsza możliwa wersja młodej kapusty. Koperek jest podstawą, ale inna przyprawa zadziała jeszcze lepiej
Na co czekamy przez całą zimę? Z pewnością na truskawki, czereśnie i szparagi. Do tego grona koniecznie trzeba też dodać młodą kapustę. To jeden z najlepszych sezonowych przysmaków. Jedną z najlepszych wersji jest młoda kapusta z kiełbasą. Co do...
-
Zupa z młodej kapusty to rarytas od mojej babci! Nie zapomnij o tym składniku, inaczej zupa nie zyska smaku
Zupa z młodej kapusty to przepis, który sprawdzi się idealnie nie tylko latem. Jest zdrowa, ale też niezwykle smaczna. Jak ją przygotować, by smakowała obłędnie? Oprócz standardowych przypraw koniecznie dodaj do niej koperek! Tak przynajmniej robi...
-
Młoda kapusta - przepis, który pamiętasz z dzieciństwa. Nawet nie wyjmuj masła z lodówki - babcia by się obraziła
Gdybyśmy mieli odpowiadać w "Milionerach" na pytanie, jaka jest młoda kapusta, a odpowiedzi byłyby następujące: a - smaczna, b - aromatyczna, c - delikatna, d - rozkoszna, najpewniej żadne koło ratunkowe by nam nie pomogło. Powód? Wszystkie...