Młoda kapusta w połączeniu z marchewką i koperkiem, to klasyczna surówka, która będzie pasować niemal do każdego obiadowego dania. Zrobisz w dosłownie kilka chwil, a naprawdę warto. Jest nie tylko delikatna i aromatyczna, lecz także zdrowa.
Surówki z surowych warzyw to cenne źródło witamin i mikroelementów. Świeże i sezonowe rarytasy zawierają tysiące związków fitochemicznych, a spożywane regularnie mają silne właściwości przeciwnowotworowe i przeciwzapalne. Warto sięgnąć m.in. po młodą kapustę, która dostarcza cztery razy więcej witaminy C niż ta kiszona. Jak wyczarować z niej pyszny dodatek do obiadu? Podpowiadamy.
Poniższy przepis jest niezwykle szybki w przygotowaniu i nie wymaga dużego nakładu pracy. Wystarczy poświęcić kilka chwil, by otrzymać delikatną, chrupiącą i orzeźwiającą surówkę. Sprawdźcie sami.
Składniki:
Przygotowanie krok po kroku:
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!