gołąbki

Więcej o:

gołąbki

  • Gołąbki

    szerokiego garnka wyłóż kilkoma ugotowanymi liśćmi kapusty. Włóż do środka zwinięte gołąbki i zalej je gorącym bulionem. Postaw garnek z gołąbkami na gazie, doprowadź całość do wrzenia, przykryj garnek i gotuj około godziny na wolnym ogniu. Po ugotowaniu gołąbków przygotuj sos. Wywar z gotowania gołąbków

  • Sos pieczarkowy do gołąbków

    Sos pieczarkowy do gołąbków będzie pasował do różnych wersji smakowych tej potrawy. Z jego dodatkiem pyszne będą zarówno tradycyjne gołąbki z ryżem i mięsem mielonym, jak i inne, mniej znane (bądź popularnie tylko w niektórych regionach) gołąbki z kaszą gryczaną, cebulą i białym serem, z warzywami

  • Fruczak gołąbek- owad przypominający kolibra

    osiągnie 38°C. Biorąc to wszystko pod uwagę, nic dziwnego, że - mając w pamięci sceny z filmów przyrodniczych - można pomylić te ćmy z sympatycznymi, małymi ptaszkami. Na zdjęciu powyżej: Fruczak gołąbek odwiedza wiele kwiatów, nawet na balkonach (tu obok pelargonii) Zwykle nasz "koliber"

  • Obiad na upalne dni? Sałatka z bobu to szybka i pyszna propozycja [PRZEPIS]

    Co na obiad szybko? Sałatka z bobem Obiad na upalne dni. Sałatka z bobu. Składniki: 300-400 g bobu, 2 pomidory malinowe, 2 ogórki zielone, kilka gałązek natki z pietruszki, 150 g kaszy kuskus, pęczek rzodkiewek, opcjonalnie sól i pieprz. Obiad na upalne dni. Sałatka z bobu. Składniki na dresing: 4