gołąbki
-
Gołąbki w tym wydaniu to kosmos. Zawijam soczysty farsz w nietypowe warzywo i wszystko zapiekam
Na klasycznych gołąbkach świat się nie kończy, właśnie dlatego warto spróbować zrobić je w tym szalonym i obłędnie smacznym wydaniu. Warzywne zawijasy wystarczy hojnie napakować farszem i otulić nietypowym warzywem, które zastąpi tradycyjną kapust...
-
Smak i sposób podania tych gołąbków zwali cię z nóg. Przed pieczeniem wrzuć je na patelnię
Gołąbki to kultowe danie, które powtarzamy przy większych okazach, lub gdy mamy za dużo czasu. Jest czasochłonne, ale ten smak jest wart długiego stania w kuchni. Dzięki tej metodzie stają się one smaczniejsze. To zasługa panierowania i smażenia.
-
O ryżu i mięsie w gołąbkach już nawet nie pamiętam. Inny farsz robi robotę. Palce lizać, takie pyszne
Zapomnij o klasycznych gołąbkach z ryżem i mielonym. Od dziś na twoim stole może zagościć ta bezmięsna propozycja, która zachwyca smakiem. Jest zdecydowanie tańsza, a jej przygotowanie zajmie ci tylko chwilę.
-
Przepis na wiosenne minigołąbki Gosi z programu "Rolnik szuka żony". Idealne na domowy obiad
Gołąbki to doskonały pomysł na smaczny i pożywny obiad dla całej rodziny. W wersji z młodą kapustą smakują iście wiosennie. Sposobem na ich przyrządzenie podzieliła się niedawno w mediach społecznościowych Gosia Borysewicz, znana z programu "Rolni...
-
Fioletowe gołąbki robią u mnie furorę. Rodzinka się nimi zajada, jakby jutra miało nie być
Fioletowe gołąbki to smakowite danie, które doskonale sprawdzi się na obiad świąteczny, jak i codzienny. Robi wrażenie nie tylko wyglądem, ale i wyjątkowo aromatycznym smakiem. Wszystko za sprawą nietypowego farszu oraz czerwonej kapusty.
-
Już nigdy nie sięgniesz po ryż, robiąc gołąbki. Zamiast tego wybierzesz ten nieoczywisty składnik
Gołąbki tak jak i pierogi są klasyką kuchni polskiej. Zmienianie tak dobrze nam znanej receptury nie jest dobrym pomysłem, bo oryginalne przepisu już są pyszne. My jednak zaryzykujemy i dobierzemy się do pysznych gołąbków. Staną się one jeszcze...
-
Zapomnij o klasyce. Gołąbki taplające się w tym rewelacyjnym, białym sosie smakują o niebo lepiej
Gołąbki to flagowe danie kuchni polskiej, które zachwyca podniebienie w niemal w każdym wydaniu. Warto jednak postawić na ciekawą alternatywę dla klasycznego pomidorowego sosu, w którym zazwyczaj nasze zawijasy się pięknie duszą. Ta biała, kremowa...
-
W dzieciństwie nie mogłam na nie patrzeć. Po latach spróbowałam wersji cioci i przepadłam
Gołąbki nigdy nie należały do moich ulubionych dań. Gdy babcia przygotowywała ja na niedzielne obiady, ja dostawałam coś innego. Z całej potrawy smakował mi jedynie sos pomidorowy. Po latach przekonałam się, że głównym problemem była kapusta. Gdy...
-
Miałam zrobić gołąbki, a wyszła zapiekanka. Rodzina uznała, że jest smaczniejsza i od dziś robię tylko ją
Gołąbki to tradycyjne danie, które kusi swoim bogatym smakiem. Niestety ich przygotowanie nie jest za łatwe i trzeba się nagimnastykować, by je przyrządzić. Jeśli więc lubisz ich smak, ale nie chcesz spędzić kilku godzin na ich przyrządzaniu,...
-
Sos do gołąbków ciocia z Koszalina robi mistrzowsko. Jeden składnik wymiata
Sos do gołąbków to banalnie prosty przepis, ale nie znacie cioci Zosi spod Koszalina. Ona robi gołąbki tak pyszne, że z machnięciem ręki można sprzedać za nie duszę. Nie chodzi bynajmniej o potrawę samą w sobie, a o sos do gołąbków. Ciocia nie...
- Babka cytrynowa siostry Anastazji. Goście nie zostawiają nawet okruszka
- Soczysty schab na Wielkanoc zrobisz łatwo. Smaku nie da się zapomnieć
- Chcesz podkręcić atmosferę w swojej sypialni? Wypróbuj ten sposóbMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Jak zredukować wodę w sosie? Wypróbuj ten prosty sposób
- Sałatka lepsza od gyrosa. Można się kłócić, ale deklasuje wszystkie inne
- Ciasta jak za dawnych lat. Jeśli pamiętasz PRL, na pewno je rozpoznasz!
- Żurek będzie lepszy, gdy podasz go z tym. Cała rodzina będzie o nim mówić
- Wielkanocne słodycze bez długiego pieczenia. Wystarczą trzy składniki
- Domowy majonez w kilka minut. Goście będą go wyjadać łyżkami
- Jajka na Wielkanoc w nowym wydaniu. Nikt nie spodziewa się tak ich podanych
-
Gołąbki inaczej, czyli obłędnie smaczne, cebulowe zawijasy prosto z kuchni uczestniczki MasterChefa
Kapuściana klasyka odchodzi w zapomnienie, a jej miejsce zastępuje zupełnie inne i niepozorne warzywo. Uczestniczka MasterChefa zdradziła przepis na gołąbki z cebuli, które nie tylko ciekawie się prezentują, ale i rozpływają się w ustach. Tu...
-
Kucharka papieża pokazała, jak zrobić gołąbki. Każda babcia może wzorować się na tym przepisie
Gołąbki to danie, które zna każdy z nas. Ich przygotowanie wymaga od nas cierpliwości, ale ich smak rekompensuje wszystko. By wyszły one odpowiednio dobre, musimy mieć sprawdzony przepis. Siostra Aniela podzieliła się swoją recepturą, która jest...
-
Gołąbki babci bez grama ryżu. Zamiast tego, do farszu mięsnego dodaje inny składnik. Pamiętaj, nie musi być świeży
Gołąbki to tradycyjna potrawa kuchni polskiej i najczęściej mięsny farsz mieszany jest z ryżem. Nie trzeba jednak robić tego w ten sposób. Nasze babcie bardzo często zastępowały ryż innym składnikiem. Szukaj go w chlebaku.
-
Jak zrobić sos pomidorowy do gołąbków? Nie musisz rezygnować z koncentratu. Będzie pyszny
Przepisów na sos do gołąbków jest wiele. Wcale nie musimy wykorzystywać do niego świeżych pomidorów i ziół, by był pyszny i aromatyczny. Możemy postawić na tańszą i prostszą wersję, a i tak podkręcimy smak gołąbków.
-
Masz chęć na gołąbki, ale nie chce ci się ich robić? Znam to. Ta zupa jest prostszym zamiennikiem
Gołąbki to obłędnie pyszne danie. Podane z ziemniakami, polane pomidorowym sosem, po prostu rozpływają się w ustach. Nie wszyscy mają jednak tyle czasu i chęci, by ugotować gołąbki na obiad. Ja zawsze w chwilach słabości stawiam na prostszy...
-
Przepis na gołąbki z twistem. Do klasycznego farszu dodaj te składniki - wyjdzie dzieło sztuki
Gołąbki to tradycyjne danie kuchni polskiej, któremu trudno odmówić smaku. Jeśli jednak przejadła ci się klasyczna wersja - koniecznie spróbuj wzbogacić farsz o dość nietypowe składniki. Gwarantujemy, że finalny efekt przewyższy twoje oczekiwania.
-
Zamieniłam mięso w gołąbkach na ten składnik i przepadłam. Od teraz robię je tylko w ten sposób
Klasyczny przepis na gołąbki mówi, by do liści kapusty włożyć farsz z ryżu i mięsa mielonego. Postanowiłam złamać tę zasadę i z receptury pozbyłam się mięsa. Zamieniłam go na inny składnik, który świetnie się sprawdził. Gdy podałam je na rodzinnej...
-
Najlepszy farsz do zawijaków. Od lat stawiam tylko na jedną kaszę i gotuję ją w konkretny sposób
Gołąbki postne, czyli zawijaki to w moim domu jedna z najważniejszych potraw wigilijnych. Ich przygotowanie nie jest trudne, ale jest czasochłonne, jednak smakują tak fantastycznie, że warto trochę "posiedzieć w garach". Najważniejszy jest farsz -...
-
Łupcie wigilijne. Babka Gienka przychodziła z nimi przed pasterką i dzieliła. Smakowały i latały
Łupcie! I hyc, panna dostawała w plecy w drodze na pasterkę. Co to są łupcie, jak smakują i dlaczego nie wyobrażają sobie bez tego Wigilii mieszkańcy wschodniego Mazowsza i Lubelszczyzny? Babcia Gienia dawno temu mi wszystko opowiedziała. A mojej...
-
Gospodarz bez kapusty miewa brzuch pusty. Dlatego zrób obłędne gołąbki z niestandardowym farszem
Kto powiedział, że gołąbki nie pasują na wigilijny stół? Wystarczy zmodyfikować nieco tradycyjną recepturę i zamienić składniki farszu na postne, i o wiele smaczniejsze. Takie kapuściane zawijasy doskonale podkreśli sos grzybowy.
-
Magda Gessler zdradza, jak zrobić idealny sos do gołąbków. Wykorzystuje składnik, który dobrze doprawia
Magda Gessler w "Kuchennych rewolucjach" nie tylko pomaga właścicielom restauracji stanąć na nogi. Gwiazda bardzo często dzieli się również wskazówkami i poradami kulinarnymi, z których mogą skorzystać także widzowie. W jednym z odcinków zdradziła...
-
Gołąbki na święta w zupełnie nowym wydaniu. Goście są zachwyceni grzybowo-ziołowym aromatem
Gołąbki to tradycyjne danie kuchni polskiej. Choć według klasycznego przepisu zakłada wykorzystanie mięsnego farszu, to z innymi dodatkami smakuje równie doskonale. Recepturę na gołąbki z grzybami, czosnkiem i aromatycznymi przyprawami znajdziesz...
-
Do tych gołąbków nie musisz parzyć kapusty. Smakują obłędnie, a zyskujesz połowę czasu
Gołąbki to tradycyjne polskie danie, które cieszy się ogromną popularnością, zarówno w Polsce, jak i za jej granicami. Kapuściana potrawa z farszem jest wyjątkowo smaczna i pożywna, jednak jej przygotowania są dość czasochłonne. Jak przyspieszyć...
-
Stryjek robił gołąbki tylko w ten sposób. Nie uznawał innych metod, bo ta była najlepsza
Gołąbki są tak popularne, że ich serwowanie znane jest również poza granicami Polski. Jednak nic nie zastąpi smaku tych robionych w domu. Mój stryjek zawsze wykonywał je jedną metodą i nie uznawał żadnej innej.
-
Jak zrobić gołąbki? Farsz z mięsa i ryżu zastąp innym - tej wersji wielu Polaków nie zna
Gołąbki to potrawa, która w Polsce nosi miano kultowej, ale kapuściane zawijasy znane są niemal w całej Europie. Dziś podpowiemy wam, jak zrobić gołąbki, ale nie takie, jakie zna każdy Polak - z ryżem i mięsem. Ta wersja to klasyka kuchni kresowej...
-
Takich gołąbków nie robi nawet babcia! Kapuściane zawijasy z sekretnym dodatkiem przypominają kotlety
Przepis na klasyczne gołąbki zna niemal każdy. Co jednak gdyby tradycyjne danie nieco udoskonalić? Uczestniczka MasterChefa zna się na rzeczy i przygotowuje kapuściane zawijasy w oryginalny i smakowity sposób. Klucz do sukcesu tkwi w... panierce!
-
Na Wszystkich Świętych robimy gar gołąbków. Mama i babcia robiły je pyszne, ale ja dodaję coś jeszcze
Zapewne w wielu domach, z okazji dnia Wszystkich Świętych, przygotowuje się tradycyjne przysmaki. W moim domu rodzinnym zawsze przed tym dniem ruszała produkcja gołąbków (kiedyś z pięciu główek, dziś już z trzech). Babcia i mama robiły je po...
-
Gołąbki w tym wydaniu to iście jesienna uczta dla podniebienia. Z trikiem babci zrobisz je lada moment
Nic nie może się równać z obłędnym smakiem domowych gołąbków serwowanych w kremowym sosie. To kultowe danie polskiej kuchni może wydawać się czasochłonne, jednak z naszą recepturą przygotowania pójdą jak z płatka. Kluczem do sukcesu są tu składnik...
-
Idealny obiad dla leniwych i tych, co nie mają czasu. Koniec ze żmudnym i czasochłonnym procesem
Idealna propozycja dla leniwych, czyli gołąbki bez zawijania. Zapomnij o żmudnym siedzeniu i wyciąganiu gorącej kapusty z garnka. Ten sposób zaoszczędzi ci czasu i nerwów, a smakiem nie odbiega od tradycyjnej wersji. Goście będą prosić cię o...
-
Choć są smaczne, nikt o tej wersji gołąbków nie mówi. Nie potrzebujesz mięsa i zapomnij o zawijaniu
Jeśli kochasz gołąbki, ale standardowa ich wersja już nieco ci się znudziła, to mamy coś idealnego. Smakiem dorównują tym, które zjesz u babci, lecz różni je kilka rzeczy. Przede wszystkim zapomnij o zawijaniu nadzienia w kapustę, a mięso zastąp t...
-
Zrobiłam najlepsze gołąbki w życiu. Nie bawiłam się w zawijanie - wszystko wymieszałam i hyc do garnka
Ostatnio naszła mnie ogromna wręcz ochota na gołąbki, ale nie chciałam spędzić połowy weekendu w kuchni. Postanowiłam więc ulec lenistwu i zrobiłam gołąbki na skróty. Po prostu wymieszałam wszystkie składniki i włożyłam do garnka. Są tak pyszne, z...
-
Lasowiackie gołąbki według przepisu Magdy Gessler. Nie uwierzysz co wchodzi w skład pysznego farszu
Magda Gessler to popularna polska restauratorka, której nikomu nie trzeba przedstawiać. Jej restauracje cieszą się uznaniem, a rewolucje, które przeprowadza w ramach swojego programu telewizyjnego to często strzał w dziesiątkę. Celebrytka dzieli s...
-
Jak zrobić gołąbki, żeby były smaczniejsze i nie szły w boczki? Zamień główny składnik i jedz bez wyrzutów
Jeśli ograniczasz w swojej diecie węglowodany lub nie czujesz się najlepiej po zjedzeniu ryżu, a masz ochotę na gołąbki, koniecznie wypróbuj nasz przepis. Jak zrobić gołąbki, żeby były zdrowsze, smaczniejsze i nie szły w boczki? Zamiast ryżu użyj...
-
Przygotowane gołąbków nigdy nie było takie proste. Z tym trikiem zapomnisz o kapuścianym bałaganie
Gołąbki to tradycyjne danie, które od pokoleń gości w polskich domach. Kapuściane zawijasy kryją w sobie obłędne smaki i aromaty. Niestety przygotowanie tego rarytasu jest czasochłonne i dosyć monotonne. Na szczęście z naszym trikiem praca pójdzie...
-
Ta faszerowana papryka smakuje jak domowej roboty gołąbki. Sekretem jest obłędny farsz z grzybami
Kultowe gołąbki nie mają sobie równych, jeśli chodzi o smak. Niestety babcine zawijasy często pochłaniają dużo czasu. Zamiast więc rolować je w nieskończoność, warto postawić na ciekawą alternatywę. Faszerowana papryka będzie ciekawie udawać...
-
Zapomnij o klasycznym farszu z ryżu. Gołąbki jesienne to kapuściane zawijasy w obłędnym wydaniu
Przepis na gołąbki to obiadowa klasyka, która niemal zawsze obłędnie smakuje. Co jednak powiesz na nieco udoskonaloną, jesienną wersję pełną aromatów i nietypowych składników? Zapewniamy, że nudno nie będzie - tak przygotowany farsz dosłownie...
-
Usuń z przepisu mięso i ryż i zastąp to czymś lepszym. Gołąbki zdobędą nowy smak i nikt im się nie oprze
Gdyby moja babcia zobaczyła ten przepis, z pewnością złapałaby się za głowę i nie mogła uwierzyć. W mojej rodzinie taka wersja nie wychodziła w grę, a sos, z którym podaje się gołąbki od lat jest niezmieniony. Jednak po spróbowaniu okazuje się, że...
-
Gołąbki po staropolsku. Wychodzą tak pyszne, że można by je jeść na okrągło. Bardzo proste wykonanie
Jak przyrządzić gołąbki po staropolsku? To danie zachwyca smakiem i aromatem. Aby wyszły idealnie, wystarczy ugotować kapustę i połączyć kilka składników na farsz. Kluczem do doskonałego smaku będzie jeden specjalny składnik.
-
Gołąbki bez zawijana - przepis Katarzyny Bosackiej. Tani i szybki obiad dla całej rodziny
Gołąbki bez zawijania to totalny hit wielu polskich domów. Robi się je o wiele szybciej niż te zawijane w kapuście z tradycyjnej receptury. Katarzyna Bosacka w swojej książce podzieliła się jednak wyjątkowym przepisem, który jest nie tylko szybki,...
-
Przygotuj się na zimę i zrób gołąbki w słoikach. Kapuściany rarytas jest równie smaczny co klasyczny
Domowe, proste obiady to esencja najlepszych smaków i aromatów. Niestety nie zawsze mamy wystarczająco dużo czasu na takie przygotowania - wówczas warto mieć w zanadrzu gołąbki w słoikach. Ta sprytna metoda pozwoli w dowolnym momencie podgrzać...