gołąbki przepis
-
Przygotowane gołąbków nigdy nie było takie proste. Z tym trikiem zapomnisz o kapuścianym bałaganie
Gołąbki to tradycyjne danie, które od pokoleń gości w polskich domach. Kapuściane zawijasy kryją w sobie obłędne smaki i aromaty. Niestety przygotowanie tego rarytasu jest czasochłonne i dosyć monotonne. Na szczęście z naszym trikiem praca pójdzie...
-
Zapomnij o klasycznym farszu z ryżu. Gołąbki jesienne to kapuściane zawijasy w obłędnym wydaniu
Przepis na gołąbki to obiadowa klasyka, która niemal zawsze obłędnie smakuje. Co jednak powiesz na nieco udoskonaloną, jesienną wersję pełną aromatów i nietypowych składników? Zapewniamy, że nudno nie będzie - tak przygotowany farsz dosłownie...
-
Usuń z przepisu mięso i ryż i zastąp to czymś lepszym. Gołąbki zdobędą nowy smak i nikt im się nie oprze
Gdyby moja babcia zobaczyła ten przepis, z pewnością złapałaby się za głowę i nie mogła uwierzyć. W mojej rodzinie taka wersja nie wychodziła w grę, a sos, z którym podaje się gołąbki od lat jest niezmieniony. Jednak po spróbowaniu okazuje się, że...
-
Gołąbki bez zawijana - przepis Katarzyny Bosackiej. Tani i szybki obiad dla całej rodziny
Gołąbki bez zawijania to totalny hit wielu polskich domów. Robi się je o wiele szybciej niż te zawijane w kapuście z tradycyjnej receptury. Katarzyna Bosacka w swojej książce podzieliła się jednak wyjątkowym przepisem, który jest nie tylko szybki,...
-
Przygotuj się na zimę i zrób gołąbki w słoikach. Kapuściany rarytas jest równie smaczny co klasyczny
Domowe, proste obiady to esencja najlepszych smaków i aromatów. Niestety nie zawsze mamy wystarczająco dużo czasu na takie przygotowania - wówczas warto mieć w zanadrzu gołąbki w słoikach. Ta sprytna metoda pozwoli w dowolnym momencie podgrzać...
-
Przepis na klasyczne gołąbki w domowej wersji. Kapuściane zawijasy z tym farszem to mistrzostwo
Jeśli brakuje inspiracji na smaczny obiad, wszystkie inne przepisy się już najzwyczajniej przejadły, pora na powrót do korzeni! Babcine gołąbki to prawdziwa klasyka, z którą na próżno konkurować. Swój obłędny smak zawdzięczają miękkiej kapuście...
-
Zamiast kapusty zawiń je w inne, nietypowe liście. Smak tych gołąbków zapamiętasz na dłużej
Gołąbki to klasyczna potrawa, a jej receptura jest zmieniana bardzo rzadko. Zazwyczaj robi ię je z jednego przepisu, jednak czasem warto wyjść poza schematy. Aby to zrobić, przedstawiamy nowy smak tego dania. Zamiast liści kapusty użyj czegoś...
-
Alternatywa dla kapuścianych zawijasów. Gołąbki kresowe są bez mięsa i ryżu, jednak smakują wybornie
Kapuściane zawijasy to klasyka tradycyjnej, polskiej kuchni. Co, jednak gdyby, pozbawić je mięsa i ryżu? Wówczas otrzymamy obłędnie smaczne gołąbki kresowe, które nadziane są po brzegi zupełnie innym farszem. Jest smacznie, domowo no i znacznie...
-
Jak ugotować idealnie miękki ryż do gołąbków? Nasze babcie stosowały niezawodną metodę "pod pierzynką"
Nie ma to jak obiad u babci, a już szczególnie dania z tradycyjnej kuchni polskiej. W końcu niemal każdy uwielbia mięciutkie i aromatyczne gołąbki zalane gęstym, pomidorowym sosem. Niestety główny składnik gołąbków potrafi sprawić niemały kłopot...
-
Strzelczyk znów zaskakuje. Te gołąbki? Rewelacja i nowość na stołach. Panierka to podstawa
Gołąbki to tradycyjne danie, na które istnieje wiele przepisów. Jednak gdy chcemy je przyrządzić, zazwyczaj wybieramy ten jeden, z którego korzystają mama i babcia. Tomasz Strzelczyk postanowił odejść od reguły, a gołąbki, które zrobił, wywołały...
-
"Leniwe raz!", czyli przepis na kultowe danie. Smakuje jak z najlepszego baru mlecznego
-
Słodki krem i kruche ciasto. Ten wypiek nie ma żadnej konkurencji
-
Gluten ci szkodzi? Placki z cukinii bez mąki to doskonały posiłek przy celiakii
-
Sałatka prostsza od jarzynowej. Jest bardziej sycąca od niejednego mięsa
-
Trudno znaleźć lepsze naleśniki. Wykonanie to pestka, a farsz zniewala
- Panierka na mięsie to już przeżytek. Ta metoda jest nie do podrobienia
- Przepis na kartacze metodą 10 proc. Tomasz Strzelczyk zdradza sekret z Podlasia
- Ten przepis bije bigos na głowę. Jak zrobić kapustę po szeklersku?
- Jak ograniczyć problem marnowania żywności?
- Tej zupy nie ugotujesz w pół godziny. Jak zrobić pyszną ogonówkę?
-
Jest szybsza od zwykłych gołąbków, a do tego smaczniejsza. Ta zapiekanka zawróci ci w głowie
Wiele osób wykorzystuje w kuchni przepisy, które nie wymagają długiego czasu przygotowania. Dzięki temu nie tylko oszczędzają czas, a także sprawiają, że posiłek pojawia się na stole w ekspresowym tempie. Szybkim i pożywnym daniem są zapiekanki. T...
-
Lewandowska nie gotuje i nie piecze gołąbków. Babcie łapią się za głowę i nie wierzą
Anna Lewandowska uwielbia zaskakiwać swoimi przepisami. Niektóre z nich są tak oryginalne, że wiele osób łapie się za głowę. Tym razem udostępniła recepturę na gołąbki, których nie zna nikt. Do ich przygotowania nie używa piekarnika, a także ich n...
-
W życiu nie jadłeś takich gołąbków. To sekretny przepis gospodyni z Biłgoraja, który będziesz robić co tydzień
Gołąbki to danie, które jedzone jest przez wszystkich. Nie ma w nich nic skomplikowanego, a przepis zna prawie każdy. Jednak ta wersja różni się od klasyka. Mięso zawinięte w liście kapusty podawane jest inaczej, niż podaje tradycyjny przepis. Naw...
-
Bez zbędnego zawijania, czyli gołąbki dla zabieganych. Zrobisz je w 30 minut i wystarczą na kilka dni
Gołąbki to przysmak, który zachwalany jest nawet poza granicami Polski. Ten sycący obiad jest odtwarzany od lat i dodatkowo zdobył wiele wersji smakowych. Każdy, kto zabiera się za jego przygotowanie coś do niego dodaje, dlatego możemy poznać nowe...
-
Bez kapusty i zawijania. Te gołąbki powalą teściową na kolana. Po spróbowaniu będzie błagać o przepis
Gołąbki to tradycyjne polskie danie, które ma szczególne miejsce w sercach Polaków. Uwielbiamy je przygotowywać i jeść. Odchodzenie od klasycznego przepisu to nie nowość, ale my mamy niezwykłą bombę! Danie bez grama kapusty również smakuje...
-
W tych gołąbkach nie ma mięsa i ryżu. Strzelczyk zamienił to na coś lepszego. "To wariactwo"
Gołąbki w wykonaniu Tomasza Strzelczyka mogą podbić niejedno serce. Nie są podobne do klasycznej wersji, a swoją oryginalnością zachwycają na każdym stole. Trudno uwierzyć, że taka kombinacja smakowa może tak pysznie smakować. Co dodał do farszu, ...
-
Polacy pokochali ten rodzaj gołąbków. Pochodzą z Rumunii, ale smakiem przebijają nasz klasyk
Gołąbki to bez wątpienia potrawa, która szczyci się popularnością nie tylko w kuchni polskiej. Jej wersji jest wiele, a kombinacji smakowych nie da się zliczyć. W Rumunii również można znaleźć to danie, lecz sposób, w jaki jest podane, może bardzo...
-
Zapomnij o ryżu i kapuście. Te gołąbki to coś znacznie lepszego. Gospodynie złapią się za głowę
Klasyczne gołąbki znane są na całym świecie. My poznaliśmy recepturę, która różni się od tradycyjnego dania, ale smakiem dorównuje przepisom babci. Nie ma w niej klasycznej kapusty, a o ryżu można zapomnieć. To kulinarna rewolucja.
-
Zapomnij o żmudnym zawijaniu gołąbków, wrzuć składniki do garnka i zrób z nich... obłędną zapiekankę
Przepis na gołąbki jest chętnie wykorzystywany w naszych kuchniach. Nic dziwnego, tradycyjne smaki są uwielbiane przez domowników, a ta potrawa bazuje na łatwo dostępnych składnikach. Jeśli jednak nie przepadacie za żmudnym zawijaniem roladek,...
-
W takiej formie gołąbki są jeszcze lepsze. Bez zbędnego zawijania i gotowania kapusty zaoszczędzisz dużo czasu
Polacy zachwycają się daniem, jakim są gołąbki. Wymagają dużo czasu i cierpliwości, lecz ich smak może zrekompensować wszystko. Aby zrobić je jeszcze szybciej, warto wykorzystać ten przepis. Dzięki niemu robią się prawie same.
-
Zero zawijania i wycinania głąba z kapusty. Przepis na zupę gołąbkową uratuje cię od straconego czasu i sił
Trudno znaleźć kogokolwiek kto nie uwielbia tradycyjnych, polskich gołąbków, jednak ich przygotowanie jest dość pracochłonne i zajmuje więcej czasu niż ugotowanie... zupy z tych samych składników. Przepis na zupę gołąbkową jest banalnie prosty, a...
-
Zrób kotleciki z kapustą i zaoszczędź dużo czasu. Tak powstaną... gołąbki bez zawijania!
Gołąbki bez zawijania to idealny pomysł na obiad dla dużej rodziny. Dlatego jeśli spodziewasz się gości na Wielkanoc i nie masz ochoty stać godzinami w kuchni, to nasz przepis sprawdzi się idealnie. Połączenie mięsa, ryżu i kapusty w prosty sposób...
-
Przepis na gołąbki. Kapuściane zawijasy z mięsem to klasyka, ale warto ją nieco udoskonalić
Przepis na gołąbki to klasyka polskiej kuchni. Kapuściane zawijasy są nieco pracochłonne, jednak efekt rozpieszcza wszystkie zmysły. Warto też odrobinę poeksperymentować z farszem - wersji jest wiele, ale to tradycja wygrywa smakiem.
-
Gołąbki, czyli mięsno-kapuściany miks bez zawijania. Alternatywę dla klasyki wystarczy tylko... zapiec
Gołąbki to jedno z flagowych dań tradycyjnej kuchni polskiej. Niestety mozolne przygotowanie często zniechęca - warto zatem nieco urozmaicić klasyczną wersję i przyszykować na obiad gołąbki bez zawijania. Dodatkowym atutem jest możliwość zapiekani...
-
Przepis na gołąbki bez mięsa. Tradycyjne danie w nowej odsłonie - farsz z kaszy i warzyw to obłęd
Gołąbki to klasyka polskiej kuchni, z którą na próżno konkurować. Flagowe danie doczekało się jednak wielu wersji - jedną z nich jest ta bez mięsa. Kapuściane zawijasy z soczystym farszem z kaszy i warzyw, podane z aromatycznym sosem rozpieszczą...
-
Przepis na gołąbki jest zbyt skomplikowany? Wystarczą trzy kroki, żeby cieszyć się tradycyjnym smakiem
Gołąbki to stały element domowego menu - aromatyczne, soczyste i hojnie polane pomidorowym sosem przekonają niemal każdego! Kapuściane zawijasy są jednak nieco czasochłonne w przygotowaniu - znamy jednak trzy proste zasady, które znacznie ułatwią...
-
Przygotowujesz gołąbki? Tomasz Strzelczyk zdradza trik na ekspresowe i sprawne sparzenie kapusty
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak parzy kapustę na gołąbki. Jak się okazuję, ta mozolna i uciążliwa czynność może być znacznie szybsza i o wiele łatwiejsza. Efekt? Miękkie liście, które w zaledwie kilka minut są gotowe, by nakładać farsz - trzy ruchy...
-
Gołąbki - przepis na obiadową klasykę w ekspresowej wersji. Sekretem jest sos na domowym bulionie
Jednym z tradycyjnych dań kuchni polskiej są oczywiście gołąbki. Klasyk gości na naszych stołach na co dzień i od święta, jednak kluczem do sukcesu jest kilka ważnych elementów. Mowa tu o soczystym farszu mięsno-ryżowym zawiniętym w miękkie liście...
-
Przepis na gołąbki z ziemniakami. Nietypowy farsz sprawia, że nie ma opcji, żeby komuś nie smakowały
Gołąbki to doskonale znana potrawa, która często pojawia się na polskich stołach. Niemal równie często bywa też modyfikowana. Niektórzy robią je ze zwykłą kapustą, inni z kiszoną, a jeszcze inni w ogóle bez zawijania. Zmiany swobodnie można...
-
Zapomnij o parzeniu kapusty do gołąbków. Ten patent jest znacznie szybszy i bardziej efektowny
Gołąbki to tradycyjne danie kuchni polskiej, które często gości w domowym menu. Fenomenalny smak wymaga jednak odrobiny poświęcenia i kilkuetapowego przygotowania. Aby znacznie usprawnić pracę, wystarczy zrezygnować z parzenia liści kapusty i...
-
Gołąbki cygańskie to szybsza wersja klasycznego dania. Pomoże przy nich piekarnik
Przygotowanie szybkiego lecz treściwego dania nie należy do najłatwiejszych czynności. Jednak gołąbki cygańskie mogą temu sprostać. Dzięki pominięciu kilku kroków ze standardowego przepisu zrobisz je dużo szybciej.
-
Polskie gołąbki doczekały się konkurencji. To rumuńskie danie z kiszoną kapustą
Gołąbki to danie, które pomimo wymagającego czasu przygotowania często wykonywane są w polskich domach. Jeśli jednak chcesz spróbować innych smaków, polecamy wypróbować rumuńską konkurencję dla tego dania. Zwali cię z nóg.
-
Takich gołąbków jeszcze nie jedliście. Składnik farszu może niektórych zaskoczyć
Gołąbki klasycznie przygotowuje się z farszem z mięsa i ryżu. Niektórzy zastępują ten ostatni składnik kaszą gryczaną. Istnieje jednak również przepis, w którym do gołąbkowego nadzienia dodaje się coś, co niektóre osoby, zwłaszcza jedzeniowy...
-
Gołąbki za 5 zł. To przepis Katarzyny Bosackiej na tanie danie obiadowe
Katarzyna Bosacka znana jest z tanich propozycji na dania obiadowe. Jakiś czas temu wydała książkę, w której przedstawia budżetowe spojrzenie na gotowanie i pokazała, jak nie przepłacać, a zjeść dobrze. Gołąbki bez zawijania to jeden z jej pomysłów.
-
Smak tych gołąbków zwali cię z nóg. Wszystko dzięki smażeniu i panierce. Lepszych nie jedliście
Na liście klasycznych polskich dań muszą obowiązkowo pojawić się gołąbki. Jednak w takiej wersji na pewno ich nie jedliście. Swoją wyjątkowość zawdzięczają panierowaniu i smażeniu. Tak ich jeszcze nie robiliście.
-
Zupa gołąbkowa to prawdziwy przełom w kuchni. Wrzuć wszystko do jednego gara, wymieszaj i gotowe
Uwielbiasz gołąbki, ale nie masz czasu na żmudne przygotowywanie zawijasów z kapusty? Przygotuj zupę gołąbkową! Smakuje zupełnie jak uwielbiane danie, ale nie wymaga ogromu pracy. Wrzuć składniki go gara i... prawie gotowe!
-
Gołąbki babci Marysi to niebo w gębie. Bez mięsa, za to wypchane po brzegi kaszą i ziemniakami. Lepszych nie jadłeś
Gołąbki z babcinego przepisu zawsze wychodzą wyśmienite. Babcia Marysia pokazała, jak kiedyś je przygotowywała. Spróbujesz ich raz i przepadniesz. Tego przepisu nie da się podrobić.
-
Gołąbki bez ryżu? Przepis sprzed stu lat rozwiewa wątpliwości. Do farszu dodawano zupełnie inny składnik
Tradycyjnie gołąbki przygotowuje się z mięsa mielonego i ryżu, który następnie zawija się w liście gotowanej kapusty. Nie zawsze tak było! Dawniej do farszu nie dodawano ryżu. Zamieniano go na zupełnie inny składnik.
-
Gołąbki bez zawijania z przepisu Jaśka Kuronia. "Mam dla was prawdziwą petardę"
Kucharz Jasiek Kuroń podzielił się na instagramie przepisem na, jak sam powiedział, "prawdziwą petardę". Opublikował filmik, w którym pokazuje, jak zrobić gołąbki bez zawijania z włoską kapustą. Ich smak podbił dodatkiem wędzonej papryki. "O matul...
-
Gołąbki - przepis z nietypowym dodatkiem. Tak właśnie robi się je na Wszystkich Świętych pod Radomiem
Gołąbki to potrawa, która w mojej rodzinie jest serwowana zawsze w okresie Wszystkich Świętych. Przepis na najlepsze gołąbki znam więc doskonale, ale niektórych może zdziwić pewien dodatek. Chodzi o grzyby, ale nie byle jakie - u nas pod Radomiem ...