gołąbki przepis
-
Przygotowujesz gołąbki? Tomasz Strzelczyk zdradza trik na ekspresowe i sprawne sparzenie kapusty
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak parzy kapustę na gołąbki. Jak się okazuję, ta mozolna i uciążliwa czynność może być znacznie szybsza i o wiele łatwiejsza. Efekt? Miękkie liście, które w zaledwie kilka minut są gotowe, by nakładać farsz - trzy ruchy...
-
Gołąbki - przepis na obiadową klasykę w ekspresowej wersji. Sekretem jest sos na domowym bulionie
Jednym z tradycyjnych dań kuchni polskiej są oczywiście gołąbki. Klasyk gości na naszych stołach na co dzień i od święta, jednak kluczem do sukcesu jest kilka ważnych elementów. Mowa tu o soczystym farszu mięsno-ryżowym zawiniętym w miękkie liście...
-
Przepis na gołąbki z ziemniakami. Nietypowy farsz sprawia, że nie ma opcji, żeby komuś nie smakowały
Gołąbki to doskonale znana potrawa, która często pojawia się na polskich stołach. Niemal równie często bywa też modyfikowana. Niektórzy robią je ze zwykłą kapustą, inni z kiszoną, a jeszcze inni w ogóle bez zawijania. Zmiany swobodnie można...
-
Zapomnij o parzeniu kapusty do gołąbków. Ten patent jest znacznie szybszy i bardziej efektowny
Gołąbki to tradycyjne danie kuchni polskiej, które często gości w domowym menu. Fenomenalny smak wymaga jednak odrobiny poświęcenia i kilkuetapowego przygotowania. Aby znacznie usprawnić pracę, wystarczy zrezygnować z parzenia liści kapusty i...
-
Gołąbki cygańskie to szybsza wersja klasycznego dania. Pomoże przy nich piekarnik
Przygotowanie szybkiego lecz treściwego dania nie należy do najłatwiejszych czynności. Jednak gołąbki cygańskie mogą temu sprostać. Dzięki pominięciu kilku kroków ze standardowego przepisu zrobisz je dużo szybciej.
-
Polskie gołąbki doczekały się konkurencji. To rumuńskie danie z kiszoną kapustą
Gołąbki to danie, które pomimo wymagającego czasu przygotowania często wykonywane są w polskich domach. Jeśli jednak chcesz spróbować innych smaków, polecamy wypróbować rumuńską konkurencję dla tego dania. Zwali cię z nóg.
-
Takich gołąbków jeszcze nie jedliście. Składnik farszu może niektórych zaskoczyć
Gołąbki klasycznie przygotowuje się z farszem z mięsa i ryżu. Niektórzy zastępują ten ostatni składnik kaszą gryczaną. Istnieje jednak również przepis, w którym do gołąbkowego nadzienia dodaje się coś, co niektóre osoby, zwłaszcza jedzeniowy...
-
Gołąbki za 5 zł. To przepis Katarzyny Bosackiej na tanie danie obiadowe
Katarzyna Bosacka znana jest z tanich propozycji na dania obiadowe. Jakiś czas temu wydała książkę, w której przedstawia budżetowe spojrzenie na gotowanie i pokazała, jak nie przepłacać, a zjeść dobrze. Gołąbki bez zawijania to jeden z jej pomysłów.
-
Smak tych gołąbków zwali cię z nóg. Wszystko dzięki smażeniu i panierce. Lepszych nie jedliście
Na liście klasycznych polskich dań muszą obowiązkowo pojawić się gołąbki. Jednak w takiej wersji na pewno ich nie jedliście. Swoją wyjątkowość zawdzięczają panierowaniu i smażeniu. Tak ich jeszcze nie robiliście.
-
Zupa gołąbkowa to prawdziwy przełom w kuchni. Wrzuć wszystko do jednego gara, wymieszaj i gotowe
Uwielbiasz gołąbki, ale nie masz czasu na żmudne przygotowywanie zawijasów z kapusty? Przygotuj zupę gołąbkową! Smakuje zupełnie jak uwielbiane danie, ale nie wymaga ogromu pracy. Wrzuć składniki go gara i... prawie gotowe!
-
Których warzyw nie powinno się jeść na surowo? Jednym zajadamy się w sałatkach
-
Przepis na oponki z mascarpone w 15 minut. Każdy sobie z nimi poradzi, ale jeden ze składników jest kluczowy
-
Intymny problem? Zadbaj o pęcherz moczowy i pozbądź się kłopotówMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Słoik kiełbasy na ciężkie czasy. Będzie pyszna przez lata dzięki tej metodzie
-
Awokado: jak jeść, aby wykorzystać maksymalnie jego dobroczynne działanie?
- W tych miejscach już nie zjemy. Gastronomia przechodzi kolejny kryzys
- Ciasto drożdżowe to twoja pięta achillesowa? Dodaj ten składnik
- Jak przedłużyć świeżość sałaty? Katarzyna Bosacka używa do tego szmatki, a zielone liście są jędrne tygodniami
- Przepis na ciasto marchewkowe. Słodki, zdrowy wypiek z polewą niczym chmurka
- Co robić, gdy ziemniaki szybko gniją? Na pewno nie to
-
Gołąbki babci Marysi to niebo w gębie. Bez mięsa, za to wypchane po brzegi kaszą i ziemniakami. Lepszych nie jadłeś
Gołąbki z babcinego przepisu zawsze wychodzą wyśmienite. Babcia Marysia pokazała, jak kiedyś je przygotowywała. Spróbujesz ich raz i przepadniesz. Tego przepisu nie da się podrobić.
-
Gołąbki bez ryżu? Przepis sprzed stu lat rozwiewa wątpliwości. Do farszu dodawano zupełnie inny składnik
Tradycyjnie gołąbki przygotowuje się z mięsa mielonego i ryżu, który następnie zawija się w liście gotowanej kapusty. Nie zawsze tak było! Dawniej do farszu nie dodawano ryżu. Zamieniano go na zupełnie inny składnik.
-
Gołąbki bez zawijania z przepisu Jaśka Kuronia. "Mam dla was prawdziwą petardę"
Kucharz Jasiek Kuroń podzielił się na instagramie przepisem na, jak sam powiedział, "prawdziwą petardę". Opublikował filmik, w którym pokazuje, jak zrobić gołąbki bez zawijania z włoską kapustą. Ich smak podbił dodatkiem wędzonej papryki. "O matul...
-
Gołąbki - przepis z nietypowym dodatkiem. Tak właśnie robi się je na Wszystkich Świętych pod Radomiem
Gołąbki to potrawa, która w mojej rodzinie jest serwowana zawsze w okresie Wszystkich Świętych. Przepis na najlepsze gołąbki znam więc doskonale, ale niektórych może zdziwić pewien dodatek. Chodzi o grzyby, ale nie byle jakie - u nas pod Radomiem ...
-
Gołąbki z kaszą i grzybami - przepis na danie w nowej odsłonie. Rozsmakują się w nim nawet najwięksi mięsożercy
Gołąbki z kaszą i grzybami - przepis, który musisz wypróbować jeszcze tej jesieni. Świetnie sprawdzi się nie tylko jako obiad dla wegan i wegetarian. Posmakuje również największym mięsożercom. To tradycyjne danie w nowej formie, w którym szybko si...
-
Gołąbki - przepis z ryżem według przepisu babci Zosi. Jej sposób na sos pomidorowy jest niezastąpiony
Wśród tradycyjnych przepisów nie sposób nie wyróżnić gołąbków. Przepis z ryżem to aromatyczny i sycący rarytas, który od pokoleń podawany jest w polskich domach. Receptura babci Zosi nie ma sobie równych. Ważne, by pamiętać o parzeniu liści kapust...
-
Mądra Babcia robi je inaczej. Gołąbki inne niż zwykle - bez zawijania i kapusty
Gołąbki to tradycyjne polskie danie, które ma szczególne miejsce w sercach Polaków. Uwielbiamy je przygotowywać i jeść. Odchodzenie od klasycznego przepisu to nie nowość, ale my mamy niezwykłą bombę! Danie bez grama kapusty, również smakuje...
-
Oszukane gołąbki - prosty i szybki sposób bez zawijania! Kluczowy okaże się aromatyczny sos
Oszukane gołąbki, czyli przepis bez zawijania. To pyszne, iście polskie danie, które często gości na naszych stołach jest wyjątkowo pyszne, ale i zdrowe. Niestety klasyczna receptura jest czasochłonna i wymagająca dlatego warto przygotować...
-
Gołąbki - przepis na ukochaną klasykę. Użyj młodej kapusty, ale uważaj jak ją parzysz
Gołąbki to jeden z ukochanych obiadów Polaków. Smakują wyjątkowo o każdej porze i przy każdej okazji, bez znaczenia czy podane są z sosem pomidorowym, czy na przykład podsmażone na patelni. Dziś mamy dla ciebie letnią wersję ulubionego dania -...
-
Gołąbki - przepis na tradycyjny obiad. Trik z ryżem odmieni smak całego dania
To jedno z najpopularniejszych dań w Polsce. W każdej restauracji dostaniemy gołąbki. W różnych regionach Polski przyrządza się je w inny sposób. Ja stawiam od lat na ten tradycyjny mięso z ryżem. Aby danie było bardziej soczyste i smaczne należy...
-
Gołąbki - przepis na ukochany obiad Polaków. Zrezygnuj z ryżu i ciesz się nowym smakiem
Przepis na gołąbki znamy i lubimy. W prawdzie to danie nie należy do najszybszych w wykonaniu, to sam proces twórczy nie jest skomplikowany - w sparzone liście kapusty zawija się ryż i mięso. A co gdyby zrezygnować z ryżu i zrobić gołąbki w zupełn...
-
Gołąbki - przepis na ukochany obiad Polaków. Z młodą kapustą wychodzą genialne, ale uważaj na czas
Gołąbki to potrawa, którą Polacy wręcz ubóstwiają. Ich przygotowanie jest łatwe i schematyczne, chociaż należy uzbroić się w cierpliwość. Przepis na gołąbki z młodą kapustą to zdecydowanie coś, czego każdy miłośnik wiosennych smaków powinien...
-
Banalnie prosty sposób na sparzenie kapusty na gołąbki. Potrzebujesz tylko 10 minut
Uwielbiasz gołąbki, ale parzenie kapusty spędza Ci sen z powiek? Jest prosty sposób, żeby zrobić to w 10 minut i to bez brudzenia garnka. Wystarczy włożyć liście do kuchenki mikrofalowej. Już nigdy nie wrócisz do tradycyjnej metody.
-
Gołąbki - przepis na ulubiony obiad Polaków. Połączenie dwóch mięs zagwarantuje boski smak
Gołąbki kocha każdy z nas i jeśli myślimy o obiedzie idealnym, to właśnie gołąbki przychodzą nam na myśl. Przepis jest bardzo łatwy, a podstawą smaku jest mięso - najlepsze gołąbki wychodzą z szynki i boczku.
-
Gołąbki - przepis na szybki obiad. Użyj tej kapusty, żeby ułatwić sobie pracę
Zawinięte w liście kapusty mielone mięso wymieszane z ryżem i przyprawami to obiadowa klasyka, po którą chętnie sięgają kolejne pokolenia. I choć każdy ma swój własny sposób na pyszne gołąbki, przepis, który prezentujemy, może być dobrą bazą do...
-
Gołąbki bez zawijania - przepis na skróty dla zabieganych. Szybki obiad, który odbiega od tradycji
Gołąbki w klasycznej wersji są bardzo smaczne, jednak ich wykonanie zajmuje nam bardzo dużo czasu. Co jeśli mamy ochotę na tradycyjne danie z polskiej kuchni, a czasu mamy mało? Z pomocą przychodzą gołąbki bez zawijania, przepis na współczesną...
-
Gołąbki - przepis na tradycyjny przysmak. Jaki ryż będzie najlepszy?
Gołąbki to jedno z ulubionych dań Polaków i bardzo często goszczą na naszych stołach. Dziś mamy dla was najprostszy, tradycyjny przepis na gołąbki, które smakują jak te, które robiły nasze babcie. Jak zrobić gołąbki? Ważny jest ryż, podpowiadamy,...
-
Gołąbki - przepis na danie, które uwielbiamy. Tylko jakiej kapusty użyć?
Tradycyjne gołąbki to prawdziwe niebo w gębie i nie ma co się sprzeczać. Dziś mamy dla was prosty przepis na gołąbki z kapusty włoskiej, które są przepyszne i robi się je zdecydowanie szybciej. Jak zatem zabrać się za przygotowanie tego dania?
-
Przepis na gołąbki. Pracochłonny? Tak. Ale wart każdej minuty spędzonej w kuchni
Przepis na gołąbki odstrasza wiele osób ze względu na czas, który trzeba poświęcić na przygotowanie dania. Ale warto się przemóc. Przeprowadzimy was przez przepis na gołąbki krok po kroku. Spróbujecie wraz z nami tego mistrzowskiego przepisu na...
-
Gołąbki - przepis tradycyjny. Jak zrobić farsz do gołąbków? Wyjaśniamy
Gołąbki to jedno z ulubionych tradycyjnych dań. Aby były pyszne i sycące, należy nie tylko wybrać dobrą kapustę, ale także przygotować farsz do gołąbków. Podpowiadamy dziś, jak je zrobić.
-
Przepis na gołąbki? Powinny być zwarte, a kapusta miękka. Jak je zrobić?
Przepis na gołąbki jest pracochłonny - nie będziemy ukrywać. Wymaga czasu i zaangażowania. Ale naprawdę warto się potrudzić. Domowe gołąbki smakują jak te z dzieciństwa! Spróbujecie wraz z nami tego mistrzowskiego przepisu na gołąbki?