przepis na gołąbki
-
Oszukane gołąbki, czyli ekspresowa wariacja na temat tradycyjnego dania. Wystarczy wszystko połączyć
Domowe obiady to klasyka, z którą na próżno konkurować. Przepis na oszukane gołąbki sprawdzi się idealnie, gdy mamy ochotę na tradycyjne smaki, jednak nie mamy wystarczająco czasu na przygotowania. Wystarczy wszystko połączyć, uformować kształt i...
-
Przepis na gołąbki bez zawijania. Szybka wersja tradycyjnego dania. Upieczesz je w piekarniku
Przepis na gołąbki może być prosty, wystarczy, że zrezygnujemy z zawijania mięsa i obgotowywania kapusty. Kotleciki w sosie pomidorowym wykonamy w kilka minut. Warto zapiec je w piekarniku. Wykonaj szybką wersję tradycyjnej potrawy.
-
Przepis na gołąbki z ziemniakami. Nietypowy farsz sprawia, że nie ma opcji, żeby komuś nie smakowały
Gołąbki to doskonale znana potrawa, która często pojawia się na polskich stołach. Niemal równie często bywa też modyfikowana. Niektórzy robią je ze zwykłą kapustą, inni z kiszoną, a jeszcze inni w ogóle bez zawijania. Zmiany swobodnie można...
-
Jak przygotować idealne gołąbki? Czytelnicy podzielili się swoimi patentami. "Każdy robi, jak lubi"
Gołąbki to bez wątpienia jedna z ulubionych potraw Polaków. Kapuściane zawijasy z mięsem mielonym robią furorę w wielu domach, ale w każdym smakują nieco inaczej. Nic dziwnego, ilu kucharzy, tyle sposobów na ich zrobienie. Można się o tym przekona...
-
Gołąbki bez ryżu? Przepis sprzed stu lat rozwiewa wątpliwości. Do farszu dodawano zupełnie inny składnik
Tradycyjnie gołąbki przygotowuje się z mięsa mielonego i ryżu, który następnie zawija się w liście gotowanej kapusty. Nie zawsze tak było! Dawniej do farszu nie dodawano ryżu. Zamieniano go na zupełnie inny składnik.
-
Gołąbki - przepis. Ugotowałam ryż inaczej niż dotychczas. Efekt? Rewelacja
Gołąbki to tradycyjne danie kuchni polskiej, chociaż podobne "zawijańce" znajdziemy w Europie Wschodniej, Grecji, a nawet w Afryce. Dziś mam dla was przepis na gołąbki z pewnym trikiem ryżowym, na który wpadłam z czystego lenistwa i oszczędności....
-
Gołąbki - przepis na tradycyjny rarytas. Będą smakować jak od babci, jeśli zadbasz o farsz i sos
Wśród tradycyjnych dań gołąbki zajmują szczególne miejsce. Soczysty i aromatyczny farsz z mięsa i ryżu zawinięty w liściach miękkiej kapusty to piedestał wśród domowych obiadów. Kluczowe jest stworzenie ciasnych sakiewek i późniejsze duszenie w...
-
Gołąbki z kaszą i grzybami - przepis na danie w nowej odsłonie. Rozsmakują się w nim nawet najwięksi mięsożercy
Gołąbki z kaszą i grzybami - przepis, który musisz wypróbować jeszcze tej jesieni. Świetnie sprawdzi się nie tylko jako obiad dla wegan i wegetarian. Posmakuje również największym mięsożercom. To tradycyjne danie w nowej formie, w którym szybko si...
-
Gołąbki bez zawijania. Oryginalna alternatywa dla tradycyjnego przepisu. W tej wersji smakują obłędnie
Ciekawą i smaczną alternatywą dla tradycyjnego przepisu są gołąbki bez zawijania. Danie jest dużo prostsze, a inna forma podania pozwala skrócić czas przygotowania. Dodatkiem, którego nie może zabraknąć jest sos pomidorowy - podkreśli całość i nad...
-
Gołąbki - przepis na ukochaną klasykę. Użyj młodej kapusty, ale uważaj jak ją parzysz
Gołąbki to jeden z ukochanych obiadów Polaków. Smakują wyjątkowo o każdej porze i przy każdej okazji, bez znaczenia czy podane są z sosem pomidorowym, czy na przykład podsmażone na patelni. Dziś mamy dla ciebie letnią wersję ulubionego dania -...
-
Ciasteczka owsiane - przyjemność bez wyrzutów sumienia. Zdrowy owoc doda smaku
-
Ciasto bez pieczenia, czyli szarlotka z patelni. Przepis na szybki deser
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Faworki teściowej znane są w całej okolicy. To za sprawą pulchnego ciasta
-
Pamiętasz te kultowe przekąski z PRL-u? Były na każdym stole
- Przepis na piątkowy obiad bez mięsa - zielona lasagne z serami
- Tak robią mistrzowie cukiernictwa. Dodajesz pianę do ciasta? Zrób to w odpowiednim momencie, inaczej wyjdzie zakalec
- Co oznacza biała obwódka na pączku? Warto zwrócić na nią uwagę
- Dziś mało kto o nich pamięta, kiedyś jadł je każdy. To kultowe słodycze
- Zabił dwie osoby, szukali go 16 lat. W wywiadzie opowiadał o swoich przepisach
-
Gołąbki - przepis na tradycyjny obiad. Trik z ryżem odmieni smak całego dania
To jedno z najpopularniejszych dań w Polsce. W każdej restauracji dostaniemy gołąbki. W różnych regionach Polski przyrządza się je w inny sposób. Ja stawiam od lat na ten tradycyjny mięso z ryżem. Aby danie było bardziej soczyste i smaczne należy...
-
Banalnie prosty sposób na sparzenie kapusty na gołąbki. Potrzebujesz tylko 10 minut
Uwielbiasz gołąbki, ale parzenie kapusty spędza Ci sen z powiek? Jest prosty sposób, żeby zrobić to w 10 minut i to bez brudzenia garnka. Wystarczy włożyć liście do kuchenki mikrofalowej. Już nigdy nie wrócisz do tradycyjnej metody.
-
Gołąbki - przepis na szybki obiad. Użyj tej kapusty, żeby ułatwić sobie pracę
Zawinięte w liście kapusty mielone mięso wymieszane z ryżem i przyprawami to obiadowa klasyka, po którą chętnie sięgają kolejne pokolenia. I choć każdy ma swój własny sposób na pyszne gołąbki, przepis, który prezentujemy, może być dobrą bazą do...
-
Gołąbki bez zawijania - przepis na skróty dla zabieganych. Szybki obiad, który odbiega od tradycji
Gołąbki w klasycznej wersji są bardzo smaczne, jednak ich wykonanie zajmuje nam bardzo dużo czasu. Co jeśli mamy ochotę na tradycyjne danie z polskiej kuchni, a czasu mamy mało? Z pomocą przychodzą gołąbki bez zawijania, przepis na współczesną...
-
Gołąbki - przepis, który zawsze się udaje. Jakiego mięsa użyć, by były idealne?
Gołąbki to klasyka polskiej kuchni. Przepis na gołąbki jest naprawdę prosty i poradzi sobie z nim każdy, nawet początkujący kucharz. Co zrobić, by gołąbki smakowały jak u babci? Podstawą smaku jest mięso - należy wybrać nieco tłustszy rodzaj, bo j...
-
Gołąbki - przepis tradycyjny. Jak zrobić farsz do gołąbków? Wyjaśniamy
Gołąbki to jedno z ulubionych tradycyjnych dań. Aby były pyszne i sycące, należy nie tylko wybrać dobrą kapustę, ale także przygotować farsz do gołąbków. Podpowiadamy dziś, jak je zrobić.