gołąbki z kapustą
-
Gołąbki bez ryżu? Przepis sprzed stu lat rozwiewa wątpliwości. Do farszu dodawano zupełnie inny składnik
Tradycyjnie gołąbki przygotowuje się z mięsa mielonego i ryżu, który następnie zawija się w liście gotowanej kapusty. Nie zawsze tak było! Dawniej do farszu nie dodawano ryżu. Zamieniano go na zupełnie inny składnik.
-
Gołąbki - przepis z ryżem według przepisu babci Zosi. Jej sposób na sos pomidorowy jest niezastąpiony
Wśród tradycyjnych przepisów nie sposób nie wyróżnić gołąbków. Przepis z ryżem to aromatyczny i sycący rarytas, który od pokoleń podawany jest w polskich domach. Receptura babci Zosi nie ma sobie równych. Ważne, by pamiętać o parzeniu liści kapust...
-
Gołąbki z młodej kapusty - pomysł na pożywny obiad dla całej rodziny. Kilka wersji smakowych
Gołąbki z młodej kapusty to danie, które od zawsze jest w naszej kulinarnej tradycji. Zazwyczaj kojarzymy je tylko i wyłącznie z mięsem, kapustą i ryżem. Jednak gołąbki możemy zaserwować w nieco innym wydaniu. Poznaj wyjątkowe przepisy na gołąbki.
-
Przepis na gołąbki? Powinny być zwarte, a kapusta miękka. Jak je zrobić?
Przepis na gołąbki jest pracochłonny - nie będziemy ukrywać. Wymaga czasu i zaangażowania. Ale naprawdę warto się potrudzić. Domowe gołąbki smakują jak te z dzieciństwa! Spróbujecie wraz z nami tego mistrzowskiego przepisu na gołąbki?