gołąbki z kapustą
-
W dzieciństwie nie mogłam na nie patrzeć. Po latach spróbowałam wersji cioci i przepadłam
Gołąbki nigdy nie należały do moich ulubionych dań. Gdy babcia przygotowywała ja na niedzielne obiady, ja dostawałam coś innego. Z całej potrawy smakował mi jedynie sos pomidorowy. Po latach przekonałam się, że głównym problemem była kapusta. Gdy...
-
Gospodarz bez kapusty miewa brzuch pusty. Dlatego zrób obłędne gołąbki z niestandardowym farszem
Kto powiedział, że gołąbki nie pasują na wigilijny stół? Wystarczy zmodyfikować nieco tradycyjną recepturę i zamienić składniki farszu na postne, i o wiele smaczniejsze. Takie kapuściane zawijasy doskonale podkreśli sos grzybowy.
-
Gołąbki w tym wydaniu to iście jesienna uczta dla podniebienia. Z trikiem babci zrobisz je lada moment
Nic nie może się równać z obłędnym smakiem domowych gołąbków serwowanych w kremowym sosie. To kultowe danie polskiej kuchni może wydawać się czasochłonne, jednak z naszą recepturą przygotowania pójdą jak z płatka. Kluczem do sukcesu są tu składnik...
-
Podkarpackie gołąbki to przysłowiowe niebo w gębie! W składzie na próżno szukać mięsa czy ryżu
Wśród kultowych, polskich dań nie sposób pominąć gołąbki, czyli kapuściane zawijasy hojnie wypełnione farszem. W klasycznej wersji smakują obłędnie, jednak te przygotowane według przepisu rodem z Podkarpacia, wypadają bezkonkurencyjnie. Mięso i ry...
-
Gołąbki bez ryżu? Przepis sprzed stu lat rozwiewa wątpliwości. Do farszu dodawano zupełnie inny składnik
Tradycyjnie gołąbki przygotowuje się z mięsa mielonego i ryżu, który następnie zawija się w liście gotowanej kapusty. Nie zawsze tak było! Dawniej do farszu nie dodawano ryżu. Zamieniano go na zupełnie inny składnik.
-
Gołąbki - przepis z ryżem według przepisu babci Zosi. Jej sposób na sos pomidorowy jest niezastąpiony
Wśród tradycyjnych przepisów nie sposób nie wyróżnić gołąbków. Przepis z ryżem to aromatyczny i sycący rarytas, który od pokoleń podawany jest w polskich domach. Receptura babci Zosi nie ma sobie równych. Ważne, by pamiętać o parzeniu liści kapust...
-
Gołąbki z młodej kapusty - pomysł na pożywny obiad dla całej rodziny. Kilka wersji smakowych
Gołąbki z młodej kapusty to danie, które od zawsze jest w naszej kulinarnej tradycji. Zazwyczaj kojarzymy je tylko i wyłącznie z mięsem, kapustą i ryżem. Jednak gołąbki możemy zaserwować w nieco innym wydaniu. Poznaj wyjątkowe przepisy na gołąbki.
-
Przepis na gołąbki? Powinny być zwarte, a kapusta miękka. Jak je zrobić?
Przepis na gołąbki jest pracochłonny - nie będziemy ukrywać. Wymaga czasu i zaangażowania. Ale naprawdę warto się potrudzić. Domowe gołąbki smakują jak te z dzieciństwa! Spróbujecie wraz z nami tego mistrzowskiego przepisu na gołąbki?