beszamel
-
Beszamel według Nigelli ma sekretny składnik, który każdy ma w kuchni. Podrasujesz nim każdą potrawę
Trudno wyobrazić sobie bardziej uniwersalny sos niż beszamel. To nieodłączny składnik lasagne, świetnie komponuje się z delikatnymi mięsami i rybami, a także dodaje smaku warzywnym daniom. Przepis nie jest trudny, ale zawsze warto go podrasować....
-
Beszamel - przepis na bazowy sos do wielu dań. Wystarczy kilka produktów, ale ważne jest przygotowanie
Beszamel - przepis na sos, przyrządzany jako zasmażka z mąki na maśle i rozprowadzana mlekiem. Jest jednym z pięciu bazowych sosów, używanych w kuchni. Pozornie banalny do przygotowania a w rzeczywistości bardzo wymagający przepis, który potrzebuj...
-
Szybki przepis na lazanię z sosem bolońskim wg Ewy Wachowicz. Prosty i smaczny obiad w kilka minut
Przepis na lazanię z sosem bolońskim od Ewy Wachowicz to danie w sam raz dla fanów włoskiej kuchni. Receptura zawiera minimum składników i jest bardzo szybka w przygotowaniu. Przekonajcie się sami.
-
Grecka musaka - przepis na mięsną zapiekankę otuloną sosem beszamelowym. Przyprawy to tajemnica tej potrawy
Macie ochotę na mięsną zapiekankę na obiad? Nasza propozycja to grecka musaka - przepis nie jest może najprostszy, ale za to pyszny! Koniecznie wypróbujcie!
-
Beszamel - przepis na bazowy sos. Kluczem do dobrego smaku i braku grudek jest odrobina cierpliwości
Smak sosu beszamelowego doskonale znamy z wielu potraw. Przygotowanie jest bardzo proste, jednak mała pomyłka potrafi zadecydować o smaku tego kremowego sosu. W naszym przepisie podpowiadamy jak przygotować beszamel krok po kroku.