porady kulinarne

Więcej o:

porady kulinarne

  • Wywar to podstawa, by zupa była idealna. Na jakim mięsie najlepiej gotować?

    Więcej porad kulinarnych znajdziesz na naszej stronie głównej Aby przygotować pyszną, aromatyczną zupę, najlepiej zacząć od bazy, czyli wywaru pełnego smaku. Mięsny smak umami, tłuszcz i sól sprawią, że potrawa nabierze prawdziwej głębi. Warto jednak dobrać odpowiedni rodzaj mięsa do konkretnej

  • Jak szybko ugotować ziemniaki? Są dwa triki, które pomogą

    Więcej trików i porad kulinarnych znajdziecie na naszej stronie głównej Dłuższy dzień w pracy, korki, spóźniony autobus... A tu jeszcze po powrocie do domu trzeba nastawić ziemniaki i czekać, aż się gotują. Mamy dla was dwa sposoby, dzięki którym zrobicie to szybciej i skrócicie sobie czas

  • Dlaczego zupy babć są zawsze takie dobre? Zdradzamy kilka metod

    ;Kuchnia polska" z 1966 roku, w której zebrano różne porady kulinarne i receptury, znajdziemy trzy przepisy na zasmażkę. Różnią się one sposobem przygotowania, ale składniki były takie same:  - 30 g mąki, - 30 g tłuszczu (najlepiej masła lub smalcu), - ¼ l gorącego wywaru, - ¼ l

  • Jak szybko rozmrozić mięso? Jest na to kilka sprawdzonych sposobów

    Więcej porad kulinarnych znajdziesz na stronie Gazeta.pl . Każdemu zdarza się czasem o czymś zapomnieć. Również w kuchni. A to zapomnimy posolić wodę na makaron, a to nie wyjmiemy masła z lodówki odpowiednio wcześniej, żeby zmiękło (mnie zdarza się to notorycznie). Do listy z pewnością można też

  • Śledzie po węgiersku. Wigilijny hit przygotujesz w godzinę

    Więcej porad kulinarnych znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl. Śledzie po węgiersku to nic innego jak śledziowa sałatka, która dzięki dużej ilości papryki i cebuli nabiera charakterystycznego smaku, doskonale znanego w kuchni tego kraju. Jej przygotowanie nie powinno nam zająć więcej

  • Karp ma zapach i posmak mułu? Można temu zaradzić [WSKAZÓWKI]

    Więcej porad kulinarnych znajdziesz na naszej stronie głównej Przez wiele lat trudno było sobie wyobrazić wigilię bez karpia. Ryba ta stała się tak popularna za czasów PRL-u, ze względu na łatwą hodowlę i dostępność, obecnie natomiast coraz chętniej wymieniana jest na inną rybę. Wszystkiemu