kiełbasa
-
Naturalna podpałka do grilla bije na głowę tę sklepową. Koniec paskudnego smrodu i trujących oparów
Po czym poznać mistrza lub mistrzynię grilla? Po tym, jak szybko i skutecznie udaje im się go podpalić. Jeśli jednak nie jest to twoja ulubiona część grillowania, istnieje cała masa podpałek i trików, dzięki którym rozniecisz ogień w mgnieniu oka....
-
Spalona kiełbasa to koszmar podczas grilla. Dalej można ją zjeść, czy lepiej sięgnąć po inny kawałek?
Polacy kochają grillować, a każdy cieplejszy dzień jest do tego bardzo dobrą okazją. Jednak nie zawsze dopilnuje się produktów, które leżą na ogniu. Czasem zostaną one za bardzo podpieczone i wtedy nasuwa się pytanie. Można je zjeść, czy lepiej...
-
Gazowy czy węglowy? Wybieramy najlepszy grill na majówkę. Dzięki niemu uczta będzie nie z tej ziemi
Majówka już za pasem, a to oznacza, że całe rodziny masowo będą organizować ogniska i grille. Jeśli tylko pogoda dopisze, w każdym ogrodzie można będzie poczuć zapach kiełbasek i grillowanych warzyw. Jednak zanim zabierzemy się za podpiekanie,...
-
Zapomnij o karkówce i kiełbasie, teraz to robi się na grillu. Goście nie uwierzą, że wrzucasz to na ruszt
Sezon na grilla właśnie się rozpoczyna. Aby nie zmarnować jego potencjału warto przyszykować coś, co może zaskoczyć gości. Zaraz przy standardowych składnikach warto położyć kilka nietypowych produktów, które na ciepło smakują wyśmienicie. Ich...
-
Która kiełbasa będzie najlepsza na grilla? Podobno królowa jest tylko jedna, ale jest pewien haczyk
Zbliża się majówka, czyli upragniony i wyczekany czas na wspólne spotkania przy rozgrzanym ruszcie i pysznych przekąskach. Z tej okazji mamy dla was cenną radę i odpowiedź na pytanie: jaka kiełbasa jest najlepsza na grilla? Księżniczek jest wiele,...
-
Jak majówka, to grill, a jak grill, to kiełbasa. Co zrobić, by nie zamieniła się w toksyczną i rakotwórczą bombę?
Majówka bez grilla jest niczym tłusty czwartek bez pączków. To właśnie wtedy cała masa Polaków zaczyna sezon grillowy i obrzeża miast oraz wsie dosłownie toną w zapachu dymu i mięsa. Co jednak w przypadku pieczenia kiełbasy? Należy pamiętać o tych...
-
Biała kiełbasa pęka i jest sucha w środku? Babcia stosuje jeden prosty trik przed ugotowaniem
Biała kiełbasa to niezbędny składnik wielkanocnego żuru oraz wielu innych świątecznych potraw. Jednak bardzo często zdarza się, że podczas gotowania kiełbaski pękają lub stają się suche. Wówczas pada pytanie co zrobić, aby następnym razem uniknąć...
-
Dziadek Tadek sam robi białą kiełbasę na Wielkanoc. Zdradził przepis i przypomina o zasadzie. Pominiesz ją, a wyjdzie sucha
Biała kiełbasa to kultowy dodatek, który musi pojawić się na wielkanocnej uczcie. Dziadek Tadek podzielił się recepturą na ten przysmak, która przekazywana jest z pokolenia na pokolenie. Zaznacza, że pominięcie jednego szczegółu może odbić się na...
-
Jak zrobić kiełbasę na Wielkanoc? Nie potrzebujesz wędzarni, ale pamiętaj o czosnku i długim kiju
Nie od dziś wiadomo, że wszystko co domowe, jest najlepsze. Dziś podpowiemy wam, jak zrobić pyszną, aromatyczną domową kiełbasę bez wędzarni. To nie magia, tylko dwie zasady i sprytna sztuczka, a do wykonania przyda się kij od szczotki i trochę...
-
Babka ziemniaczana to kultowe dania Podlasia - doskonałe w trudnych czasach. Potrzebujesz kilku tanich składników
Kiedy chcemy zjeść coś staropolskiego, warto poszukać prostych rozwiązań. Przykładem jest babka ziemniaczana. Przepis składa się z niewielu produktów. Danie jest sycące i smakuje wyśmienicie także po podgrzaniu.
-
Jak zwalczyć mszyce? Przygotuj preparat z dwóch składników
-
Chcesz zebrać obfite plony? Podlej pomidory taka mieszanką
-
Dzień dziecka powinien być każdego dnia. Jak okazywać wsparcie dzieciom na co dzień, nie tylko od święta?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Ciasto znane rodzinie od 80 lat. Technika babci sprawia, że jest puszyste
-
Cukinii w takiej wersji nie robi nikt. Robię ją nawet 3 razy w tygodniu
- Po nim nie zostanie ślad. Mięso tak soczyste, że każdy się na nie rzuci
- Te błędy pozbawiają ogórki kiszone wartości odżywczych. Nie popełniaj ich
- Projekt "roślinne posiłki" ma zawitać do szkół w Poznaniu. Zmiany będą smaczne!
- Dżem truskawkowy z przepisu babci. Smakuje latem i dzieciństwem na wsi
- Ten sos pomidorowy to zupełnie inny poziom. Olśni nawet teściową
-
Anna Lewandowska zdradza przepis na wielkanocną białą kiełbasę. Zapomnij o gotowaniu czy smażeniu
Wielkanoc to przede wszystkim tradycyjne smaki, swojskie produkty i domowe rarytasy. Anna Lewandowska ma jednak nieco bardziej oryginalny przepis na kultową białą kiełbasę. Kluczem do sukcesu jest cebula, świeże zioła i naczynie żaroodporne.
-
Przepis na pieczoną białą kiełbasę. Wielkanocny rarytas z wytrawnym trunkiem to niebo na talerzu
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, co za tym idzie poszukiwania idealnych receptur, trwają w najlepsze. Klasyką, która zawsze się sprawdza, jest przepis na pieczoną, białą kiełbasę. Jest jednak jeden haczyk - mowa tu o wytrawnych dodatkach,...
-
Barszcz wielkanocny Ewy Wachowicz i nie tylko - bez niego nie ma świąt! Prosty przepis na zupę z tradycją
Barszcz wielkanocny to potrawa z bogatą tradycją. Wielkanoc kojarzy nam się z jajkami, palmą, ale i barszczem. Najlepiej ze swojską kiełbasą i gotowanymi jajkami. Poznaj historię dania i koniecznie sprawdź przepis.
-
Jak zrobić białą kiełbasę w domu, żeby tryskała sokiem i aromatem? Zapamiętaj trzy wskazówki, jedna dotyczy czosnku
Biała kiełbasa to nieodłączny element wielkanocnego stołu. Gotujemy na niej żurek, zapiekamy z cebulą w piekarniku i pałaszujemy z chrzanem i pajdą chleba. Mamy dla ciebie świetną wiadomość - już nie musisz stać w kolejce w mięsnym po białą...
-
Surowa czy parzona? Którą białą kiełbasę wybrać do żurku? Tylko jedna zapewni esencjonalny i aromatyczny wywar
Biała kiełbasa to podstawa wielkanocnego smaku. Bez niej przecież nie ugotujemy pysznego, aromatycznego żurku. Tylko jaką białą kiełbasę wybrać? Na ladach w mięsnych uśmiecha się do nas i parzona i surowa. Obie białe kiełbasy warto kupić na...
-
Zaraz wszyscy zaczniemy robić żurek. Niektórzy zastanawiają się, po co smażyć kiełbasę? Odpowiedź jest prosta
Żurek szczególnie mocno kojarzy nam się z Wielkanocą, choć oczywiście na polskich stołach gości nie tylko od święta. W niektórych przepisach podaje się, aby kiełbasę, przed dodaniem jej do wywaru, najpierw podsmażyć. Część osób zastanawia się, po ...
-
Palcówka - przepis na domową kiełbasę. Zacznij dziś, a na Wielkanoc będzie najlepsza. Uda się nawet w kawalerce
Placówka to kiełbasa suszona, która jest fantastyczna z kilku powodów. Po pierwsze - jest pyszna i nie kupisz takiej w żadnym mięsnym sklepie. Po drugie - jest prosta w wykonaniu - nie potrzebujesz specjalnej szprycy do nadziewania - wystarczą ci...
-
Biała kiełbasa pieczona - z tego przepisu wychodzi tak dobra, jak nigdy przedtem. To sprawka dwóch dodatków
Biała kiełbasa pieczona to w wielu domach nieodzowna potrawa na Wielkanoc. Nie oznacza to jednak, że nie można jej przyrządzić także poza świętami. Jeśli jesteście miłośnikami tego typu mięs, mamy dla was przepis, z którego biała kiełbasa z...
-
"Kiełbasa zwyczajna" pod lupą Katarzyny Bosackiej. Ilość mięsa w składzie jak na lekarstwo
Jak się okazuje, "kiełbasa zwyczajna" wcale taka zwyczajna nie jest. Katarzyna Bosacka postanowiła sprawdzić skład popularnego produktu, który od lat króluje w supermarketach. Skład daleki jest od ideału - znajdziemy w nim cały wachlarz aromatów,...
-
Wylewasz wodę po gotowaniu kiełbasy? Wielka strata! Zdziwisz się, jak podkręci smak popularnego dania
Wylewanie wody po ugotowaniu w niej kiełbasy to powszechny błąd. Dlaczego? Bo potrafi ona niesamowicie podkręcić smak popularnego dania. Nie wierzysz? Sprawdź - już nigdy nie wylejesz takiej wody.
-
Kiełbasa nacinana jest Polakom doskonale znana. Za oceanem robi furorę. "Nie wierzę"
Z nacinaną kiełbasą zetknął się chyba każdy, kto kiedykolwiek robił grill lub uczestniczył w takim spotkaniu. Nie jest to więc traktowane jako coś nadzwyczajnego. Okazuje się jednak, że z takiej kiełbasy można wyczarować coś, co zachwyci nawet...
-
Dobre leczo - w czym tkwi sekret? Dzięki tym składnikom zyska wyjątkowy smak
Dobre leczo to pyszny obiad dla całej rodziny. Przyrządzenie tego dania ma wiele zalet, a główną jest jej prostota i szybkość wykonania. Jednak przepisów na tego typu potrawę jest bardzo dużo. W czym tkwi sekret udanego leczo? Zdradzamy kilka...
-
Marynata do kiełbasy na grilla. Czas jest tu kluczem do uzyskania obłędnego smaku
Marynata do kiełbasy na grilla jest niezwykle ważna. To dzięki niej mięso zyskuje całkiem nowy, często wręcz obłędny smak. Jak zrobić marynatę, by wydobyć najlepszy smak? Sprawdź.
-
Polish Boy to hit z ulic Cleveland. "To najlepsza kanapka świata"
Polish Boy to uliczny fastfood uwielbiany w całych Stanach. Za tą swojsko brzmiącą nazwą kryje się kanapka przypominająca hot doga, przez wielu Amerykanów uważana za najlepszą na świecie. Jaki jest jej sekret? Nie znajdziesz tam parówki, tylko...
-
Czy można rozpalić ognisko na działce ROD? Gdzie można legalnie zrobić ognisko w mieście lub lesie? Sprawdzamy
Czy można rozpalić ognisko na działce ROD? Właśnie takie nieruchomości są często miejscem odpoczynku dla wielu rodzin. Okazuje się jednak, że kwestia upieczenia tu kiełbasek na ognisku będzie kłopotliwa.
-
Kiełbasa ze słoika Ewy Wachowicz. Miss Polonia zdradza, jakie mięso sprawdzi się najlepiej
Kiełbasa ze słoika to świetny sposób na domową konserwę, która będzie smaczna i zupełnie pozbawiona konserwantów. Ewa Wachowicz zdradza swój przepis na kiełbasę w słoikach, i podpowiada, w czym tkwi sekret smaku. Chodzi oczywiście o mięso -...
-
Przepis na kiełbasę swojską. Wypróbuj sprawdzony sposób, aby cieszyć się staropolskim smakiem
Przepis na kiełbasę swojską jest bardzo prosty i z pewnością każdy może go wypróbować. Zaopatrzcie się w potrzebne produkty i zróbcie swoją pierwszą i domową kiełbasę. Oto prosty sposób, by ją przygotować!
-
GIS wycofuje z obrotu partię kiełbasy wiejskiej. Może być niebezpieczna dla zdrowia
Główny Inspektorat Sanitarny w komunikacie z 11 kwietnia poinformował, że wycofuje z rynku partię kiełbasy wiejskiej pieczonej. Powodem jest wykrycie w niej zbyt wysokiego poziomu benzo(a)pirenu oraz sumy 4 wielopierścieniowych węglowodorów...
-
Biała kiełbasa - przepis na wielkanocne danie. Dodaj suszone pomidory, a będzie smakować obłędnie
Biała kiełbasa - przepis na tę potrawę to jedna z obowiązkowych pozycji świątecznego menu. Warto jednak podkreślić, że smakuje wyśmienicie nie tylko jako dodatek do barszczu czy żurku. Jak podawać białą kiełbasę? Proponujemy wersję pieczoną z...
-
Fasolka po bretońsku - przepis tradycyjny. Użyj odpowiedniej kiełbasy, a będzie palce lizać
Fasolka po bretońsku to jedna z ulubionych potraw Polaków. Nic w tym dziwnego, jest sycąca, aromatyczna a z odpowiednimi dodatkami jest po prostu najlepsza na świecie. O co należy zadbać, by cieszyć się wyjątkowym smakiem? Oczywiście o kiełbasę -...
-
Kiełbasa swojska - przepis na Wielkanoc. Nie potrzebujesz wędzarni, żeby była idealna
Kiełbasa swojska to absolutna konieczność na wielkanocnym stole. Niestety, wysokiej klasy swojskie wyroby potrafią słono kosztować, dlatego mamy dla ciebie przepis na kiełbasę, którą zrobisz samodzielnie. Nie masz wędzarni? Żaden problem, wcale je...
-
Biała kiełbasa zapiekana. Błyskawiczny przepis na ulubione danie Polaków na Wielkanoc
Biała kiełbasa zapiekana może być jednym z ulubionych dań wielkanocnych. Soczysta i z chrupiącą skórką, może być podawana choćby z chrzanem. W jaki sposób przygotować to lubiane danie?
-
Przepis dziadka na białą kiełbasę. Doskonała nie tylko na Wielkanoc. Zrób ją samodzielnie, zamiast kupować
Polska Wielkanoc nie może się obejść bez białej kiełbasy. Jest do kupienia w sklepie, ale bez problemu można zrobić ją w domowych warunkach. Oto prosty przepis na białą kiełbasę domową. Na pewno Wam posmakuje!
-
Biała kiełbasa na Wielkanoc - aromatyczny przepis na błyskawiczne świąteczne danie
Biała kiełbasa na Wielkanoc to pełnoprawne danie, które sprawdzi się na świąteczny obiad. Białą kiełbasę można też podać podczas świątecznego śniadania lub jako dodatek do zupy. Szczegóły poniżej.
-
Grochówka - sprawdzony przepis na sycącą zupę
Grochówka to proste danie, które wymaga chwili wolnego czasu, ale gdy już skończymy gotowanie tej zupy jej smak i aromat wynagrodzi nam całe poświęcenie.
-
Leczo - przepis na obiad dla całej rodziny. Dodaj ten składnik, a uzyskasz bogatszy smak
Leczo to danie, które cieszy się ogromną popularnością na polskich stołach, mimo że pochodzi z Węgier. Ta aromatyczna potrawa pełna warzyw i dobrej kiełbasy to idealny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. Przepis na leczo jest bardzo prosty, ...
-
Rozgrzewające dania na jesień - trzy pomysły na szybki obiad
Rozgrzewające dania na jesień, które przygotujesz w kilka chwil to dobry patent na zabiegany tydzień. Szukasz oddechu pomiędzy kolejnymi obowiązkami? Sprawdź przepisy, które można ugotować dzisiaj i odgrzać na drugi dzień.
-
Czy nacinać kiełbasę na grilla? Wiele osób popełnia błąd. Uwaga: będzie kontrowersyjnie
Czy to zgrubnie, czy gęsto, czy w misterne wzorki. Kiełbasę na grilla nacinają praktycznie wszyscy. Okazuje się, że to nie zawsze najlepsze, co możemy zrobić dla tego grillowego klasyka. Czy nacinać kiełbasę? Wyjaśniamy.
-
Leczo z cukinii z kiełbasą - proste, pyszne i... nie trzeba dużo zmywać. Hitowy przepis
Leczo z cukinii z kiełbasą to mocny akcent na wakacyjnym stole. To jednogarnkowe danie idealnie sprawdzi się zwłaszcza przy dużej ilości gości, których trzeba ugościć. Szczegóły znajdziesz poniżej.
-
Biały nalot na kiełbasie? Sprawdzamy, czy rzeczywiście trzeba ją wyrzucić
Czy jeśli na kiełbasie pojawił się biały nalot, to nadaje się ona do zjedzenia? Skąd się on bierze i co zrobić z takim produktem? Rozwiewamy wątpliwości.