forszmak
-
Wrzuciłam wszystko, co miałam w lodówce i dzięki temu wyszła ta zupa. Sama zjadłam pół garnka
Jeśli nie masz pomysłu na danie obiadowe, to ta zupa będzie strzałem w dziesiątkę. Zrobienie jej jest naprawdę proste, a jedynie czego potrzebujesz, to składniki znajdujące się w lodówce. Zjesz ją ze smakiem, a cała reszta rodziny wyczyści garnek ...
-
Babcia od zawsze zachwalała ten przepis i w końcu go zrobiłam. Po pierwszej łyżce przepadłam
Podstawę tego dania stanowią swojskie mięsa i wędliny. Dorzuca się także dużo warzyw i przypraw. Tak prezentująca się całość ma swój smak, którego nie znajdziesz w innym daniu. Przepis dostałam od babci i wiem, że jest najlepszy.
-
Lubelski specjał, za którym szaleją turyści. Nie można zapomnieć jego smaku i każdy błaga o przepis
By zrobić to danie możesz wykorzystać wszystko to, co znajdziesz w lodówce. Jednak nie możesz zapomnieć o jednym składniku, który okazuje się kluczowy. Znajdziesz go w swojej piwnicy lub spiżarni.
-
Przepis wygrzebałam z zeszytu babci. Zrobiłam go w 30 minut, a smak... Lepiej zrobić i spróbować
Najbardziej skrywane przepisy okazują się najsmaczniejsze. Miałam okazję niedawno jednego spróbować, a to, co poczułam na ustach sprawiło, że zabrakło mi słów. Zupa z receptury babci sprawiła, że zapomniałam o innych potrawach. Jest tak sycąca, że...
-
Gospodyni dała mi ten przepis, zrobiłam go na obiad i przepadłam. Nic lepszego w życiu nie jadłam
Podstawę tego dania stanowią swojskie mięsa i wędliny. Dorzuca się także dużo warzyw i przypraw. Tak prezentująca się całość ma swój smak, którego nie da się podrobić. Niedawno zrobiłam to danie i wiem, że będę częściej je powtarzać.
-
Zupa, która przyjmie wszystko, nawet resztki ze świąt. Nie zmarnujesz ani kawałeczka
Zupa, którą dziś wam zaprezentujemy, nosi dumne miano "śmieciówki". O ile sama nazwa nie brzmi zachęcająco, tak składniki sprawiają, że smak jest nie do podrobienia. Przepis jest inspirowany zupą forszmak, czyli klasykiem weselnym, który przyjmie...
-
Świąteczne kiełbasy i wędliny nie muszą się zmarnować. Dodaj je do tej zupy razem z kiszonymi warzywami
Pozostałości po świętach znajdują się w każdym domu. Najlepszym rozwiązaniem na ich wykorzystanie jest przygotowanie nowego dania. Do czego najlepiej użyć wędlin, które nie zostały zjedzone przy świątecznym stole? Najlepszym rozwiązaniem jest ta...
-
Lubelski forszmak, czyli przepis na tradycyjne danie weselne. Prawdopodobnie znasz jego smak
Forszmak to danie przygotowywane po świętach lub uroczystościach rodzinnych, a także w trakcie wesel i na poprawinach. Wykorzystuje się do niego kawałki pieczeni, wędlin i kiełbas, które kroi się na paseczki. Dodaje się również kiszonego ogórka i...