leczo
-
Masz zapas papryki? Zrób włoskie leczo. Tradycyjne z cukinii do pięt mu nie dorasta
Co można zrobić z papryki do słoików? Leczo to częsty, ale niejedyny wybór. Na zapas tego warzywa idealnym rozwiązaniem jest włoskie leczo. Sprawdzi się do makaronu, ryżu, gulaszu, mięsa, na śniadanie, obiad, kolację... Nic tylko robić i wekować.
-
Ugotowałam to z mieszanki warzyw i nadziałam bułki. Takiej wersji tego dania nie robi prawie nikt
W moim domu jest zasada, że jeśli mam za dużo składników, to robię tylko jedno danie, które łączy je wszystkie. Tym razem postanowiłam je nieco zmodyfikować i tak właśnie powstała ta potrawa. Jest oryginalna i jedyna w swoim rodzaju, a do tego moż...
-
Leczo do słoików na zimę. Kiełbaska jest spoko, ale tylko pod tym warunkiem
Leczo jest w oryginale typowo węgierską potrawą, ale Polacy ukochali ją tak bardzo, że powstała iście polska wariacja na temat tego dania. Kiedy lato się kończy, ale sezon na cukinię i pomidory oraz paprykę trwa, robimy leczo, jakby jutra miało ni...
-
Zamykam w słoikach, a zimą rozkoszuję się ich smakiem. Lepszego leczo w życiu nie zjesz
Warzywny kociołek z papryką, pomidorami i cukinią może cieszyć smakiem nie tylko latem. Już teraz przygotuj leczo do słoików na zimę. Będziesz rozkoszować się jego aromatem nawet podczas zimy. Wykonanie to bułka z masłem.
-
Babcia Jadźka robi najlepsze leczo w słoikach na zimę. Nie zostaje po nim nawet kropelka sosu
Kiedy przejadła ci się cukinia, a na grządkach rośnie jeszcze kilka sztuk, zrób z niej awaryjne leczo. Zawekowany sos doskonale sprawdzi się w sytuacjach, kiedy będzie brakowało czasu na ugotowanie obiadu. Jak zrobić leczo do słoików na zimę?...
-
Leczo w słoikach smakuje jeszcze lepiej. Stosuję zasadę 2:2:2:2. Rodzina zajada do ostatniej kropli
Leczo do słoików to doskonały sposób na zatrzymanie lata na dłużej. Ciesz się pysznym, aromatycznym i sycącym posiłkiem z sezonowych warzyw nawet zimą. W prosty sposób sprawisz, że będziesz się nim zajadać nawet w styczniu.
-
Leczo do słoików robię tak. Uważam na kiełbasę i wytrzymuje cały rok
Leczo do słoików to idealny pomysł na to, żeby zrobić coś pysznego i zawsze mieć pod ręką gotowy obiad. Przepis jest banalny, ale uważaj na kiełbasę. Mam wyrobione zdanie na ten temat - jak wekować leczo, to bez kiełbaski. Zawsze można ją dodać...
-
Jak zrobić leczo z cukinią? To najlepszy przepis, liczy się polski składnik
Leczo to jeden z ulubionych obiadów Polaków latem i nie ma się co dziwić. Leczo jest łatwe, szybkie i proste w wykonaniu, a dodatkowo pyszne. Jednak warto wiedzieć, na czym smażyć leczo, żeby potrawa smakowała idealnie. Nie kombinuj, liczy się...
-
Cukinia w leczo? Polacy nawet nie wiedzą, że popełniają błąd. Węgier by się za głowę złapał
Polacy uwielbiają dania jednogarnkowe, dlatego leczo cieszy się u nas dużą popularnością. Chętnie przygotowujemy je przy okazji "czyszczenia lodówki", a efekt końcowy zupełnie nie przypomina tradycyjnego, węgierskiego specjału. Z czego robi się...
-
Leczo po polsku, czyli eksplozja smaku i aromatu. Wybierz odpowiedni tłuszcz, a oszalejesz ze szczęścia
Leczo w oryginalnej, węgierskiej wersji nie zawiera cukinii, ale przecież żaden Węgier nam nie urwie głowy, jeśli zrobimy leczo po swojemu, czyli tak, jak lubimy. Dziś zdradzimy przepis na leczo z mnóstwem warzyw i treściwą wkładką. Jedyne, co...
- Babcie robiły pierogi tylko z tej mąki. Ciasto jest miękkie i elastyczne
- Co zrobić z warzyw? Oto placuszki, które posmakują każdemu
- Nowa kolekcja w Pepco. Na co warto zwrócić uwagę? MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Co dodać do pasty z jajek? Możliwości jest dużo. Spróbujesz z warzywem?
- Pyszny i jesienny wypiek? Tylko babcine ciasto drożdżowe ze śliwkami
- Tak się jadło w PRL-u! Młodzież nie ma szans w tym QUIZIE!
- Jak zrobić kompot z winogron? Moja ciocia opanowała to do perfekcji
- Jak zrobić buraczki tarte do słoików? Bez octu i gotowe w kilka chwil
- Owocowy zawrót głowy. Leć do sklepu po sezonowe owoce i upiecz rarytas
- Jaka odmiana cebuli na szczypior? Wyjaśniamy, którą wybrać
-
Na widok tego leczo aż ślinka cieknie. W sezonie dodaję do niego to warzywo. Wychodzi hit
Przepis na leczo z mojego przepiśnika znalazł zastosowanie już setki razy. Trudno zliczyć, ile osób z rodziny i przyjaciół wykorzystało go do przyrządzenia pysznego i ekspresowego posiłku. Latem wzbogacam recepturę o jeden sezonowy składnik.
-
Najpierw piekę, potem wrzucam do garnka. Mój przepis na leczo kocha nawet teściowa
Jak zrobić leczo? To jedno z ulubionych dań Polaków i chociaż wywodzi się z Węgier, z wielką przyjemnością zajadamy się spolszczoną wersją potrawy z cukinii i papryki. Przepis na leczo jest bardzo prosty, ja jednak robię je troszkę inaczej. Używam...
-
Wyciągam wszystko z lodówki i wkładam do garnka. Wychodzi obiad, którego nikt nie odmawia
To danie każdy bardzo dobrze zna, ale zawsze jest odpowiednia pora by o nim przypomnieć. Sprawdza się zawsze gdy mamy pustkę w głowie i nie wiemy, co przyrządzić ze składników, które znajdują się w lodówce. To danie jest jednogarnkowe, dlatego nie...
-
Takie leczo serwuje moja teściowa. Przepis opiera się słodkich warzywach i solidnej wkładce mięsnej
Klasyczne leczo w zestawieniu z naszą polską wariacją to dwa zupełnie inne dania. Klasyczny obiad mojej teściowej to jednak prawdziwa rozkosz dla podniebienia, a wszystko przez kolorową kompozycję warzyw i solidną wkładkę mięsną. Przepis jest...
-
Przepis na leczo z sezonowego warzywa. Aromatyczne danie jednogarnkowe do wykonania w 30 minut
Przepis na leczo jest bajecznie prosty. Dodatek papryki sprawi, że danie będzie jeszcze bardziej smaczne i sycące, a także wzbogacone o witaminy. To pomysł na szybki obiad jednogarnkowy dla całej rodziny. Najlepiej smakuje z pajdą świeżego,...
-
Leczo na zimę do słoików. Jeśli dodajesz kiełbasę, pamiętaj o ważnej rzeczy, inaczej się zepsuje
Leczo na zimę do słoików jesienią powinien zrobić każdy, kto lubi mieć pod ręką pyszne danie, a nie chce jednocześnie kupować w sklepie gotowców. Przepis na leczo do słoików jest banalnie prosty, ale jeden błąd może sprawić, że szybko się zepsuje....
-
Warzywne leczo robione "na oko" smakuje najlepiej. Ale zrobimy wyjątek i trochę wam podpowiemy
Warzywne leczo do słoików to doskonała propozycja na zamknięcie smaku lata. Później tylko wystarczy je podgrzać, by obiad był gotowy do podania błyskawicznie. Takie leczo najlepiej smakuje robione "na oko", ale podpowiemy, jakie proporcje będą...
-
Przepis na "polskie leczo". Nie zadowoli Makłowicza, jednak smakuje obłędnie. Wszystko za sprawą dodatków
Nie ma lepszej pory roku na leczo niż jesień. Kultowe danie, które często gości w polskich domach doda energii, rozgrzeje i zaspokoi głód na długo. Co prawda przygotowane strawy w tej wersji nie spotka się z sympatią Roberta Makłowicza, jednak z...
-
Leczo do słoików na zimę. Z tym prostym przepisem zwojujesz posiłki w chłodne dni
Leczo w słoiku to świetny pomysł na szybki, smaczny i pożywny obiad w sezonie jesienno-zimowym. Wystarczy, że je podgrzejemy, a po kuchni rozniesie się aromatyczny zapach, który przyciągnie uwagę domowników. Leczo według tego przepisu zasmakuje...
-
Prosty przepis na leczo z pieczarkami. Dodaj do niego te przyprawy, a będzie miało wyśmienity smak
Przedstawiamy bardzo prosty przepis na leczo. To wyśmienite danie jednogarnkowe z sezonowych warzyw można przyrządzić w mniej niż godzinę. Jego smak warto podkreślić dwiema specjalnymi przyprawami.
-
Przepis na leczo, którego nie powstydziłaby się żadna węgierska matka i babka. Istna kuźnia smaku
Leczo to popularne danie wywodzące się z regionów Północnych Węgier. Tamtejsi mieszkańcy z pewnością wiedzieli, co robią, gdy komponowali sycące i nieco pikantne danie. W Polsce ma ono swoich wiernych fanów, którzy eksperymentują z przepisem, doda...
-
Jak zrobić obiad z letnich warzyw? Jedna przyprawa będzie kluczowa podczas przyrządzania tego dania
Jak przyrządzić danie z sezonowych warzyw, które będzie miało wyjątkowy smak i zniknie z talerzy w mgnieniu oka? Wystarczy połączyć paprykę, cukinię, pomidory i dodać do nich kilka specjalnych przypraw.
-
Takiego leczo nie robi żaden kucharz. Kipi aromatem, a w takiej formie robi wrażenie na wszystkich
Leczo należy do takich dań, które znane są każdemu. Gdy tylko pojawia się sezon na soczyste i pełne smaku warzywa, każdy kieruje się do kuchni, by je zrobić. W takiej odsłonie mało kto je kojarzy, a to niemały błąd. Zapieczone w cieście zrobi furo...
-
Jak zrobić leczo? Przepis jest prosty, ale jednego składnika się nie spodziewasz
Leczo ma wielu fanów. Jest pyszne, poprawia humor i przepędza głód. Zazwyczaj te produkty składają się na najczęściej wykorzystywany w Polsce przepis: cukinia, kiełbasa, papryka. Do tego dodaje się też oczywiście pomidory i czasem bakłażan. My...
-
Makłowicz wskazał błędy przy gotowaniu leczo. Tego nie powinniśmy dodawać. "Żadne pieczarki, żadna cukinia"
Leczo to popularne danie, które wywodzi się z Węgier. Uwielbiamy je przygotowywać, a przede wszystkim modyfikować. Robert Makłowicz postanowił to przerwać i wskazał produkty, które zdecydowanie nie powinny się znaleźć w tym daniu. Aby odwzorować...
-
Leczo do słoików: zrób już teraz, a zimą sobie podziękujesz
Leczo do słoików to idealne rozwiązanie, które pozwoli Ci cieszyć się aromatycznym i zdrowym daniem przez cały rok. Prosty przepis pozwoli Ci zachować smak warzyw w najlepszej formie. Gotowe do spożycia i zawekowane leczo będzie świetnym wyborem n...
-
Leczo z cukinii - przepis. Mój narzeczony dodał dziwny składnik. Już nie wyobrażam sobie życia bez tego smaku
Jeśli chodzi o leczo, to jak tylko zaczyna się sezon na cukinię, moja kuchnia wręcz tonie w słoikach i garnkach z tym pysznym daniem. Jednak ostatnio gotowaniem zajmuje się mój luby i postanowił zrobić leczo z cukinii, ale po swojemu. Wyszło tak...
-
Francuski klasyk, który dzięki bajce zna cały świat. Może konkurować z naszym klasycznym leczo
Leczo, które znamy i kochamy jest pysznym daniem, przy którym nie można przejść obojętnie. Jednak okazuje się, że może mieć konkurencji w potrawie pochodzącej z Francji. Wiele osób może ją znać z urokliwej bajki dla dzieci. Połącz te składniki, a...
-
Przepis na to danie zdradziła kucharka proboszcza. Z wrażenia kolana same się uginają
Po spróbowaniu niektórych dań można naprawdę wpaść w trans i gotować je niemal codziennie. Ostrzegamy, że z tą potrawą może być podobnie. Dodatek jednego składnika sprawia, że tradycyjny smak zyskuje nowe życie. Lepiej o nim nie zapomnieć, bo to j...
-
Przepyszne leczo z cukinii zrobisz w parę chwil. Te składniki podkręcą smak i aromat potrawy
Niektórzy uważają, że leczo z cukinii to nie leczo, lecz polski kulinarny wynalazek. Mimo to wiele osób lubi takie połączenie smaków i doprawia je różnymi ziołami, które dodatkowo podkreślają smak potrawy. Przedstawiamy przepis, z którym można...
-
Przepis na leczo z cukinii. Makłowicz złapałby się za głowę, ale z tymi dodatkami nam zasmakowało
Przepis na leczo to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. W parę chwil przyrządzisz jednogarnkowe danie złożone z kilku prostych składników. Dodaj cukinię, a szybki, letni obiad stanie się delikatny i soczysty.
-
Makłowicz nie toleruje ani grama cukinii i pieczarek. Jego zdaniem Polacy notorycznie profanują to danie
Robert Makłowicz to dla wielu Polaków ikona stylu, gotowania no i oczywiście wyrafinowanego smaku. Podróżnik i krytyk nie toleruje jednak profanacji, na którą niestety nasi rodacy często się decydują. Mowa tu o dodaniu do klasycznego, węgierskiego...
-
Leczo do słoików na zimę to idealny sposób na szybki obiad. Wystarczy podgrzać i gotowe!
Leczo do słoików na zimę to rozwiązanie problemu, gdy chcemy zjeść szybki pożywny obiad. Jeśli chcesz cieszyć się smakiem tego pysznego dania nawet wtedy, gdy sezon na świeże warzywa już minął, mamy dla Ciebie przepis na leczo do słoików pozwoli C...
-
Leczo: klasyczne danie pełne smaku i świeżych warzyw. Korzystaj z sezonowych przysmaków!
Leczo to tradycyjne danie kuchni środkowoeuropejskiej, które wyróżnia się intensywnym smakiem i obfitością świeżych warzyw. Ta aromatyczna potrawa zyskuje popularność nie tylko ze względu na swoje wyjątkowe walory smakowe, ale także ze względu na...
-
Przetwory z cukinii na zimę do słoików wyczarujesz w kilka godzin, a smakiem cieszyć się będziesz całą zimę!
Przetwory z cukinii na zimę do słoików to idealne rozwiązanie, gdy chcemy zatrzymać smaki lata na dłużej. Cukinia, obfitująca w witaminy i minerały, oferuje nam liczne możliwości kulinarne. Odkryj, jak łatwo i przyjemnie przygotować różnorodne...
-
Leczo - przepis na pyszny obiad w trzech krokach. Połącz składniki i ciesz się idealnym smakiem
Leczo - przepis na danie, które sprawdzi się w różnych okolicznościach. Jego idealny smak sprawi, że goście z pewnością sięgną po dokładkę. Jak je przyrządzić? Wystarczy pokroić składniki i wrzucić je na patelnię.
-
Jak zrobić leczo, żeby smakowało perfekcyjnie? Kiełbasa jest ważna, ale to tłuszcz decyduje o smaku
Leczo to danie pochodzące z Węgier i tam wygląda nieco inaczej, niż u nas. Jednak kto Polakowi zabroni robić leczo po swojemu? Przepis jest banalny, a oprócz kiełbasy i warzyw należy zadbać o odpowiedni tłuszcz. Oleju i masła nawet nie wyjmuj z...
-
Świąteczna wędlina jeszcze się przyda. Wrzuć do garnka, dodaj warzywa i sycący obiad gotowy
Gdy święta mają się ku końcowi, warto zastanowić się, co przygotować ze składników, które z nich pozostały. Zamiast wyrzucać jeszcze dobre produkty, zrób z nich obiad, który zadowoli każdego. Pozostałą wędlinę i mięsa możesz wykorzystać w tym dani...
-
Leczo - przepis na aromatyczny obiad. To proste danie wyczarujesz w zaledwie pół godziny
Podajemy przepis na leczo, czyli danie pełne smaku, które sprawdzi się o tej porze roku. Można je zrobić w zaledwie pół godziny. Doskonale komponuje się z gotowanymi ziemniakami, natką pietruszki i kubkiem zimnego kefiru.
-
Przepis na danie jednogarnkowe w węgierskim stylu. Ten składnik sprawi, że leczo będzie aromatyczne
Gdy brak pomysłu lub czasu na wymyślny posiłek, warto sięgnąć po receptury na dania jednogarnkowe. Takie posiłki są proste, pożywne i nie generują stosu naczyń w zlewie. Warto postawić na aromatyczne leczo. Przepis, choć złożony z wielu składników...