leczo
-
Przepis na leczo z sezonowego warzywa. Aromatyczne danie jednogarnkowe do wykonania w 30 minut
Przepis na leczo jest bajecznie prosty. Dodatek papryki sprawi, że danie będzie jeszcze bardziej smaczne i sycące, a także wzbogacone o witaminy. To pomysł na szybki obiad jednogarnkowy dla całej rodziny. Najlepiej smakuje z pajdą świeżego,...
-
Leczo na zimę do słoików. Jeśli dodajesz kiełbasę, pamiętaj o ważnej rzeczy, inaczej się zepsuje
Leczo na zimę do słoików jesienią powinien zrobić każdy, kto lubi mieć pod ręką pyszne danie, a nie chce jednocześnie kupować w sklepie gotowców. Przepis na leczo do słoików jest banalnie prosty, ale jeden błąd może sprawić, że szybko się zepsuje....
-
Warzywne leczo robione "na oko" smakuje najlepiej. Ale zrobimy wyjątek i trochę wam podpowiemy
Warzywne leczo do słoików to doskonała propozycja na zamknięcie smaku lata. Później tylko wystarczy je podgrzać, by obiad był gotowy do podania błyskawicznie. Takie leczo najlepiej smakuje robione "na oko", ale podpowiemy, jakie proporcje będą...
-
Przepis na "polskie leczo". Nie zadowoli Makłowicza, jednak smakuje obłędnie. Wszystko za sprawą dodatków
Nie ma lepszej pory roku na leczo niż jesień. Kultowe danie, które często gości w polskich domach doda energii, rozgrzeje i zaspokoi głód na długo. Co prawda przygotowane strawy w tej wersji nie spotka się z sympatią Roberta Makłowicza, jednak z...
-
Leczo do słoików na zimę. Z tym prostym przepisem zwojujesz posiłki w chłodne dni
Leczo w słoiku to świetny pomysł na szybki, smaczny i pożywny obiad w sezonie jesienno-zimowym. Wystarczy, że je podgrzejemy, a po kuchni rozniesie się aromatyczny zapach, który przyciągnie uwagę domowników. Leczo według tego przepisu zasmakuje...
-
Prosty przepis na leczo z pieczarkami. Dodaj do niego te przyprawy, a będzie miało wyśmienity smak
Przedstawiamy bardzo prosty przepis na leczo. To wyśmienite danie jednogarnkowe z sezonowych warzyw można przyrządzić w mniej niż godzinę. Jego smak warto podkreślić dwiema specjalnymi przyprawami.
-
Przepis na leczo, którego nie powstydziłaby się żadna węgierska matka i babka. Istna kuźnia smaku
Leczo to popularne danie wywodzące się z regionów Północnych Węgier. Tamtejsi mieszkańcy z pewnością wiedzieli, co robią, gdy komponowali sycące i nieco pikantne danie. W Polsce ma ono swoich wiernych fanów, którzy eksperymentują z przepisem, doda...
-
Jak zrobić obiad z letnich warzyw? Jedna przyprawa będzie kluczowa podczas przyrządzania tego dania
Jak przyrządzić danie z sezonowych warzyw, które będzie miało wyjątkowy smak i zniknie z talerzy w mgnieniu oka? Wystarczy połączyć paprykę, cukinię, pomidory i dodać do nich kilka specjalnych przypraw.
-
Takiego leczo nie robi żaden kucharz. Kipi aromatem, a w takiej formie robi wrażenie na wszystkich
Leczo należy do takich dań, które znane są każdemu. Gdy tylko pojawia się sezon na soczyste i pełne smaku warzywa, każdy kieruje się do kuchni, by je zrobić. W takiej odsłonie mało kto je kojarzy, a to niemały błąd. Zapieczone w cieście zrobi furo...
-
Jak zrobić leczo? Przepis jest prosty, ale jednego składnika się nie spodziewasz
Leczo ma wielu fanów. Jest pyszne, poprawia humor i przepędza głód. Zazwyczaj te produkty składają się na najczęściej wykorzystywany w Polsce przepis: cukinia, kiełbasa, papryka. Do tego dodaje się też oczywiście pomidory i czasem bakłażan. My...
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Ten przepis to prawdziwa mięsna uczta. Rodzina za nią szaleje
- Najlepszy przepis na kapuśniak. Inne schowaj na dnie szuflady
- Kotlety po czesku Kuronia to objawienie. Nie zgadniesz, z czego jest panierka
- To najlepsze flaki. Jakie było zdziwienie, gdy okazało się, że są bez mięsa
- Ludzie narzekają, że Thermomix "tańczy". Odwróciła się i usłyszała huk. "Czasami muszę trzymać"
- Dziecinnie prosty sposób na sparzenie kapusty. Zajmuje tylko 10 minut
- Sajgonki - przepis, z którym na pewno się udadzą. Zapomnij o rozpadaniu
- Najprostsze rogaliki z trzech składników. Mąż był gotowy zjeść wszystkie na raz [PRZEPIS, ZDJĘCIA]
- Zrobiłam zupę za pięć złotych. Wyszedł cały gar - obiad na trzy dni mam z głowy
-
Makłowicz wskazał błędy przy gotowaniu leczo. Tego nie powinniśmy dodawać. "Żadne pieczarki, żadna cukinia"
Leczo to popularne danie, które wywodzi się z Węgier. Uwielbiamy je przygotowywać, a przede wszystkim modyfikować. Robert Makłowicz postanowił to przerwać i wskazał produkty, które zdecydowanie nie powinny się znaleźć w tym daniu. Aby odwzorować...
-
Leczo do słoików: zrób już teraz, a zimą sobie podziękujesz
Leczo do słoików to idealne rozwiązanie, które pozwoli Ci cieszyć się aromatycznym i zdrowym daniem przez cały rok. Prosty przepis pozwoli Ci zachować smak warzyw w najlepszej formie. Gotowe do spożycia i zawekowane leczo będzie świetnym wyborem n...
-
Leczo z cukinii - przepis. Mój narzeczony dodał dziwny składnik. Już nie wyobrażam sobie życia bez tego smaku
Jeśli chodzi o leczo, to jak tylko zaczyna się sezon na cukinię, moja kuchnia wręcz tonie w słoikach i garnkach z tym pysznym daniem. Jednak ostatnio gotowaniem zajmuje się mój luby i postanowił zrobić leczo z cukinii, ale po swojemu. Wyszło tak...
-
Francuski klasyk, który dzięki bajce zna cały świat. Może konkurować z naszym klasycznym leczo
Leczo, które znamy i kochamy jest pysznym daniem, przy którym nie można przejść obojętnie. Jednak okazuje się, że może mieć konkurencji w potrawie pochodzącej z Francji. Wiele osób może ją znać z urokliwej bajki dla dzieci. Połącz te składniki, a...
-
Przepis na to danie zdradziła kucharka proboszcza. Z wrażenia kolana same się uginają
Po spróbowaniu niektórych dań można naprawdę wpaść w trans i gotować je niemal codziennie. Ostrzegamy, że z tą potrawą może być podobnie. Dodatek jednego składnika sprawia, że tradycyjny smak zyskuje nowe życie. Lepiej o nim nie zapomnieć, bo to j...
-
Przepyszne leczo z cukinii zrobisz w parę chwil. Te składniki podkręcą smak i aromat potrawy
Niektórzy uważają, że leczo z cukinii to nie leczo, lecz polski kulinarny wynalazek. Mimo to wiele osób lubi takie połączenie smaków i doprawia je różnymi ziołami, które dodatkowo podkreślają smak potrawy. Przedstawiamy przepis, z którym można...
-
Przepis na leczo z cukinii. Makłowicz złapałby się za głowę, ale z tymi dodatkami nam zasmakowało
Przepis na leczo to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. W parę chwil przyrządzisz jednogarnkowe danie złożone z kilku prostych składników. Dodaj cukinię, a szybki, letni obiad stanie się delikatny i soczysty.
-
Makłowicz nie toleruje ani grama cukinii i pieczarek. Jego zdaniem Polacy notorycznie profanują to danie
Robert Makłowicz to dla wielu Polaków ikona stylu, gotowania no i oczywiście wyrafinowanego smaku. Podróżnik i krytyk nie toleruje jednak profanacji, na którą niestety nasi rodacy często się decydują. Mowa tu o dodaniu do klasycznego, węgierskiego...
-
Leczo do słoików na zimę to idealny sposób na szybki obiad. Wystarczy podgrzać i gotowe!
Leczo do słoików na zimę to rozwiązanie problemu, gdy chcemy zjeść szybki pożywny obiad. Jeśli chcesz cieszyć się smakiem tego pysznego dania nawet wtedy, gdy sezon na świeże warzywa już minął, mamy dla Ciebie przepis na leczo do słoików pozwoli C...
-
Leczo: klasyczne danie pełne smaku i świeżych warzyw. Korzystaj z sezonowych przysmaków!
Leczo to tradycyjne danie kuchni środkowoeuropejskiej, które wyróżnia się intensywnym smakiem i obfitością świeżych warzyw. Ta aromatyczna potrawa zyskuje popularność nie tylko ze względu na swoje wyjątkowe walory smakowe, ale także ze względu na...
-
Przetwory z cukinii na zimę do słoików wyczarujesz w kilka godzin, a smakiem cieszyć się będziesz całą zimę!
Przetwory z cukinii na zimę do słoików to idealne rozwiązanie, gdy chcemy zatrzymać smaki lata na dłużej. Cukinia, obfitująca w witaminy i minerały, oferuje nam liczne możliwości kulinarne. Odkryj, jak łatwo i przyjemnie przygotować różnorodne...
-
Leczo - przepis na pyszny obiad w trzech krokach. Połącz składniki i ciesz się idealnym smakiem
Leczo - przepis na danie, które sprawdzi się w różnych okolicznościach. Jego idealny smak sprawi, że goście z pewnością sięgną po dokładkę. Jak je przyrządzić? Wystarczy pokroić składniki i wrzucić je na patelnię.
-
Jak zrobić leczo, żeby smakowało perfekcyjnie? Kiełbasa jest ważna, ale to tłuszcz decyduje o smaku
Leczo to danie pochodzące z Węgier i tam wygląda nieco inaczej, niż u nas. Jednak kto Polakowi zabroni robić leczo po swojemu? Przepis jest banalny, a oprócz kiełbasy i warzyw należy zadbać o odpowiedni tłuszcz. Oleju i masła nawet nie wyjmuj z...
-
Świąteczna wędlina jeszcze się przyda. Wrzuć do garnka, dodaj warzywa i sycący obiad gotowy
Gdy święta mają się ku końcowi, warto zastanowić się, co przygotować ze składników, które z nich pozostały. Zamiast wyrzucać jeszcze dobre produkty, zrób z nich obiad, który zadowoli każdego. Pozostałą wędlinę i mięsa możesz wykorzystać w tym dani...
-
Leczo - przepis na aromatyczny obiad. To proste danie wyczarujesz w zaledwie pół godziny
Podajemy przepis na leczo, czyli danie pełne smaku, które sprawdzi się o tej porze roku. Można je zrobić w zaledwie pół godziny. Doskonale komponuje się z gotowanymi ziemniakami, natką pietruszki i kubkiem zimnego kefiru.
-
Przepis na danie jednogarnkowe w węgierskim stylu. Ten składnik sprawi, że leczo będzie aromatyczne
Gdy brak pomysłu lub czasu na wymyślny posiłek, warto sięgnąć po receptury na dania jednogarnkowe. Takie posiłki są proste, pożywne i nie generują stosu naczyń w zlewie. Warto postawić na aromatyczne leczo. Przepis, choć złożony z wielu składników...
-
Rozgrzewające leczo - przepis na obiad jednogarnkowy. Dodaj konkretną kiełbasę, a bez dokładki się nie obejdzie
Jeśli mówimy i rozgrzewających daniach, idealnych na zimowe mrozy, leczo jest pierwszą potrawą, która przychodzi nam na myśl. Przepis jest banalny, ale nośnikiem całego smaku jest oczywiście kiełbasa. Jaką wybrać, żeby danie nabrało charakteru? Ma...
-
Szybkie leczo z piekarnika. Gorące, aromatyczne, z chrupiącą skórką. Lepsze niż zwykła zapiekanka
Szybkie leczo z piekarnika to jednogarnkowe danie dla całej rodziny. Przygotowanie potrawy nie zajmuje dużo czasu, a jego pieczona wersja jest bardziej aromatyczna. Smak uwieńcza żółty ser, który pod wpływem wysokiej temperatury zamienia się w...
-
Prawdziwe leczo od Roberta Makłowicza. Oryginalna wersja dania. "Zero pieczarek, zero cukinii!"
Prawdziwe leczo od Makłowicza to przepis na danie dla całej rodziny. Esencjonalne, aromatyczne, pełne przypraw i warzyw. Słynny kucharz podkreśla, że dania, które często pojawiają się na naszych stołach z dodatkiem kabaczków czy pieczarek, nie maj...
-
Małgorzata Rozenek-Majdan zdradziła przepis na leczo. Nie znajdziesz w nim tego jednego składnika
Leczo to fantastyczna propozycja, które nie tylko zadowoli podniebienie, a także rozgrzeje. Syta potrawa doskonale sprawdzi się jako obiad w jesienne chłodniejsze dni. Małgorzata Rozenek-Majdan pokazała jak ona przygotowuje to danie. Brakuje w nim...
-
Leczo do słoików na zimę to doskonały sposób na błyskawiczny obiad. Mamy sprawdzone przepisy dla zapracowanych
Leczo do słoików na zimę to znakomity pomysł na szybki obiad lub ciepłą kolację. Danie przygotowane na zapas to nie tylko sposób na obiad w awaryjnych sytuacjach, ale i rozgrzewającą przekąskę, która jest gotowa w kilka chwil.
-
Przepis na leczo, któremu nikt się nie oprze. Sekretem jest kiełbasa i to nie byle jaka
Leczo to danie, które świetnie sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak również w wersji kryzysowego posiłku, ponieważ świetnie nadaje się do wekowania. Przepis jest bardzo prosty, ale w prosty sposób można go podrasować, dodając potrawie...
-
Jak zrobić leczo? Wykorzystaj trik z papryką, a będzie lepsze niż kiedykolwiek
Leczo to potrawa wywodząca się z kuchni węgierskiej, uwielbiana i trochę urozmaicona przez Polaków. Przepis jest bardzo prosty i akurat teraz trwa sezon na wszystkie składniki tej potrawy, dlatego też nie musimy się trzymać za portfel. Pewien trik...
-
Dobre leczo - w czym tkwi sekret? Dzięki tym składnikom zyska wyjątkowy smak
Dobre leczo to pyszny obiad dla całej rodziny. Przyrządzenie tego dania ma wiele zalet, a główną jest jej prostota i szybkość wykonania. Jednak przepisów na tego typu potrawę jest bardzo dużo. W czym tkwi sekret udanego leczo? Zdradzamy kilka...
-
Leczo z cukinii na zimę. Prosty przepis na przekąskę ze słoika, którą wykonasz ekspresowo
Cukinia to niezwykle uniwersalne warzywo. Dzięki swojemu neutralnemu smakowi nadaje się do wielu potraw. Co więcej, jest niskokaloryczna, dlatego z powodzeniem mogą ją zjadać osoby na diecie lub miłośnicy lekkich potraw. Aby móc sięgać po nią w...
-
Przepis na leczo z fasolką szparagowa i cukinią. Jednogarnkowe danie, które musisz spróbować
Przepis na leczo z fasolką szparagową i cukinią to idealna propozycja dla osób, które cenią sobie gotowanie przy użyciu jak najmniejszej liczby naczyń i garnków. Przygotowanie takiego obiadu nie jest trudne, a efekt końcowy może cię zaskoczyć.
-
Leczo z cukinii z twistem. Trik z piekarnikiem odmieni smak tej potrawy
Tradycyjne leczo smakuje najlepiej, jednak delikatna zmiana od standardowego przepisu może tylko podkręcić smak. Wykorzystanie piekarnika w tym daniu nie jest oczywiste, ale sprawi, że stanie się smaczniejsze.
-
Jak zrobić leczo z cukinią i kiełbasą? To jedno z najprostszych dań pod słońcem, ale uważaj na warzywa
Leczo z cukinią i kiełbasą to potrawa, która uda się każdemu. Robi się ją bardzo łatwo, na dodatek w jednym garnku, więc nie czeka was długie i żmudne zmywanie naczyń. Teraz, kiedy cukinia jest świeża i doskonale smakuje, jest najlepszy moment na...
-
Przepis na leczo z efektem wow. Sekretem są dwa rodzaje mięsa i trik z papryką
Przepis na leczo wydaje się banalny, ale jeśli chcemy zrobić najlepsze danie jednogarnkowe świata, warto poznać dwie tajemnice. Jak zrobić leczo, które wystrzeli kubki smakowe na orbitę? Po pierwsze mięso - oprócz dobrej, najlepiej wędzonej...
-
Przepis na leczo z cukinią, kiełbasą i papryką. Wyjdzie idealne, ale zadbaj o kiełbasę - nie może być byle jaka
Przepis na leczo z cukinią, kiełbasą i papryką to niezaprzeczalny smak sierpniowych obiadów. Sposób wykonania jest bardzo prosty, a leczo wychodzi aromatyczne i sycące. Jeśli jednak chcemy, by nasza potrawa była naprawdę wyjątkowa, użycie pierwsze...