Leczo do słoików na zimę smakuje wybornie z przeróżnymi dodatkami. Świetnie sprawdzi się makaron lub ryż. Możemy postawić na opcję wegetariańską lub zdecydować się na mięsną wkładkę i dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, która znacznie podkręci smak. Podpowiadamy, jak zrobić leczo do słoików, by smakowało obłędnie.
Warzywne leczo powinno być pełne warzyw. Nie trzeba ograniczać się do papryki, cukinii i cebuli. Warto postawić na pewno rodzaju "wariacje". W leczo świetnie sprawdzi się dynia, bakłażan, fasolka szparagowa, czy papryka chilli, która nada charakteru i pikantnego smaku. Więcej informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Nie można zapomnieć też o czosnku. Smak doskonale podbije też bazylia oraz oregano. Jeśli chcemy, by leczo było intensywniejsze, pamiętajmy o przyprawach - soli, pieprzu, kurkumie, sproszkowanej papryce i innych ziołach.
Zanim zabierzesz się za przygotowanie leczo na zimę, pamiętaj, że możesz użyć różnych składników i niekoniecznie stosować się do naszej listy.
Składniki:
Sposób przygotowania: