przepis na leczo
-
Ugotowałam to z mieszanki warzyw i nadziałam bułki. Takiej wersji tego dania nie robi prawie nikt
W moim domu jest zasada, że jeśli mam za dużo składników, to robię tylko jedno danie, które łączy je wszystkie. Tym razem postanowiłam je nieco zmodyfikować i tak właśnie powstała ta potrawa. Jest oryginalna i jedyna w swoim rodzaju, a do tego moż...
-
Leczo do słoików robię tak. Uważam na kiełbasę i wytrzymuje cały rok
Leczo do słoików to idealny pomysł na to, żeby zrobić coś pysznego i zawsze mieć pod ręką gotowy obiad. Przepis jest banalny, ale uważaj na kiełbasę. Mam wyrobione zdanie na ten temat - jak wekować leczo, to bez kiełbaski. Zawsze można ją dodać...
-
Jak zrobić leczo z cukinią? To najlepszy przepis, liczy się polski składnik
Leczo to jeden z ulubionych obiadów Polaków latem i nie ma się co dziwić. Leczo jest łatwe, szybkie i proste w wykonaniu, a dodatkowo pyszne. Jednak warto wiedzieć, na czym smażyć leczo, żeby potrawa smakowała idealnie. Nie kombinuj, liczy się...
-
Leczo po polsku, czyli eksplozja smaku i aromatu. Wybierz odpowiedni tłuszcz, a oszalejesz ze szczęścia
Leczo w oryginalnej, węgierskiej wersji nie zawiera cukinii, ale przecież żaden Węgier nam nie urwie głowy, jeśli zrobimy leczo po swojemu, czyli tak, jak lubimy. Dziś zdradzimy przepis na leczo z mnóstwem warzyw i treściwą wkładką. Jedyne, co...
-
Najpierw piekę, potem wrzucam do garnka. Mój przepis na leczo kocha nawet teściowa
Jak zrobić leczo? To jedno z ulubionych dań Polaków i chociaż wywodzi się z Węgier, z wielką przyjemnością zajadamy się spolszczoną wersją potrawy z cukinii i papryki. Przepis na leczo jest bardzo prosty, ja jednak robię je troszkę inaczej. Używam...
-
Wyciągam wszystko z lodówki i wkładam do garnka. Wychodzi obiad, którego nikt nie odmawia
To danie każdy bardzo dobrze zna, ale zawsze jest odpowiednia pora by o nim przypomnieć. Sprawdza się zawsze gdy mamy pustkę w głowie i nie wiemy, co przyrządzić ze składników, które znajdują się w lodówce. To danie jest jednogarnkowe, dlatego nie...
-
Takie leczo serwuje moja teściowa. Przepis opiera się słodkich warzywach i solidnej wkładce mięsnej
Klasyczne leczo w zestawieniu z naszą polską wariacją to dwa zupełnie inne dania. Klasyczny obiad mojej teściowej to jednak prawdziwa rozkosz dla podniebienia, a wszystko przez kolorową kompozycję warzyw i solidną wkładkę mięsną. Przepis jest...
-
Leczo na zimę do słoików. Jeśli dodajesz kiełbasę, pamiętaj o ważnej rzeczy, inaczej się zepsuje
Leczo na zimę do słoików jesienią powinien zrobić każdy, kto lubi mieć pod ręką pyszne danie, a nie chce jednocześnie kupować w sklepie gotowców. Przepis na leczo do słoików jest banalnie prosty, ale jeden błąd może sprawić, że szybko się zepsuje....
-
Warzywne leczo robione "na oko" smakuje najlepiej. Ale zrobimy wyjątek i trochę wam podpowiemy
Warzywne leczo do słoików to doskonała propozycja na zamknięcie smaku lata. Później tylko wystarczy je podgrzać, by obiad był gotowy do podania błyskawicznie. Takie leczo najlepiej smakuje robione "na oko", ale podpowiemy, jakie proporcje będą...
-
Przepis na "polskie leczo". Nie zadowoli Makłowicza, jednak smakuje obłędnie. Wszystko za sprawą dodatków
Nie ma lepszej pory roku na leczo niż jesień. Kultowe danie, które często gości w polskich domach doda energii, rozgrzeje i zaspokoi głód na długo. Co prawda przygotowane strawy w tej wersji nie spotka się z sympatią Roberta Makłowicza, jednak z...
- Pokazał borowikowe eldorado. "Grzybów były setki, zebraliśmy ok. 50 kg"
- Zrób z tym kanapki, a przepadniesz. Nie spojrzysz na wędlinę i ser
- Na emeryturze możemy spędzić nawet ponad 20 lat. Zacznij już oszczędzaćMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Domowa pułapka na muszki owocówki. Z dwóch rzeczy, które każdy ma w domu
- Najzdrowsze warzywo na świecie. W Polsce wciąż zapomniane, a szkoda
- Ten "leśny kalafior" wygląda jak zużyta gąbka. My zrobiliśmy z niego doskonałe paszteciki
- Do bigosu czy do zupy? Nie tym razem. Zrób kapustę kiszoną zasmażaną
- Zerwałam z tradycją i dodałam do rosołu coś innego. Tak robi też Katarzyna Bosacka
- Szukasz treściwego i szybkiego dania? Koniecznie ugotuj zupę gulaszową
-
Sezon na mało znany super owoc trwa z najlepsze. To bomba witaminowa
-
Takiego leczo nie robi żaden kucharz. Kipi aromatem, a w takiej formie robi wrażenie na wszystkich
Leczo należy do takich dań, które znane są każdemu. Gdy tylko pojawia się sezon na soczyste i pełne smaku warzywa, każdy kieruje się do kuchni, by je zrobić. W takiej odsłonie mało kto je kojarzy, a to niemały błąd. Zapieczone w cieście zrobi furo...
-
Jak zrobić leczo? Przepis jest prosty, ale jednego składnika się nie spodziewasz
Leczo ma wielu fanów. Jest pyszne, poprawia humor i przepędza głód. Zazwyczaj te produkty składają się na najczęściej wykorzystywany w Polsce przepis: cukinia, kiełbasa, papryka. Do tego dodaje się też oczywiście pomidory i czasem bakłażan. My...
-
Makłowicz wskazał błędy przy gotowaniu leczo. Tego nie powinniśmy dodawać. "Żadne pieczarki, żadna cukinia"
Leczo to popularne danie, które wywodzi się z Węgier. Uwielbiamy je przygotowywać, a przede wszystkim modyfikować. Robert Makłowicz postanowił to przerwać i wskazał produkty, które zdecydowanie nie powinny się znaleźć w tym daniu. Aby odwzorować...
-
Przepis na to danie zdradziła kucharka proboszcza. Z wrażenia kolana same się uginają
Po spróbowaniu niektórych dań można naprawdę wpaść w trans i gotować je niemal codziennie. Ostrzegamy, że z tą potrawą może być podobnie. Dodatek jednego składnika sprawia, że tradycyjny smak zyskuje nowe życie. Lepiej o nim nie zapomnieć, bo to j...
-
Przepis na leczo z cukinii. Makłowicz złapałby się za głowę, ale z tymi dodatkami nam zasmakowało
Przepis na leczo to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. W parę chwil przyrządzisz jednogarnkowe danie złożone z kilku prostych składników. Dodaj cukinię, a szybki, letni obiad stanie się delikatny i soczysty.
-
Makłowicz nie toleruje ani grama cukinii i pieczarek. Jego zdaniem Polacy notorycznie profanują to danie
Robert Makłowicz to dla wielu Polaków ikona stylu, gotowania no i oczywiście wyrafinowanego smaku. Podróżnik i krytyk nie toleruje jednak profanacji, na którą niestety nasi rodacy często się decydują. Mowa tu o dodaniu do klasycznego, węgierskiego...
-
Leczo do słoików na zimę to idealny sposób na szybki obiad. Wystarczy podgrzać i gotowe!
Leczo do słoików na zimę to rozwiązanie problemu, gdy chcemy zjeść szybki pożywny obiad. Jeśli chcesz cieszyć się smakiem tego pysznego dania nawet wtedy, gdy sezon na świeże warzywa już minął, mamy dla Ciebie przepis na leczo do słoików pozwoli C...
-
Leczo: klasyczne danie pełne smaku i świeżych warzyw. Korzystaj z sezonowych przysmaków!
Leczo to tradycyjne danie kuchni środkowoeuropejskiej, które wyróżnia się intensywnym smakiem i obfitością świeżych warzyw. Ta aromatyczna potrawa zyskuje popularność nie tylko ze względu na swoje wyjątkowe walory smakowe, ale także ze względu na...
-
Przepis na danie jednogarnkowe w węgierskim stylu. Ten składnik sprawi, że leczo będzie aromatyczne
Gdy brak pomysłu lub czasu na wymyślny posiłek, warto sięgnąć po receptury na dania jednogarnkowe. Takie posiłki są proste, pożywne i nie generują stosu naczyń w zlewie. Warto postawić na aromatyczne leczo. Przepis, choć złożony z wielu składników...
-
Rozgrzewające leczo - przepis na obiad jednogarnkowy. Dodaj konkretną kiełbasę, a bez dokładki się nie obejdzie
Jeśli mówimy i rozgrzewających daniach, idealnych na zimowe mrozy, leczo jest pierwszą potrawą, która przychodzi nam na myśl. Przepis jest banalny, ale nośnikiem całego smaku jest oczywiście kiełbasa. Jaką wybrać, żeby danie nabrało charakteru? Ma...
-
Szybkie leczo z piekarnika. Gorące, aromatyczne, z chrupiącą skórką. Lepsze niż zwykła zapiekanka
Szybkie leczo z piekarnika to jednogarnkowe danie dla całej rodziny. Przygotowanie potrawy nie zajmuje dużo czasu, a jego pieczona wersja jest bardziej aromatyczna. Smak uwieńcza żółty ser, który pod wpływem wysokiej temperatury zamienia się w...
-
Prawdziwe leczo od Roberta Makłowicza. Oryginalna wersja dania. "Zero pieczarek, zero cukinii!"
Prawdziwe leczo od Makłowicza to przepis na danie dla całej rodziny. Esencjonalne, aromatyczne, pełne przypraw i warzyw. Słynny kucharz podkreśla, że dania, które często pojawiają się na naszych stołach z dodatkiem kabaczków czy pieczarek, nie maj...
-
Małgorzata Rozenek-Majdan zdradziła przepis na leczo. Nie znajdziesz w nim tego jednego składnika
Leczo to fantastyczna propozycja, które nie tylko zadowoli podniebienie, a także rozgrzeje. Syta potrawa doskonale sprawdzi się jako obiad w jesienne chłodniejsze dni. Małgorzata Rozenek-Majdan pokazała jak ona przygotowuje to danie. Brakuje w nim...
-
Przepis na leczo, któremu nikt się nie oprze. Sekretem jest kiełbasa i to nie byle jaka
Leczo to danie, które świetnie sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak również w wersji kryzysowego posiłku, ponieważ świetnie nadaje się do wekowania. Przepis jest bardzo prosty, ale w prosty sposób można go podrasować, dodając potrawie...
-
Jak zrobić leczo? Wykorzystaj trik z papryką, a będzie lepsze niż kiedykolwiek
Leczo to potrawa wywodząca się z kuchni węgierskiej, uwielbiana i trochę urozmaicona przez Polaków. Przepis jest bardzo prosty i akurat teraz trwa sezon na wszystkie składniki tej potrawy, dlatego też nie musimy się trzymać za portfel. Pewien trik...
-
Przepis na leczo z fasolką szparagowa i cukinią. Jednogarnkowe danie, które musisz spróbować
Przepis na leczo z fasolką szparagową i cukinią to idealna propozycja dla osób, które cenią sobie gotowanie przy użyciu jak najmniejszej liczby naczyń i garnków. Przygotowanie takiego obiadu nie jest trudne, a efekt końcowy może cię zaskoczyć.
-
Leczo z cukinii z twistem. Trik z piekarnikiem odmieni smak tej potrawy
Tradycyjne leczo smakuje najlepiej, jednak delikatna zmiana od standardowego przepisu może tylko podkręcić smak. Wykorzystanie piekarnika w tym daniu nie jest oczywiste, ale sprawi, że stanie się smaczniejsze.
-
Jak zrobić leczo z cukinią i kiełbasą? To jedno z najprostszych dań pod słońcem, ale uważaj na warzywa
Leczo z cukinią i kiełbasą to potrawa, która uda się każdemu. Robi się ją bardzo łatwo, na dodatek w jednym garnku, więc nie czeka was długie i żmudne zmywanie naczyń. Teraz, kiedy cukinia jest świeża i doskonale smakuje, jest najlepszy moment na...
-
Przepis na leczo z efektem wow. Sekretem są dwa rodzaje mięsa i trik z papryką
Przepis na leczo wydaje się banalny, ale jeśli chcemy zrobić najlepsze danie jednogarnkowe świata, warto poznać dwie tajemnice. Jak zrobić leczo, które wystrzeli kubki smakowe na orbitę? Po pierwsze mięso - oprócz dobrej, najlepiej wędzonej...
-
Przepis na leczo z cukinią, kiełbasą i papryką. Wyjdzie idealne, ale zadbaj o kiełbasę - nie może być byle jaka
Przepis na leczo z cukinią, kiełbasą i papryką to niezaprzeczalny smak sierpniowych obiadów. Sposób wykonania jest bardzo prosty, a leczo wychodzi aromatyczne i sycące. Jeśli jednak chcemy, by nasza potrawa była naprawdę wyjątkowa, użycie pierwsze...
-
Przepis na leczo z cukinią. Żeby go podrasować, przyda się piekarnik
Przepis na leczo z cukinią jest bardzo prosty i powinien poznać go każdy fan jednogarnkowych dań. Oprócz warzyw, dobrej, wiejskiej kiełbasy przyda się także trik z papryką. Podpiecz ją w piekarniku, a uzyskasz zupełnie nowy smak.
-
Rozgrzewające i sycące leczo - przepis tradycyjny według Ewy Wachowicz na pewno was zachwyci
Leczo z przepisu tradycyjnego według Ewy Wachowicz na pewno zachwyci was swoim smakiem i aromatem. Jest również bardzo rozgrzewające i sycące, więc idealnie nadaje się na chłodniejsze dni. Przekonajcie się sami.
-
Jak ugotować leczo? Makłowicz wskazuje, co robimy źle. "Żadne pieczarki, żadna cukinia"
Choć przygotowanie leczo nie wydaje się niczym skomplikowanym, mamy tendencję do urozmaicania go zbyt dużą liczbą dodatków. Tym samym danie traci swój oryginalny charakter i smak. Kulinarny autorytet Robert Makłowicz wskazał, jakie błędy popełniam...
-
Przepis na leczo najlepsze, jakie jadłeś. Wykorzystaj patent z papryką, a nabierze charakteru
Leczo, mimo że wywodzi się z Węgier, od lat skutecznie pieści podniebienia Polaków. Dziś mamy dla ciebie wyjątkowy przepis na leczo, które nie ma sobie równych. Wprawdzie nie zawiera jakiegoś superskładnika, ale cały myk tkwi w papryce. Przypiecz ...
-
Przepis na leczo z cukinią, kiełbasą, papryką i pieczarkami - banalny przepis na szybki obiad
Przepis na leczo z cukinią, kiełbasą, papryką i pieczarkami nie jest skomplikowany. Leczo można podawać na obiad, ale i na ciepłą kolację. Leczo jest na tyle lekkostrawne, że nie zaszkodzi to naszemu żołądkowi.
-
Nie masz pomysłu na wykorzystanie papryki? Zrób leczo. Przepis na węgierskie danie jednogarnkowe
Leczo (węg. lecsó) to rodzaj gulaszu, którego podstawą są pomidory i warzywa, takie jak papryka. Na Węgrzech jest tylko dodatkiem do dań mięsnych, samo w sobie - wegetariańskim gulaszem. W Polsce natomiast leczo traktuje się jako danie główne i...
-
Leczo - przepis na rozgrzewający obiad, który sam się robi. Wędzona papryka podbije smak
Leczo to danie kuchni węgierskiej, które Polacy wręcz uwielbiają. Nic dziwnego, leczo jest pyszne, aromatyczne, a także świetnie syci i rozgrzewa, idealnie sprawdzi się więc na zimowy obiad. Przepis na leczo jest banalny, a danie praktycznie robi...
-
Przepis na leczo. Jeden składnik zmieni charakter dania
Leczo to szybkie w przygotowaniu, aromatyczne i przede wszystkim pyszne danie dla całej rodziny. Możesz przygotować je z sezonowych warzyw, dzięki czemu w każdej porze roku będzie smakowało inaczej. Tradycyjnie, powinno się je podsmażyć na smalcu....