przepis na leczo
-
Przepis na danie jednogarnkowe w węgierskim stylu. Ten składnik sprawi, że leczo będzie aromatyczne
Gdy brak pomysłu lub czasu na wymyślny posiłek, warto sięgnąć po receptury na dania jednogarnkowe. Takie posiłki są proste, pożywne i nie generują stosu naczyń w zlewie. Warto postawić na aromatyczne leczo. Przepis, choć złożony z wielu składników...
-
Rozgrzewające leczo - przepis na obiad jednogarnkowy. Dodaj konkretną kiełbasę, a bez dokładki się nie obejdzie
Jeśli mówimy i rozgrzewających daniach, idealnych na zimowe mrozy, leczo jest pierwszą potrawą, która przychodzi nam na myśl. Przepis jest banalny, ale nośnikiem całego smaku jest oczywiście kiełbasa. Jaką wybrać, żeby danie nabrało charakteru? Ma...
-
Szybkie leczo z piekarnika. Gorące, aromatyczne, z chrupiącą skórką. Lepsze niż zwykła zapiekanka
Szybkie leczo z piekarnika to jednogarnkowe danie dla całej rodziny. Przygotowanie potrawy nie zajmuje dużo czasu, a jego pieczona wersja jest bardziej aromatyczna. Smak uwieńcza żółty ser, który pod wpływem wysokiej temperatury zamienia się w...
-
Prawdziwe leczo od Roberta Makłowicza. Oryginalna wersja dania. "Zero pieczarek, zero cukinii!"
Prawdziwe leczo od Makłowicza to przepis na danie dla całej rodziny. Esencjonalne, aromatyczne, pełne przypraw i warzyw. Słynny kucharz podkreśla, że dania, które często pojawiają się na naszych stołach z dodatkiem kabaczków czy pieczarek, nie maj...
-
Małgorzata Rozenek-Majdan zdradziła przepis na leczo. Nie znajdziesz w nim tego jednego składnika
Leczo to fantastyczna propozycja, które nie tylko zadowoli podniebienie, a także rozgrzeje. Syta potrawa doskonale sprawdzi się jako obiad w jesienne chłodniejsze dni. Małgorzata Rozenek-Majdan pokazała jak ona przygotowuje to danie. Brakuje w nim...
-
Przepis na leczo, któremu nikt się nie oprze. Sekretem jest kiełbasa i to nie byle jaka
Leczo to danie, które świetnie sprawdzi się zarówno na codzienny obiad, jak również w wersji kryzysowego posiłku, ponieważ świetnie nadaje się do wekowania. Przepis jest bardzo prosty, ale w prosty sposób można go podrasować, dodając potrawie...
-
Jak zrobić leczo? Wykorzystaj trik z papryką, a będzie lepsze niż kiedykolwiek
Leczo to potrawa wywodząca się z kuchni węgierskiej, uwielbiana i trochę urozmaicona przez Polaków. Przepis jest bardzo prosty i akurat teraz trwa sezon na wszystkie składniki tej potrawy, dlatego też nie musimy się trzymać za portfel. Pewien trik...
-
Przepis na leczo z fasolką szparagowa i cukinią. Jednogarnkowe danie, które musisz spróbować
Przepis na leczo z fasolką szparagową i cukinią to idealna propozycja dla osób, które cenią sobie gotowanie przy użyciu jak najmniejszej liczby naczyń i garnków. Przygotowanie takiego obiadu nie jest trudne, a efekt końcowy może cię zaskoczyć.
-
Leczo z cukinii z twistem. Trik z piekarnikiem odmieni smak tej potrawy
Tradycyjne leczo smakuje najlepiej, jednak delikatna zmiana od standardowego przepisu może tylko podkręcić smak. Wykorzystanie piekarnika w tym daniu nie jest oczywiste, ale sprawi, że stanie się smaczniejsze.
-
Jak zrobić leczo z cukinią i kiełbasą? To jedno z najprostszych dań pod słońcem, ale uważaj na warzywa
Leczo z cukinią i kiełbasą to potrawa, która uda się każdemu. Robi się ją bardzo łatwo, na dodatek w jednym garnku, więc nie czeka was długie i żmudne zmywanie naczyń. Teraz, kiedy cukinia jest świeża i doskonale smakuje, jest najlepszy moment na...
-
Jak się nie nabrać na owoce pryskane chemią? Mały szczegół w tym pomoże
-
Dzięki tej regule zrobisz ciasto lepsze od szarlotki. Rozpływa się w ustach
-
Na co dzień zasiada za sterami Dreamlinera. Po pracy oddaje się nietypowej pasjiMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Najlepszy sposób na mszyce. Dwa warzywa sprawią, że owady znikną na dobre
-
Jak zrobić gnojówkę z pokrzywy? Przygotuj się na największe zbiory pomidorów
- Jak upiec rybę w piekarniku? Wszystko, co musisz wiedzieć o pieczeniu ryb
- Myślisz, że rozpoznasz zupę na talerzu? Przekonaj się
- Kiszone końcówki szparagów z przepisu mojej babci. "Jak ogórki kiszone"
- Ziemniaki w chrupiącej skórce w 5 minut. Nie potrzebujesz piekarnika
- Kwaśniewski wspomina, jak piekł pizzę dla BOR-u. "Cały czas zasuwałem w kuchni"
-
Przepis na leczo z efektem wow. Sekretem są dwa rodzaje mięsa i trik z papryką
Przepis na leczo wydaje się banalny, ale jeśli chcemy zrobić najlepsze danie jednogarnkowe świata, warto poznać dwie tajemnice. Jak zrobić leczo, które wystrzeli kubki smakowe na orbitę? Po pierwsze mięso - oprócz dobrej, najlepiej wędzonej...
-
Przepis na leczo z cukinią, kiełbasą i papryką. Wyjdzie idealne, ale zadbaj o kiełbasę - nie może być byle jaka
Przepis na leczo z cukinią, kiełbasą i papryką to niezaprzeczalny smak sierpniowych obiadów. Sposób wykonania jest bardzo prosty, a leczo wychodzi aromatyczne i sycące. Jeśli jednak chcemy, by nasza potrawa była naprawdę wyjątkowa, użycie pierwsze...
-
Przepis na leczo z cukinią. Żeby go podrasować, przyda się piekarnik
Przepis na leczo z cukinią jest bardzo prosty i powinien poznać go każdy fan jednogarnkowych dań. Oprócz warzyw, dobrej, wiejskiej kiełbasy przyda się także trik z papryką. Podpiecz ją w piekarniku, a uzyskasz zupełnie nowy smak.
-
Rozgrzewające i sycące leczo - przepis tradycyjny według Ewy Wachowicz na pewno was zachwyci
Leczo z przepisu tradycyjnego według Ewy Wachowicz na pewno zachwyci was swoim smakiem i aromatem. Jest również bardzo rozgrzewające i sycące, więc idealnie nadaje się na chłodniejsze dni. Przekonajcie się sami.
-
Jak ugotować leczo? Makłowicz wskazuje, co robimy źle. "Żadne pieczarki, żadna cukinia"
Choć przygotowanie leczo nie wydaje się niczym skomplikowanym, mamy tendencję do urozmaicania go zbyt dużą liczbą dodatków. Tym samym danie traci swój oryginalny charakter i smak. Kulinarny autorytet Robert Makłowicz wskazał, jakie błędy popełniam...
-
Przepis na leczo najlepsze, jakie jadłeś. Wykorzystaj patent z papryką, a nabierze charakteru
Leczo, mimo że wywodzi się z Węgier, od lat skutecznie pieści podniebienia Polaków. Dziś mamy dla ciebie wyjątkowy przepis na leczo, które nie ma sobie równych. Wprawdzie nie zawiera jakiegoś superskładnika, ale cały myk tkwi w papryce. Przypiecz ...
-
Przepis na leczo z cukinią, kiełbasą, papryką i pieczarkami - banalny przepis na szybki obiad
Przepis na leczo z cukinią, kiełbasą, papryką i pieczarkami nie jest skomplikowany. Leczo można podawać na obiad, ale i na ciepłą kolację. Leczo jest na tyle lekkostrawne, że nie zaszkodzi to naszemu żołądkowi.
-
Nie masz pomysłu na wykorzystanie papryki? Zrób leczo. Przepis na węgierskie danie jednogarnkowe
Leczo (węg. lecsó) to rodzaj gulaszu, którego podstawą są pomidory i warzywa, takie jak papryka. Na Węgrzech jest tylko dodatkiem do dań mięsnych, samo w sobie - wegetariańskim gulaszem. W Polsce natomiast leczo traktuje się jako danie główne i...
-
Leczo - przepis na rozgrzewający obiad, który sam się robi. Wędzona papryka podbije smak
Leczo to danie kuchni węgierskiej, które Polacy wręcz uwielbiają. Nic dziwnego, leczo jest pyszne, aromatyczne, a także świetnie syci i rozgrzewa, idealnie sprawdzi się więc na zimowy obiad. Przepis na leczo jest banalny, a danie praktycznie robi...
-
Przepis na leczo. Jeden składnik zmieni charakter dania
Leczo to szybkie w przygotowaniu, aromatyczne i przede wszystkim pyszne danie dla całej rodziny. Możesz przygotować je z sezonowych warzyw, dzięki czemu w każdej porze roku będzie smakowało inaczej. Tradycyjnie, powinno się je podsmażyć na smalcu....