marynata
-
Przepis na ogórki lepsze od kiszonych i małosolnych? Te należy zamarynować, tyle że bez octu
Przetwory z ogórków są bardzo uniwersalne. Większość z nich pasuje zarówno do kanapek, dań mięsnych, jako zakąska czy element imprezowych koreczków. Jedni wolą kiszone, inni małosolne, a jeszcze niektórzy nie mogą oprzeć się marynowanym. Ten przep...
-
Chcesz być prawdziwym mistrzem grilla? Zwycięzca programu MasterChef zdradza tajniki idealnego mięsa z rusztu
Na dworze z dnia na dzień jest coraz cieplej, a słońca i bezchmurnej pogody coraz więcej. To idealna aura na ogródkowe spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Taka impreza nie może jednak obyć się bez grilla. Kucharz Grzegorz Zawierucha, zwycięzca...
-
Marynata do kurczaka na grilla? Ten składnik sprawi, że mięso nie będzie twarde i suche
Majówka 2023 w pełni. Jeśli jeszcze nie organizowałeś grillowej uczty, bardzo możliwe, że właśnie zastanawiasz się jak przygotować mięso. Koniecznie zacznij od odpowiedniej kompozycji ziół. Marynata do kurczaka na grilla, do skrzydełek, czy karków...
-
Marynata na grilla. Jak marynować poszczególne mięsa? [Skrzydełka, karkówka, kurczak, boczek, schab, kaczka]
Marynata do grilla to niezwykle ważny element przygotowania garden party. Bez niej nie uda się wydobyć najcenniejszych smaków z mięsa. Można tu przy tym stosować bardzo różne zalewy.
-
Marynata do kurczaka. Amerykańska, jogurtowa czy słodko-pikantna? Ty wybierasz
Marynata do kurczaka to ważna sprawa: dzięki niej mięso jest aromatyczne i soczyste. Jak marynować drób, aby go nie zepsuć? Oto garść uwag, które warto uwzględnić przy majowym grillowaniu.
-
Karkówka na grilla. Ta marynata to przepis na mięsną rozkosz, ale nie popełnij błędu z musztardą
Zbliża się majówka, a jak majówka, wiadomo - grillowanie. Obok kiełbaski i szaszłyków na ruszcie obowiązkowo musi pojawić się karkówka. Jak ją zamarynować, by była delikatna, aromatyczna i rozpływająca się w ustach? Czosnek, papryka i ocet to tylk...
-
Karkówka na grilla. Co zrobić, by pozostała soczysta? Przepis na popisowe danie na majówkę
Karkówka na grilla to wciąż jeden z kulinarnych hitów. Prosta w przygotowaniu i smaczna, może być równocześnie zamarynowana w różny sposób. Co zrobić, by była pyszna i soczysta? Podpowiadamy.
-
Marynata do kurczaka na grilla. Magda Gessler robi ją inaczej niż wszyscy - mięso rozpływa się w ustach
Jeśli zazwyczaj marynowaliście kurczaka na grilla w soli, pieprzu i gotowej mieszance przypraw, to dobrze - można i tak. Jednak najlepsza marynata składa się z innych przypraw i nietypowego składnika, który raczej kojarzy się z mizerią niż...
-
Marynowanie - proces, który podkręci smak każdej potrawy. Co warto wiedzieć o marynacie?
Marynowanie jest jednym z tych procesów w kuchni, które są przydatne dla utrwalenia licznych produktów spożywczych. Dodanie octu i przypraw sprawia, że mięso, grzyby czy warzywa nadają się do spożycia w długim okresie.
-
Marynata do piersi z indyka. Co zrobić, by mięso było soczyste? Jeden składnik wyjątkowo podkreśli smak
Marynata do piersi z indyka ma ważne zadanie: dzięki niej mięso nie będzie przesuszone, wydobyte z niego będą zaś najlepsze smaki. Okazuje się, że wcale nie musi być to pracochłonne.
-
Pożegnaj wszelką zarazę - ten oprysk na ogórki działa cuda
-
Nasze babcie stosowały tę tanią metodę od dawna. Ogórki rosną po tym jak dzikie
-
Idą po Koronę Wodospadów! Zespół z Polski chce zdobyć dziesięć najwyższych wodospadów na świecieMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Jak zrobić lody truskawkowe? Będą przepyszne i bajecznie kremowe
-
Ta sałatka robi furorę na każdej imprezie. Każdy prosi mnie o przepis
- Placuszki z truskawkami. Będą delikatne jak chmurka, ale wybierz ten jogurt
- Naleśniki idealne nie istnieją? Spróbuj tego przepisu, a się zaskoczysz
- Zapomnij o suchym, nudnym mięsie! Kotlety wieprzowe z cebulką są idealnie soczyste
- Przy tym mięsie schabowe nie mają szans. Podaj je, a każdy ci podziękuje
- Jak spróbujesz tych ogórków, małosolne pójdą w odstawkę. Gotowe w 15 minut
-
Marynujesz schabowe w mleku? Mamy zdrowszy i o wiele lepszy sposób - mięso wychodzi kruche i delikatne
Kiedy nadchodzi weekend, już nam ślinka cieknie na myśl o schabowych, które, w co drugim polskim domu obowiązkowo pojawiają się na stole w niedzielę. Wielu z nas marynuje schabowe w mleku - nie jest to najlepszy, a na pewno nie najzdrowszy pomysł....
-
Polędwiczki wieprzowe z marynatą Ewy Wachowicz - co za smak! Nawet teściowa zzielenieje z zazdrości
Planując świąteczny obiad, często zastanawiamy się co tym razem przyrządzić, aby nie było nudno. Ciekawą propozycją są polędwiczki wieprzowe. Przepis Ewy Wachowicz na najlepszą marynatę sprawia, że mięso smakuje jak z drogiej i wykwintnej...
-
Dodaj sodę do mięsa i zapomnij o łykowatym jedzeniu. Ten banalny składnik ma wiele ciekawych zastosowań
Marynowanie mięsa to ważny etap w przygotowaniu idealnego dania. Niewiele osób zna jednak patent z odrobiną sody - kuchenny proszek wpływa korzystnie nie tylko na smak, ale i teksturę. Zapomnij więc o twardym, łykowatym i suchym mięsie. Ważne są...
-
Zalej mięso na schabowe colą i odstaw na noc. Takiego efektu się nie spodziewasz
Mało kto decyduje się na połączenie mięsa ze słodkimi napojami. Jednak namoczenie go w gazowanym piciu nie tylko zmienia jego smak. Cola działa na produkt zarówno od zewnątrz, jak i od wewnątrz. Jaki wpływ ma słodki napój na kawałek schabu?...
-
Zalewa do grzybów w occie. Kwaśna czy słodka? Baw się proporcjami, by osiągnąć pożądany efekt
Zalewa do grzybów w occie - jak przygotować idealną? Każdy z nas ma swoje upodobania, więc zabawa proporcjami pozwoli osiągnąć pożądany efekt. Chcesz, by grzyby były dość kwaśne? Dolej octu. Wolisz marynowane grzyby w słodszej zalewie? Nie...
-
Dodaj do zalewy ten składnik. Marynowane grzyby nabiorą smaku
Sezon na grzyby powoli się rozpoczyna i można już myśleć o tym jak wykorzystać zbiory. Marynowanie to najpopularniejsza forma przetrzymywania ich na wiele miesięcy. Dla smakoszy grzybów mamy coś wyjątkowego, coś, co nada im ciekawszego aromatu.
-
Marynata do skrzydełek na grilla - aromatyczna, lekko pikantna i przygotowana z prostych składników
Marynata do skrzydełek na grilla przygotowana ze świeżych ziół i aromatycznych przypraw sprawi, że mięso stanie się delikatne i rozpływające w ustach. Odpowiednia kompozycja smaków jest gwarancją pysznego efektu i idealnej glazury.
-
Marynata do kiełbasy na grilla. Czas jest tu kluczem do uzyskania obłędnego smaku
Marynata do kiełbasy na grilla jest niezwykle ważna. To dzięki niej mięso zyskuje całkiem nowy, często wręcz obłędny smak. Jak zrobić marynatę, by wydobyć najlepszy smak? Sprawdź.
-
Bulgogi. Wypróbuj ten koreański przepis, gdy najdzie cię ochota na "coś innego"
Bulgogi to danie wywodzące się z Korei. Jest to marynowana wołowina, którą możemy podawać samodzielnie lub z dodatkiem przepysznego makaronu. Wypróbuj i przekonaj się sam, jak smakuje koreański przysmak.
-
Boczek na grilla - poznaj dziecinnie proste przepisy na grillowany boczek
Boczek na grilla powinien być odpowiednio przyrządzony. Dowiedz się, jak wybrać najlepsze mięso na grilla i poznaj proste w przygotowaniu, ale aromatyczne marynaty idealne do grillowanego boczku.
-
Marynata do karkówki na grilla - dwa pyszne przepisy na dodatek do mięs według Ewy Wachowicz
Sezon letni w pełni, więc pora przypomnieć przepisy na marynaty do karkówki na grilla. Receptury Ewy Wachowicz sprawią, że mięso będzie wyjątkowo smaczne, a rodzinna impreza udana. Przekonajcie się sami.
-
Żeberka z grilla idealne na piknik i codzienny obiad. Boski smak zapewni marynata z bąbelkami
Odpowiednio przygotowane żeberka z grilla ą prawdziwą uczta dla fanów soczystego mięsa. Wykonanie żeberek samo w sobie nie jest skomplikowane - chwilę marynujesz i siup na ruszt. Jednak to właśnie marynata do żeberek odgrywa najważniejszą rolę. Że...
-
Marynata do karkówki na grilla. Zrezygnuj ze świeżego czosnku, inne przyprawy sprawdzą się lepiej
Karkówka z grilla to prawdziwy raj dla mięsożerców. Delikatne, soczyste mięso w aromatycznej marynacie to coś, co wszyscy kochamy. Tylko jak zamarynować mięso, żeby wszyscy grillowi goście zaniemówili? Świeży czosnek nie jest najlepszym pomysłem....
-
Marynowanie mięsa - na czym polega? Sprawdzone porady, dzięki którym twój grill będzie najlepszy
Marynowanie mięsa to prosta metoda na pyszne dania z grilla i nie tylko. Marynata może być wykonana np. z oleju, przypraw, musztardy czy śmietany. Poznaj cenne wskazówki.
-
Marynowanie - majówka tuż tuż, zobacz, czego będziesz potrzebować. Zasady i przepisy, które warto znać
Marynowanie to proces, który polega na wzbogaceniu smaku mięsa, grzybów, owoców lub warzyw za pomocą specjalnych składników. Marynowanie wpływa także na przedłużenie terminu do spożycia poszczególnych produktów. Jak zrobić najlepszą marynatę na...
-
Marynata do kurczaka z grilla. Wykorzystaj ten przepis, a mięso będzie soczyste i smaczne
Majówka za pasem, więc postanowiliśmy podzielić się z wami przepisem na marynatę do kurczaka. Dzięki niej mięso z grilla będzie smakowało wybornie.
-
Marynata na grilla - przepisy, które musisz wypróbować podczas majówkowego świętowania
Marynata na grilla to konieczny dodatek, który nie tylko wzbogaci smak potrawy, ale sprawi także, że mięso będzie soczyste. Dowiedz się, jak przygotować marynaty do poszczególnych typów mięsa.
-
Marynata do kurczaka podstawą udanego obiadu. Poznaj 4 przepisy na marynaty do mięsa na grilla i nie tylko
Marynata do kurczaka to bardzo ważny element w procesie przygotowywania posiłku. To od niej będzie zależał smak mięsa oraz jego soczystość. Nie ma nic lepszego aniżeli pieczony kurczak otoczony wyrazistą marynatą.
-
Marynata do piersi z indyka. Podpowiadamy, co zrobić by mięso nie było suche
Marynata do piersi z indyka jest bardzo istotnym elementem, który wchodzi w skład przygotowań wiosennego grilla. Marynata sprawi, że mięso będzie soczyste i smaczne. Poznaj proste przepisy na marynatę do mięsa.
-
Marynata do schabu - poznaj tradycyjne przepisy na pieczony schab. Mamy sprawdzone zestawy przypraw
Marynata do schabu to doskonały sposób na przyrządzenie soczystego i aromatycznego mięsa na niedzielny obiad. Prezentujemy proste i sprawdzone receptury krok po kroku.
-
Marynata do karkówki - poznaj trzy pomysły na marynaty. Proste sposoby na kruche i soczyste mięso z grilla
Marynata do karkówki to absolutna podstawa każdego udanego grilla. To dzięki niej mięso rozpływa się w ustach. Dowiedz się, jak przygotować aromatyczne marynaty, które ubogacą wiosenne uczty.
-
Karkówka na grilla - ABC na majówkę. Jak ją przygotować? Cały sekret to odpowiedni zestaw przypraw
Karkówka na grilla to punkt obowiązkowy majówkowego menu, prawdziwa klasyka gatunku, którą można przygotować bez większego wysiłku. Cały sekret tkwi bowiem w przyprawach. O szczegółach piszemy poniżej.
-
Karp Roberta Makłowicza robi furorę. Wszystko dzięki marynacie
Macie obawy, czy podać karpia w wigilię, bo nie lubicie jego mulistego posmaku? Sprawdźcie przepis Roberta Makłowicza na rybę w marynacie z dodatkiem sekretnego składnika. Karp posmakuje nawet sceptykom.
-
Jak marynować grzyby? Sprawdź gotowe patenty na marynatę do grzybów
Jak marynować grzyby, aby zachować ich wyjątkowy smak i aromat na dłużej? Zapraszamy na przegląd najlepszych przepisów na szybką marynatę.
-
Ryba po japońsku - pyszne danie na wyjątkową okazję. Jak ją przygotować?
Ryba po japońsku jest prosta w przygotowaniu. Szukasz pomysłu na wyszukane danie, które sprawi, że wieczór będzie naprawdę udany? Sprawdź nasz pyszny przepis na rybę po japońsku i szykuj się na prawdziwą symfonię smaku.
-
Marynata do karkówki - tradycyjny przepis. I na grilla, i na co dzień
Marynata do karkówki to kluczowy element, którego z całą pewnością nie można pominąć. Chcesz wiedzieć jak przygotować idealne mięso na grilla? Sprawdź przepis poniżej.
-
10 pomysłów na marynaty - do kurczaka, wieprzowiny i nie tylko [PRZEPISY]
Marynata to coś, bez czego w kuchni ani rusz. Skrupulatnie dobrane składniki wyniosą wasze potrawy na wyższy poziom. Mięso w marynacie jest zresztą doskonałe nie tylko na grilla. Możecie je również po prostu usmażyć na patelni lub upiec w...
-
Grzyby - gdzie ich szukać? Jak je gotować, suszyć i mrozić? Przewodnik nie tylko dla początkujących grzybiarzy
Grzyby lubi i chętnie zbiera mnóstwo Polaków. Nic dziwnego - są nie tylko smaczne, ale i nadają klasycznym daniom kuchni polskiej, takim jak pierogi czy bigos, doskonałego aromatu. Jak je zbierać, by nie pomylić jadalnych i niejadalnych? Jak suszy...
-
Smażone śledzie w zalewie octowej w słoiku
Przed Państwem gwiazda polskich stołów, czyli smażony śledź w zalewie octowej! Lubiana i szanowana przez Polaków przekąska, której receptura przekazywana jest z pokolenia na pokolenie. Co rodzina, to inne proporcje, ale łączy je jedno - kapitalny...
-
Zalewa do grzybów - jak zrobić marynatę do grzybów w słoikach? Podpowiadamy
Zalewa do grzybów to sekret udanych przetworów. Jeżeli po powrocie z udanego grzybobrania i chcesz przygotować zapasy na zimę, sprawdź, jak zrobić najlepsze zalewy - to one nadają wyjątkowego smaku i aromatu grzybom. Zapraszamy!