żeberka
-
Idealny krupnik to przede wszystkim baza. Okrasa zdradza przepis i radzi, które mięso jest najlepsze
Przepis na krupnik lepszy od klasycznego rosołu i babcinej pomidorówki? Karol Okrasa ma mistrzowski patent, który gwarantuje obłędny smak. Jak się okazuje, wszystko zależy od bazy i mięsa, które wykorzystamy. Kucharz zdradza tajniki dzięki którym...
-
Nikt tak nie robi żeberek, jak Strzelczyk. Są aromatyczne i delikatne, przyda się piekarnik i kilka słoików
Tomasz Strzelczyk już nie raz i nie dwa udowadniał, że proste przepisy są najlepsze. Dziś podpowiemy wam, jak zrobić najlepsze żeberka. Będą idealne na ciepło i na zimno, a przyda się kilka słoików oraz konkretne przyprawy.
-
Przepis na żeberka, o który wszyscy goście będą cię błagać. Pieczone, soczyste mięso jest obłędne
Nasz przepis na żeberka jest bajecznie prosty. Z zaledwie kilku składników "wyczarujesz" aromatyczne, soczyste danie, w sam raz na pyszny obiad. Gwarantujemy, że gdy zapach pieczonego mięsa rozniesie się po okolicy, sąsiadki będą walić drzwiami i...
-
Kapuśniak z żeberkami - treściwy obiad w swojskim stylu. Smak gwarantuje domowa kiszona i rosół
Przepis na kapuśniak to klasyka polskiej kuchni. Sycąca i rozgrzewająca zupa smakuje obłędnie przygotowana na żeberkach i domowej kapuście kiszonej. W składnie nie może zabraknąć także kolorowych warzyw i aromatycznych przypraw, które nadadzą...
-
Kapuśniak - przepis na treściwe, zimowe danie rodem z domowej kuchni. Smak gwarantuje mięsna wkładka
Domowa, tradycyjna kuchnia to skarb, który trzeba pielęgnować, dlatego warto co jakiś czas wrócić do babcinych przepisów, które z pewnością zasmakują całej rodzinie. Kapuśniak to idealne danie gdy za oknem króluje mroźna aura. Kluczem do sukcesu...
-
Żeberka - przepis na rewelacyjny obiad. Solidne danie, które smakuje fenomenalnie. Palce lizać!
Żeberka to jedno z podstawowych dań kuchni polskiej. Podajemy przepis, który nie jest skomplikowany i pozwoli wam przygotować wyśmienity obiad. Podstawą dobrych żeberek będą właściwie dobrane przyprawy w odpowiednich ilościach.
-
Kapuśniak - przepis na tradycyjną i sycącą zupę. Kluczowy jest wywar na wędzonych żeberkach i boczku
Wśród domowych obiadów kapuśniak zasługuje na wyjątkowe miejsce. Rozgrzewająca, sycąca i pełna witamin zupa to must have na chłodne, zimowe dni. Do przygotowania tradycyjnej wersji niezbędne okażą się wędzone żeberka, boczek i domowa kapusta kiszona.
-
Warzywna zupa z żeberkami babci Jadzi. Jakub Kuroń wyjawia tajemnicę jej wspaniałego smaku
Zupy warzywne sprawdzają się przede wszystkim jesienią i zimą. Są sycące, pożywne i dodają dużo energii. Jak przygotować doskonałą zupę? Przepis podaje Jakub Kuroń. Do swojej zupy dodaje specjalny składnik - przecier pomidorowy.
-
Żeberka z grilla - przepis na soczyste mięso w aromatycznej marynacie. Klasyka amerykańskiej kuchni
Choć myśląc o grilowaniu, najczęściej do głowy przychodzi nam zwyczajna kiełbaska lub karczek, warto jednak przełamać ten schemat i przygotować żeberka z rusztu. Soczyste i miękkie mięso w aromatycznej marynacie przyciągnie każdego łasucha.
-
Żeberka z grilla idealne na piknik i codzienny obiad. Boski smak zapewni marynata z bąbelkami
Odpowiednio przygotowane żeberka z grilla ą prawdziwą uczta dla fanów soczystego mięsa. Wykonanie żeberek samo w sobie nie jest skomplikowane - chwilę marynujesz i siup na ruszt. Jednak to właśnie marynata do żeberek odgrywa najważniejszą rolę. Że...
-
Tak pyszne, że błyskawicznie znika ze stołu. Nie opada i jest puszyste
-
Idealny karp na święta. Zrób jedną rzecz przed smażeniem, a będzie pyszniejszy
-
Każdy ma swój sposób na kawę o porankuMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Błyskawiczny obiad, który zasmakuje wszystkim. Wystarczą trzy składniki
-
Słodkie jak marzenie, kruche ciasteczka. Zrobisz je z trzech składników
- Ta zapiekanka nie ma sobie równych. Zapełnia brzuch na długo
- Zrób go teraz, a w święta podaj go z mięsem. Rodzina będzie pytać o przepis
- Na świąteczny obiad podaj swoje nowe popisowe danie! Oto przepisy na świąteczne mięsa
- Jak zrobić lukier? Trzy składniki sprawią, że świąteczne pierniczki będą piękniejsze i smaczniejsze
- Zupa rumfordzka pomysłem na obiad. Kiedyś używano jej w ważnej walce
-
Marynata do żeberek Magdy Gessler. Whisky z colą kluczem do idealnego smaku mięsa
Żeberka z grilla mocno kojarzą się nam z kuchnią amerykańską. Magda Gessler podzieliła się ostatnio swoją recepturą na idealną marynatę do grillowanych żeberek. Składniki mogą zaskoczyć, ponieważ głównymi nośnikami smaku tej marynaty jest whisky i...
-
Żeberka pieczone w ten sposób będą chlubą każdego. Kapusta jest niezbędna, ale ważne jest coś jeszcze
Żeberka pieczone to zdecydowanie coś, co Polacy kochają. Delikatne, aromatyczne mięso łatwo odchodzące od kostek... można się rozmarzyć. Przepis na żeberka pieczone na kapuście zapewne wielu z was zna, ale dziś zdradzimy sposób, który sprawi, że...
-
Krupnik - przepis, który pokochasz. Podpowiadamy, na jakim mięsie będzie najlepszy
Krupnik to zupa, która regularnie gości na naszych stołach. Przygotowanie krupniku jest banalne i łaskawe dla portfela. Tylko na jakim mięsie krupnik będzie najlepszy? Nasz wybór to żeberka - krupnik na żeberkach jest pyszny, treściwy i każdy zaws...
-
Barszcz czerwony - przepis nie tylko na święta. Wywar to klucz do smaku, podpowiemy, na czym będzie najlepszy
Barszcz czerwony to zdecydowanie jedno z ukochanych dań Polaków. Aromatyczna i esencjonalna zupa gości na naszych stołach nie tylko w święta a my dziś podpowiemy, co zrobić, by barszcz czerwony był idealny. Kluczem smaku jest wywar, a najlepszy...
-
Żeberka w miodzie - jak przygotować i z czym podawać?
Żeberka w miodzie to danie jednocześnie proste i wymagające pewnej wprawy. Chodzi zwłaszcza o to, by mięso miało właściwą konsystencję, zapach i oczywiście smak. O czym pamiętać przy przygotowywaniu żeberek w glazurze?
-
Żeberka w różnych odsłonach. Poznaj cztery przepisy na wyjątkowe żeberka [KROK PO KROKU]
Żeberka to doskonała propozycja na spotkanie z przyjaciółmi i rodziną. Co ważniejsze, danie tego typu można modyfikować na wiele sposobów. Poznaj nietuzinkowe przepisy dla smakoszy dobrych mięsnych dań.
-
Żeberka z grilla i marynata do nich. Jak zrobić żeberka z grilla po amerykańsku? [PRZEPIS]
Jednym z dań, które najchętniej przygotowujemy na ruszcie, są żeberka z grilla. Proste i lubiane przez większość osób. Jak przygotować odpowiednią marynatę? Jak zrobić żeberka z grilla po amerykańsku? Podpowiadamy.
-
Grill mięsny, grill wege - co na grilla? 10 prostych przekąsek z grilla dla każdego
Sezon grillowy oficjalnie rozpoczęty. Kiedy za oknem zaczęło się zielenić i temperatura nieco podskoczyła, Polacy wyciągnęli z garaży swoje grille i zaczęli oddawać się ulubionej wiosennej kulinarnej rozrywce. Tak jest od wielu lat, choć menu...
-
Żeberka na wiele sposobów - pieczone, w kapuście, w miodzie, po koreańsku
Żeberka są niezwykle smaczne i soczyste. Konieczne jest jednak ich właściwe przygotowanie. Oto sprawdzone przepisy na żeberka w różnych odsłonach.
-
Kapuśniak na żeberkach - klasyk wśród zup
Kapuśniak na żeberkach jest jedną z najpopularniejszych zup, które pojawiają się na naszych stołach. To także świetny pomysł na obiad, zwłaszcza gdy potrzebujemy rozgrzać się lub uzupełnić energię po męczącej pracy lub dłuższym wysiłku. Jak ugotow...
-
Żeberka w kapuście. Jak przygotować bardzo prosty obiad przy minimum wysiłku
Żeberka w kapuście kiszonej stanowią klasyczny przykład tego, jak z prostych składników przygotować znakomity i sycący obiad. Będzie to idealne danie zarówno w tygodniu, jak i podczas rodzinnego przyjęcia. Zapoznajcie się z naszym przepisem i...
-
Żeberka pieczone - jak je przyrządzić i jak podawać?
Żeberka pieczone najlepiej smakują jedzone rękami. Wreszcie "legalne" jedzenie bez sztućców to prawdziwa frajda - zwłaszcza dla dzieci. Jeśli żeberka są jeszcze świetnie przyrządzone - mamy prawdziwą ucztę i mnóstwo radości. Sprawdź, jak przyrządz...
-
Jak zrobić pyszne żeberka? Sprawdzony przepis krok po kroku
Przepisów na przygotowanie pieczonych lub duszonych żeberek jest zapewne niewiele mniej niż samych amatorów tego dania. Każdy z nas ma swój sposób na żeberka lub przynajmniej tajemniczy dodatek do marynaty, który sprawia, że smakują wyjątkowo!