Więcej przepisów na sprawdzone marynaty do mięs znajdziesz na naszej stronie głównej Gazeta.pl
Marynata do żeberek według Magdy Gessler to kwintesencja amerykańskiego smaku. Wśród listy składników znajdujemy produkty nieodłącznie kojarzących się nam z amerykańską kuchnią, takich jak cola, ketchup czy whisky. Żeberka zamarynowane w tej mieszance są boskie - delikatne w środku i chrupiące na zewnątrz, otulone gęstą, lekko klejącą glazurą. Takie żeberka smakują jak prawdziwy amerykański sen. Zainspirujmy się zatem marynatą do żeberek Magdy Gessler i wyruszmy w kulinarną podróż przez ocean.
Proporcje podanych składników wystarczy do zamarynowania 1,5 kg żeberek
Składniki:
Sposób wykonania:
Tak zamarynowane żeberka nadają się od razu na ruszt. Jeśli jednak chcesz nadać im charakteru i sprawić, by były bardziej soczyste - podpiecz je wcześniej w piekarniku. Takie żeberka to prawdziwy przysmak. Sprawdź i sam się przekonaj.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.