Ta marynata pasuje do każdego rodzaju mięsa. Idealnie sprawdzi się dla każdego, kto w ostatniej chwili zadecydował, że właśnie dzisiaj chce zjeść mięso z grilla. Składniki można modyfikować według indywidualnych upodobań.
Marynata miodowo-musztardowa idealnie sprawdzi się do mięsa z kurczaka lub indyka. Podaj do tego naszą sałatkę colesław, a domownicy nie będą chcieli odejść od stołu.
Marynata azjatycka idealnie komponuje się z wołowiną, wieprzowiną ale także z kurczakiem czy krewetkami. Przygotujesz ją w pół godziny i w mig poczujesz się jak w chińskiej knajpie.
Miłośnikom mocnych wrażeń proponujemy pikantną marynatę. Sok z cytryny możesz zastąpić sokiem z pomarańczy, która równie dobrze komponuje się z pikantnym chilli.
Dzieci kręcą nosem na jedzenie? Wypróbuj marynaty skomponowanej dla dzieci, która zasmakuje każdemu niejadkowi. Suszone pomidory możesz zastąpić oliwkami.
Klasyczne marynaty to już przeżytek? Użyj naszej gruzińskiej propozycji. Ostrą paprykę możesz zastąpić pikantnym ajvarem.
Warzywa same w sobie są zachwycające, a co jeżeli udoskonalimy je prostą, ziołową marynatą?
Marynata do pieczarek przyda się na każdym grillu. Idealnie sprawdzi się w połączeniu z szaszłykami.
Cola nadaje się nie tylko do picia. Jest też idealnym dodatkiem do marynaty. Spróbuj połączyć ją z kurczakiem lub żeberkami i delektuj się delikatnym słodkim smakiem mięsa.
Ta marynata idealnie nada się zarówno na grilla, jak i do pieczenia. Kminek i kolendra nadają jej naprawdę wyjątkowego smaku.