karol okrasa
-
Szczypta tej przyprawy zmieni smak całej potrawy. Okrasa zachwala ją przy robieniu bogracza
Sycące i rozgrzewające potrawy muszą mieć w swoim składzie wyjątkowe przyprawy. Karol Okrasa pokazał co dodaje, aby bogracz był bardziej aromatyczny. To składnik popularnego ciasta.
-
Okrasa podrasował klasyczną zupę. To dzięki ziemniakom ugotowanym w tym płynie. To nie woda
Karol Okrasa przypomina stary przepis na kartoflankę. Kucharz postanowił ugotować ziemniaki w wyjątkowym płynie, którym nie jest zwykła woda. Dzięki niemu warzywa będą chrupiące i zdecydowanie smaczniejsze. Tego składnika nie ma w klasycznym...
-
Okrasa zdradza, jak uzyskać soczyste i chrupkie mięso. Potrzebujesz tylko jednego składnika
Uzyskanie soczystego, a zarazem chrupkiego mięsa to marzenie niejednego kucharza. Co zrobić, aby tego dokonać? Karol Okrasa dodaje ten jeden konkretny składnik, który robi różnicę.
-
Ta przekąska to połączenie najlepszych smaków. Karol Okrasa pokazał co zrobić, aby była królową imprezy
Sylwester zbliża się wielkimi krokami, a czas na przygotowanie przekąsek znacząco się kurczy. Chęć zaprezentowania się z najlepszej strony sprawia, że szuka się oryginalnych przekąsek, które zaskoczą podniebienie. Karol Okrasa pokazał jak osiągnąć...
-
Nie wiesz, co zrobić z wigilijnym śledziem? Karol Okrasa proponuje przepis inspirowany przedwojenną kuchnią
Umiejętność wykorzystania już gotowych składników i zrobienie z nich nowego dania jest bardzo pomocna. Jest tak szczególnie wtedy, gdy produktów jest za dużo i nie wiadomo co z nich zrobić. Karol Okrasa pokazuje jak on wykorzystuje śledzie. Taki...
-
Karol Okrasa wykorzystuje myk z piekarnikiem podczas gotowania rosołu. Dzięki temu aromat jest nie do opisania
Tradycyjny rosół kocha każdy. Jest nieodłącznym elementem niedzielnego obiadu. Przepis jest prosty, a smak niezapomniany. Karol Okrasa dla wydobycia głębszego aromatu wykorzystuje piekarnik. Co z nim robi? Zobacz przepis.
-
Tej zupy Okrasy nie może zabraknąć na świątecznym stole. Dla niektórych jest lepsza od tradycyjnego barszczu
Rybne propozycje opanowały święta. Ten okres bez tego składnika nie ma prawa bytu. Karol Okrasa zaproponował wyjątkową zupę rybną, do której wykorzystał różne jej części. Dla niektórych to danie może zastąpić czerwony barszcz.
-
Wigilijne pierogi Okrasy podawane są z owocami. To danie musi pojawić się na świątecznym stole
Takich pierogów jeszcze świat nie widział. Karol Okrasa robi je w rewelacyjnym stylu. Nie tylko, dlatego że są buraczane, lecz ich dodatkiem są słodkie owoce. Jak kucharz połączył te dwa smaki? Przeczytaj i sprawdź.
-
Ten przepis Karola Okrasy przekona cię do smaku karpia. Wszystko dzięki aromatycznej pierzynce
Ten oryginalny przepis na świątecznego karpia przekona na sobie nawet tych, którzy za rybami nie przepadają. Karol Okrasa podaje go z dużą ilością cytryny, a także pod aromatyczną pierzynką. Sprawdź, jak przygotować taki przysmak.
-
Mielone Okrasy. Kucharz korzysta z dwóch specjalnych składników, dzięki którym wychodzą idealne
Karol Okrasa wie, co dodać do mielonych, aby były idealnie soczyste. Przedstawiamy bardzo prosty przepis na kotlety z dodatkiem prażonej cebuli i kaszy jęczmiennej. Kucharz podaje je z przepysznym purée ziemniaczano-selerowym.
-
Ciasteczka owsiane - przyjemność bez wyrzutów sumienia. Zdrowy owoc doda smaku
-
Klasyczne racuchy pójdą w zapomnienie. Ich budyniową wersję zrobisz w 20 minut
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Zapomnij o ścieraniu ziemniaków na placki. Mniej pracy, a wyjdą równie smaczne
-
Brejowata zupa za 6 tysięcy i pierogi lepsze niż babcine. Armia zwolenników i przeciwników Thermomixa w natarciu
- Tylko prawdziwi amatorzy domowych wypieków mają tu szanse na komplet!
- Przepis na mizerię. Prosta i szybka surówka do obiadu. Wolisz z jogurtem czy ze śmietaną?
- Zabójczo pyszny makaron - spaghetti all'assassin. Nie gotuje się go w wodzie, tylko smaży powoli jak risotto
- Staropolska drożdżówka z przepisu prababci. Ta receptura działa od pokoleń
- Cynamonki z ciasta drożdżowego. Będą mięciutkie i puszyste, jeśli odpowiednio obejdziesz się z jajkami
-
Bigos gotowy w 25 minut? To nie są czary! Prosty przepis Karola Okrasy przyda się nie tylko na Boże Narodzenie
Bigos to tradycyjna potrawa, która zazwyczaj kojarzy się długim, nawet kilkudniowym gotowaniem. Jest jednak sposób, aby przyrządzić esencjonalny szybki bigos. Przepis Karola Okrasy sprawdzi się zwłaszcza w trakcie przygotowań do świąt Bożego...
-
Karol Okrasa zna sekret na idealne kotlety schabowe. Soczyste w środku, a na zewnątrz chrupkie jak nigdy
Kotlety schabowe to klasyczne danie, które uwielbiane jest przez wielu. Jednak pomimo sprawdzonego przepisu nie zawsze wychodzą tak jakbyśmy tego chcieli. Karol Okrasa zna sposób na zawsze perfekcyjne kotlety. Palce lizać!
-
Zupa z dyni Karola Okrasy to rozkosz dla podniebienia. Ten składnik doskonale podkreśla jej słodycz
Zupa z dyni to pyszna, rozgrzewająca i typowa jesienna zupa. Potrafi doskonale nasycić, ale też jest prawdziwą ucztą dla podniebienia. Przepis Karola Okrasy sprawia jednak, że jej smak jest jeszcze bardziej wyrazisty. Składnik, który dodaje znany...
-
Jogurtowe racuszki Okrasy to całkowita nowość. Wszystko za sprawą tego dodatku, którego rzadko się używa
Jogurtowe placuszki to propozycja Karola Okrasy na sycące śniadanie lub urozmaiconą kolację. Ten przepis ma coś w sobie innego. Kucharz zadbał, aby był on niecodzienny i oryginalny. To wszystko za sprawą tego aromatycznego dodatku.
-
Karol Okrasa i moja babcia mieszają mąkę z mlekiem. Tak powstaje najlepsze ciasto na pierogi
Ciasto na pierogi to umiejętność, którą musi posiąść każda szanująca się gospodyni (i gospodarz). Przepis zawiera cztery składniki, ale my dziś prezentujemy wersję bez wody. Tak właśnie pierogi robiła moja babcia i wszystkie jej koleżanki spod...
-
Dzięki niemu barszcz będzie obłędny. Karol Okrasa dodaje do zakwasu jeden zaskakujący składnik. Jest częścią chleba
Pomimo tegorocznej pięknej jesieni świąteczny czas zbliża się wielkimi krokami. Niektórzy myślą już o prezentach, a inni o potrawach wigilijnych. Barszcz czerwony to zdecydowanie potrawa pierwszego wyboru. Najlepszy wyjdzie na bazie domowego...
-
Sekretem kotletów ziemniaczanych Karola Okrasy jest farsz. Nie jest taki jak w oryginale
Karol Okrasa pokazuje swoją wersję mazurskiego przysmaku, czyli farszynek. Kotlety ziemniaczane połączone z tymi grzybami, które dopełniają smaku farszu to niezapomniana propozycja na obiad. Danie jest tak smaczne, że lepiej od razu zrobić go więcej.
-
Karol Okrasa dodaje do zupy dyniowej sekretny składnik. Dzięki temu jest wyjątkowo wyrazista
Zupa dyniowa to jeden z najbardziej jesieniarskich przepisów. Często przygotowuje się ją z rozgrzewającymi, korzennymi przyprawami, jednak wcale nie jest to jedyna możliwość. Karol Okrasa ma swój sekretny składnik, dzięki któremu potrawa nabiera...
-
Karol Okrasa zna przepis na najsmaczniejsze danie tej jesieni. Ten farsz nada prawdziwego smaku
Warzywa i owoce najlepiej smakują wtedy kiedy jest na nie sezon. Do tego właśnie stosuje się Karol Okrasa w okresie jesiennym. Używa warzywa, z którego jedni robią placki, a inni zupę. Kucharz jednak wykorzystuje piekarnik oraz farsz, który nada t...
-
Jedno danie na dwa dni? Idealne rozwiązanie na trudne czasy. Przepis Karola Okrasy na jednogarnkowy obiad
Jeśli nie masz pomysłu na jesienny, rozgrzewający obiad, spróbuj przepisu na zupę gulaszową. Pożywna, smaczna, będzie świetnym rozwiązaniem dla tych, którzy chcą zaoszczędzić czas na gotowaniu - taka zupa może wystarczyć na więcej niż jeden obiad....
-
Ekspresowy bigos Karola Okrasy. Zrobisz go w zaledwie 25 minut jeśli dodasz ten sos
Bigos to nasze dobro narodowe, które robi każdy gospodarz. Przez jednych uwielbiany, przez innych znienawidzony. Aby wyszedł jak najlepszy należy zwrócić szczególną uwagę na produkty. 25 minut to wystarczający czas, aby zrobić pyszny obiad według...
-
Karol Okrasa zdradza przepis na wytrawną wersję konfitury. Znajdziesz tam nawet cukinię
Konfitury, które znamy to słodkie smaki, które pasują do naleśników lub kanapek. Da się je jednak zrobić inaczej. Dzięki temu z powidła skorzystają nawet ci, którzy nie lubią go w wersji owocowej. Karol Okrasa zdradza jak zrobić wytrawne smarowidło.
-
Spaghetti puttanesca według Karola Okrasy. Pyszny i szybki obiad z makaronem dla zabieganych
Chcesz zrobić szybki obiad z makaronem, ale nie masz pomysłu? Proponujemy przepis Karola Okrasy na spaghetti puttanesca. Przygotowanie nie zajmie więcej niż pół godziny, a do tego danie jest naprawdę pyszne. Zobaczcie sami.
-
Karol Okrasa nie robi tego jak każdy. Jego pierogi podawane są inaczej
Pierogi z soczewicą to przysmak, który nie tylko gości na świątecznych stołach, a także jako danie główne niedzielnych obiadów. Karol Okrasa zdradził, jak wyglądają jego pierogi i co dodaje, aby ich smak był aromatyczny i niespotykany. Dodatkowo n...
-
Soczysta i przepyszna wątróbka? To możliwe. Karol Okrasa smaży ją w bardzo aromatycznej marynacie
Marzy ci się soczysta i przepyszna wątróbka? Skorzystaj z przepisu na marynatę Karola Okrasy. Kucharz zdradził, jak zrobić wątróbkę idealną. Raz posłuchasz tej rady i już zawsze będziesz ją przyrządzać w ten sposób.
-
Barszcz ukraiński - przepis Karola Okrasy. Sekret pysznej zupy? Dwie łyżki koncentratu pomidorowego
Barszcz ukraiński z przepisu Karola Okrasy jest dobrym pomysłem na pyszną, aromatyczną i sycącą zupę. Jej przygotowanie nie jest trudne, więc z pewnością każdy sobie poradzi. Zobaczcie sami.
-
Pyszna letnia sałatka z cukinii z pieczarkami i białym serem. Przepis Karola Okrasy w sam raz na lato
Letnia sałatka z cukinii, pieczarek i białego sera to pomysł na pyszne wykorzystanie zdrowego warzywa. Sałatka cukiniowa jest z przepisu znanego kucharza Karola Okrasy. Koniecznie spróbujcie tego dania.
-
Genialny przepis na gołąbki. Karol Okrasa dodaje do nich słony składnik
Choć gołąbki kojarzą nam się z kuchnią polską i najchętniej przypisalibyśmy ich wynalezienie sobie, ich historia jest dużo bardziej skomplikowana. Sama nazwa jest najprawdopodobniej zapożyczona od ukraińskiego "hołubci" oznaczającego gołąbka....
-
Puszysty i słodki omlet - przepis Karola Okrasy. Wystarczy jedna czynność, aby nadać mu wyjątkowy smak
Omlet z przepisu Karola Okrasy jest bardzo puszysty. Smakołyk robi się szybko i łatwo, ale jedna czynność podczas przygotowywania wyróżnia to danie spośród innych. Sprawdźcie sami, a na pewno nie pożałujecie.
-
Szybkie przekąski z ciasta francuskiego na słono od Karola Okrasy. Dobre na wyjście w plener
Jeśli potrzebujesz szybkich i smacznych przekąsek na letnie przyjęcie na świeżym powietrzu, to dobrze trafiłeś. Mamy dwa przepisy od Karola Okrasy na małe co nieco z ciasta francuskiego. Przygotowanie zajmuje raptem chwilkę.
-
Zupa szczawiowa - przepis Karola Okrasy w nietypowym wydaniu. Smakuje wiosennie, a przy tym syci
Zupa szczawiowa z gęsiną, ziemniakami i jajkiem poszetowym jest przepisem na pyszny i zdrowy, wiosenny posiłek. Receptura pochodzi od Karola Okrasy. Koniecznie ją wypróbujcie.
-
Śliwkowy schab z grilla z dodatkiem grillowanych batatów z przepisu Karola Okrasy. Urozmaici majowe menu
Schab z grilla ze śliwkami i batatami to świetny pomysł na urozmaicenie majówkowego menu. Receptura pochodzi od kucharza, Karola Okrasy. Jak przygotować to efektowne danie?
-
Wykwintne ziemniaki z ogniska od Karola Okrasy. Zaskocz gości na majówkowej imprezie
Na majówce nie może zabraknąć ziemniaków z ogniska. To prawdziwa klasyka imprez pod chmurką. Proponujemy nieco bardziej wykwintną wersję tego prostego dania. Przepis pochodzi od Karola Okrasy.
-
Szparagi z grilla z szynką parmeńską z przepisu Karola Okrasy. Warto je przygotować, póki trwa sezon
Karol Okrasa podzielił się z widzami na kanale YouTube przepisem na szparagi z grilla z szynką parmeńską. To bardzo proste i efektowne danie możesz podać podczas majówkowego grilla. Z pewnością zasmakuje domownikom i gościom.
-
Doskonały rosół - przepis na zupę według Karola Okrasy. Ten kucharz dodaje dwa nietypowe składniki
Rosół z przepisu Karola Okrasy jest naprawdę bardzo aromatyczny i niezwykle pyszny. Wszystko to za sprawą dwóch nietypowych składników. Przekonajcie się sami.
-
Zupa pomidorowa według Karola Okrasy. Przepis na pomidorową zawiera nietypowy składnik
Chcesz zrobić zupę na obiad, ale nie wiesz jaką wybrać? Postaw na polską klasykę. Nasz pomysł to zupa pomidorowa. A ściślej rzecz biorąc, przepis na pomidorową od samego Karola Okrasy!
-
Ciasto na pierogi według Okrasy. Sekret tkwi w czasie wyrabiania
Karol Okrasa, niezwykle lubiany telewizyjny prezenter kulinarny i niezwykle doświadczony szef kuchni podzielił się wskazówkami dotyczącymi ciasta na pierogi. Okazuje się, że kluczowe są nie tylko składniki, lecz także czas wyrabiania samego ciasta...
-
Jak zrobić żurek? Mamy inspiracje od gwiazd kulinariów. M.in. przepis Magdy Gessler
Żurek to obowiązkowa potrawa na wielkanocnym stole. Każda gospodyni i gospodarz domu ma swój przepis na tę tradycyjną zupę. A jak przygotowują je gwiazdy polskich kulinariów? Oto przepisy od Magdy Gessler, Ewy Wachowicz i Karola Okrasy.
-
Ciasto dyniowe Ewy Wachowicz czy zupa Magdy Gessler? Podpowiadamy, jak wykorzystać najlepsze jesienne warzywo
Dynia zdecydowanie jest zwyciężczynią plebiscytu na najlepsze jesienne warzywo. Można z niej przygotować zarówno pyszne dania obiadowe, jak i desery. A co z dyni robią najpopularniejsi szefowie i szefowe kuchni? Sprawdźcie.