ciasto na pierogi
-
Pierogi z białą kiełbasą Magdy Gessler lub Ewy Wachowicz. Które smakują lepiej?
Pierogi z białą kiełbasą mogą zaskakiwać. Chociaż pierogi w Polsce jada się nader często, to jednak farsz w postaci kiełbasy nie jest, aż tak popularny. Sprawdź, jak wykonać nadzienie do pierogów z białej kiełbasy.
-
Ciasto na pierogi bez jajka. Już nie będą twarde jak kamień. W końcu zjesz mięciutkie pierogi
Istnieją różne szkoły robienia pierogów, każdy ma swój ulubiony przepis. Nie brakuje jednak zwolenników przepisów na ciasto na pierogi bez jajka. Przede wszystkim dlatego, że bez tego składnika jest ono bardziej miękkie i elastyczne. Jeśli chcecie...
-
Opublikowano ranking najlepszych pierogów z całego świata. Polski nie ma na podium
Serwis kulinarny Taste Atlas opublikował interesujący ranking. Od najgorszych do najlepszych uporządkowano pierogi z różnych kuchni świata. Choć różnią się od siebie farszem, kształtem czy sposobem przygotowania, wszystkie potrafią rozpieścić...
-
Nie z ziemniakami, mięsem, czy kapustą. Takich pierogów nie robi nawet babcia. Idealne na Wielkanoc
Tradycyjne pierogi, po które najczęściej sięgamy to te z ziemniakami, twarogiem, mięsem lub kapustą. A co jeśli istnieje lepszy farsz, o którym mało kto wie? Ten przepis Jakuba Kuronia przewróci do góry nogami twoje całe pierogowe menu. Na Wielkan...
-
Zapomnisz o klasycznych pierogach, gdy poznasz ten przepis. Fiński przysmak jest wypełniony farszem po brzegi
W różnych zakątkach świata można odnaleźć odpowiedniki naszych tradycyjnych potraw. Istnieją również dania, które nazywają się tak podobnie, ale wyglądem i smakiem wcale nie przypominają klasyków. Przykładem pierogów, które mogą być konkurencją dl...
-
Babcine pierogi z idealnym ciastem. Zapomnij o jajkach i maśle - skład szokuje, ale smakuje niebiańsko
Pierogi to nasze dobro narodowe, które króluje w wielu smacznych wersjch - zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Poza idealnym farszem istotna jest także baza - mowa tu o perfekcyjnym cieście, które jest cienkie i sprężyste. Receptura z babcinego...
-
Przepis na ciasto na pierogi. Babcina receptura to jakość i prostota - ważny jest także jeden szczegół
Pierogi to nasze kulinarne dobro narodowe. Żaden przepis nie zastąpi jednak babcinej receptury przygotowywanej ze swojskich składników ze szczyptą miłości. Aby ciasto wyszło idealnie sprężyste i delikatne warto zastosować sprawdzoną metodę - mowa ...
-
Przepis na pierogi - domowa receptura na obiadową klasykę. Kluczowe jest ciasto i soczysty farsz
Pierogi to nasze dobro narodowe, które wyśmienicie smakuje w niemal każdej wersji - zarówno na słodko, jak i na słono. Kluczem do sukcesu jest jednak idealne ciasto, które powinno być cienki, sprężyste i jędrne. Farsz to sprawa drugorzędna, ale...
-
Ciasto na pierogi bez jajka - przepis. Pożegnaj się z twardymi jak skała pierogami. Te będą mięciutkie
Ciasto na pierogi bez jajka - przepis dla tych, którzy nie mają jajek w lodówce, są weganami, lub po prostu chcą w końcu zjeść pyszne i mięciutkie pierogi. Jak przygotować ciasto na pierogi w ten sposób? Czy wystarczy jedynie pominąć ten składnik ...
-
Znamy przepis na słynne pierogi z Rancza. Całe Wilkowyje zajadały się nimi dzięki recepturze Solejukowej
Wielbiciele polskiego serialu Ranczo mogą właśnie skakać z radości. Uwielbiane przez mieszkańców miasteczka pierogi mogą zagościć i w waszych domach. Znamy przepis na słynne danie Solejukowej i się nim dzielimy.
-
Zamiast mazurka podaj to w Wielkanoc. Zniknie szybciej niż niejeden wypiek
-
Domowa szynka peklowana na święta. Będzie przepyszna, ale dwa razy ją "wykąp"
-
Twoje dziecko odetchnie pełną piersią. Substancje zaczerpnięte z natury podniosą komfort życiaMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Domowy pasztet. Nie dodawaj bułki, inny składnik sprawi, że będzie pyszniejszy
-
Thermomix stał się kością niezgody w ich związku. "Żona czuje się wykluczona"
- Flaczki. Przepis na klasyczne danie kuchni polskiej. Goście będą zachwyceni
- Bożena Dykiel skończyła zmywać i upiekła sernik. Jest najpyszniejszy
- Bary mleczne to polski unikat. Wprawiają w zachwyt i u nas, i za granicą
- Nie dodawaj tego warzywa do sałatki jarzynowej. To rada Magdy Gessler
- Grochówka lepsza niż od mamy. Zapomnij o zwykłym mięsie, użyj ryby
-
Przedwojenne ciasto na pierogi - tradycyjna receptura z dawnych lat. W składzie próżno szukać jajka
Pierogi to nasze dobro narodowe i tradycja, która sięga do naszych korzeni. Przedwojenny przepis na ciasto na pierogi to prostota i swojski skład. Przygotowanie ich w dawnym stylu jest bardzo proste, ważny jest jednak jeden szczegół - chodzi o...
-
Przepis na przedwojenne ciasto na pierogi. Z nim zrobisz danie, które podbije serca i podniebienia
W czym tkwi sekret udanego ciasta na pierogi? Aby się tego dowiedzieć, warto spojrzeć na przepis z lat 20. ubiegłego wieku. Dzięki przepisowi na przedwojenne ciasto na pierogi będziecie mogli przygotować przepyszne danie, które z pewnością zachwyc...
-
Cztery składniki i idealne, babcine ciasto na pierogi jest gotowe! Kluczowa jest jednak temperatura
Pierogi to tradycyjny, domowy specjał, który często gości w najróżniejszych wersjach. Jednak niezależnie od preferowanego farszu, kluczem do sukcesu jest perfekcyjna baza. Babcine ciasto z czterech składników jest bezkonkurencyjne. Ważne są jednak...
-
Mało kto robi takie pierogi jak Magda Gessler. "Takiego ciasta do pierogów jeszcze nie widzieliście"
Magda Gessler to jedna z kultowych postaci związanych z polską gastronomią. Jej przepisy odtwarzane są przez tysiące osób. Restauratorka podzieliła się swoim przepisem na ciasto na pierogi, które zwali każdego z nóg. Jego smak jest bezkonkurencyjny.
-
Babciny trik na lepienie pierogów, o którym mało kto wie. "Takiego sposobu nie widziałam nigdy"
Wielu osobom przygotowywanie pierogów kojarzy się z wielogodzinnym staniem w kuchni i ich żmudnym lepieniem. Okazuje się, że można zrobić to dużo szybciej, sprytniej i to bez przesadnego brudzenia rąk. To babciny sposób z wykorzystaniem jednego...
-
Co zrobić, jeśli pierogi się rozklejają? Te sprawdzone metody pozwolą uniknąć świątecznej katastrofy
Prawdziwym rarytasem i elementem obowiązkowym na wigilijnym stole są klasyczne pierogi z kapustą i grzybami. Kluczem tradycyjnej potrawy jest perfekcyjne ciasto i hojnie nałożony farsz. Co jednak zrobić, gdy pierogi się rozklejają? Znamy prosty...
-
Przepis na ciasto na pierogi Katarzyny Bosackiej. Zrobisz je szybko i bez wysiłku, a sekretem jest temperatura
Ciasto na pierogi i to chyba jeden z teoretycznie prostszych przepisów, ale niestety - jak coś wydaje się łatwe, zazwyczaj w praktyce okazuje się inaczej. Katarzyna Bosacka zdradziła przepis na ciasto na pierogi, które jest idealne - miękkie i...
-
Przepis na ciasto na pierogi świąteczne. Babcia wie najlepiej, jak się to robi. Będą miękkie i elastyczne
Przepis na ciasto na pierogi to klucz do udanej potrawy wigilijnej. Najlepsza wersja tego kultowego dania to idealnie doprawiony farsz z kiszonej kapusty i suszonych, leśnych grzybów. Ciasto z kolei powinno być cieniutkie, miękkie i elastyczne. Ja...
-
Ciasto na pierogi wychodzi twarde i ucieka spod wałka? Trik z miską sprawi, że pierogi zrobisz szybko i bez wysiłku
Jeśli na myśl o wałkowaniu ciasta na pierogi przechodzi cię dreszcz i boisz się, ze znowu ciasto będzie twarde i ciężkie do wałkowania, możesz się uspokoić. Ciasto na pierogi idealne istnieje i siedzie spokojnie pod gorącą miską. Dlaczego pod misk...
-
Pierogi rozklejają się podczas gotowania? Te proste sposoby pozwolą zrobić je perfekcyjnie na święta
Boże Narodzenie w kuchni kojarzy się przede wszystkim z pierogami. Ich przygotowanie nie jest bardzo trudne, ale bywa, że podczas gotowania ciasto zaczyna się rozklejać. Dlaczego tak się dzieje? Zazwyczaj powodują to popularne błędy.
-
Przepis na ciasto na pierogi. Z nim wyjdą miękkie, delikatne i elastyczne - po prostu idealne
Przedstawiamy fantastycznie prosty przepis na ciasto na pierogi. Jego struktura jest wyjątkowo delikatna - dzięki niemu twoje świąteczne dania będą wyjątkowe. Do ich przygotowania wystarczy mąka, olej, sól i woda.
-
Ciasto na pierogi, z którym wyjdą perfekcyjnie. Doskonale delikatne i aksamitne. Podajemy przepis
Pierogi to jedno z dań, które pojawia się na świątecznych stołach. Szukasz przepisu na ciasto na pierogi? Z naszym wyjdą miękkie i delikatne. Podpowiadamy, co zrobić, aby było odpowiednio elastyczne.
-
3 składniki i farsz na pierogi gotowy. Jego sekret? Zero ziemniaków, za to przydadzą się jesienne zbiory
Pierogi to danie, które gotuje się przez cały rok. Co jest w nich najlepsze? Delikatne ciasto i aromatyczny farsz. Przedstawiamy propozycję na nadzienie z trzech składników i nie znajdziesz w nim ziemniaków. Co zamiast nich? Chwyć za okazy, które...
-
Pierogi z serem, czyli jeden z najbardziej lubianych jarskich obiadów
Pierogi z serem mają wiele odsłon - od tradycyjnych, znanych większości nam jako ruskie, po wiele wersji czerpiących z nowoczesnych rozwiązań sztuki kulinarnej.
-
Tym sposobem zrobisz pierogi bez użycia wałka i szklanki. Jest 2 razy szybszy niż tradycyjna metoda
Pierogi to jedna z popularniejszych potraw polskich. Jednak jej minusem są długie przygotowania i dla niektórych uciążliwy czas wałkowania i klejenia. Znamy sposób jak zrobić to nawet 2 razy szybciej. Nie uwierzysz, że jest to tak proste.
-
Pierogi z kapustą i grzybami. Niezawodny przepis babci bazuje na sprężystym cieście i soczystym farszu
Świąteczną tradycją i smakiem, którego nie może zabraknąć wśród wigilijnych potraw, są oczywiście pierogi z kapustą i grzybami. Niezawodny przepis babci zdradza, jak je przygotować, by zachwycić domowników i gości. Kluczowe są leśne rarytasy i...
-
Co zrobić, żeby ciasto na pierogi nie było twarde? Pani Bogusia robi świąteczne cateringi i zna kilka trików
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Niektórzy wyciągają już notatniki z przepisami i planują, jakie dania przygotować na bożonarodzeniowy stół. Hitem są bez wątpienia pierogi z kapustą i grzybami. Trudności może jednak sprawić samo ciasto. Częst...
-
Pierogi wigilijne z kapustą, za których smakiem szybko zatęsknisz
Pierogi wigilijne z kapustą to obowiązkowe wigilijne danie. Jest proste w przygotowaniu, jednak czasochłonne. Nic więc dziwnego, że w niektórych domach pojawiają się jedynie raz do roku, w ten wyjątkowy wieczór. Sprawdź, jak je przygotować, by...
-
Ile gotować pierogi? Kierują się tą zasadą, a z pewnością pierogi się nie rozgotują
Ile gotować pierogi? To pytanie oprócz tego dotyczącego ciasta, jest najczęściej pojawiącym się w kontekście tego dania. Od wielu lat pierogi królują na polskich stołach jako obowiązkowe danie wigilijne. Jednak są aż tak uwielbiane, że cieszą się...
-
Jak mrozić pierogi domowe? Dzięki tym sposobom przygotujesz świąteczne pierogi z dużym wyprzedzeniem
Jak mrozić pierogi, by się nie sklejały, a przy gotowaniu nie rozpadały? Te pytania krążą po Internecie nie tylko od święta. Poznaj sprawdzone sposoby na mrożenie gotowych pierogów.
-
Pierogi z kaszanką i jabłkami - przepis Katarzyny Bosackiej. Pyszne i tanie - jedna porcja kosztuje tylko 4 zł
Katarzyna Bosacka słynie z tego, że bezkompromisowo rozprawia się ze składami i etykietami popularnych produktów. Chętnie dzieli się też przepisami na tanie obiady. W swojej najnowszej książce, która w całości poświęcona jest budżetowemu gotowaniu...
-
Ciasto na pierogi jest kluczem do popisowego dania na święta. Przepis Magdy Gessler na ciasto z 3 składników
Ciasto na pierogi świąteczne musi mieć idealną konsystencję. Dodatkowo nie może być ani za grube, ani za cienkie i najlepiej, jeśli będzie rozpływać się w ustach przy każdym kęsie. Nie wiesz, jak je zrobić? Sprawdź koniecznie przepis Magdy Gessler...
-
Pierogi z kapustą i grzybami na święta. Przygotuj tradycyjne danie z wyprzedzeniem
Pierogi z kapustą i grzybami na święta Bożego Narodzenia to nieodłączny, tradycyjny element świąt w polskim domu. To tylko jedna z 12 tradycyjnych potraw na wigilijnym stole, a przepis na to danie jest przekazywany z pokolenia na pokolenie. Nic...
-
Z tym jednym składnikiem zrobisz idealnie miękkie ciasto na pierogi. Będzie delikatne i sprężyste
Pierogi to tradycyjna polska potrawa, którą serwuje się z przeróżnymi farszami. Ciasto, z którego są przygotowywane powinno być delikatne, ale zarazem odpowiednio sprężyste, aby pierogi nie rozpadły się podczas gotowania. Podajemy przepis na ideal...
-
Pierogi na święta. Przepis na idealny farsz jest w zasięgu Twojej ręki
Pierogi na święta: przepis to absolutna podstawa! Pierogi to typowe danie wigilijne. Można przygotować je na bardzo wiele różnorodnych sposobów. Sprawdź, jak połączyć składniki w farszu, aby zasmakował wszystkim domownikom.
-
Karol Okrasa i moja babcia mieszają mąkę z mlekiem. Tak powstaje najlepsze ciasto na pierogi
Ciasto na pierogi to umiejętność, którą musi posiąść każda szanująca się gospodyni (i gospodarz). Przepis zawiera cztery składniki, ale my dziś prezentujemy wersję bez wody. Tak właśnie pierogi robiła moja babcia i wszystkie jej koleżanki spod...
-
Ciasto na pierogi - przepis, który dawniej stosowały weselne kucharki. Dorzucały do masy jeden składnik
Ciasto na pierogi - przepis na idealną, elastyczną masę wymaga odrobiny cierpliwości. Nieco pomóc może także trik stosowany dawniej przez kucharki, które przygotowywały weselne menu. Ich pierogi miały niezapomniany smak, który można dziś odtworzyć...
-
Nowa odsłona pierogów. Bez ziemniaków, sera ani kapusty. Ten farsz to prawdziwy hit
Tradycyjne pierogi to te z ziemniakami, twarogiem, grzybami lub kapustą. A co jeśli istnieje lepszy farsz, o którym mało kto wie. Środek pierogów może być jeszcze smaczniejszy, jeśli pozna się ten przepis. Spróbujesz raz i nie zjesz inaczej już...
-
Obiad za 2 złote to propozycja Katarzyny Bosackiej. Z takim przepisem inflacja nie jest straszna
Ciągle szalejące ceny sprawiają, że każdy tańszy obiad jest na wagę złota. Katarzyna Bosacka pokazuje, że da się zjeść dobrze nie wydając przy tym dużych pieniędzy. Wraz z gościem ze swoim gościem przedstawiają przepis na pierogi. Koszt jednej...
-
Farsz na pierogi z grzybami. Zamiast kapusty dodaj te składniki. Efekt? Jesienny hit na talerzu!
Pierogi w polskiej kuchni to tradycyjne danie, które doczekało się wielu wersji - zarówno słodkich, jak i tych wytrawnych. Prawdziwą klasyką jest farsz z grzybami. Warto jednak dodać do niego nieco inne składniki niż standardowa kapusta. Mieszanka...