ciasto na pierogi
-
Zamiast ziemniaków i sera włóż do ciasta ten składnik. Pierogi będą sto razy lepsze
Pierogi to danie, które swoją sławę zdobyło nie tylko w Polsce, a także poza granicami naszego kraju. Do elastycznego ciasta wkłada się różne dodatki, a co za tym idzie warianty smakowe się nie kończą. Oprócz klasyków takich jak pierogi z mięsem,...
-
Pierogi z jabłkami - z dodatkiem śmietanki i cynamonu smakują obłędnie. Uwaga! Mamy stary przepis babci
Pierogi z jabłkami to rzadko spotykane danie, a szkoda. Ich smak jest wyborny, a z dodatkiem słodkiej śmietanki i aromatycznego cynamonu smakują obłędnie. Dobre na obiad, ciepłą kolację czy nawet drobną przekąskę w ciągu dnia.
-
Odlej połowę wody i zastąp innym składnikiem. Ciasto na pierogi jeszcze nie było tak delikatne i elastyczne
Nie ma w tym kraju osoby, która nie kocha pierogów i jeżeli ktoś się zarzeka, że jest inaczej, to najprawdopodobniej kłamie. Bez względu na to, czy wolimy pierogi z grzybami, ruskie, czy na słodko, zawsze podstawą jest ciasto. Jak zrobić ciasto na...
-
Pieczone pierogi z farszem. Tej receptury używała moja prababcia. Smak nie do podrobienia
Pierogi to przysmak, bez którego trudno sobie wyobrazić kuchnię polską. Miękkie ciasto z pysznym nadzieniem sprawia, że niejednemu ślinka cieknie. Niektórzy wolą pierogi w wersji na słodko, inni z kolei - na słono. U nas zdecydowanie zwycięża dziś...
-
Pierogi ze śliwkami to smak jesieni. Wpuść ją do swojego domu już teraz, a nie pożałujesz
Pierogi ze śliwkami to obłędna propozycja dla tych, którzy kochają obiady na słodko. Ich przygotowanie nie trwa długo, a smak jest warty poświęconego czasu. Jak zrobić pierogi ze śliwkami? Podpowiadamy.
-
Przepis na obiad z grzybami w tej wersji nie ma szans z nudną klasyką. W roli głównej pierogi z kurkami
Szukasz przepisu na jedyny w swoim rodzaju obiad z grzybami? Prawdziwą perełką rodem z przepiśnika babci będą zatem pierogi kurkami, które idealnie pasują do cienkiego, delikatnego ciasta. W farszu nie może zabraknąć świeżych ziół, sporej porcji...
-
Babcia zdradziła przepis na danie, które w rodzinie jest prawdziwym przysmakiem. Delikatne i słodkie
Pierogi z przepisu babci mogą kojarzyć się z letnimi obiadami. Jest to zdecydowanie jedno z popularniejszych dań, które gości na polskich stołach w okresie wakacji. Aby wyszły, warto zastosować się do podanych kroków, to one zagwarantują świetny...
-
Od razu pokochasz te pierogi. Jeden kęs sprawi, że się od nich nie oderwiesz. To zasługa nieznanego farszu
Pierogi to przysmak, obok którego mało kto może przejść obojętnie. Sposobów na ich przygotowanie jest wiele, jednak większość z nas od lat trzyma się jednego sprawdzonego przepisu. By trochę odświeżyć klasyczne smaki, proponujemy wykorzystać ten...
-
Ta receptura pamięta dzieciństwo mojej prababci. Wykonane z niej pierogi nigdy nie zawodzą
Przygotowanie pierogów wymaga cierpliwości i staranności. Właśnie przez to nie każdy zdecyduje się na ich zrobienie. Jednak po poznaniu tego przepisu może się to zmienić. Babcina receptura jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu, a nadzienie...
-
Tradycyjna wersja nie ma szans! Oto zjawiskowe pierogi z kurkami. Starania na grzybach się nie kończą
Pierogi to nasze kulinarne dobro narodowe. Wyborne danie doczekało się wielu smakowitych wersji od klasyki z mięsem po słodkie z farszem jagodowym. Co jednak, gdyby nadziać babcine ciasto sezonowymi grzybami? Pierogi z kurkami to istna rewelacja,...
-
"Leniwe raz!", czyli przepis na kultowe danie. Smakuje jak z najlepszego baru mlecznego
-
Mama robi ją zawsze, a blacha znika w 5 minut. To prawdziwa królowa
-
Gluten ci szkodzi? Placki z cukinii bez mąki to doskonały posiłek przy celiakii
-
Sałatka prostsza od jarzynowej. Jest bardziej sycąca od niejednego mięsa
-
Trudno znaleźć lepsze naleśniki. Wykonanie to pestka, a farsz zniewala
- Gulasz z żołądków. Pod koniec gotowania dodaj ten napój - będzie lepszy
- Tego kurczaka będziesz jeść codziennie. Z sokiem smakuje obłędnie
- Przepis na kartacze metodą 10 proc. Tomasz Strzelczyk zdradza sekret z Podlasia
- Ten przepis bije bigos na głowę. Jak zrobić kapustę po szeklersku?
- Jak ograniczyć problem marnowania żywności?
-
Pierogi bezglutenowe - genialny przepis na pyszne pierogi dla każdego
Pierogi bezglutenowe z różnymi farszami zachwycą wszystkich domowników. Pierogi to jedno z ulubionych dań Polaków. Serwujemy je w ciągu całego roku jako potrawę obiadową. Jak je zrobić? Podpowiadamy.
-
Pierogi ruskie tak dobre, że babcia poprosi cię o przepis. Do farszu dodaj to warzywo, a nadzienie będzie obłędnie kremowe
Pierogi ruskie to bezapelacyjnie ikona polskiej kuchni tradycyjnej. Delikatne ciasto i subtelny, lekko słony farsz, a do tego okrasa z cebulki to połączenie idealne, uwielbiane przez tysiące smakoszy z całego świata. Można jednak pierogi ruskie...
-
Idealne ciasto na pierogi w kilka minut bez ugniatania? Wystarczy wsypać składniki i zamieszać
Sezon na owoce rozkwitł w pełni, a ze straganów i sklepowych półek wysypują się opakowania z truskawkami, jagodami i malinami. To doskonała okazja, by wykorzystać dary natury i zrobić pierogi z sezonowymi owocami. Zapomnij jednak o żmudnym...
-
Przepis na pierogi z jagodami i kremową śmietanką. Tak zrobisz kulinarne wspomnienie dzieciństwa
Przepis na pierogi z jagodami to prosta recepta na smutki. Dobrze wie o tym moja babcia, która chcąc poprawić mi humor, przyrządzała mi różne smakołyki. Do dziś pamiętam, jak wspólnie zbierałyśmy owoce, a później dostawałam kolejne zadania. Wszyst...
-
Jeden kęs sprawi, że zapomnisz o pierogach ruskich. Nic innego nie ma podjazdu do tego dania
Pierogów ruskich nie trzeba nikomu przedstawiać. Jednak na liście tych, które są mniej znane, a równie smaczne czekają inne propozycje. Jedną z nich są właśnie te pierogi. Mało kto decyduje się na ich wykonanie, a to wielki błąd. Gdy zrobisz je ra...
-
Takiego ciasta na pierogi jeszcze nie było. Dla jednych profanacja, dla innych kulinarne dzieło sztuki. Uwaga - chrupią!
Pierogi to narodowe danie Polaków i chluba znana na cały świat. Jak się okazuje, babciny przepis na ciasto nie jest jedyny, a interpretacji tego dania nie brakuje. Ta receptura szokuje jednak nie tylko składem, a nietypową formą łączenia produktów...
-
Weź kęs, a zakochasz się w tych pierogach. Przy nich ruskie to nic specjalnego
To, że kochamy pierogi to nie jest nic odkrywczego. W ciągu roku jemy ich naprawdę dużo, a robienie ich sprawia nam przyjemność. Czasem jednak warto wyrwać się z tradycyjnych receptur i smaków i zrobić coś innego. Te pierogi mogą skraść twoje serc...
-
Przepis babci na pierogi z truskawkami i bitą śmietaną. Gotowała je dzieciakom w szkole i przedszkolu
Przepis na pierogi z truskawkami jest dość prosty. Zaletą tego typu obiadu jest fakt, że nie musisz spędzać wielu godzin na przyrządzaniu farszu. Wystarczy umyć owoce, podzielić na mniejsze części i gotowe. Kluczem jest ciasto, nie każdy wie, jak ...
-
Przepis na pierogi z truskawkami. Babcia ma swoją małą tajemnicę, ale dzięki niej wychodzą takie smaczne
Sprawdzony przepis na pierogi to must have w każdej kuchni. Odpowiednie proporcje sprawią, że ciasto będzie elastyczne, a dodatki nadadzą potrawie niepowtarzalnego smaku. Nie od dziś wiadomo, że najlepsze pierogi robią babcie, dlatego warto trzyma...
-
Ile gotować mrożone pierogi? Nie tylko czas ma tutaj znaczenie. Jeśli popełnisz ten błąd, zamiast obiadu powstanie breja
Pierogi to jedno z tych dań, które warto zamrozić i mieć zawsze w zapasie. Trzymanie ich w zamrażarce nie wpłynie na smak, a przygotowanie pysznych pierogów zajmie zaledwie kilka minut. Warto jednak wiedzieć, w jaki sposób się do tego zabrać, by w...
-
Gdy poznasz ten przepis, zapomnisz o pierogach ruskich. Ten farsz nie ma żadnej konkurencji
W pierogach zakochana jest większość społeczeństwa, a ich sława obiegła cały świat. Jedzenie pierogów jest dla nas czystą przyjemnością, a jeszcze większą jest próbowanie nowych dodatków, którymi można urozmaicić farsz. Ten przepis pokaże ci nowe...
-
Magda Gessler przyrządza ciasto na pierogi tylko w ten sposób. Będą nieziemsko delikatne
Pierogi to jedno z klasycznych dań kuchni polskiej. W czym tkwi sekret ich doskonałego smaku? Kluczem do idealnego dania jest właściwie przygotowane ciasto. Magda Gessler przyrządza je, łącząc tylko trzy podstawowe składniki.
-
Nie uwierzysz, co Amerykanie dodali do polskich pierogów. Twierdzą, że dzięki temu smakują lepiej
W każdej kulturze występują pierogi, jednak nasze polskie są popularne na całym świecie. Najbardziej lubiane, czyli ruskie z farszem twarogowo-ziemniaczanym, pokochali nawet Amerykanie. Wprowadzili jednak do przepisu istotną zmianę.
-
Siostra Anastazja zdradziła przepis na najlepszy farsz do pierogów. Gdy ich spróbujesz zapomnisz o tradycyjnych
Siostra Anastazja podzieliła się nietypowym przepisem na pierogi. Do ciasta dodaje tajemniczy składnik, który należy dobrze podgrzać, a w farszu łączy dwa popularne smaki pierogów. Ten przepis to znakomity pomysł na obiad dla całej rodziny, który ...
-
Wachowicz złamała przepis babć na pierogi. Ziemniaki i twaróg to nic nowego. Z tym farszem to dopiero sztuka
Pierwsza myśl, gdy myśli się o pierogach to te, które mają w sobie ziemniaki i klasyczny twaróg. Ta wersja kochana jest przez wszystkich, jednak istnieje coś znacznie smaczniejszego. Ewa Wachowicz odchodzi od tradycji i do farszu dodaj wszystko, c...
-
Delikatne i elastyczne ciasto na pierogi. Odrzuć jeden składnik, a już nigdy nie będzie twarde
Nie ma nic gorszego niż ciasto na pierogi, które jest twarde, kurczy się i ucieka spod wałka. Jeśli chociaż raz przydarzyła ci się taka sytuacja, współczuję nerwów i dłoni bolących od dociskania wałka. Na szczęście doskonale wiemy, jak zrobić cias...
-
Karol Okrasa ma przepis na idealne ciasto na pierogi. Będą obłędnie smaczne jeśli... zrezygnujesz z wody
Pierogi to nasze kulinarne dobro narodowe. Kluczem do sukcesu jest jednak idealne i rozpływające się w ustach ciasto, które perfekcyjnie będzie się komponować z każdym farszem. Karol Okrasa ma na to swój sprawdzony sposób - wystarczy zrezygnować z...
-
Ciasto na pierogi - przepis Ani Starmach to zaledwie trzy składniki. Kluczowa jest jednak temperatura
Kuchnia polska słynie z obłędnych pierogów, które nadziewamy najróżniejszymi farszami. Kluczem do sukcesu jest jednak baza, czyli ciasto. Przepis Ani Starmach jest banalnie prosty i składa się jedynie z trzech produktów. Dbałość o szczegóły jest...
-
Pierogi z białą kiełbasą Magdy Gessler lub Ewy Wachowicz. Które smakują lepiej?
Pierogi z białą kiełbasą mogą zaskakiwać. Chociaż pierogi w Polsce jada się nader często, to jednak farsz w postaci kiełbasy nie jest, aż tak popularny. Sprawdź, jak wykonać nadzienie do pierogów z białej kiełbasy.
-
Ciasto na pierogi bez jajka. Już nie będą twarde jak kamień. W końcu zjesz mięciutkie pierogi
Istnieją różne szkoły robienia pierogów, każdy ma swój ulubiony przepis. Nie brakuje jednak zwolenników przepisów na ciasto na pierogi bez jajka. Przede wszystkim dlatego, że bez tego składnika jest ono bardziej miękkie i elastyczne. Jeśli chcecie...
-
Opublikowano ranking najlepszych pierogów z całego świata. Polski nie ma na podium
Serwis kulinarny Taste Atlas opublikował interesujący ranking. Od najgorszych do najlepszych uporządkowano pierogi z różnych kuchni świata. Choć różnią się od siebie farszem, kształtem czy sposobem przygotowania, wszystkie potrafią rozpieścić...
-
Nie z ziemniakami, mięsem, czy kapustą. Takich pierogów nie robi nawet babcia. Idealne na Wielkanoc
Tradycyjne pierogi, po które najczęściej sięgamy to te z ziemniakami, twarogiem, mięsem lub kapustą. A co jeśli istnieje lepszy farsz, o którym mało kto wie? Ten przepis Jakuba Kuronia przewróci do góry nogami twoje całe pierogowe menu. Na Wielkan...
-
Zapomnisz o klasycznych pierogach, gdy poznasz ten przepis. Fiński przysmak jest wypełniony farszem po brzegi
W różnych zakątkach świata można odnaleźć odpowiedniki naszych tradycyjnych potraw. Istnieją również dania, które nazywają się tak podobnie, ale wyglądem i smakiem wcale nie przypominają klasyków. Przykładem pierogów, które mogą być konkurencją dl...
-
Babcine pierogi z idealnym ciastem. Zapomnij o jajkach i maśle - skład szokuje, ale smakuje niebiańsko
Pierogi to nasze dobro narodowe, które króluje w wielu smacznych wersjch - zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Poza idealnym farszem istotna jest także baza - mowa tu o perfekcyjnym cieście, które jest cienkie i sprężyste. Receptura z babcinego...
-
Przepis na ciasto na pierogi. Babcina receptura to jakość i prostota - ważny jest także jeden szczegół
Pierogi to nasze kulinarne dobro narodowe. Żaden przepis nie zastąpi jednak babcinej receptury przygotowywanej ze swojskich składników ze szczyptą miłości. Aby ciasto wyszło idealnie sprężyste i delikatne warto zastosować sprawdzoną metodę - mowa ...
-
Przepis na pierogi - domowa receptura na obiadową klasykę. Kluczowe jest ciasto i soczysty farsz
Pierogi to nasze dobro narodowe, które wyśmienicie smakuje w niemal każdej wersji - zarówno na słodko, jak i na słono. Kluczem do sukcesu jest jednak idealne ciasto, które powinno być cienki, sprężyste i jędrne. Farsz to sprawa drugorzędna, ale...
-
Ciasto na pierogi bez jajka - przepis. Pożegnaj się z twardymi jak skała pierogami. Te będą mięciutkie
Ciasto na pierogi bez jajka - przepis dla tych, którzy nie mają jajek w lodówce, są weganami, lub po prostu chcą w końcu zjeść pyszne i mięciutkie pierogi. Jak przygotować ciasto na pierogi w ten sposób? Czy wystarczy jedynie pominąć ten składnik ...
-
Znamy przepis na słynne pierogi z Rancza. Całe Wilkowyje zajadały się nimi dzięki recepturze Solejukowej
Wielbiciele polskiego serialu Ranczo mogą właśnie skakać z radości. Uwielbiane przez mieszkańców miasteczka pierogi mogą zagościć i w waszych domach. Znamy przepis na słynne danie Solejukowej i się nim dzielimy.
-
Przedwojenne ciasto na pierogi - tradycyjna receptura z dawnych lat. W składzie próżno szukać jajka
Pierogi to nasze dobro narodowe i tradycja, która sięga do naszych korzeni. Przedwojenny przepis na ciasto na pierogi to prostota i swojski skład. Przygotowanie ich w dawnym stylu jest bardzo proste, ważny jest jednak jeden szczegół - chodzi o...
-
Przepis na przedwojenne ciasto na pierogi. Z nim zrobisz danie, które podbije serca i podniebienia
W czym tkwi sekret udanego ciasta na pierogi? Aby się tego dowiedzieć, warto spojrzeć na przepis z lat 20. ubiegłego wieku. Dzięki przepisowi na przedwojenne ciasto na pierogi będziecie mogli przygotować przepyszne danie, które z pewnością zachwyc...