Przepis na placki ziemniaczane jest bardzo prosty. Jednak Karol Okrasa po raz kolejny złamał przepis. Tym razem do masy dodał żółty ser. Dzięki temu domowy obiad nabiera zupełnie nowego charakteru.
Jeśli lubicie eksperymentować w kuchni lub poszukujecie nowych smaków, przepis Karola Okrasy będzie idealnym rozwiązaniem. Słynny kucharz i miłośnik polskiej gastronomii odświeża dawne potrawy, nadając im nowego charakteru. Placki ziemniaczane z dodatkiem żółtego sera są tego najlepszym przykładem.
Składniki:
Jakie ziemiami na placki ziemniaczane? To pytanie pada bardzo często. Przygotowując placki, warto sięgnąć po mączyste odmiany. Dzięki temu smak i struktura placuszków będzie znacznie lepsza. Sprawdzą się takie gatunki jak bryza, cekin, jutrzenka, jurata, gracja, tajfun, mazur, finezja.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Tak przygotowaną potrawę podajemy z kleksem kwaśnej śmietany. Wierzch posypujemy szczypiorem lub posiekaną cebulką dymką. Placki ziemniaczane Karola Okrasy idealnie smakują także na słodko. Polecamy sięgnąć po konfiturę z żurawiny. Smacznego!