ser żółty
-
Przepis na placki ziemniaczane Karola Okrasy. Znany kucharz dodaje pewien zaskakujący składnik
Przepis na placki ziemniaczane Karola Okrasy różni się od klasycznej wersji tego dania. Słynny kucharz znany jest z tego, że lubi przełamywać powtarzane receptury dodając niestandardowych przypraw lub składników. Tym razem stworzył pyszne placki....
-
Kotlety serowe - przepis na romantyczną kolację we dwoje. Przygotowanie zajmie kilka minut
Kotlety serowe to nie tylko wegetariańska alternatywa klasycznych mielonych. Decydując się na ich przyrządzenie, możemy je podać jako ciepłą przekąskę podczas spotkania z przyjaciółmi, lub kolację przy świecach. Najlepiej smakują w połączeniu z...
-
Dip serowy - idealny do przekąsek i prosty w przygotowaniu
Dip serowy to jeden z ulubionych sosów, którego możemy skosztować w kinie podczas seansu filmowego. Zastanawiacie się jak zrobić sos serowy w domu? To niezwykle proste! Wystarczy kilka składników, choć oczywiście podstawą jest dobrej jakości ser....
-
Ścieranie sera na tarce może być jeszcze łatwiejsze. Tiktokerka pokazuje szybszy sposób
Jak łatwo zetrzeć żółty ser na tarce kuchennej? Tiktokerka pokazała sposób, dzięki któremu będzie to prostsze i szybsze niż kiedykolwiek. Sprawdźcie, co trzeba zrobić.
-
Czy można mrozić biały ser? Jak mrozić twaróg a jak ser żółty?
Mrożenie to świetny sposób na ograniczenie marnowania żywności. Jeśli do tej pory mieliście wątpliwości, co do tego czy można mrozic ser biały, z powodzeniem możecie się ich pozbyć.
-
Prosty trik na ścieranie sera na tarce tak, by zrobić to szybciej i bez brudzenia
Lubisz jeść starty żółty ser, ale nie cierpisz ścierać go na tarce, bo przywiera do jej powierzchni i ciężko ją później umyć? Jest prosty sposób na to, by zrobić to szybciej i bez brudzenia.
-
Kotlet szwajcarski, czyli cordon bleu. Przepis na pyszny obiad wprost ze Szwajcarii
Kotlet szwajcarski, czyli cordon bleu, to jedno z dań, które można podać na elegancki obiad lub przygotować po prostu wtedy, gdy znudziły się nam zwykłe schabowe czy kotlety z piersi kurczaka. Klasyczne połączenie smaków i dobre jakościowo mięso t...
-
Na serze pojawia się pleśń. Można ją odciąć i jeść dalej? Sprawdzamy
Ser to jeden z ulubionych produktów w lodówkach Polaków. Czasem jednak zdarza się, że na jego powierzchni pojawiają się oznaki pleśni. Podobno wystarczy odkroić dane miejsce, a resztę można spokojnie zjeść. Czy to prawda? Odpowiadamy.
-
Domowy żółty ser - potrzebujesz mniej niż godzinę, żeby go zrobić. A jest świetny [TESTUJEMY PRZEPIS]
Wiesz, że z dostępnych w każdym sklepie składników, możesz bardzo łatwo zrobić samodzielnie domowy ser żółty? Serio, serio. My zrobiliśmy i jest naprawdę świetny.