kotlet
-
Zapytaj babcię, czy się tym zajadała. Kotlet lepszy niż schabowy. W PRL-u to był luksus
Starsi pamiętają i na pewno lubią, młodsi mogą nie znać, ale bryzol to jedna z najlepszych opcji obiadowych. Ten kotlet z siekanego lub tłuczonego mięsa, koniecznie z cebulką i pieczarkami. Nie ma lepszego kotleta - schabowy się chowa i to w bardz...
-
Po pierwszym kęsie poczujesz, że jest lepszy od innych. Ten kurczak jest moim numerem jeden
Kurczak to popularny wybór mięsa, gdy decydujemy się zrobić obiad. Jego smak jest nam bardzo dobrze znany. Nie wymaga czasochłonnej obróbki termicznej, a dodatkowo idealnie komponuje się ze wszystkimi innymi składnikami. By był jeszcze smaczniejsz...
-
Robisz kotlety schabowe? Przetestuj metodę 9x na idealną panierkę. Teściowa będzie błagać o przepis
Kotlety schabowe to obłędnie pyszne danie, którym naje się cała rodzina. Ich sekret tkwi w dobrej jakości mięsie, ale i panierce, która nie będzie zbyt gruba. Musi być też chrupiąca, co niektórym sprawia nie lada problem. Metoda 9x sprawdza się w...
-
Najlepsze kotlety to nie schabowe i mielone. Ta wersja wymiata, a znajdziesz w nich ulubione składniki
Kotlety to zawsze dobry pomysł na obiad. Jednak schabowe i zwykłe mielone mogą się znudzić, mimo że je uwielbiamy. Dziś postaramy się zerwać z obiadową nudą i przedstawimy przepis na soczyste, kolorowe i przepyszne kotlety, w których tylko dziada ...
-
Tradycyjne kotlety odchodzą do lamusa. Te są świetną alternatywą i nigdy się nie nudzą
Mielone i schabowe to obłędnie pyszne, ale też nudne już kotlety. Warto więc postawić na alternatywę, którą są kotlety po szwajcarsku. Drobne dodatki potrafią naprawdę wpłynąć na smak.
-
Wbijasz jajka do mięsa "na oko"? To błąd. Dzięki tej zasadzie kotlety mielone zawsze będą soczyste
Kotlety mielone to jedno z najpopularniejszych dań, które gości na polskich stołach. To nic dziwnego, ponieważ jeśli są wykonane dobrze, potrafią smakować po prostu obłędnie. Najbardziej lubimy doprawione, soczyste mięso. Co zrobić, by rzeczywiści...
-
Kotlety z kurczaka - mega soczyste w środku, a z wierzchu bajecznie chrupiące! Palce lizać!
Kotlety z kurczaka nie muszą być nudne! Wystarczy odrobina wyobraźni, chęci no i kilka dodatkowych składników. Spokojnie! Na pewno masz je w domu! Przed Wami kilka ekstremalnie pysznych kotletów!
-
Dewolaje jak z wesela, a nawet lepsze. Co zrobić, żeby masło tryskało jak szalone? Przygotuj mięso w ten sposób
Kto z nas nie kocha tego drobiowego zawijasa w panierce, z którego po przekrojeniu wypływa masełko z ziołami? To hit wesel i innych uroczystości, a my dziś podpowiemy, jak zrobić najlepszego dewolaja w domu. To wcale nie takie trudne, wystarczy...
-
Nigdy więcej nie zjesz schabowego czy mielonego. Te kotlety są tysiąc razy lepsze
Tradycyjne kotlety schabowe czy mielone są oczywiście przepyszne, jednak nie oszukujmy się - mogą się znudzić. Kotlety gyros rzadko goszczą jednak w naszych domach. A to bardzo duży błąd. Smakują obłędnie i są bardzo proste w przygotowaniu.
-
To danie to prawdziwy rarytas. Jeden składnik i przyprawy sprawią, że zniknie z talerzy w okamgnieniu
Kotlet de volaille to doskonały pomysł na wyśmienity obiad. Takie danie można podawać z różnymi dodatkami. Jak je przygotować, aby zachwyciło każdego, kto po nie sięgnie? Kluczowe będą odpowiednio dobrane przyprawy i panierka.
- Stary przepis na ciasto drożdżowe. Zawsze pięknie rośnie dzięki babcinej radzie
- Bez zagniatania, lepsza od tradycyjnej. Szarlotka ?3 szklanki? jest gwiazdą
- To już ten czas! Zarezerwuj swój zimowy urlop w miejscu jak z bajkiMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Borowiki wynoszą koszami, a omijają prawdziwy cymes. Jak wygląda krówka?
- Gotujesz tak wodę na makaron? To błąd. Spowalniasz cały proces
- Lidl oszalał i przecenił to o 50%. Homla zrobiła podobnie!
- Wilgotne ciasto czekoladowe? To nie zasługa oleju
- Jak zrobić wątróbkę drobiową? Przepis jest prosty. Wychodzi przepyszna
- Najlepsze buraczki pod słońcem. Przed starciem zrób jedną rzecz
- Żaden malinowy, czy porzeczkowy. Ten dżem to dopiero coś. Słoiki znikają
-
Kotlet rzymski - hit PRL-u, który przygotujesz w pięć minut! Mięciutki w środku z chrupiącą skórką
Kotlet rzymski był uwielbiany w czasach PRL-u niemal przez wszystkich. Jego zalety doceniały także gospodynie, a wszystko za sprawą prostoty i szybkości wykonania. Mięciutki środek rozpływający się w ustach i chrupiąca panierka. Jak odtworzyć dawn...
-
Przepis prababci na kotlety ze śledzia. Spróbujesz raz, a na pewno będziesz robić je częściej
Przepis na kotlety ze śledzia ma długą tradycję. Pochodzi z XX wieku i obecnie jest dosyć zapomniany. Rzadko zdarza się, że serwujemy tego typu danie w swoich domach. I choć można spróbować go w niektórych restauracjach, ale bez większego wysiłku...
-
Kotlet pożarski - przepis. Bez obaw, nie poczujesz ognia w przełyku. Zachwyca czymś całkiem innym
Kotlet pożarski - przepis, który zdecydowanie nie wszyscy znają ze słyszenia. Lista składników jednak nieco rozjaśnia zamroczony umysł. Szybko okazuje się, że to pyszny, aromatyczny kotlet, który od lat pojawia się na naszych stołach.
-
Soczysty i delikatny kotlet po lwowsku. Niezbędnym składnikiem jest masło, ale nie tylko
Kotlet po lwowsku był prawdziwym przysmakiem w Galicji i do dziś jest serwowany w restauracjach i na przyjęciach. Na pierwszy rzut oka może przypominać kotleta de volaille, jednak odróżniają go dwie podstawowe rzeczy - rodzaj mięsa i dodatki. W...
-
Bardzo prosty przepis na de volaille Magdy Gessler. Delikatne danie, które rozpływa się w ustach
Przedstawiamy przepis na kotlet de volaille. Ta delikatna potrawa z drobiu sprawdzi się w różnych okolicznościach. Jak ją przyrządzić, żeby miała doskonały smak? Mięso należy połączyć z masłem i ziołami. Podajemy przepis z dodatkiem koperku.
-
Klasyczny kotlet schabowy według przepisu Ani Starmach. Mała ilość przypraw to klucz idealnego smaku
Kotlet schabowy to nieustannie flagowe danie kuchni polskiej. Choć z czasem coraz częściej sięgamy po drobiową wersję, to jednak warto czasem przypomnieć sobie smaki dzieciństwa. Ania Starmach podała prosty i klasyczny przepis, który bez problemu...
-
Kotlety schabowe "jak z baru mlecznego". Nasi czytelnicy podzielili się swoimi patentami
Kotlety schabowe to klasyka polskiej kuchni. To również potrawa, na którą każdy z nas ma swój własny patent. Zebraliśmy komentarze naszych czytelników, którzy podzielili się swoimi sposobami na schabowe "jak z baru mlecznego".
-
Kotlet z kalafiora - przepis na obiad, który musisz wypróbować. Posmakuje nawet mięsożercom
Kotlet z kalafiora to obiad, który musisz spróbować jeszcze tego lata. Choć nie ma w nim ani grama mięsa, to z pewnością posmakuje nawet najbardziej zatwardziałym mięsożercom. Jak przygotować te warzywne kotlety? Sprawdź.
-
Kotlety z buraka to pyszna, zdrowa i bezmięsna wersja klasyki. Zasmakują weganom i mięsożercom
Kotlety z buraka są pyszne, sycące i bardzo zdrowe. Na pewno zadowolą zarówno wegan, jak i zdeklarowanych mięsożerców. To dobry sposób na urozmaicenie codziennej diety. Przekonajcie się sami.
-
Kotlety z kalafiora - warzywna alternatywa dla schabowego. Pokochają je nawet mięsożercy
Delikatny, rozpływający się w ustach, a do tego zdrowy i zrobiony w 100% z warzyw. Taka wersja kotleta zasmakuje niejednemu smakoszowi, a prostota i szybkość jego wykonania zaskakuje.
-
Rumsztyk wieprzowy - danie szybkie i tanie w wykonaniu. Przepis na soczysty kotlet z cebulką
Rumsztyk wieprzowy to danie, które zostało trochę zapomniane. W poprzednich latach podawano je zwłaszcza w barach mlecznych. Wynikało to głównie z faktu, że kotlety wykonuje się stosunkowo szybko, a przy tym są one treściwe.
-
Tak schabowe robią nasze babcie. Jeden trik sprawi, że będą wyjątkowo pyszne
Kotlet schabowy to prawdziwy król niedzielnych obiadów. Powinien być złocisty, chrupiący i soczysty. Choć przepis jest banalny, wielu z nas zapomina o dodatkowym składniku, który zazwyczaj był niezbędny w przepisach babć. Tłumaczymy, jak zrobić...
-
Kotlet po szwajcarsku - ciekawa alternatywa dla schabowego. Sekret tkwi w nadzieniu
Kotlet po szwajcarsku może być smacznym daniem dla całej rodziny. To ciekawa alternatywa dla często goszczącego w naszych domach kotleta schabowego. Sekret smaku kryje się w nadzieniu mięsa. Sprawdź jak go przygotować w kilku prostych krokach.
-
Kotlety siekane nie mają panierki, a są genialne. Jak je zrobić, by były miękkie i chrupiące?
Kotlety siekane to doskonały pomysł na obiad, zwłaszcza jeśli masz dość kotletów w panierce lub po prostu za takimi nie przepadasz. Mimo jej braku kotleciki są złociste i chrupiące. Na dodatek wcale nie są trudne do zrobienia, więc nie martw się, ...
-
Dlaczego panierka odkleja się od kotleta schabowego? Wyjaśniamy i podpowiadamy, co robić, by tego uniknąć
Kotlety schabowe należą do najbardziej popularnych dań obiadowych. Wiele osób jednak denerwuje, że panierka odkleja się od mięsa. Tłumaczymy, dlaczego tak się dzieje oraz jak można tego uniknąć.
-
Klasyczny pomysł na obiad w wersji "po królewsku". Kotlet szwajcar zachwyci gości!
Kotlet szwajcar, to po prostu potoczna nazwa kotleta po szwajcarsku. Inaczej nazywany cordon bleu to znakomite danie, które zachwyci twoich gości. Królewska wersja tradycyjnego obiadu wręcz rozpływa się w ustach. Poznaj przepis, który nie wymaga...
-
Kotlet jajeczny, to szybkie i smaczne danie. Spróbuj go z tym sosem!
Prosty i pyszny obiad wegetariański, to kotlet jajeczny. Brzmi banalnie, ale nie każdy wie jak urozmaicić to danie, aby było pełne smaku i aromatu. Wystarczy odpowiedni sos i przyprawy. Oto przepis na kotlet jajeczny, który jest idealnym pomysłem ...
-
W czym tkwi sekret na udany kotlet de volaille? Nie chodzi tylko o masło
Jeśli znasz doskonale przepis na kotlet schabowy, kotlet mielony i sznycel z kurczaka, to czas poznać przepis na kotlet de volaille. Wiele osób myśli, że jedyny sekret to wypływające ze środka masło. Znamy tajemny składnik, który uczyni to danie...
-
Kotlet pożarski to proste danie z PRL-u, które smakuje po królewsku. Jest pyszny!
Ten kotlet odmieni twoje obiadowe menu. Przysmak PRL-u smakuje po królewsku i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Poznaj przepis na kotlet pożarski z najlepszych barów mlecznych.
-
Kotlet drwala to nowa odsłona klasycznego dania. Szybki przepis, który cię nasyci
Pomysł na obiad, który zawsze się sprawdzi? Kotlet drwala. Ta odmiana klasycznego dania jest bardzo sycąca i smaczna. Jego przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu.
-
Kotlet po lwowsku to nie zwykły kotlet mielony. Poznaj przepis na mielone inaczej, które cię zaskoczą
Jeśli znudziły ci się tradycyjne kotlety mielone, to sprawdź przepis na kotlety lwowskie. Są bardzo smaczne i z powodzeniem zastąpią klasyczną potrawę. Spróbuj ich, a być może zagoszczą na stałę w twoim obiadowym menu. Mają ciekawy i delikatny sma...
-
Przepis na kotlet szwajcarski jest prosty! Cordon bleu na zawsze odmieni twoje obiadowe menu
Kotlet po szwajcarsku, czyli Cordon Bleu smakuje wyśmienicie! To nie jest zwykły kotlet. Zawiera wyśmienite nadzienie, które przemieni go w danie wysokich lotów. Przepis jest prosty, a jeśli spróbujesz go raz, to z pewnością na stałe zagości w two...
-
Pomysł na szybki obiad. Kotlet po szwajcarsku to smaczna alternatywa dla schabowego
Obiad na niedzielę i nie tylko. Szwajcar - kotlet, który podbija serca wielu osób. Kotlet po szwajcarsku to doskonała alternatywa dla kotletów schabowych czy tych z piersi kurczaka. Będzie dobrym urozmaiceniem obiadu, a jego przygotowanie nie zajm...
-
Kotlet pożarski - skąd jego nazwa i jak go przyrządzić? [PRZEPIS]
Kotlet pożarski był niegdyś daniem bardzo popularnym, podawanym zarówno w domach, jak i w barach mlecznych lub na stołówkach. Obecnie dla niektórych ta nazwa jest nie do rozszyfrowania. Właśnie dlatego wyjaśniamy, czym jest kotlet pożarski i jak g...
-
Kotlet szwajcarski, czyli cordon bleu. Przepis na pyszny obiad wprost ze Szwajcarii
Kotlet szwajcarski, czyli cordon bleu, to jedno z dań, które można podać na elegancki obiad lub przygotować po prostu wtedy, gdy znudziły się nam zwykłe schabowe czy kotlety z piersi kurczaka. Klasyczne połączenie smaków i dobre jakościowo mięso t...
-
Bryzol - potrawa ku pamięci PRL-u
Bryzol to potrawa, której nie trzeba przedstawiać nikomu, kto pamięta czasy PRL-u. Osoby, które urodziły się później często jednak nie mają pojęcia, o czym mowa. Tymczasem bryzol to bardzo smaczne i łatwe do przygotowania danie. Co to jest bryzol?...
-
Największy kotlet na świecie powstał w bawarskim miasteczku. Ma powierzchnię sporego mieszkania
Największy kotlet na świecie został przyrządzony w Mengkofen, niewielkiej liczącej niecałe 6000 mieszkańców miejscowości w Bawarii. Sznycel, przyrządzony głównie z mięsa z kurczaka, jajek i bułki tartej, ważył ponad tonę - dokładnie 1208 kilogramó...