kotlet
-
Tak schabowe robią nasze babcie. Jeden trik sprawi, że będą wyjątkowo pyszne
Kotlet schabowy to prawdziwy król niedzielnych obiadów. Powinien być złocisty, chrupiący i soczysty. Choć przepis jest banalny, wielu z nas zapomina o dodatkowym składniku, który zazwyczaj był niezbędny w przepisach babć. Tłumaczymy, jak zrobić...
-
Kotlet po szwajcarsku - ciekawa alternatywa dla schabowego. Sekret tkwi w nadzieniu
Kotlet po szwajcarsku może być smacznym daniem dla całej rodziny. To ciekawa alternatywa dla często goszczącego w naszych domach kotleta schabowego. Sekret smaku kryje się w nadzieniu mięsa. Sprawdź jak go przygotować w kilku prostych krokach.
-
Kotlety siekane nie mają panierki, a są genialne. Jak je zrobić, by były miękkie i chrupiące?
Kotlety siekane to doskonały pomysł na obiad, zwłaszcza jeśli masz dość kotletów w panierce lub po prostu za takimi nie przepadasz. Mimo jej braku kotleciki są złociste i chrupiące. Na dodatek wcale nie są trudne do zrobienia, więc nie martw się, ...
-
Dlaczego panierka odkleja się od kotleta schabowego? Wyjaśniamy i podpowiadamy, co robić, by tego uniknąć
Kotlety schabowe należą do najbardziej popularnych dań obiadowych. Wiele osób jednak denerwuje, że panierka odkleja się od mięsa. Tłumaczymy, dlaczego tak się dzieje oraz jak można tego uniknąć.
-
Klasyczny pomysł na obiad w wersji "po królewsku". Kotlet szwajcar zachwyci gości!
Kotlet szwajcar, to po prostu potoczna nazwa kotleta po szwajcarsku. Inaczej nazywany cordon bleu to znakomite danie, które zachwyci twoich gości. Królewska wersja tradycyjnego obiadu wręcz rozpływa się w ustach. Poznaj przepis, który nie wymaga...
-
Kotlet jajeczny, to szybkie i smaczne danie. Spróbuj go z tym sosem!
Prosty i pyszny obiad wegetariański, to kotlet jajeczny. Brzmi banalnie, ale nie każdy wie jak urozmaicić to danie, aby było pełne smaku i aromatu. Wystarczy odpowiedni sos i przyprawy. Oto przepis na kotlet jajeczny, który jest idealnym pomysłem ...
-
W czym tkwi sekret na udany kotlet de volaille? Nie chodzi tylko o masło
Jeśli znasz doskonale przepis na kotlet schabowy, kotlet mielony i sznycel z kurczaka, to czas poznać przepis na kotlet de volaille. Wiele osób myśli, że jedyny sekret to wypływające ze środka masło. Znamy tajemny składnik, który uczyni to danie...
-
Kotlet pożarski to proste danie z PRL-u, które smakuje po królewsku. Jest pyszny!
Ten kotlet odmieni twoje obiadowe menu. Przysmak PRL-u smakuje po królewsku i jest bardzo prosty w przygotowaniu. Poznaj przepis na kotlet pożarski z najlepszych barów mlecznych.
-
Kotlet drwala to nowa odsłona klasycznego dania. Szybki przepis, który cię nasyci
Pomysł na obiad, który zawsze się sprawdzi? Kotlet drwala. Ta odmiana klasycznego dania jest bardzo sycąca i smaczna. Jego przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu.
-
Kotlet po lwowsku to nie zwykły kotlet mielony. Poznaj przepis na mielone inaczej, które cię zaskoczą
Jeśli znudziły ci się tradycyjne kotlety mielone, to sprawdź przepis na kotlety lwowskie. Są bardzo smaczne i z powodzeniem zastąpią klasyczną potrawę. Spróbuj ich, a być może zagoszczą na stałę w twoim obiadowym menu. Mają ciekawy i delikatny sma...
-
Mięso już zawsze będzie mięciutkie. Wystarczy zastąpić wodę innym dodatkiem
-
Olej po smażeniu wylewasz do zlewu? Nie rób tego. Jest prosty trik, który ułatwi sprawę
-
Góralska pierś z kurczaka to pomysł na komunijny posiłek według Ewy Wachowicz. Goście będą zachwyceni
-
Gołąbki - przepis na ukochany obiad Polaków. Zrezygnuj z ryżu i ciesz się nowym smakiem
-
Jak zrobić perfekcyjne pieczone ziemniaki? Triki, dzięki którym będą pyszne i chrupiące
- Przekąski w plenerze - co zabrać na rodzinny piknik czy wypad z przyjaciółmi?
- Fakty i mity na temat nowalijek. Co warto wiedzieć o młodych warzywach?
- Jak pozbyć się moli spożywczych? Sprawdzone sposoby na kuchenne szkodniki - wystarczy liść laurowy
- Grillowany kurczak Gordona Ramsaya w 10 minut. Czasu wystarczy też na sałatkę
- Gofrowe paragony grozy nad morzem. Rosną ceny popularnej przekąski w Gdańsku i Sopocie
-
Przepis na kotlet szwajcarski jest prosty! Cordon bleu na zawsze odmieni twoje obiadowe menu
Kotlet po szwajcarsku, czyli Cordon Bleu smakuje wyśmienicie! To nie jest zwykły kotlet. Zawiera wyśmienite nadzienie, które przemieni go w danie wysokich lotów. Przepis jest prosty, a jeśli spróbujesz go raz, to z pewnością na stałe zagości w two...
-
Pomysł na szybki obiad. Kotlet po szwajcarsku to smaczna alternatywa dla schabowego
Obiad na niedzielę i nie tylko. Szwajcar - kotlet, który podbija serca wielu osób. Kotlet po szwajcarsku to doskonała alternatywa dla kotletów schabowych czy tych z piersi kurczaka. Będzie dobrym urozmaiceniem obiadu, a jego przygotowanie nie zajm...
-
Kotlet pożarski - skąd jego nazwa i jak go przyrządzić? [PRZEPIS]
Kotlet pożarski był niegdyś daniem bardzo popularnym, podawanym zarówno w domach, jak i w barach mlecznych lub na stołówkach. Obecnie dla niektórych ta nazwa jest nie do rozszyfrowania. Właśnie dlatego wyjaśniamy, czym jest kotlet pożarski i jak g...
-
Kotlet szwajcarski, czyli cordon bleu. Przepis na pyszny obiad wprost ze Szwajcarii
Kotlet szwajcarski, czyli cordon bleu, to jedno z dań, które można podać na elegancki obiad lub przygotować po prostu wtedy, gdy znudziły się nam zwykłe schabowe czy kotlety z piersi kurczaka. Klasyczne połączenie smaków i dobre jakościowo mięso t...
-
Bryzol - potrawa ku pamięci PRL-u
Bryzol to potrawa, której nie trzeba przedstawiać nikomu, kto pamięta czasy PRL-u. Osoby, które urodziły się później często jednak nie mają pojęcia, o czym mowa. Tymczasem bryzol to bardzo smaczne i łatwe do przygotowania danie. Co to jest bryzol?...
-
Największy kotlet na świecie powstał w bawarskim miasteczku. Ma powierzchnię sporego mieszkania
Największy kotlet na świecie został przyrządzony w Mengkofen, niewielkiej liczącej niecałe 6000 mieszkańców miejscowości w Bawarii. Sznycel, przyrządzony głównie z mięsa z kurczaka, jajek i bułki tartej, ważył ponad tonę - dokładnie 1208 kilogramó...