buraki

Więcej o:

buraki

  • Sałatka z burakiem i kozim serem. Jeden składnik zamieni ją w mistrzostwo

    Więcej przepisów na proste dania i dodatki znajdziesz na Gazeta.pl. Do przygotowania tej sałatki najłatwiej będzie użyć gotowych, ugotowanych buraków. Bez problemu znajdziesz je w supermarketach. Sałatka ta jest sycąca i bardzo bogata w smaku - będzie stanowiła doskonały pomysł na obiad. Sałatka

  • Zakwas z buraków. Przepis na idealny barszcz i nie tylko!

    Zakwas buraczany. Przepis na przygotowanie zakwasu Przepis na zakwas z buraków opiera na kilku podstawowych składnikach. Podstawą są oczywiście buraki czerwone, które najlepiej kupić w miejscu, co do którego mamy pewność, że jakość warzyw nie pozostawia żadnych wątpliwości. Od tego bowiem jakie

  • Codzienny-niecodzienny - dlaczego burak ma swoje święto?

    Południowy, ale nasz Burak przez lata zadomowił się w polskiej kuchni i trudno uwierzyć, że do Europy Środkowej przywędrował aż z Grecji. Znany był w starożytności, ale na międzynarodowych stołach na dobre zagościł w XV wieku. W Polsce wśród warzyw gruntowych burak zajmuje 3. miejsce pod względem

  • Jak gotować buraki? Podpowiadamy wam jak najlepiej ugotować pyszne buraki

    Buraki gotowane Ze względu na liczne właściwości odżywcze buraka, warto go odpowiednio przyrządzić. Buraki zawierają kwas foliowy oraz witaminy z grup A, B, E i K, a także wapń, żelazo, magnez i potas. Dzięki temu wzmacniają naszą odporność oraz układ krwionośny, a ich spożywanie może przyczynić

  • Buraczki na zimę do słoików. Poznaj buraki kiszone i ciesz się zdrowiem

    Buraczki na zimę do słoiczków i jego właściwości Buraczki na zimę do słoiczków posiadają mnóstwo walorów zdrowotnych i wyróżniają się wśród przetworów warzywnych wyśmienitym smakiem. Buraczki stanowią doskonały dodatek do rodzinnego obiadu. Poniżej kilka właściwości buraków. Oto i one: Wspierają

  • Risotto z burakami i grillowanym kozim serem

    Risotto z burakami i grillowanym kozim serem - składniki: kostka masła cebula czosnek burak 100 g ryżu Arborio do risotto 100 ml białego wina 500 ml bulionu 100 g startego parmezanu sól pieprz Dodatkowo: Olej Kujawski Słonecznikowy kozi ser Risotto z burakami i