feta

Więcej o:

feta

  • Naleśniki ze szpinakiem i fetą, czyli pyszny wegeobiad dla każdego

    Naleśniki ze szpinakem i fetą można określić mianem obiadu idealnego. Nie tylko są pyszne i proste w przygotowaniu, ale także można je łatwo zamrozić na później lub usmażyć na zapas i podać w formie rewelacyjnej zapiekanki. To danie na pewno docenią osoby zapracowane i nieprzepadające za codziennym

  • Makaron z kozim serem w dwóch odsłonach!

    instrukcja na opakowaniu. Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw oregano, tymiankiem, utartym czosnkiem, oliwą oraz solą i pieprzem. Mięso podsmaż na suchej, mocno rozgrzanej patelni, około 3-4 minuty. Ugotowany makaron wymieszaj z pieczoną fetą, pomidorami i kurczakiem. Do sosu dodaj kilka łyżek wody z gotowania

  • Sałatka z fetą, czyli kilka inspiracji na doskonałą przekąskę

    Sałatka z rukolą i suszonymi pomidorami smakuje idealnie, gdy doda się do niej ser feta. Doskonale łączą się z nim także brokuły, buraczki, oliwki… Ser feta to jeden z naszych ulubionych składników, który tak łatwo się nie znudzi! Wypróbuj nasze przepisy i sprawdź, która sałatka z fetą

  • Dania pozwana przez Komisję Europejską. Powód? Ser feta

    Komisja Europejska pozwała Danię To właśnie ser feta stał się powodem, dla którego Komisja Europejska pozwała Danię. To produkt grecki, którym chwalą się Grecy. Nazywają go "białym złotem". Nic więc dziwnego, że kilkanaście lat temu wystąpili do UE o nadanie mu chronionej nazwy

  • Zupa z fasolki szparagowej. Jak ją zrobić? Poznaj prosty przepis

    warzywny. Reszta składników może podlegać zmianom. Możliwe jest przygotowanie dania w różnych wariantach - wegetariańskim, ale też wzbogaconym np. o ser feta. Spis składników może zawierać: 0,5 kilograma mrożonej fasolki szparagowej 3 litry bulionu warzywnego duża marchewka pietruszka 1/4 selera 4

  • Pasta z zielonego groszku i fety

    Składniki:450 g mrożonego zielonego groszkusok z połowy cytryny200 g sera fetapieprz Sposób przygotowania:W posolonym wrzątku ugotuj groszek - około 15 minut. W blenderze wymieszaj groszek, fetę, trochę wody z gotowania (około 0,5 szklanki), dopraw pieprzem. Ostrożnie z solą - feta jest już słona

  • Najlepsze restauracje na romantyczną randkę podczas Restaurant Week

    edycji! Le Cedre 84 | Warszawa Restauracja mieści się na warszawskiej Woli. Jest to klimatyczne, kolorowe miejsce, gdzie skosztujecie specjałów kuchni libańskiej. Gościom zostanie zaserwowane m.in. hummus z tabbouleh (libańska sałatka z bulgurem), szpinak duszony z suszonymi pomidorami, fetą i soczewicą