buraczki
-
Piekę, ścieram i wkładam do słoików. Te buraczki to mistrzostwo wśród przetworów na zimę
Buraczki na zimę to jedna z najważniejszych rzeczy do zrobienia jesienią, żeby nasza spiżarnia była kompletna. Dzięki temu zawsze będziemy mieć pod ręką słoiczek pysznego obiadowego dodatku. Przepis na buraczki do słoików, które zrobiłam ostatnio,...
-
Mama do tartych buraczków zawsze daje to warzywo. Rodzina od lat chce pisać ody na ich cześć
Buraczki w słoiku to istna klasyka wśród przetworów na zimę. Nic więc dziwnego, że słoiki z warzywami zajmują nam znaczną część spiżarni. Jeśli chciałabyś spróbować czegoś nowego, koniecznie skorzystaj z tego przepisu. Buraczki na zimę z papryką t...
-
Do startych buraczków dodałam to i nie żałuje. Podałam je do kotletów mielonych i przepadłam
Jeśli dalej zastanawiasz się nad zrobieniem zimowych przetworów, to chcę ci tylko powiedzieć, że nie tylko ogórki sprawdzą się w tej roli wyśmienicie. Oprócz nich możesz spokojnie wykonać jeszcze inne sprawdzone przepisy, które nigdy cię nie...
-
Buraczki na zimę robię najlepsze w rodzinie. Zanim je zetrę, robię ważną rzecz
Latem i jesienią robimy najróżniejsze przetwory na zimę i wśród nich nie może zabraknąć tego najlepszego. Buraczki na zimę to prawdziwy majstersztyk wśród zimowych zapasów, ale trzeba wiedzieć, jak je zrobić. Ja wiem doskonale - przygotowanie dzie...
-
Buraczki na zimę. Co zrobić, żeby podczas pasteryzacji nie ciemniały? Jeden dodatek zapewni kolor i smak
Uwielbiasz duszone buraczki i żeby mieć je zawsze pod ręką, robisz zapasy na zimę? Dziś podpowiemy, jak zrobić idealne buraczki na zimę do słoików. Co to znaczy "idealne buraczki"? Otóż takie, które nie tylko są przepyszne, ale także mają piękny...
-
Babcia Marysia robi je od 50 lat, a słoiki rozchodzą się jak świeże bułeczki. Dodaję je do każdego obiadu
Kiedy sięgam pamięcią do potraw, które przygotowywała babcia, często przed oczami widzę buraczki, które często pojawiały się na talerzu. Po dziś dzień mogę ich zasmakować, a to wszystko dzięki tej recepturze. Takie buraczki warto zachować na zimow...
-
Kopytka z ziemniaków odchodzą do lamusa. Dodaj do nich to warzywo, a będą piękne i różowiutkie
Kopytka z ziemniaków to tradycyjny przepis, który znamy i kochamy. Czasem warto jednak poeksperymentować. Ten dodatek całkowicie zmieni ich wygląd, nadając im pięknego różowego koloru. Poprawi się również ich smak. Jak zatem je przygotować?...
-
Buraczki na zimę z przepisu mojego dziadka. To nimi urzekł babcię za dawnych lat. Wszystko za sprawą tych dwóch składników
Buraczki to zdrowy i wyśmienity dodatek do obiadów. Komponują się one zarówno z mięsnymi sosami, jak i tradycyjnym schabowym, czy nawet domowymi kluskami. Możesz cieszyć się aromatycznymi buraczkami całą zimę, jeśli tylko zamkniesz je teraz w...
-
Buraczki na zimę cioci Bożenki. Swój boski smak zawdzięczają sprytnemu trikowi - lepszych nie jedliście
Buraczki na zimę to obowiązkowy przetwór do zrobienia jesienią i jednocześnie ulubiony przez wszystkich w mojej rodzinie. Jak zrobić buraczki do słoików, żeby były idealne, wyraziste, ale mało octowe? Ciocia Bożenka opanowała ten przepis do...
-
Buraczki na zimę. Przygotuj doskonałe przetwory tradycyjną metodą lub z użyciem Thermomixa
Buraczki na zimę to doskonałe urozmaicenie zimowych dań obiadowych. Wraz z nadejściem jesieni warto swoją spiżarnię uzupełnić o domowe buraczki. Ta kolorowa i zdrowa przekąska stanie się Twoim ulubionym skarbem na mroźne dni.
- Pyszna surówka z kiszonych ogórków. Mąż dodał dwa smaczne składniki
- Ten przepis odmieni twoje śniadania. Jajka w tej wersji są boskie
- Zamiast kupować w sklepie, zaczęłam robić w domu. Taniej i zdrowiej
- Na czym smażyć jajecznicę? Zapomnij o maśle. Są lepsze alternatywy
- Na obiad w piątek zrób te delikatne kotlety. Lepsze niż zwykłe mielone
- Codziennie wcinam na śniadanie i czuję się lekka. Zmieniłam jedną rzecz
- Nie wydawaj fortuny na pastę pistacjową. Najlepszą zrobisz samodzielnie
- Zrobiłam na obiad zupę charczo. Pikantna, bardzo mięsna i syci na długo
- Najsmaczniejsze przysmaki PRL-u. Ten quiz sprawi, że pocieknie ci ślinka
- Najsmaczniejsze przysmaki PRL-u. Ten quiz sprawi, że pocieknie ci ślinka
-
Buraczki do słoików - na zimę i nie tylko. Dwa sprawdzone przepisy
Buraczki do słoików to idealny sposób na przechowywanie swoich ulubionych warzyw na dłużej. Te pyszne i aromatyczne buraczki zachowują swoją świeżość i smak przez wiele tygodni, pozwalając ci cieszyć się nimi nawet poza sezonem. Zobacz, jak łatwo...
-
Żadna babcia nie robi takich buraczków jak siostra Anastazja. Smak to zasługa mieszanki składników
Zamykanie warzyw w słoikach jest popularną czynnością, szczególnie latem. W ten sposób chcemy stworzyć zapasy na nadchodzącą zimę. Siostra Anastazja pokazała najlepszy sposób na buraczki do słoików. Połączenie tych składników jest niesamowite.
-
To najlepszy czas, by zamknąć je do słoików na zimę. Ta sałatka robi wrażenie za każdym razem
Aby zima była smaczniejsza, warto już dziś zrobić przysmaki, którymi będziemy się wtedy objadać. Oprócz ogórków i dżemów na półkach w spiżarni nie może także zabraknąć sałatek. To one są idealnym dopełnieniem do każdego obiadu. Aby cieszyć się tym...
-
Buraczki z chrzanem na Wielkanoc. Sekretem potrawy jest uchwycenie dobrych proporcji
Buraczki z chrzanem na Wielkanoc, czyli popularna ćwikła, to jeden z tradycyjnych dodatków. Nadaje się idealnie do świątecznych mięs. Na szczęście jej przygotowanie nie jest zbyt pracochłonne.
-
Buraczki do obiadu według tej metody wyjdą wspaniałe. Samo starcie nie wystarczy
Jeśli szukasz pomysłu na surówkę do obiadu, warto skorzystać z naszego przepisu na buraczki. Tajemnicą ich wyjątkowego smaku jest sposób, w jaki należy je przygotować. Nie wystarczy tylko zetrzeć ich na tarce.
-
Buraczki zasmażane - przepis z babcinego przepiśnika. Nic tak nie komponuje się z kotletem mielonym
Buraczki zasmażane - przepis z babcinego przepiśnika świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. I choć nasze babcie serwowały je tak często, jak mogły, my decydujemy się na ten dodatek głównie przy kotletach mielonych bądź sosach z mięsem i kas...
-
Buraczki siostry Anastazji. Przepis na klasyczny dodatek do obiadu. Przydadzą się do kotletów mielonych
Buraczki siostry Anastazji to idealne dopełnienie rodzinnego obiadu. Znane w polskiej kuchni od lat, najlepiej komponują się z kotletami mielonymi i ziemniakami. Jak je przyrządzić? Przepis jest prosty i przyda się w każdej kuchni.
-
Kiszone buraki babci Ani podbiją serca każdego. Tego przepisu na pewno nie znałeś
Każdy dom ma swoje tradycyjne przepisy, którymi nie dzieli się z nikim. Dopiero po wielu próbach można dostać się do receptur trzymanych pod kluczem. Jednym z nich jest przepis babci Ani na kiszone buraczki. Spróbujesz ich raz i więcej nie zjesz...
-
Buraczki Jakuba Kuronia - świetna przekąska na zimę. Będą doskonałym dodatkiem do dań mięsnych
Przedstawiamy przepis na tarte buraczki Jakuba Kuronia. Warto przygotować takie pyszne słoiki na zimę. Będą smacznym dodatkiem do dań mięsnych. Jak je zrobić? To bardzo proste, ale ich przygotowanie wymaga poświęcenia odrobiny czasu.
-
Zupa buraczkowa - tradycyjne danie na jesień. Przełamiesz smak dodając łyżkę miodu
Zupa buraczkowa - podajemy przepis na tradycyjne, polskie danie. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, zachwyca smakiem i aromatem. Można ją podawać z chlebem albo ziemniakami. Jak ugotować zupę buraczkową?
-
Buraczki zasmażane do obiadu. Przepis babci na dodatek do kotletów mielonych
Buraczki zasmażane to znany od lat dodatek do obiadu. Nasze babcie serwowały go przy każdej najbliższej okazji. Jednak najczęściej lądowały na stole w towarzystwie kotletów mielonych. Choć dziś przyrządzamy różnego rodzaju surówki, czy sałatki, to...
-
Jak zrobić buraczki tarte do słoików bez octu? Oto tradycyjny przepis babci Krysi
Kiedy przypominamy sobie smaki dzieciństwa, często do głowy przychodzi nam aromatyczny obiad przyrządzany przez nasze babcie. Jednak dawniej dodatkiem rzadko bywały sałatki ze świeżych warzyw. Najlepszym przykładem jest kotlet mielony podawany z...
-
Buraczki konserwowe - przepis na swojskie przetwory jak u babci. Przygotowanie zajmie zaledwie 30 minut
Przedstawiamy swojskie buraczki konserwowe - przepis na słoiki jak marzenie. Wspaniale komponują się z tradycyjnymi, polskimi daniami. Są idealnym dodatkiem do mięsnych potraw, ale równie dobrze smakują jako lekka przekąska. Sprawdź, jak zrobić...
-
Buraczki do słoików idealne na zimę. Wystarczą tylko 4 składniki
Robienie przetworów to podstawa późnego lata. Zbieramy wtedy plony, którymi cieszyliśmy się przez cały wakacyjny okres i zamykamy je w słoikach. Buraczki, z których robione są przetwory, goszczą późną jesienią na niejednym stole. Przepis jest łatw...
-
Buraczki zasmażane - babciny przepis na tradycyjne domowe buraczki. Tajny składnik odmieni smak
Buraczki zasmażane to bardzo tradycyjny dodatek do obiadu. Co ważne, przygotowanie buraczków nie jest skomplikowane, a są one smaczne i pełne dobrych składników odżywczych. Zobacz, jak w prosty sposób przygotować buraczki zasmażane z cebulą.
-
Czy można jeść surowe buraki? Czy to zdrowe, a przede wszystkim - bezpieczne? Rozwiewamy wątpliwości
Buraki są jedzone przede wszystkim w wersji ugotowanej, jednak niektórzy nawołują do jedzenia ich na surowo. Czy można jeść surowe buraki? Czy to na pewno zdrowe i bezpieczne? Wyjaśniamy!
-
Buraczki na zimę do słoików. Poznaj buraki kiszone i ciesz się zdrowiem
Buraczki na zimę to doskonały sposób na dostarczenie sobie i swoim bliskim dodatkowej porcji witamin i ważnym składników odżywczych. Dowiedz się jak przygotować przetwory z buraczków na zimę. Receptury krok po kroku.
-
Buraczki z papryką na zimę sprawdzony przepis. Jak się za nie zabrać?
Szukacie sprawdzonego przepisu na buraczki z papryką na zimę? Dobrze trafiliście. Mama naszej redakcyjnej koleżanki podzieliła się z nami takim przepisem, że palce lizać! Co musicie wiedzieć, zanim weźmiecie się za przygotowanie buraczków z papryk...
-
Buraczki z kminkiem i skwarkami. Jak zrobić doskonały dodatek do obiadu? Podpowiadamy
W sezonie jesienno-zimowym jednym z najsmaczniejszych dodatków do obiadu są buraczki. Pasują idealnie do kotletów mielonych, a także do innych dań mięsnych. Dziś mamy dla Was przepis na pyszne buraczki z kminkiem i skwarkami. Jak je przyrządzić?