surówki
-
Słynna kucharka zamiast do gofrów dodaje do colesława. Smak surówki wystrzeli cię ze skarpet
Colesław jest prawdopodobnie najbardziej znaną surówką świata, więc mogłoby się wydawać, że niczym nie może zaskoczyć. Dla wielu osób to smaczny, ale jednak banalny dodatek do obiadu. I w tym momencie do akcji wkracza Nigella Lawson, której colesł...
-
Surówka do obiadu jak z restauracji. 5 wersji specjalnie dobranych do polskiego podniebienia
Surówka do obiadu to obowiązkowy dodatek do głównego dania, który idealnie pasuje do kotletów, klopsików czy pierogów. Surówki są przygotowywane na bazie zdrowych warzyw, a dobrze skomponowana mieszanka smaków to nie tylko uczta dla podniebienia,...
-
Teściowa zażartowała, by dodać to do kapusty. Posłuchałam i kiszona wyszła obłędna. Lepszej nie jadłam
Nie ma lepszego dodatku do ziemniaczków i kotleta niż surówka z kiszonej kapusty. To rarytas, którym wszyscy chętnie się zajadają. A co, gdyby zrobić ją w inny sposób? Surówka z kiszonej kapusty z majonezem szybko stanie się hitem na twoim stole....
-
Ogórki po azjatycku zostawiają mizerię w tyle. Choć to prosty przepis, ich smak robi prawdziwą furorę
Szukasz dodatku do obiadu, który nie jest nudny? Ogórki po azjatycku to prosta, ale wyrazista surówka, która świetnie pasuje do wielu potraw. Chrupiące kawałki warzyw w intensywnej marynacie łączą subtelną słodycz, pikantność i głęboki smak umami....
-
Gdy spróbujesz, już nigdy nie wrócisz do mizerii. Od teraz schabowe będziesz jeść tylko z nią
Szybkie surówki obiadowe są doskonałym sposobem na wzbogacenie każdego posiłku. Ich prostota, świeżość i lekkość to klucz do smacznego i zdrowego posiłku. Jedną z najpopularniejszych opcji jest ta zrobiona z kapusty, która nie tylko doda koloru i...
-
Ta surówka to numer jeden na stole. Kapusta pekińska i charakterny sos tworzą perfekcyjny duet
Surówki to świetny sposób na przemycenie warzyw do codziennych posiłków, a kapusta pekińska prawdzi się w tej roli znakomicie. Jest delikatna i dobrze komponuje się z innymi składnikami. Nie wiesz, jak zrobić surówkę z pekińskiej do obiadu?...
-
Ryba z tą surówką smakuje lepiej niż w smażalni. Zrobisz ją w 10 minut. Idealnie podkreśli smak dania
Czasami najprostsze rozwiązania sprawdzają się najlepiej. Jaka surówka do ryby? Oto przepis, który idealnie podkreśli smak dania. Zrobisz ją w 10 minut, a ryba będzie smakowała lepiej, niż w nadmorskiej smażalni.
-
Mizeria przy niej wymięka. Ta pyszna surówka odwróci uwagę nawet od kotletów
Mizerię kochają chyba wszyscy Polacy. Jedni jedzą na słodko, inni na słono. Jednak dziś nie o niej. Chcemy podzielić się przepisem, który, naszym zdaniem, uwielbianą mizerię bije na głowę. Chodzi o surówkę z pora i jabłka, która jest pełna doskona...
-
Jesienią zamieniam jabłko na ten owoc. Surówka z marchewki nigdy nie wychodziła tak soczysta
Co dodać do surówki z marchewki, żeby była soczysta? Choć zazwyczaj drugim głównym składnikiem jest jabłko, niekiedy warto nieco zmodyfikować przepis. Tym bardziej że wyjątkowo pyszny zamiennik znajdziesz teraz w każdym sklepie.
-
To nie jest jakaś nudna surówka, a kiszosław. "Polskim coleslawem" będą zajadać się wszyscy
Dań inspirowanych kultowymi i dobrze znanymi daniami nie brakuje. Fantazja sprawia, że powstają czasem nietypowe połączenia. Tak jest też w tym przypadku. Coleslaw z kiszonej kapusty, czyli kiszosław, to prawdziwy hit. Jak zrobić surówkę inaczej?
-
Sałatka, która postoi dłużej. Popularną siedmiodniówkę zrobisz ekspresowo
Sałatki uwielbiamy przede wszystkim za to, że można skomponować je właściwie ze wszystkiego, a większość z nich robi się bardzo szybko. Zazwyczaj najlepiej smakują na drugi dzień, więc przez noc w lodówce spokojnie mogą postać. Jaką sałatkę jednak...
-
Dodaję łyżeczkę do surówki z marchewki. Spróbuj, a zobaczysz, jak podkręca smak. Lepsze niż jabłko
Surówka z marchewki często jest podawana w restauracjach. Później wielokrotnie próbujemy odtworzyć ten smak w domu i eksperymentujemy ze składnikami. Wypróbuj nasz przepis na ten pyszny dodatek do obiadu, a nie pożałujesz.
-
Polacy źle robią mizerię, a potem dziwią się, że jest wodnista. Chodzi o kolejność
Mizeria to niby taki prosty obiadowy dodatek, a jednak łatwo popełnić błąd, który może zaważyć na smaku. Wystarczy, że dodamy składniki w złej kolejności i zamiast mizerii będziemy mieli kompletną klapę.
-
Mizeria i sałatka z pomidorów to już przeżytek. Od dziś do obiadów podawaj tylko tę surówkę
Chcesz zrobić obiad, ale nie wiesz, z jakimi dodatkami go podasz? Mizeria i pomidory są dobre, ale ta surówka deklasuje je od razu. Zrobisz ją z kilku składników i jestem przekonana, że cała rodzina będzie nią zachwycona.
-
Surówka biskupia pasuje do wszystkiego. Nie wyobrażam sobie bez niej dobrego obiadu
Jak zrobić idealną surówkę do obiadu, która pasuje i do schabowego, i do kurczaka oraz gulaszu? Istnieje jeden przepis, który pasuje do wszystkiego, robi się go łatwo i ciekawie się nazywa. Jak zrobić surówkę biskupią? Przyda się kwaśny dodatek.
-
Przepis na idealną surówkę? Proszę bardzo! Wyczarujesz ją w okamgnieniu. Tajemnica tkwi w słodkim dodatku
Surówka z cukinii surowej to mój hit na lipiec i sierpień. W końcu to letnie sezonowe warzywo świetnie sprawdza się do wyczarowania lekkich sałatek do obiadu. Nie trzeba jej nawet gotować! To niezwykle prosta w przygotowaniu propozycja, która może...
-
Niedzielną surówkę serwuję też w tygodniu, a nawet do dań z grilla. Jej sekretem są chrupiące warzywa
Masz dosyć mizerii, buraczków i marchewki z groszkiem do obiadu? Zapomnij o tych oklepanych specjałach i postaw na niedzielną surówkę z sezonowych warzyw. Kolorowe połączenie przyjemnie chrupie i jest zwieńczone obłędnym oraz kremowym dressingiem....
-
To idealna surówka do letniego obiadu. Jest lepsza niż mizeria, podstawą są ulubione ogórki Polaków
Surówka do obiadu na lato? Mamy najlepszy przepis. Nie jest to mizeria, nie jest to colesław ani nawet sałata ze śmietaną i rzodkiewką. To idealne połączenie kilku składników sprawia, że znika z talerzy dużo wcześniej niż mięso. W roli głównej nas...
-
O takiej surówce z ogórków jeszcze ci się nie śniło. Ciocia zdradziła mi, że sekret tkwi w zalewie
Szukasz pomysłu na surówkę do obiadu? Latem doskonale sprawdzi się ta przyrządzona ze świeżo zebranych ogórków gruntowych. W połączeniu ze słodko-kwaśną zalewą będzie smakować wyjątkowo aromatycznie. Poniżej znajdziesz banalnie prosty przepis.
-
Masz dość tradycyjnej mizerii? Nic dziwnego. W końcu ile można jeść to samo. Spróbuj tej, jest obłędna
Mizeria to jeden z najpopularniejszych dodatków do obiadu. Doskonale komponuje się z kotletami czy sosami z mięsem. Jest obłędnie chrupiąca, świeża i po prostu pyszna. Ale to nie znaczy, że nie może się znudzić. Postanowiłam trochę poeksperymentow...
-
Ten colesław zniknie z talerzy szybciej niż danie główne. Moja surówka z klasyką nie ma nic wspólnego
Colesław to kultowa surówka, której smak zna niemal każdy. Tradycyjny przepis warto nieco podrasować. W mojej kuchni nie ma nudy, więc główny składnik zamieniłam na czerwoną kapustę, jednak ten kolorowy akcent to dopiero początek wiosennej i...
-
Mizeria po koreańsku zostawia polską klasykę daleko w tyle. W składzie na próżno szukać śmietany
Klasyczna mizeria ze śmietaną i toną koperku odchodzi do lamusa. W mojej kuchni króluje teraz orientalna wersja prosto z kuchni koreańskiej. Taka wariacja idealnie pasuje do tradycyjnych, polskich obiadów, a także rarytasów prosto z grilla.
-
Gdy nie mam ochoty na mizerię, zawsze robię tę sałatkę. Jest najlepsza do grilla
Wiosna to idealny czas na to, by wykorzystać produkty, które są teraz najświeższe. Aktualnie możemy cieszyć się różnymi smakami warzyw, które dostępne są na targach i w sklepach. Naszą propozycją jest wykorzystanie ich, by stworzyć smaczne i pożyw...
-
Doprawiona i chrupka. Taka będzie młoda kapusta, jeśli przyrządzisz ją w odpowiedni sposób
Sezon na młodą kapustę nie trwa długo, dlatego wykorzystać ten czas najlepiej jak się da. Pyszne warzywo doskonale sprawdzi się jako główny dodatek do dań obiadowych. W połączeniu z kilkoma prostymi składnikami smakuje wyśmienicie - świeżo, chrupk...
-
Do ogórków dodaję te dwa składniki. To przepis, który przywiozłam od szwedzkiej przyjaciółki
Surówką, która bez dwóch zdań króluje na wiosennym, stole jest oczywiście tradycyjna mizeria. Klasyka doczekała się wielu ciekawych wersji, jednak ta nie ma konkurencji, bo smakuje wręcz wyśmienicie. Mowa tu o szwedzkiej mizerii, którą poznałam...
-
Bez śmietany i smakiem przebija klasyka. Zrób mizerię w nowy sposób wykorzystując te dwa składniki
Co zazwyczaj podajemy do mięska i ziemniaczków? Jest to oczywiście domowej roboty sałatka. Robi się ją z wielu warzyw, jednak najpopularniejsza jest mizeria. Ten przepis pokazuje, że można ją zrobić inaczej. To zasługa dwóch składników, które twor...
-
Do mizerii zawsze dodaję ten nietypowy produkt. Z nim kultowa surówka smakuje o niebo lepiej
Klasyczna mizeria to najlepszy dodatek do mielonych, schabowych czy jajka sadzonego. Jedną z najlepszych, polskich surówek warto jednak nieco wzbogacić - tukolejne zielone warzywo zrobi prawdziwe zamieszanie, ale ze smacznym efektem. Taka wariacja...
-
Do obiadu robię zawsze tę samą surówkę z ogórków kiszonych. Jest szybka i nigdy się nie nudzi
Domowa surówka do obiadu nie musi być nijaka w smaku. Ta przyrządzona z ogórków kiszonych, czerwonej cebuli, czosnku i innych dodatków zachwyca bogatym smakiem, a lekki aromat oliwy sprawia, że czujemy się jak w najlepszej greckiej restauracji.
-
Biorę buraki, jabłko i trzy dodatki. W kilka minut mam najlepszą surówkę do mielonych
Przepisów na surówki jest od groma, ale jedna jest wyjątkowa. Surówka z buraków na zimno pasuje idealnie do mielonych, pieczeni, kaczki i innych mięs, a robi się ją błyskawicznie. Odkąd poznałam ten przepis, robię go co niedziela.
-
Podają ją w restauracjach, ale w domu zrobisz ją lepiej. Pasuje do każdego możliwego obiadu
Sałatki są nieodłącznym elementem obiadów. Podaje się je jako dodatek do mięs, klusek, a nawet pieczywa. Tą zajadałam się w chińskiej restauracji i uznałam, że muszę zrobić ją w domu. Z tego przepisu wyszła jeszcze smaczniejsza i chrupiąca....
-
Surówka z kapusty pekińskiej, którą jemy co niedzielę w domu. Jest lepsza niż w restauracji
Surówka z kapusty pekińskiej świetnie pasuje do rodzinnego obiadu. Można przygotować ją z różnorodnymi dodatkami, jednak najlepiej smakuje mi z marchewką. Przekażę Wam przepis na surówkę z kapusty pekińskiej, którą jemy w domu.
-
Surówkę z kapusty urozmaicam o jeden dodatek. Teściowa przecierała oczy, a teraz też tak robi
Surówka w kapusty jest świetnym dodatkiem do obiadu, po który sięga wielu z nas. Nic dziwnego - przygotowuje się ją szybko, jest smaczna, a na dodatek zdrowa. Jeśli nudzą cię tradycyjne przepisy, warto urozmaicić surówkę o ciekawy, na pierwszy rzu...
-
Surówka bufetowa - szybki dodatek do każdego obiadu. Łączy w sobie nietypowe smaki
Znudziła ci się mizeria i sałatka z marchewki? To czas na przyrządzenie klasycznej surówki bufetowej, która pasuje do niemal każdej potrawy. Przeplata słodycz jabłka z kwaskowym posmakiem kapusty kiszonej, a także cebuli i buraka. Jak zrobić...
-
Taka surówka nie zdąży trafić do lodówki. Marchewka w tym wydaniu zniknie ze stołu w okamgnieniu
Tradycyjne surówki odejdą w zapomnienie, gdy podasz do obiadu marchewkę w tej obłędnej wersji. Przepis jest banalnie prosty, jednak smak można uznać za kulinarne arcydzieło. Wszystko to za sprawą dodatków w postaci dorodnych cytrusów i nie tylko.
-
Te obłędne buraczki to kulinarny sekret babcinych obiadów. Z tym składnikiem smakują jak nigdy
Nie da się ukryć, że babcine przepisy podbijają serca i podniebienia, dlatego, zamiast serwować nudną ćwikłę, postaw na coś wyjątkowego. Buraki w tym wydaniu smakują nieziemsko, a wszystko za sprawą nietypowego dodatku. Taka surówka jest nie tylko...
-
Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu. Jeden nietypowy dodatek nada jej oryginalnego smaku
Surówka to jeden z najbardziej klasycznych dodatków obiadowych. Pasuje zarówno do kotletów schabowych, burgerów, jak i dań rybnych. Dla odmiany warto przygotować ją nie z kapusty białej czy modrej, a pekińskiej. Z jednym oryginalnym składnikiem...
-
Surówka z kiszonej kapusty Strzelczyka to prawdziwy hit. Dodatkowe dwa składniki podrasują jej smak
Surówka z kiszonej kapusty to klasyczny dodatek obiadowy. Jest uniwersalny i pasuje do wielu dań. Tomasz Strzelczyk dla urozmaicenia smaku dodaje do surówki dwa nietypowe składniki. Wzmacniają aromat nawet kilkukrotnie. Jej przygotowanie zajmie ci...
-
Do surówki dodałam składnik, który zwykle dodaje się do ciast. Moja mama była w szoku, jakie to smaczne
Dietetycy twierdzą, że do każdego posiłku powinniśmy spożywać porcję warzyw i owoców. Jak jednak przemycić takie ilości zieleniny do codziennej diety? Jednym z dobrych pomysłów jest przygotowanie zdrowej i smakowitej surówki. Ta z marchewką to hit...
-
Dodałam ten składnik do surówki i zniknęła w 3 minuty. Bije na głowę klasyczną mizerię
Gdy podajemy domowej roboty obiad, na talerzu powinny znaleźć się minimum trzy elementy. Jednym z nich jest sałatka lub surówka, która ma za zadanie dopełnić smak. Zazwyczaj podaje się więc mizerię lub połączenie pomidorów ze śmietaną. Ja tym raze...
-
Surówka lepsza niż w chińskiej restauracji. Wystarczy połączyć te składniki z dodatkiem obłędnego sosu
Zamiast po raz kolejny szykować nudne, pozbawione aromatu dodatki do obiadu, postaw na klasykę rodem z chińskiej restauracji. Przepis na surówkę z białej kapusty jest niebywale łatwy, jednak prostota kryje obłędny smak i bogactwo witamin. Wisienka...