Surówka to często nieodłączny, a przy tym przepyszny i zdrowy, dodatek do drugiego dania. W prosty sposób pozwala wkomponować w potrawę dodatkowe warzywa i owoce. Do najpopularniejszych niewątpliwie należy ta z marchewki i jabłka. Jeśli zależy ci na uzyskaniu jeszcze delikatniejszego i głębokiego smaku, zamień jeden ze składników. Efekt cię zaskoczy.
Przygotowanie surówki z marchewki jest banalnie proste i szybkie, do tego zazwyczaj pasuje ona do niemal każdej potrawy. Tak więc jeśli nie masz pomysłu na soczysty i zdrowy dodatek do drugiego dania, warto po nią sięgnąć. Zwłaszcza że przepis możesz modyfikować wedle własnych upodobań, na przykład zamienić jabłko na inny owoc. To doskonały pomysł na odmianę jesienią, gdyż zastąpisz je pysznością, na którą obecnie trwa sezon. Mowa o gruszce. Jej słodycz sprawi, iż surówka zyska nieco delikatniejszego, ale przy tym wciąż wyrazistego smaku. Będzie komponował się naprawdę genialnie. Jak ją przyrządzić? Przygotuj:
PORADA! Opcjonalnie możesz dorzucić do całości dosłownie odrobinę cukru. Gruszka powinna dodać całości idealnej słodyczy, którą zrównoważy sok z cytryny, jednak jeśli wybierzesz za mało dojrzały okaz 1/3 łyżeczka cukru dobrze go podbije.
Jak wspomnieliśmy wyżej, przygotowanie surówki z marchewki jest naprawdę proste i poradzi sobie z nim każdy. Zacznij od obrania warzyw i owocu. Co dalej?
Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.