Jakub Kuroń
-
Jakub Kuroń dodaje do mielonych sekretny składnik. Z tym dodatkiem mięso jest obłędnie soczyste
Mielone są suche jak wiór i nieestetycznie rozpadają się podczas smażenia? Jakub Kuroń zdradza patent na idealnie soczyste i rozpływające się w ustach mięso. Wystarczy łyżeczka tego popularnego produktu, by uzyskać idealny smak i piękną prezencję ...
-
Kotlety po czesku Kuronia to objawienie. Nie zgadniesz, z czego jest panierka
Kotlety po czesku Jakuba Kuronia na pierwszy rzut oka wyglądają jak zwykłe drobiowe sznycle, jednak nic bardziej mylnego Kotleciki są delikatne, soczyste, ale i tak najlepsza jest panierka. Próżno szukać bułki tartej - tam jest coś dużo...
-
"Grzech w słoikach", czyli pieczona konfitura śliwkowa Jakuba Kuronia ze słodko-korzennym twistem. Z chałką pasuje idealnie
Powidła śliwkowe to jesienna klasyka. Ich przygotowanie nie jest pracochłonne, a słodkie owocowe smarowidło pasuje idealnie na kolację i śniadanie. Jakub Kuroń pokazał, jak urozmaicić smak powideł. Nie tylko zamyka je w piekarniku, ale dodaje...
-
Takich mielonych nie zjesz nawet w niedzielę u babci. Jakub Kuroń zdradza swój "odchudzony" patent
Jakub Kuroń ma znakomity przepis na kotlety mielone w wersji znacznie bardziej fit. Skład jest niezmiennie tradycyjny i mistrzowski, jednak cały sekret tkwi w samym przygotowaniu. Zapomnij więc o kąpieli mięsa w głębokim tłuszczu - metoda z...
-
Zamknij ją w słoiku i zalej marynatą. W swojej spiżarni nie znajdziesz lepszego warzywa
Kiszonki to świetne przysmaki, których nie może zabraknąć w twojej spiżarni. Wykonuje się je co roku, a na półkach w większości królują ogórki. Jednak ten przepis sprawi, że zapomnisz o tym warzywie na rzecz czegoś innego. Kluczowa jest zalewa,...
-
Idealne mielone bez grama tłuszczu. Przygotuj je metodą Kuronia, a będą smaczne i "odchudzone"
Kotlety mielone bez grama tłuszczu to nie wymysł nowej mody kulinarnej, a sprytny sposób, który pozwoli przygotować kultowe danie w nieco zdrowszej i lżejszej odsłonie. Smak będzie niemalże identyczny, a liczba kalorii znacznie spadnie. Wystarczy...
-
Podaj to zamiast świątecznej wędliny. Upiecz, dodaj nadzienie i zalej. Zrób dziś, bo jutro będzie za późno
Co roku świąteczne menu wygląda bardzo podobnie. Aby to przerwać i podać coś oryginalnego przygotuj faszerowane mięsne plastry. Będą one świetną alternatywą dla zwykłej wędliny. Wisienką na torcie tej przystawki jest zalewa, której nie może...
-
Nie z ziemniakami, mięsem, czy kapustą. Takich pierogów nie robi nawet babcia. Idealne na Wielkanoc
Tradycyjne pierogi, po które najczęściej sięgamy to te z ziemniakami, twarogiem, mięsem lub kapustą. A co jeśli istnieje lepszy farsz, o którym mało kto wie? Ten przepis Jakuba Kuronia przewróci do góry nogami twoje całe pierogowe menu. Na Wielkan...
-
Jakub Kuroń zdradził przepis na soczyste mielone. Najlepiej smakują z tą propozycją kucharza
Kotlety mielone to klasyka polskiej kuchni. Zna je każdy, ale nie wszyscy wiedzą, co zrobić, aby były soczyste. Jakub Kuroń pokazuje swoją metodę i zdradza, że tak przygotowywał je jego tata.
-
Jakub Kuroń gościem u Joanny Przetakiewicz. Kucharz wyjawia sekret doskonałych pierogów na święta
Jakub Kuroń był gościem Joanny Przetakiewicz w filmie opublikowanym na Instagramie przez projektantkę mody. Kucharz pokazuje, w jaki sposób przygotowuje pierogi. Do farszu dodaje pewien specjalny dodatek, który podkreśla ich smak.
- Borowiki wynoszą koszami, a omijają prawdziwy cymes. Jak wygląda krówka?
- Gotujesz tak wodę na makaron? To błąd. Spowalniasz cały proces
- Gra o zdrowie. Jak dzieci i młodzież przyciągnąć do sportu?MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Mój ulubiony przepis na szarlotkę. Biorę kęs i nic więcej mi nie potrzeba
- Bez zagniatania, lepsza od tradycyjnej. Szarlotka ?3 szklanki? jest gwiazdą
- Owoce cenne jak rubiny, choć zupełnie zapomniane. Zrób z nich konfiturę
- Idealnie zamarynowane rydze? Wyłącznie z prostego babcinego przepisu
- Myślisz, że ogórki małosolne są pyszne? Spróbuj tego i zrób dużo słoików
- Kochasz kuchnię włoską? Rozwiąż nasz quiz kulinarny dla łasuchów!
- Kochasz kuchnię włoską? Rozwiąż nasz quiz kulinarny dla łasuchów!
-
Śledzie pod pierzynką. Przepis Kuronia składa się z wielu kolorowych warstw. Idealna sałatka na Święta
Śledzie pod pierzynką Jakuba Kuronia to idealny pomysł na świąteczną sałatkę. Przystawka składa się z wielu kolorowych warstw. Dzięki temu ułożenie jej w szklanym naczyniu dodatkowo ozdobi stół i zachęci do spróbowania. W końcu nie od dziś wiadomo...
-
Warzywna zupa z żeberkami babci Jadzi. Jakub Kuroń wyjawia tajemnicę jej wspaniałego smaku
Zupy warzywne sprawdzają się przede wszystkim jesienią i zimą. Są sycące, pożywne i dodają dużo energii. Jak przygotować doskonałą zupę? Przepis podaje Jakub Kuroń. Do swojej zupy dodaje specjalny składnik - przecier pomidorowy.
-
Buraczki Jakuba Kuronia - świetna przekąska na zimę. Będą doskonałym dodatkiem do dań mięsnych
Przedstawiamy przepis na tarte buraczki Jakuba Kuronia. Warto przygotować takie pyszne słoiki na zimę. Będą smacznym dodatkiem do dań mięsnych. Jak je zrobić? To bardzo proste, ale ich przygotowanie wymaga poświęcenia odrobiny czasu.
-
Papryka konserwowa - przepis Jakuba Kuronia. Będzie idealna, ale użyj trochę siły
Papryka konserwowa to przepis, który musi poznać każdy miłośnik domowych przetworów. Jakub Kuroń zdradził przepis na najlepszą marynowaną paprykę i podpowiada, żeby się z nią nie patyczkować - żeby była idealna, należy dość mocno upchać ją w...
-
Zupa gulaszowa według Jakuba Kuronia jest gęsta i sycąca. Jeden trik dodaje jej głębi
Co podać na obiad, by dobrze się najeść i rozgrzać? Zupa gulaszowa według Jakuba Kuronia będzie doskonałym rozwiązaniem. Gęsta i sycąca zupa zawdzięcza swój intensywny smak jednemu składnikowi. Jakiemu? Sprawdźcie przepis.
-
Ciasto snikers. Kuroń podzielił się swoim przepisem. Klucz? Równe blaty
Ciasto snikers to raj dla podniebienia wszystkich łasuchów. Połączenie kremu budyniowego, orzechów i masy kajmakowej zapewni smakową rozkosz. Jakub Kuroń zdradza swój sekret, by ciasto snikers wyszło perfekcyjne - jego sposób może nie wydawać się...
-
"Leczy niestrawność, przeziębienie i smutki". Kuroń zdradza przepis na rosół idealny
Jak zrobić perfekcyjny rosół? Ilu kucharzy, tyle metod. Jakub Kuroń zdradził, w jaki sposób przygotowuje to tradycyjne danie. Zapraszamy po przepis.
-
Jakub Kuroń podzielił się przepisem na marynowaną paprykę. Fani zachwyceni
Przymierzacie się do robienia marynowanej papryki? Mamy przepis, który może wam się przydać. Jakub Kuroń podzielił się sprawdzoną recepturą - sprawdźcie, jak paprykę konserwową przygotowuje mistrz.