klasyczny rosół
-
Gotowanie rosołu na kuchence indukcyjnej. Ten przycisk powinien być zakazany. Nie dotykaj go pod żadnym pozorem
Tradycyjny rosół to prawdziwy rarytas, który smakuje wybornie niemal zawsze. W niemal każdym domu przepis nieco się różni, jednak zasada powolnego gotowania jest respektowana przez większość kucharzy. Gotowanie zupy na kuchence indukcyjnej w...
-
Sposób na lepszy smak rosołu. Nie potrzebujesz maggi, ani kostki rosołowej. Szefowie kuchni polecą coś innego
Smakowity rosół to nieodłączny element niedzielnych obiadów. Jest uwielbiany przez wielu, a najlepiej smakuje ten prosto od mamy lub babci. Aromat zupy nadają jej odpowiednie składniki i przyprawy. Szefowie kuchni polecają zamiennik kostek...
-
Co dodać do rosołu, żeby był jeszcze lepszy? Te dodatki stosują szefowie kuchni, niektóre mogą zdziwić
Rosół to klasyka wśród polskich zup. Jest bardzo lubiany, a do tego można go robić na wiele sposobów. Co można dodać do rosołu? Te pomysły stosują nawet szefowie kuchni. Warto wypróbować choć kilka z nich.
-
Aromatyczny, pyszny i zdrowy rosół według Magdy Gessler. Restauratorka używa nietypowych składników
Rosół według Magdy Gessler jest wyjątkowo aromatyczny, pyszny i zdrowy. Restauratorka dodaje do klasycznej, polskiej zupy kilka nietypowych składników. Jakich? Zobaczcie sami. Przepis jest naprawdę wart wypróbowania.
-
Smaczniejszy i bardziej aromatyczny rosół? Tak, dzięki tajemniczym składnikom Ewy Wachowicz
Rosół to najbardziej popularna polska zupa. Jest mnóstwo sposobów na jego przygotowanie, ale tajemne składniki Ewy Wachowicz czynią tę potrawę wyjątkową. Co dodaje do rosołu? Zobaczcie sami. Na pewno zrobicie go nie raz.
-
Czy rosół może być jeszcze smaczniejszy? Jak najbardziej! Wypróbuj te nietuzinkowe pomysły na dodatki
Rosół to ulubiona zupa Polaków. Jest to wywar mięsny z dodatkiem włoszczyzny i przypraw, np. pieprzu, soli czy ziół. Jednak do rosołu można dodać też inne produkty, które zmienią jego smak i zapach. Zobacz jakimi dodatkami podbijesz smak rosołu.
-
Trzy przepisy na idealny rosół. Przyda się m.in. piekarnik
Rosół to król naszych stołów i wielu Polaków nie wyobraża sobie bez niego niedzielnego obiadu. W każdym domu ta potrawa smakuje nieco inaczej - każdy bowiem ma swój własny i niepowtarzalny sposób na perfekcyjny i klarowny wywar. Jak zatem zrobić...
-
Przepis na rosół Magdy Gessler. Już nigdy nie zrobisz go w inny sposób, choć pewien składnik może zaskoczyć
Rosół to niekwestionowany król polskich stołów. Magda Gessler zdradza swój przepis na rosół idealny - bogoaty i esencjonalny, z mnóstwem warzyw i dobrego mięsa. Jeden składnik może jednak zaskoczyć - nie każdy bowiem gotuje rosół z dodatkiem...
-
Jak zrobić najlepszy rosół? To, co musisz wiedzieć, by ugotować przepyszną i klasyczną polską zupę
Rosół to klasyka obiadów w Polsce. Jest pyszny i dość zdrowy, choć każdy robi go nieco inaczej. Mamy kilka porad, dzięki którym ugotujecie najlepszy rosół, jaki jedliście. Przekonajcie się sami.
-
Rosół - przepis na króla polskich stołów. Trzy wskazówki, dzięki którym wyjdzie perfekcyjny
Rosół to niekwestionowany król polskich dań. Polacy uwielbiają tę złotą zupę i są domy, w których rosół jest przynajmniej raz w tygodniu. Jeśli tak jak my kochasz rosół, poznaj trzy proste wskazówki, dzięki którym twój rosół wyjdzie perfekcyjny, a...
-
Których warzyw nie powinno się jeść na surowo? Jednym zajadamy się w sałatkach
-
Słoik kiełbasy na ciężkie czasy. Będzie pyszna przez lata dzięki tej metodzie
-
Intymny problem? Zadbaj o pęcherz moczowy i pozbądź się kłopotówMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Przepis na oponki z mascarpone w 15 minut. Każdy sobie z nimi poradzi, ale jeden ze składników jest kluczowy
-
Ciasto drożdżowe to twoja pięta achillesowa? Skończ z tym. Zastosuj trik
- Burger Drwala 2023 - do kiedy jest w McDonald's? To już ostatni dzwonek
- Tych poduszeczek nie kupisz w cukierni. Z dodatkiem skórki będą rozchwytywane
- Kupiłyśmy cztery pączki u Gessler. Zapłaciłyśmy 75 złotych. "Były dobre, ale nie najlepsze, jakie jadłam"
- Pączki z ziemniakami siostry Anastazji. Osobliwy dodatek może zdziwić
- Minipączki jogurtowe z trzech składników. Wychodzą najpyszniejsze, ale uważaj na tłuszcz
-
Doskonały rosół - przepis na zupę według Karola Okrasy. Ten kucharz dodaje dwa nietypowe składniki
Rosół z przepisu Karola Okrasy jest naprawdę bardzo aromatyczny i niezwykle pyszny. Wszystko to za sprawą dwóch nietypowych składników. Przekonajcie się sami.
-
Idealny rosół z przepisu Roberta Makłowicza. Wykorzystaj trik z cebulą, by zupa wyszła klarowna
Rosół to klasyka wśród dań polskiej kuchni. Jest bardzo lubiany, a do tego może być bazą do innych potraw, np. zupy pomidorowej. Sprawdź, jak ugotować rosół idealny.
-
Na jaką wodę wrzucać mięso, by zrobić doskonały rosół? Wszystko zależy od tego, jaki efekt chcecie uzyskać
Rosół to chyba najbardziej klasyczna polska zupa. Mimo że bywa dość regularnie w niemal każdym domu, jego przygotowanie wciąż wzbudza sporo emocji. Jedną z problematycznych kwestii jest to, czy mięso wkładać do gorącej, czy do zimnej wody....
-
Robisz rosół na samym kurczaku? Wiele tracisz! Dodaj inny rodzaj mięsa, a będzie perfekcyjny
Na niedzielę i od święta musi być rosół? To tradycja w wielu rodzinach. Ale jeśli robicie tę zupę na samym kurczaku, tracicie wiele smaku. Jakie mięsa są najlepsze do rosołu? Podpowiadamy.
-
Rosół może mieć zupełnie inny smak. Wystarczy dodać jeden składnik
Przygotowujecie rosół na obiad i chcecie, aby smakował wyjątkowo? Znamy prosty sposób, na podkręcenie smaku tej zupy. Wystarczy jeden składnik.
-
"Leczy niestrawność, przeziębienie i smutki". Kuroń zdradza przepis na rosół idealny
Jak zrobić perfekcyjny rosół? Ilu kucharzy, tyle metod. Jakub Kuroń zdradził, w jaki sposób przygotowuje to tradycyjne danie. Zapraszamy po przepis.
-
Perfekcyjny rosół. Babcie mają sposoby, o których nie wszyscy wiedzą
Perfekcyjny rosół to taki, który serwowała wam w dzieciństwie babcia? Trudno odtworzyć ten smak, ale nie można się poddawać! Babcie wprawdzie mają swoje sposoby, którymi nie lubią się dzielić, ale my uchylamy rąbka tajemnicy. Jak przygotować...
-
Dlaczego rosół mętnieje? Powodów jest kilka [PORADNIK]
Kto nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez talerza gorącego rosołu, ręka do góry! Ale co zrobić, jeśli rosół jest mętny? Dlaczego tak się dzieje? Wszystko wyjaśniamy