rosół drobiowy
-
Jesienią Anna Lewandowska robi "magiczny" rosół. Nie zgadniesz, jakie nietypowe składniki dodaje
Zjedzenie ciepłego, aromatycznego rosołu w chłodny dzień jest jak zajadanie się goframi ze wszystkimi dodatkami na plaży nad Bałtykiem w środku lata. Zarówno w pierwszym, jak i w drugim przypadku robi nam się od razu przyjemniej, a troski znikają....
-
Gotując rosół, popełniałam spory błąd. Ale mężowi smakowało. Teraz wsypuję to i jest jeszcze lepiej
Rosół w każdym domu smakuje inaczej. Mają na to wpływ warzywa i mięso, które są używane do jego gotowania. Okazuje się jednak, że istotne jest też dodawanie tej przyprawy w odpowiednim czasie. Całe życie robiłam to źle.
-
Rosół idealny według Roberta Makłowicza. Lekko przypalone warzywo to sekret smaku i idealnej klarowności
Rosół to flagowa potrawa kuchni polskiej, jednak ten z przepisu Roberta Makłowicza nie ma sobie równych. Idealny smak, klarowność i intensywną barwę uzyskamy, dodając do bazy przypalone na palniku warzywo. Sekretem jest także sam skład. Tak...
-
Rosół drobiowo-wołowy jest prosty do zrobienia, ale pamiętaj o jednym szczególe. Chodzi o moment solenia
Rosół drobiowo-wołowy często pojawia się na polskich stołach. Najbardziej kojarzy nam się z niedzielnym obiadem, ale oczywiście można go robić kiedy tylko ma się na to ochotę. Ugotowanie pysznego i aromatycznego rosołu nie jest trudne, ale trzeba...
-
Co dodać do rosołu, żeby był jeszcze lepszy? Te dodatki stosują szefowie kuchni, niektóre mogą zdziwić
Rosół to klasyka wśród polskich zup. Jest bardzo lubiany, a do tego można go robić na wiele sposobów. Co można dodać do rosołu? Te pomysły stosują nawet szefowie kuchni. Warto wypróbować choć kilka z nich.
-
Dlaczego rosół kwaśnieje? Z pewnością popełniasz te trzy podstawowe błędy
Dlaczego rosół kwaśnieje? To pytanie zadają sobie ci, którzy gotują zupę na dwa dni, a dzień po ugotowaniu okazuje się, że zupa nadaje się tylko i wyłącznie do wylania. Co zatem zrobić, by rosół dłużej zachował świeżość? Sprawdź.
-
Czy rosół może być jeszcze smaczniejszy? Jak najbardziej! Wypróbuj te nietuzinkowe pomysły na dodatki
Rosół to ulubiona zupa Polaków. Jest to wywar mięsny z dodatkiem włoszczyzny i przypraw, np. pieprzu, soli czy ziół. Jednak do rosołu można dodać też inne produkty, które zmienią jego smak i zapach. Zobacz jakimi dodatkami podbijesz smak rosołu.
-
Zupa brokułowa: przepis na delikatną wersję. Możesz zmiksować ją na krem
Zupa brokułowa, której przepis zrealizujesz łącznie w ciągu dwóch godzin, zaczyna się od ugotowania rosołu drobiowego. Można do tego celu wykorzystać mięso z kurczaka (lub indyka). Zmiksowana na krem będzie świetnie smakować podawana z grzankami.
-
Jak ugotować rosół idealny? Kluczem do sukcesu jest odpowiednia woda
Rosół to tradycyjna polska zupa. Idealny smak bulionu zależy m.in. od dobrej jakości mięsa i warzyw. Warto jednak poznać sekretny trik, dzięki któremu rosół wyjdzie niezwykle aromatyczny i wyrazisty. Kluczem do sukcesu jest woda.
-
Doskonały rosół - przepis na zupę według Karola Okrasy. Ten kucharz dodaje dwa nietypowe składniki
Rosół z przepisu Karola Okrasy jest naprawdę bardzo aromatyczny i niezwykle pyszny. Wszystko to za sprawą dwóch nietypowych składników. Przekonajcie się sami.
-
Idealny rosół z przepisu Roberta Makłowicza. Wykorzystaj trik z cebulą, by zupa wyszła klarowna
Rosół to klasyka wśród dań polskiej kuchni. Jest bardzo lubiany, a do tego może być bazą do innych potraw, np. zupy pomidorowej. Sprawdź, jak ugotować rosół idealny.
-
Rosół - przepis na nieśmiertelną klasykę. Wiemy, co zrobić, by rosół miał złoty kolor
Rosół to król polskich stołów i w zasadzie każda gospodyni ma swój sposób, by był smaczny. Tylko co zrobić, by rosół miał piękny, złoty kolor? Poznaj nasz niezawodny przepis na pyszny, złocisty rosół.
-
Rosół - przepis na najlepszy na świecie. Ten wyjątkowy składnik wzmocni jego smak
Rosół to król polskich stołów. Staranna kompozycja mięs, warzyw i przypraw daje niepowtarzalny smak, który pomaga na smutki, troski i przeziębienie. Jak zrobić idealny rosół? Kluczowe jest oczywiście mięso, ale pewien dodatek nada daniu nowego...
-
Robisz rosół na samym kurczaku? Wiele tracisz! Dodaj inny rodzaj mięsa, a będzie perfekcyjny
Na niedzielę i od święta musi być rosół? To tradycja w wielu rodzinach. Ale jeśli robicie tę zupę na samym kurczaku, tracicie wiele smaku. Jakie mięsa są najlepsze do rosołu? Podpowiadamy.
-
Rosół może mieć zupełnie inny smak. Wystarczy dodać jeden składnik
Przygotowujecie rosół na obiad i chcecie, aby smakował wyjątkowo? Znamy prosty sposób, na podkręcenie smaku tej zupy. Wystarczy jeden składnik.
-
"Leczy niestrawność, przeziębienie i smutki". Kuroń zdradza przepis na rosół idealny
Jak zrobić perfekcyjny rosół? Ilu kucharzy, tyle metod. Jakub Kuroń zdradził, w jaki sposób przygotowuje to tradycyjne danie. Zapraszamy po przepis.
-
Perfekcyjny rosół. Babcie mają sposoby, o których nie wszyscy wiedzą
Perfekcyjny rosół to taki, który serwowała wam w dzieciństwie babcia? Trudno odtworzyć ten smak, ale nie można się poddawać! Babcie wprawdzie mają swoje sposoby, którymi nie lubią się dzielić, ale my uchylamy rąbka tajemnicy. Jak przygotować...