rosół drobiowy
-
Gotując rosół, popełniałam spory błąd. Ale mężowi smakowało. Teraz wsypuję to i jest jeszcze lepiej
Rosół w każdym domu smakuje inaczej. Mają na to wpływ warzywa i mięso, które są używane do jego gotowania. Okazuje się jednak, że istotne jest też dodawanie tej przyprawy w odpowiednim czasie. Całe życie robiłam to źle.
-
Rosół idealny według Roberta Makłowicza. Lekko przypalone warzywo to sekret smaku i idealnej klarowności
Rosół to flagowa potrawa kuchni polskiej, jednak ten z przepisu Roberta Makłowicza nie ma sobie równych. Idealny smak, klarowność i intensywną barwę uzyskamy, dodając do bazy przypalone na palniku warzywo. Sekretem jest także sam skład. Tak...
-
Rosół drobiowo-wołowy jest prosty do zrobienia, ale pamiętaj o jednym szczególe. Chodzi o moment solenia
Rosół drobiowo-wołowy często pojawia się na polskich stołach. Najbardziej kojarzy nam się z niedzielnym obiadem, ale oczywiście można go robić kiedy tylko ma się na to ochotę. Ugotowanie pysznego i aromatycznego rosołu nie jest trudne, ale trzeba...
-
Kiedy solić rosół? Kolejność ma o wiele większe znaczenie, niż ci się wydaje
Kiedy solić rosół? Jeśli myślisz, że to nie ma żadnego znaczenia - jesteś w dużym błędzie. Kolejność przyprawiania ma ogromny wpływ na smak tej potrawy. Gwarantujemy, że jeśli choć raz zrobisz to poprawnie, to nigdy nie wrócisz do starych nawyków.
-
Co dodać do rosołu, żeby był jeszcze lepszy? Te dodatki stosują szefowie kuchni, niektóre mogą zdziwić
Rosół to klasyka wśród polskich zup. Jest bardzo lubiany, a do tego można go robić na wiele sposobów. Co można dodać do rosołu? Te pomysły stosują nawet szefowie kuchni. Warto wypróbować choć kilka z nich.
-
Aromatyczny, pyszny i zdrowy rosół według Magdy Gessler. Restauratorka używa nietypowych składników
Rosół według Magdy Gessler jest wyjątkowo aromatyczny, pyszny i zdrowy. Restauratorka dodaje do klasycznej, polskiej zupy kilka nietypowych składników. Jakich? Zobaczcie sami. Przepis jest naprawdę wart wypróbowania.
-
Dlaczego rosół kwaśnieje? Z pewnością popełniasz te trzy podstawowe błędy
Dlaczego rosół kwaśnieje? To pytanie zadają sobie ci, którzy gotują zupę na dwa dni, a dzień po ugotowaniu okazuje się, że zupa nadaje się tylko i wyłącznie do wylania. Co zatem zrobić, by rosół dłużej zachował świeżość? Sprawdź.
-
Czy rosół może być jeszcze smaczniejszy? Jak najbardziej! Wypróbuj te nietuzinkowe pomysły na dodatki
Rosół to ulubiona zupa Polaków. Jest to wywar mięsny z dodatkiem włoszczyzny i przypraw, np. pieprzu, soli czy ziół. Jednak do rosołu można dodać też inne produkty, które zmienią jego smak i zapach. Zobacz jakimi dodatkami podbijesz smak rosołu.
-
Zupa brokułowa: przepis na delikatną wersję. Możesz zmiksować ją na krem
Zupa brokułowa, której przepis zrealizujesz łącznie w ciągu dwóch godzin, zaczyna się od ugotowania rosołu drobiowego. Można do tego celu wykorzystać mięso z kurczaka (lub indyka). Zmiksowana na krem będzie świetnie smakować podawana z grzankami.
-
Jak ugotować rosół idealny? Kluczem do sukcesu jest odpowiednia woda
Rosół to tradycyjna polska zupa. Idealny smak bulionu zależy m.in. od dobrej jakości mięsa i warzyw. Warto jednak poznać sekretny trik, dzięki któremu rosół wyjdzie niezwykle aromatyczny i wyrazisty. Kluczem do sukcesu jest woda.
- Babcie robiły pierogi tylko z tej mąki. Ciasto jest miękkie i elastyczne
- Co zrobić z warzyw? Oto placuszki, które posmakują każdemu
- Inwestycja w ludzi to inwestycja w przyszłość firmy. Jak robi to Amazon? MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Jak zrobić pastę jajeczną? Wystarczy kilka minut. Będzie pyszna
- Do farszu na pierogi dodaj ten ser. Inne będą im buty czyścić
- Tak się jadło w PRL-u! Młodzież nie ma szans w tym QUIZIE!
- Idealny napój na jesień? Tylko kompot z winogron z przepisu mojej cioci
- Jak zrobić buraczki tarte do słoików? Bez octu i gotowe w kilka chwil
- Najlepszy deser na zakończenie lata. Warto wykorzystać końcówkę sezonu
- Jaka cebulę sadzić na szczypiorek? Oto najlepsza odmiana
-
Doskonały rosół - przepis na zupę według Karola Okrasy. Ten kucharz dodaje dwa nietypowe składniki
Rosół z przepisu Karola Okrasy jest naprawdę bardzo aromatyczny i niezwykle pyszny. Wszystko to za sprawą dwóch nietypowych składników. Przekonajcie się sami.
-
Idealny rosół z przepisu Roberta Makłowicza. Wykorzystaj trik z cebulą, by zupa wyszła klarowna
Rosół to klasyka wśród dań polskiej kuchni. Jest bardzo lubiany, a do tego może być bazą do innych potraw, np. zupy pomidorowej. Sprawdź, jak ugotować rosół idealny.
-
Rosół - przepis na nieśmiertelną klasykę. Wiemy, co zrobić, by rosół miał złoty kolor
Rosół to król polskich stołów i w zasadzie każda gospodyni ma swój sposób, by był smaczny. Tylko co zrobić, by rosół miał piękny, złoty kolor? Poznaj nasz niezawodny przepis na pyszny, złocisty rosół.
-
Czym zastąpić kostkę rosołową? Wywar bez niej będzie lepszy i zdrowszy
Co dodać do rosołu zamiast kostki rosołowej, gdy nie mamy czasu gotować wywaru z warzyw? Z pomocą przychodzi domowa kostka bulionowa. Sprawdź, jak zrobić ją samodzielnie oraz jak wzmocnić smak rosołu w awaryjnej sytuacji.
-
Rosół - przepis na najlepszy na świecie. Ten wyjątkowy składnik wzmocni jego smak
Rosół to król polskich stołów. Staranna kompozycja mięs, warzyw i przypraw daje niepowtarzalny smak, który pomaga na smutki, troski i przeziębienie. Jak zrobić idealny rosół? Kluczowe jest oczywiście mięso, ale pewien dodatek nada daniu nowego...
-
Robisz rosół na samym kurczaku? Wiele tracisz! Dodaj inny rodzaj mięsa, a będzie perfekcyjny
Na niedzielę i od święta musi być rosół? To tradycja w wielu rodzinach. Ale jeśli robicie tę zupę na samym kurczaku, tracicie wiele smaku. Jakie mięsa są najlepsze do rosołu? Podpowiadamy.
-
Rosół może mieć zupełnie inny smak. Wystarczy dodać jeden składnik
Przygotowujecie rosół na obiad i chcecie, aby smakował wyjątkowo? Znamy prosty sposób, na podkręcenie smaku tej zupy. Wystarczy jeden składnik.
-
"Leczy niestrawność, przeziębienie i smutki". Kuroń zdradza przepis na rosół idealny
Jak zrobić perfekcyjny rosół? Ilu kucharzy, tyle metod. Jakub Kuroń zdradził, w jaki sposób przygotowuje to tradycyjne danie. Zapraszamy po przepis.
-
Perfekcyjny rosół. Babcie mają sposoby, o których nie wszyscy wiedzą
Perfekcyjny rosół to taki, który serwowała wam w dzieciństwie babcia? Trudno odtworzyć ten smak, ale nie można się poddawać! Babcie wprawdzie mają swoje sposoby, którymi nie lubią się dzielić, ale my uchylamy rąbka tajemnicy. Jak przygotować...
-
Rosół jak u babci? Triki, dzięki którym wasz będzie najlepszy na świecie
Jak zrobić idealny rosół? Nasze babcie znały masę różnych sposobów na to, by wyszedł przepyszny. Dziś zebraliśmy dla was najpopularniejsze porady. Koniecznie sprawdźcie przed niedzielnym obiadem.
-
Dlaczego rosół mętnieje? Powodów jest kilka [PORADNIK]
Kto nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez talerza gorącego rosołu, ręka do góry! Ale co zrobić, jeśli rosół jest mętny? Dlaczego tak się dzieje? Wszystko wyjaśniamy