panierka
-
Nie ziemniaczane i nie mięsne. W tej panierce nawet teściowa nie może im się oprzeć
Brokuły w panierce to dowód na to, że warzywa mogą być nie tylko zdrowe, ale i wyjątkowo smaczne. Wystarczą proste składniki, aby stworzyć przekąskę, która zadowoli nawet największych sceptyków zielonego. Idealna jako szybki dodatek do obiadu lub...
-
Schabowe wyjdą chrupiące, wystarczy, że wyrzucisz z przepisu bułkę tartą. Teraz z tego robi się panierkę
Robienie schabowych to w niejednym domu rytuał, a przepis, z którego się je przygotowuje, ma wiele lat. W klasycznej odsłonie mięso obtacza się w bułce tartej, a później wysmaża. Nie każdy jest jednak zadowolony z takiej panierki, na szczęście moż...
-
Panierka odchodzi od kotleta schabowego? Sprawdź, czy nie popełniasz jednego z popularnych błędów
Kotlety schabowe to jedno z najważniejszych dań kuchni polskiej. Są szczególnie smaczne przez fakt, że mięso przed smażeniem jest moczone w jajku i obtaczane w bułce tartej. Czasami jednak zdarza się, że panierka odpada od kotleta. Dlaczego tak si...
-
Lepszej przekąski nie znajdziesz. Bułkę tartą zamieniłam na inny składnik i usmażyłam chrupiące plastry
Latem możemy wybierać spośród całej masy sezonowych warzyw, które idealnie dopełniają lekkie dania. Chrupiąca cukinia w panierce nigdy nie zawodzi swoim smakiem. Jeśli nie masz zatem pomysłu na obiad czy szybką przekąskę, wiesz, co robić.
-
Nie robię już frytek z ziemniaków. Stawiam na inne warzywo, ale wcześniej je panieruję
Wszyscy kochamy frytki i zajadamy się nimi na okrągło. Podajemy je do smażonych filetów i schabowego lub stawiamy na stole podczas spotkań w większym gronie. Każdy zna przepis na frytki z ziemniaków, ja jednak ostatnio zrobiłam pyszną, chrupiącą...
-
Na majówkę zawsze szykuję tę obłędną przystawkę. Połączenie cukinii i słodkiego sosu jest kosmiczne
Marzysz o obłędnej przystawce, ale nie masz oryginalnego pomysłu? Zamiast komponować z fikuśnymi przepisami postaw na klasykę w nowej odsłonie. Mowa tu o majówkowej cukinii w panierce, która podana w słodkim sosie i ze słonym nabiałem podbije serc...
-
Kucharka z domu weselnego zdradziła mi trik na idealną panierkę. Wychodzi mega chrupiąca
Idealna panierka to klucz do pysznych kotletów, czy nuggetsów. Czasem zdarza się jednak, że zaczyna ona oddzielać się od mięsa, a całe danie nie smakuje już tak, jak powinno. Na szczęście jest na to sposób.
-
Pamiętasz jeszcze słoneczne kotlety z czasów PRL? Tych kilka składników przywróci wspomnienia
Tradycyjny schabowy w panierce to dzisiaj jedno z najczęściej pojawiających się dań na polskich stołach. W czasach PRL-u ten kawałek mięsa był na wagę złota. Dla mirażu obfitości rozbijano go na cienki plaster i pokrywano dużą ilością panierki z...
-
W kwietniu zawsze serwuję szparagi w tym wydaniu. Ich sekretem jest nieziemska chrupkość i kremowy sos
Zapomnij o szparagach w boczku, szynce czy zapiekanych w cieście francuskim. Poznaj najlepszy sposób na podanie tych wyjątkowych warzyw sezonowych. Z tą recepturą przyjemnie chrupią i na dodatek mogą dać nura w kremowy sos na bazie majonezu.
-
Porzuć zwykłą panierkę. Ta posypka wygrywa ze wszystkim. Skrzydełka są lepsze niż z KFC
Jak przygotować idealne skrzydełka, chrupiące na zewnątrz, a miękkie i soczyste w środku? Zapomnij o fast foodach. W zaciszu własnego domu zrobisz je w ziołowej panierce i z dodatkiem pikantnego sosu, który posmakuje każdemu. Puste talerze...
- Na twardo czy na miękko, które jajko jest zdrowsze? Mało kto o tym wie
- Szklanka, mielone i ulubione dodatki. Mama błagała o dokładkę i przepis
- Sałatkę szwajcarską robię co weekend. Mąż zjada całą miskę i woła więcej
- Stawiam obok pączków na tłusty czwartek. Rodzina aż piszczy z zachwytu
- Oliwa z oliwek ma konkurencję. Olej z nasion niweluje problemy żołądkowe
- Kiedy jest Wielkanoc? Dlaczego data Świąt Wielkanocnych każdego roku jest inna?
- To najgorsze mięso, a wiele osób je uwielbia. Zwiększa ryzyko chorób
- Quiz makaronowy dla znawców włoskiej kuchni. Zgarniesz 10 punktów?
- Quiz makaronowy dla znawców włoskiej kuchni. Zgarniesz 10 punktów?
- Jedna łyżka do garnka. Ziemniaki ugotujesz o wiele szybciej i smaczniej
-
Złocisty kurczak z chrupiącą panierką. Obtaczam mięso w dwóch składnikach i to czyni go najlepszym
Kurczak w chrupiącej panierce o niebo lepszy od tego z popularnych sieciówek fastfoodowych? To możliwe, a potrzebować będziesz jedynie kilku składników i zaledwie 10 minut w kuchni. To kurczakowe arcydzieło zniknie z talerzy w mig, szczególnie jeś...
-
Jak panierka, to tylko z bułki tartej? Bzdura. Fileta obtaczam tylko w tym produkcie i wychodzi mega chrupiący
Chrupiące kotlety z kurczaka uzyskamy dzięki genialnej panierce. Nie chodzi jednak wcale o bułkę tartą czy pokruszone płatki kukurydziane, a o... wiórki kokosowe. Choć taki pomysł może się wydawać nietypowy, zapewniamy, że efekt finalny będzie...
-
Nie wrzucam kotletów od razu na patelnię. Wcześniej robię tę rzecz, a panierka się nie odkleja
Kotlety schabowe, drobiowe sznycle, boczniaki smażone, ryba, a nawet mortadela. Wszystkie te składniki wiąże jedna rzecz - najlepiej smakują w panierce. Jednak nie zawsze panierka chce trzymać się na swoim miejscu i bezczelnie odpada podczas...
-
Jak zrobić idealną panierkę do schabowych? Zawsze odpadała mi od kotletów. Teraz jestem mistrzynią
Jak zrobić idealną panierkę do schabowych? Szukałam sposobu idealnego i w końcu go znalazłam. Nie pamiętam już, kiedy ostatni raz "goniłam" po patelni za odpadającą od kotletów schabowych panierką.
-
Smażona ryba w wersji premium. Nie obejdzie się bez chrupiącej panierki i... oryginalnego siekania
Podanie ryby na obiad nadal w wielu domach spędza sen z powiek. Wszytko jednak zależy od gatunku i odpowiedniego przygotowania - z naszą metodą, nawet największy sceptycy ryb poproszą o dokładkę. Sekretem są charakterystyczne nacięcia, a także...
-
Robisz kotlety schabowe? Przetestuj metodę 9x na idealną panierkę. Teściowa będzie błagać o przepis
Kotlety schabowe to obłędnie pyszne danie, którym naje się cała rodzina. Ich sekret tkwi w dobrej jakości mięsie, ale i panierce, która nie będzie zbyt gruba. Musi być też chrupiąca, co niektórym sprawia nie lada problem. Metoda 9x sprawdza się w...
-
Prawie każdy do tej pory źle panierował kotlety. Metoda na suchą i mokrą rękę to hit
Panierowanie kotletów to jedna z tych kuchennych czynności, które wykonujemy mechanicznie. Kolejność zawsze jest taka sama - mięso, mąka, jajko i bułka tarta. Jednak palce oblepione mokrą mazią po panierowaniu potrafią doprowadzić nas do szewskiej...
-
Co zrobić z czerstwym chlebem? Najlepiej przygotować z niego idealną panierkę na kotlety
Czerstwe pieczywo najczęściej wykorzystuje się do zrobienia bułki tartej czy grzanek. Przychodzimy dziś jednak z niecodzienną propozycją na panierkę np. do kotletów schabowych lub warzywnych. Robi się ją wyjątkowo szybko i prosto, a efekt wprost...
-
Chrupiący karp w złotej panierce. Posyp rybę tymi przyprawami, a już nigdy nie będzie mdła i nudna
Karp wcale nie musi podjeżdżać mułem i nudą. Wigilijny rarytas wystarczy odpowiednio przygotować, a zachwyci podniebienia najbardziej wymagających. Wystarczy zacząć od sprytnej metody, a później postawić na chrupiącą, złocistą panierkę ze szczyptą...
-
Nigdy więcej nie zrobisz klasycznej panierki z jajkiem. Ten zamiennik smakuje o niebo lepiej
Zapomnij o klasycznej panierce, która odchodzi od mięsa i szybko mięknie. Jajeczną masę zamień na zupełnie inny produkt. Dzięki temu ryba, kurczak czy schabowy zyskają zupełnie inny smak. Chrupiący, obłędnie smaczny i złocisty efekt jest...
-
Tradycyjny schabowy nie ma z nim szans. Kotlet Belweder brzmi jak plan na wykwintny obiad
Marzysz o doskonałym obiedzie z nutą domowych smaków, jednak w nieco ulepszonej wersji? Zapomnij o tradycyjnych mielonych czy schabowych - kotlety Belweder to poezja smaku w każdym kęsie. Wybierz dobrej jakości mięso i postaw na chrupiącą panierkę...
-
Koniec z mdłą rybą w nudnej panierce. Zanurzona w tym prostym cieście wyjdzie smakowicie i oryginalnie
Zamiast po raz kolejny przygotowywać klasyczną rybę w nudnej panierce, postaw na coś nieco bardziej oryginalnego i jednocześnie niebywale smacznego. Wystarczy zanurzyć filet w tym obłędnym cieście, by powstał smakołyk, niczym z najlepszej...
-
Odchodząca od ryby panierka to kuchenny koszmar. Mamy sposób jak temu zaradzić. Wystarczy ten składnik
Przygotowując rybę na obiad możemy obawiać się tylko jednego, tego, że po wysmażeniu nasza panierka zacznie odchodzić. Ta obawa nie jest nieuzasadniona, ponieważ tak właśnie zazwyczaj się dzieje. Jednak poznaliśmy sposób, jak tego uniknąć i cieszy...
-
Ten przysmak deklasuje nawet domowe frytki. Ziemniaczane kulki w chrupiącej panierce do wyśmienity dodatek do obiadu
Ziemniaczane kuleczki to świetna alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków tłuczonych z masłem. Choć te drugie są zdecydowanie łatwiejsze w przygotowaniu, to warto raz na jakiś czas urozmaicić codzienną dietę. Możesz podawać je jako przekąskę lub...
-
Jak przyrządzić boczniaki? Zrób z nich grzybowe nuggetsy w chrupiącej panierce. Z ostrym sosem smakują jak marzenie
Boczniaki z biegiem lat stają się coraz bardziej popularne. Szczególną sympatią darzą je wegetarianie i weganie, dla których grzyby te potrafią być zdrowym i smacznym substytutem mięsa. Z boczniaków można przygotować znakomite flaki lub podsmażyć ...
-
Babcine sposoby na obiad mogą się schować. Strzelczyk zdradził przepis na swój specjał. Panierka to nie byle co
Tomasz Strzelczyk znów nie zawodzi. Jego kulinarne propozycje dalej zaskakują i sprawiają, że chce się je odtwarzać. Tym razem mamy coś dla wszystkich miłośników nieskomplikowanych i szybkich potraw. Ta panierka jest palce lizać, a jej nie wykonan...
-
Zapomnij o nudnych schabowych czy mielonych na obiad. Kotleciki szu szu są znakomite i zrobią furorę
Kotleciki szu szu to doskonały sposób na obiad, który świetnie zastąpi klasyczne mielone, schabowe czy zwyczajną pierś z kurczaka w nudnej odsłonie. Za oryginalną i nieco nietypową nazwą stoją proste produkty, wyborny smak i ekspresowe przygotowan...
-
Smażona ryba w cieście naleśnikowym. Ten przepis przeniesie cię pod najlepszą smażalnię w Sopocie
Ryba to danie, które zwykle jemy w święta lub w piątki. Mając jednak odpowiedni przepis, można cieszyć się jej smakiem na okrągło. Nasz dorsz smażony w cieście naleśnikowym jest tego najlepszym przykładem. Robi się go łatwo i szybko. Możesz mieć...
-
Strzelczyk znów zaskakuje. Te gołąbki? Rewelacja i nowość na stołach. Panierka to podstawa
Gołąbki to tradycyjne danie, na które istnieje wiele przepisów. Jednak gdy chcemy je przyrządzić, zazwyczaj wybieramy ten jeden, z którego korzystają mama i babcia. Tomasz Strzelczyk postanowił odejść od reguły, a gołąbki, które zrobił, wywołały...
-
Tę szybką przekąskę zrobisz w dziecinnie prosty sposób. Przygotuj panierkę i zabierz się za smażenie
Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowo smaczną przekąskę, podpowiadamy, jak można ją przygotować. Wystarczy użyć specjalnego rodzaju sera, pokroić go, obtoczyć w panierce i gotowe! Z pewnością zniknie z talerzy w mgnieniu oka.
-
Co zamiast bułki tartej nadaje się do schabowego? Przepis na chrupiącą i pyszną panierkę
Przepis na schabowego jest prosty, ale jego smak w dużej mierze zależy od rodzaju panierki. Najpopularniejszym rozwiązaniem jest korzystanie z bułki tartej. Jeśli jednak chwilowo nie masz jej w domu, lub chcesz nieco zmienić smak potrawy, przygotu...
-
Co zrobić, żeby schabowe nie były twarde jak podeszwa? Dodaj ten kwaśny dodatek, a wyjdą doskonałe
Kotlety schabowe znowu przypominają gumową, łykowatą podeszwę? Mięso może wyjść nieapetyczne przez ten jeden, istotny szczegół. Zanim go popełnisz, sprawdź sprytny i ekspresowy trik, który temu zaradzi - wystarczy zmiana nawyków i jeden, kwaśny...
-
Takie nuggetsy zrobisz błyskawicznie i znikną w okamgnieniu. Przepis jak z popularnego fast foodu
Nie wiesz, jak zrobić nuggetsy? Podajemy przepis jak z popularnego fast foodu. Ich smak podkreśli kilka specjalnych przypraw, dzięki czemu będą przepysznym dodatkiem do obiadu. Można je serwować na wiele różnych sposobów.
-
Wymieszaj te dwa składniki i zrezygnuj z całego jajka. Zobaczysz, że już nie zrobisz panierki inaczej
Panierowanie to jeden z popularniejszych sposobów przygotowywania mięsa i innych produktów, które później będziemy smażyć. Dzięki temu możemy cieszyć się wyjątkowym smakiem i chrupkością. Zazwyczaj do panierowania używa się jajka, mąki i bułki...
-
Zanurz je w mieszance z tych składników. Kotlety będą idealnie chrupiące i znikną w mig
Szukasz pomysłu na idealną panierkę? Podajemy przepis, z którym będzie można przygotować fantastyczny obiad. Kotlety zrobione w ten sposób są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Kluczowy będzie jeden składnik.
-
Szparagi w tym wydaniu to istny kosmos. Żadna restauracja nie podaje ich tak dobrze. To sprawa panierki
Nie można zaprzeczyć, że maj jest miesiącem, który obfituje w szparagi, które znikają ze sklepowych półek w okamgnieniu. Każdy próbuje je przyrządzić na swój sposób, ale mało osób zna tę metodę na ich podanie. To prosty przepis Kingi Paruzel,...
-
Domowe nuggetsy. Zrobisz je w mig. Jeden składnik sprawi, że będą nieziemsko smaczne
Domowe nuggetsy to idealny pomysł na smaczny obiad z piekarnika. Ich przygotowanie zajmie mniej niż godzinę, a smak zachwyci każdego. Najważniejsza będzie odpowiednio przyrządzona panierka. Jeden składnik sprawi, że nuggetsy wyjdą wyśmienite.
-
Deviled eggs - amerykańskie jajka z piekła rodem. Te przyprawy sprawią, że to będzie ostra Wielkanoc
Jajka to element obowiązkowy na wielkanocnym stole. Nie oznacza to jednak, że i w tym roku muszą być podane w tradycyjny, a czasami nawet nudny sposób. Deviled eggs, czyli amerykański specjał z nutą pikanterii, gwarantuje obłędną ucztę i zachwyt...
-
Czym zastąpić bułkę tartą? Trzy pomysły na panierkę, która jest zdrowsza i nieziemsko pyszna
Panierka jest jednym z kluczowych dodatków do wielu potraw. Używamy jej nie tylko podczas smażenia tradycyjnych kotletów, ale także przygotowując warzywa, czy sery w chrupiącej skorupce. Choć kluczowym składnikiem jest bułka tarta, to jednak bez...
-
Sposób na idealnego schabowego. Trzymaj się tych zasad, a kotlety będą smakować jak z luksusowej restauracji
Niewątpliwie warto próbować kulinarnych nowości jednak tradycyjne dania uratują każdy rodzinny obiad. Smaki, które znamy z dzieciństwa zawsze będą zajmować specjalne miejsce w naszych sercach. Warto jednak tych wspomnień nie zepsuć i stanąć na...