panierka
-
Wymieszaj te dwa składniki i zrezygnuj z całego jajka. Zobaczysz, że już nie zrobisz panierki inaczej
Panierowanie to jeden z popularniejszych sposobów przygotowywania mięsa i innych produktów, które później będziemy smażyć. Dzięki temu możemy cieszyć się wyjątkowym smakiem i chrupkością. Zazwyczaj do panierowania używa się jajka, mąki i bułki...
-
Zanurz je w mieszance z tych składników. Kotlety będą idealnie chrupiące i znikną w mig
Szukasz pomysłu na idealną panierkę? Podajemy przepis, z którym będzie można przygotować fantastyczny obiad. Kotlety zrobione w ten sposób są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Kluczowy będzie jeden składnik.
-
Szparagi w tym wydaniu to istny kosmos. Żadna restauracja nie podaje ich tak dobrze. To sprawa panierki
Nie można zaprzeczyć, że maj jest miesiącem, który obfituje w szparagi, które znikają ze sklepowych półek w okamgnieniu. Każdy próbuje je przyrządzić na swój sposób, ale mało osób zna tę metodę na ich podanie. To prosty przepis Kingi Paruzel,...
-
Domowe nuggetsy. Zrobisz je w mig. Jeden składnik sprawi, że będą nieziemsko smaczne
Domowe nuggetsy to idealny pomysł na smaczny obiad z piekarnika. Ich przygotowanie zajmie mniej niż godzinę, a smak zachwyci każdego. Najważniejsza będzie odpowiednio przyrządzona panierka. Jeden składnik sprawi, że nuggetsy wyjdą wyśmienite.
-
Deviled eggs - amerykańskie jajka z piekła rodem. Te przyprawy sprawią, że to będzie ostra Wielkanoc
Jajka to element obowiązkowy na wielkanocnym stole. Nie oznacza to jednak, że i w tym roku muszą być podane w tradycyjny, a czasami nawet nudny sposób. Deviled eggs, czyli amerykański specjał z nutą pikanterii, gwarantuje obłędną ucztę i zachwyt...
-
Czym zastąpić bułkę tartą? Trzy pomysły na panierkę, która jest zdrowsza i nieziemsko pyszna
Panierka jest jednym z kluczowych dodatków do wielu potraw. Używamy jej nie tylko podczas smażenia tradycyjnych kotletów, ale także przygotowując warzywa, czy sery w chrupiącej skorupce. Choć kluczowym składnikiem jest bułka tarta, to jednak bez...
-
Sposób na idealnego schabowego. Trzymaj się tych zasad, a kotlety będą smakować jak z luksusowej restauracji
Niewątpliwie warto próbować kulinarnych nowości jednak tradycyjne dania uratują każdy rodzinny obiad. Smaki, które znamy z dzieciństwa zawsze będą zajmować specjalne miejsce w naszych sercach. Warto jednak tych wspomnień nie zepsuć i stanąć na...
-
Ta panierka sprawi, że zapomnisz o bułce tartej. Alternatywa jest smaczna i zdrowa
Ikoną polskiej kuchni i daniem, bez którego niedzielny obiad nie istnieje, są oczywiście kotlety schabowe. Sekret tkwi w soczystym i jednocześnie kruchym mięsie, ale i złocistej panierce, która tworzy idealny duet. Klasyczną bułkę tartą warto jedn...
-
Co zamiast jajek? Tanie i skuteczne zamienniki do kotletów, panierki, ciasta
Co zamiast jajek? Rezygnacja z ich spożywania czasem jest aktem świadomym, innym razem decyduje fakt, że niespodziewanie nie znaleźliśmy ich w lodówce. Okazuje się jednak, że istnieje przynajmniej kilka sposobów na zastąpienie jajek.
-
Zapomnij o panierowaniu kotletów w bułce tartej. Ten zdrowszy zamiennik gwarantuje, że będą chrupiące
Kotlety schabowe i inne uwielbiamy za złocistą, chrupiącą panierkę, która otula płaty mięsa. Tradycyjnie używa się do tego jaja, mąki i bułki tartej, jak się jednak okazuje, ostatni produkt można zastąpić nieco zdrowszym zamiennikiem. Efekt podbij...
-
Jaką wodą zalewać ogórki kiszone? Unikaj tego popularnego błędu
-
Oprysk na mszyce zrobisz za mniej niż dwa złote. Wymieszaj ten składnik z wodą
-
Młodzi inaczej niż dorośli rozumieją zagrożenie w świecie cyfrowym. Najbardziej obawiają się rówieśnikówMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Babcie mówiły, że nie ma lepszego dania na lato. Bosacka robi je w pięć minut
-
Najlepszy przepis na dżem truskawkowy. Ten dodatek jest mistrzostwem
- Ciocia Basia dodaje łyżkę tego składnika do mielonych. Smakują każdemu
- Sałatka z ziemniaków do grilla. Wystarczy połączyć warzywa z kremowym sosem
- Sernik na zimno z galaretką. Ciasto z truskawkami bez pieczenia
- Trudno uwierzyć jaką mizerię je Strzelczyk. Babcie takiej nie robią
- Jak ugotować gotować fasolkę szparagową? Prosty przepis na obiad pełen białka
-
Odpadająca panierka ze schabowego? Sposób babci Zosi na udane chrupiące kotlety zakończy problem
Odpadająca panierka to popularny problem podczas przygotowywania tradycyjnych schabowych. Aby mięso było pyszne i chrupiące warto skorzystać ze wskazówek, z których korzystały nasze babcie. Domowe triki stosowane od lat świetnie sprawdzają się tak...
-
Jak zrobić panierkę, aby nie odpadała? Trik, dzięki któremu przygotujesz idealne kotlety schabowe
Robisz kotlety schabowe, ale po usmażeniu panierka odchodzi od mięsa? Są na to sposoby. Przedstawiamy metodę, z którą twój obiad będzie perfekcyjny. Wystarczy skorzystać z pewnej babcinej rady.
-
Zero bułki tartej i smażenia. Bez tego krokiety dalej są soczyste i chrupiące. Zapomnij o panierce
Klasyczne krokiety obtoczone są bułką tartą i podsmażone na tłuszczu na złoty kolor. Jednak taki sposób ich przyrządzania to już przeżytek. Teraz robi się je inaczej, ale dalej są smaczne, a przede wszystkim chrupiące.
-
Klasyczny kotlet schabowy według przepisu Ani Starmach. Mała ilość przypraw to klucz idealnego smaku
Kotlet schabowy to nieustannie flagowe danie kuchni polskiej. Choć z czasem coraz częściej sięgamy po drobiową wersję, to jednak warto czasem przypomnieć sobie smaki dzieciństwa. Ania Starmach podała prosty i klasyczny przepis, który bez problemu...
-
Kurczak Anny Lewandowskiej. Dodaj ten składnik do panierki, a wyjdzie niewiarygodnie chrupiąca
Przedstawiamy przepis na kurczaka Anny Lewandowskiej. W tej wersji będzie zdecydowanie zdrowszy od tych z popularnych sieci. Gwiazda dodaje pewien specjalny składnik, który doda chrupkości panierce. Chodzi o płatki kukurydziane.
-
Nowość od marki Knorr! Fix Panierka Chrupiący Kurczak - idealnie chrupiące mięso w trzech, przepysznych wariantach smakowych
Soczysty kurczak w panierce to jeden z ulubionych składników dań obiadowych w Polsce. Marka Knorr wyszła naprzeciw potrzebom konsumentów i stworzyła unikatowy na polskim rynku produkt, dzięki któremu przygotowanie pysznych posiłków będzie szybsze ...
-
Krokiety z kapustą i grzybami. Jak smażyć, aby były chrupiące? Panierka ma duże znaczenie
Krokiety z kapustą i grzybami to danie, na które czekamy niemal cały rok. Choć wielu z nas przygotowuje je głównie przed świętami Bożego Narodzenia, to jednak ich smak sprawia, że chętnie przyrządzamy je bez okazji. Połączenie kwaskowej kapusty i...
-
Czy panierka zawsze musi być z bułki tartej? Wcale nie. Poznaj smaczniejsze i bardziej chrupiące wersje
Panierka w myślach wielu z nas to połączenie mąki, jajka i oczywiście bułki tartej. Tego typu panierunku używamy do schabowych, sznycli, ryb, a nawet warzyw. Równie dobra, a na pewno mniej kaloryczna panierka wyjdzie, gdy zamiast bułki tartej...
-
Panierowane jajka - chrupiące z zewnątrz i kremowe w środku. Sprawdź, jak przygotować idealną przekąskę
Panierowane jajka - ten przepis warto wypróbować, jeśli znudziła nam się klasyczna jajecznica. Jajka w panierce są chrupiące i złociste z zewnątrz, a ich środek skrywa aksamitną konsystencję! Jak przyrządzić tę smaczną przekąskę?
-
Dlaczego panierka odkleja się od kotleta schabowego? Wyjaśniamy i podpowiadamy, co robić, by tego uniknąć
Kotlety schabowe należą do najbardziej popularnych dań obiadowych. Wiele osób jednak denerwuje, że panierka odkleja się od mięsa. Tłumaczymy, dlaczego tak się dzieje oraz jak można tego uniknąć.
-
Idealna panierka ma być chrupiąca, ale niezbyt twarda. Pomoże w tym jeden składnik
Lubicie potrawy smażone w panierce? My wprost uwielbiamy - zwłaszcza gdy jest ona chrupka i nie ma nasiąka bardzo tłuszczem. Mamy dla was kilka porad, jak zrobić panierkę idealną. Sprawdźcie.
-
Kotlet po parysku smaczniejszy niż kotlet schabowy? Poznaj prosty przepis na schab inaczej
Najbardziej popularny przepis na schab to oczywiście kotlet schabowy. Jego wyjątkowy smak zawdzięczamy przede wszystkim panierce. Istnieje też inny sposób na przygotowanie schabu w panierce. Chodzi o kotlet po parysku, który jest delikatniejszy w...
-
Genialny przepis na chrupiące tofu. Tylko jeden minus: "Upieprzycie się w tym wszystkim po łokcie"
Wegańskie przepisy są skomplikowane, a dania dziwne i niesmaczne? Nieprawda! Dziś mamy dla was propozycję na prostą przekąskę. Sprawdźcie, jak zrobić rewelacyjne smażone tofu w panierce.
-
Idealna panierka do kurczaka? Wystarczy kilka składników, które masz w domu [PRZEPIS]
Kurczak w panierce to idealne danie obiadowe, a także przekąska na imprezę. Panierka do kurczaka musi być przede wszystkim chrupiąca i nie może odklejać się od mięsa. Taka potrawa nie musi być kaloryczna. Wystarczy, że na stole pojawi się kurczak...
-
Schabowe w piwnej panierce. Profanacja? Geniusz? Przekonajcie się [PRZEPIS]
Planujesz na obiad kotlety schabowe? Skuś się na mały eksperyment i przygotuj je w piwnej panierce. Jest lekka i chrupiąca, a smakuje rewelacyjnie.
-
Często smażysz mięso i ryby? Oto kilka sposobów na panierki i garść porad, jak dobrze je zrobić
Na talerzach obiadowych w większości domów gości najczęściej mięso lub ryba. Najpopularniejszym sposobem przygotowywania ich jest smażenie. Jednym z najważniejszych czynników, które wpływają na smak potrawy, jest dobrze przygotowana panierka. Dla...
-
Panko - japońska panierka nie tylko do krewetek. Jak ją zrobić?
Panko to rodzaj japońskiej panierki, która zyskuje coraz większą popularność. Widzimy ją coraz częściej nie tylko na półkach w marketach, ale także w daniach w restauracjach - nie tylko w kuchni azjatyckiej. Panierka panko - jak zrobić ją w domu? ...
-
Najlepsza panierka do ryby. Jak usmażyć rybę w panierce?
Dobra panierka do ryby to połowa sukcesu! Dzięki niej smażone filety będą smakować wybornie. Chrupiąca panierka do ryby jak nad morzem jest do odtworzenia we własnej kuchni! Poznaj nasze wskazówki i przepis, aby przygotować najsmaczniejszą smażoną...
-
Kurczak jak z KFC - przepis na chrupiące kąski z kurczaka, które zawładną twoim talerzem
Kurczak jak z KFC to jeden z najczęściej odtwarzanych przez nas przepisów z restauracji szybkiej obsługi. Często zastanawiamy się, jak przygotować udka lub skrzydełka, by były tak chrupiące, jak te z popularnej sieci. Wbrew pozorom to wcale nie...