Rumsztyk wieprzowy mielony z cebulką to danie, które z pewnością pokochało wielu. Mimo że kulinarna moda na tego typu stek podupadła, w ostatnich latach widzimy ponowne zainteresowanie. Innymi słowy, wracamy do dawnych smaków! Czym zatem dokładnie jest rumsztyk? To rodzaj steku, który zazwyczaj wykonuje się z mielonego mięsa wieprzowego bądź wołowego, w połączeniu z cebulą. Zwykle nie używa się do niego bułki tartej. Można podawać go z ziemniakami i surówką. Jeżeli serwujemy go podczas wczesnej kolacji w plenerze, ziemniaki można zastąpić chlebem.
Rumsztyk wieprzowy z cebulką to doskonała propozycja obiadu. Stek jest soczysty, pożywny, a do tego fantastyczny w smaku. Rumsztyki są bardzo proste w wykonaniu. Dlatego też jeżeli nie mamy doświadczenia kulinarnego, możemy wykonać danie bez większych problemów. Poniżej przepis:
Przepis na rumsztyk wieprzowy:
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Rumsztyk to danie, które można zaserwować na obiad lub kolację. Zarówno z okazji ważnej uroczystości jak i luźnej imprezy w plenerze. Niezależnie od sytuacji rumsztyk ''zda egzamin''. Ponadto jest to danie szybkie i tanie w wykonaniu.
Zobacz też: Kotlety z kalafiora - przepis na alternatywę dla schabowego. Tak chrupiącej panierki jeszcze nie było