placki ziemniaczane
-
Zapomnij o klasycznych plackach ziemniaczanych. Od dziś będziesz podawać je tylko z tymi produktami
Placki ziemniaczane to danie obiadowe, które lubimy co jakiś czas powtarzać. Klasyczny przepis jest bardzo smaczny, lecz z czasem warto się nim trochę pobawić. My to zrobiliśmy, a efekt, który wyszedł był oszałamiający. W życiu nie zrobię ich już...
-
Placki ziemniaczane "na sterydach". Będą nieziemsko puszyste, ale daj im chwilkę
Jak zrobić placki ziemniaczane? Nasz dzisiejszy przepis na placki ziemniaczane nie jest do końca tradycyjny, ale gwarantujemy, że z miejsca się w nich zakochasz. Będą puszyste, delikatne i mięciutkie. Wystarczy połączyć ze sobą dwa przepisy - na...
-
Dziś jest święto niesłychane, róbmy placki ziemniaczane! Będą złote i chrupiące dzięki trikowi z cebulką
13 listopada to święto placków ziemniaczanych i z tej okazji mamy dla was klasyczny i chyba najprostszy przepis na placki ziemniaczane. Będą złote i chrupiące dzięki łatwemu trikowi. Przyda się cebulką, ale nie śpiesz się za bardzo.
-
Biegnij do sklepu po ten składnik. Z nim placki ziemniaczane są milion razy lepsze
Placki ziemniaczane to bardzo popularne danie obiadowe, które w polskich domach robione jest bardzo często. Najczęściej trzymamy się jednego, dobrze nam znanego przepisu. Jednak od czasu do czasu nawet najbardziej tradycyjne potrawy warto...
-
Placków ziemniaczanych w tej odsłonie jeszcze nie jedliście. Pędź do lasu i zbieraj grzyby na aromatyczne nadzienie
Placki ziemniaczane zna każdy. Niektórzy jedzą je z cukrem, inni za śmietaną, a jeszcze inni tylko i wyłącznie z mięsnym sosem. Wszystkie popularne wersje chowają się jednak przy odsłonie z grzybami. Tradycyjne placki nadziej leśnymi skarbami, a...
-
Co zrobić, by masa ziemniaczana na placki nie ciemniała? Sposób Magdy Gessler vs sposób babci
Placki ziemniaczane smakują obłędnie pysznie - niezależnie, czy jemy je na słodko, czy na słono. Wiele osób ma jednak problem z ciemniejącą masą. Jak sobie z tym poradzić? Magda Gessler i babcia radzą.
-
Takie placki ziemniaczane robi się w Irlandii. Są chrupiące i jeszcze smaczniejsze dzięki patentowi z ziemniakami
Placki ziemniaczane kochają miliony. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, a do tego można je podać na wiele różnych sposób. Tym razem chcemy pokazać, jak się je robi w Irlandii. Ich przepis może zaskoczyć nawet najlepszego szefa kuchni. Patent z...
-
Zapomnij o nudnych plackach ziemniaczanych! Kotlety z tego składnika to prawdziwe niebo w gębie
Pyszne kotlety to zawsze świetny sposób na urozmaicony posiłek. Jeżeli szukacie smakowitej alternatywy dla standardowych kotletów mielonych albo schabowych, koniecznie wypróbujcie ten przepis.
-
Nadziewane placki ziemniaczane znikają w mgnieniu oka. Środek zaskakuje podniebienie
Placki ziemniaczane to znane danie, które robi się w kilka chwil. Wykorzystujemy ten przepis, gdy mamy za dużo warzyw i nie wiemy, co z nich zrobić. By nieco urozmaicić ich smak, warto zrobić je trochę inaczej. Następnym razem nadziej je tym...
-
Placuszki dyniowe są tak pyszne, że zapomnisz o ziemniaczanych. Wybierz dobry jogurt
Placuszki z dyni to idealny pomysł na obiad, śniadanie lub podwieczorek. Są chrupiące, delikatne i świetnie sprawdzą się i na słono i na słodko. Sposób wykonania jest bardzo prosty, ale użyj odpowiedniego jogurtu - powinien być przede wszystkim...
-
Tak pyszne, że błyskawicznie znika ze stołu. Nie opada i jest puszyste
-
W święta nie możesz patrzeć na karpia, bo czuć muł? Przed smażeniem zrób jedną rzecz
-
Przepis na prawdziwą magię? Sprawdź, czy go znasz! [MATERIAŁ PROMOCYJNY]MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Błyskawiczny obiad, który zasmakuje wszystkim. Wystarczą trzy składniki
-
Słodkie jak marzenie, kruche ciasteczka. Zrobisz je z trzech składników
- Jedną porcją zapełnisz brzuch. To zapiekanka, która przebija inne przepisy
- Zrób go teraz, a w święta podaj go z mięsem. Rodzina będzie pytać o przepis
- Na świąteczny obiad podaj swoje nowe popisowe danie! Oto przepisy na świąteczne mięsa
- Jak zrobić lukier? Trzy składniki sprawią, że świąteczne pierniczki będą piękniejsze i smaczniejsze
- Zupa ta odkrywana jest na nowo. Kiedyś stanowiła przełom, w walce z niedożywieniem
-
Każdy, kto ich próbował, mówił, że są lepsze od ziemniaczanych. Te placki zwalają z nóg
Placki ziemniaczane znane są w całej Polsce. Podaje się je z różnymi dodatkami, niektórzy jedzą je na słodko, a inni niezmiennie serwują je z kwaśną śmietaną. Nieważne, jakich dodatków się używa, najważniejsze i tak jest to, jak smakuje placek. Ty...
-
Placki ziemniaczane niczym sztabki złota. Siostra zdradziła mi patent, żeby były chrupiące. Chodzi o cebulkę
Placki ziemniaczane to chyba najlepszy comfort food świata. Możemy jeść je na milion różnych sposobów i zawsze smakują idealnie, pod warunkiem że są chrupiące i złociste. Jak je zrobić? Moja siostra ma na to idealny patent. Chodzi o cebulkę. Muszę...
-
Placki ziemniaczane - przepis na danie z jesiennego menu. Przygotuj je w ten sposób, a będą chrupać aż miło
Placki ziemniaczane - przepis na chrupiącą i złocistą wersję popularnego przysmaku. Smakują wybornie zarówno w wersji solo, jak i z dodatkiem gulaszu. Warto pokusić się o ich przygotowanie właśnie teraz!
-
Placki ziemniaczane zdobędą nowy smak, jeśli zmienisz główny składnik. Z nim są sto razy lepsze
Placki ziemniaczane to klasyk nad klasykami. Ich przepis zna na pamięć każdy mniej lub bardziej doświadczony kucharz. My jednak chcemy pokazać ich nową wersję, która uważana jest za tą smaczniejszą. Wystarczy zmienić jeden składnik i się przekonać.
-
Dodaj to warzywo do placków ziemniaczanych. Będą bardziej kolorowe, ale też smaczniejsze
Tradycyjne placki ziemniaczane są obłędnie pyszne, ale w kwestii tego dania, zdecydowanie warto poeksperymentować. Na targowiskach i w sklepach już króluje to pyszne i kolorowe warzywo. Kupcie je, a wyczarujecie wyjątkowe placuszki.
-
Jedna łyżka sprawi, że placki ziemniaczane będą chrupiące i smaczne. Dzięki temu nie będą ociekać tłuszczem
Placki ziemniaczane to popularna potrawa, która gości na naszych stołach dość często. Wiele osób postanawia także nieco zmodyfikować klasyczny przepis, a dzięki temu wychodzą one jeszcze smaczniejsze. My również mamy patent, by poprawić ich smak....
-
Jak usmażyć idealnie chrupiące placki ziemniaczane? Liczą się dwie rzeczy, o których zawsze musisz pamiętać
Placki ziemniaczane to już klasyka. Przy okazji są też podmiotem kulinarnych sporów - czy jeść je z cukrem, ze śmietaną, czy tylko i wyłącznie z mięsnym sosem. Niezależnie od preferencji, wszystkie placki powinny mieć wspólny mianownik. Mianowicie...
-
Tomasz Strzelczyk robi placki ziemniaczane inaczej niż wszyscy, a wychodzą obłędne. To zasługa sekretnego składnika
Placki ziemniaczane to przysmak, którym zajadamy się dość często. Mało kto jest w stanie odmówić chrupiącej, złocistej skórce otulającej miękkie, warzywne wnętrze. Obłędnym przepisem na nie podzielił się jakiś czas temu Tomasz Strzelczyk -...
-
Tradycyjne placki ziemniaczane cię nudzą? Wystarczy zetrzeć sezonowe warzywo, by poznać obłędny smak
Placki ziemniaczane to prawdziwy rarytas w domowym menu. Kultowe, tanie oraz ekonomiczne danie królują zazwyczaj w klasycznej wersji. Warto jednak nieco zaszaleć tej jesieni i dodać do masy nieco świeżości i witamin. W tej roli świetnie sprawdzi s...
-
Wzięłam ziemniaki z wczorajszego obiadu i zrobiłam te placki. Nie został po nich nawet okruszek
Bardzo często dzieje się tak, że gdy przygotowujemy obiad, zostaje nam kilka składników, które aż szkoda wyrzucić. W takich sytuacjach najlepiej zrobić z nich drugą całkiem inną potrawę. Gdy więc zostanie ci więcej ziemniaków, wykorzystaj przepis ...
-
Koniec nudnych placków ziemniaczanych. Dodaj te dwa składniki. Podkręcą smak
Placki ziemniaczane to klasyk polskiej kuchni. Jedni uwielbiają jeść je z cukrem, inni zaś preferują wersję z mięsnymi sosami. Warto jednak nieco zmian zaprowadzić w samym cieście na chrupiące placuszki. Dodaj do ziemniaków te dwa składniki, a...
-
Placki po litewsku to przepis na klasykę z obłędnym, mięsnym dodatkiem. Taki duet sprawdzi się na obiad
Placki po litewsku to przepis na obłędnie smaczny rarytas i ciekawą alternatywę dla nudnej, ziemniaczanej klasyki. Oczywiście w składzie nie brakuje warzyw, jednak znacznie ważniejszy jest tu mięsny akcent, który w tym duecie idealnie się komponuj...
-
Ciocia Krysia wspomina to danie z sentymentem. Teraz ja robię je co tydzień, bo ten smak jest tego wart
Chrupiące placki polane aromatycznym mięsnym sosem mogą śnić się po nocach. Jednak wykorzystując ten przepis można sen przenieść na jawę i zasmakować tego dania na żywo. Poznaj więc niezastąpioną recepturę na potrawę, która świetnie zapełnia brzuc...
-
Takiego placka ziemniaczanego jeszcze nie było. Jest smacznie i ciekawie, a wszystko przez prosty trik
Polska ziemniakiem stoi, jednak przepisu na placka ziemniaczanego w wersji XXL jeszcze nie było. To obłędne danie nie tylko pięknie się prezentuje, ale i smakuje o niebo lepiej od wszystkim doskonale znanej klasyki z tartych warzyw. Podany z sosem...
-
Placki ziemniaczane z piekarnika. Mają o wiele mniej tłuszczu, a na dodatek dużo lepiej smakują
Placki ziemniaczane z piekarnika to mniej tłusta i o wiele zdrowsza wersja tradycyjnych placków ziemniaczanych. Przygotowanie ich wymaga od nas poświęcenia o wiele mniej wolnego czasu, niż w przypadku tych smażonych na patelni. Jak zatem je zrobić...
-
Placki ziemniaczane - przepis na błyskawiczne i chrupiące przysmaki. W mig znikają z talerzy
Placki ziemniaczane to jedno z tych dań, o których przypominamy sobie raz na jakiś czas. Kiedy jednak obraz chrupiących placuszków pojawi się już w głowie, nie ma zmiłuj - trzeba je jeść na okrągło. Poniższy przepis pomoże w przygotowaniu prostego...
-
Nieważne czy jesz je z cukrem, ze śmietaną, czy z mięsnym sosem. Kluczem do udanych placków ziemniaczanych jest ta metoda
Brak pomysłu na obiad? Placki ziemniaczane to zawsze doskonały pomysł. To znakomite danie nie wymaga ani dużych nakładów czasu, ani wielu składników. Na dodatek nie trzeba być również profesjonalną kucharką, by poradzić sobie z tym przepisem. Sycą...
-
Niepozorne, a lepsze od niejednego obiadu babci. Dzięki temu dodatkowi te placki na każdym robią wrażenie
Placki ziemniaczane można jeść na wiele sposobów. Ile upodobań kulinarnych i fantazji w głowie, tym więcej oryginalnych form ich podania. Można powiedzieć, że ten rodzaj przysmaku można podpisać pod właśnie coś bardzo oryginalnego. Dlaczego? Dodat...
-
Pani Gosia robi najpyszniejsze placki ziemniaczane. Są złote i chrupiące, a sekretem jest trik z cebulą
Placki ziemniaczane dzielą i łączą Polaków. Dlaczego dzielą? Cóż, możemy godzinami kłócić się, czy lepsze są z cukrem, śmietaną lub sosem grzybowym. Ilu Polaków, tyle ulubionych sposobów na placki, ale zawsze trzeba wyjść od tego, co zrobić, żeby...
-
O tych plackach ziemniaczanych będziesz śnić po nocach. Garść tego składnika cię zaskoczy
Placki ziemniaczane doskonale wiemy, jak zrobić i smakują wyśmienicie ze wszystkimi dodatkami. Jednak my dziś podpowiemy, jak wykonać ich wersję w nieco inny sposób. Podanie takiego smakołyka wywoła zaskoczenia na twarzy każdego, a nietuzinkowe...
-
Robisz tak placki ziemniaczane? To błąd. Dodaj ten składnik, a wyjdą puszyste i znikną w mgnieniu oka
Placki ziemniaczane to jedno z klasycznych dań kuchni polskiej. Można je serwować zarówno na słodko, jak i na słono. Jak je przyrządzić, aby wyszły lekkie i puszyste? Przedstawiamy przepis, z którym wyjdą po prostu doskonałe.
-
Jak zrobić placki ziemniaczane z cukrem? Ten babciny przepis przenosi w czasy PRL-u
Jeśli masz ochotę na klasyczny obiad, ale nie wiesz, jak zrobić placki ziemniaczane z cukrem, to wypróbuj nasz przepis. Dzięki temu poznasz smaki z lat PRL-u i przygotujesz pyszne danie dla całej rodziny, a placuszki będą chrupiące.
-
Takie placki ziemniaczane robi tylko Starmach. Nie dodaje podstawowych składników. Zapomnij o jajkach
Placki ziemniaczane to klasyk, a przepis na nie znany jest wszystkim. Ich smak jest wyjątkowy i trudny do podrobienia. Jednak Ania Starmach postanowiła nieco zmodyfikować popularną recepturę. Do masy nie dodała dwóch składników, które dodaje każdy...
-
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków to letnia interpretacja klasyka. Dodaj to do masy, a nie będzie "pływać"
Jeśli brakuje pomysłu na ekspresowy letni obiad, postaw na klasykę w nieco innym wydaniu. Mowa o plackach ziemniaczanych z młodych ziemniaków. Sezonowe danie smakuje obłędnie, jednak przygotowanie nieco różni się od tego, które wszyscy znamy. Tu...
-
Czy młode ziemniaki nadają się na placki ziemniaczane? Jeśli popełnisz ten błąd, przygotuj się na porażkę
Przez ponad 20 lat mojego życia byłam przekonana, że młode ziemniaki nie nadają się do niczego innego niż serwowania obok schabowego z mizerią, a o plackach ziemniaczanych mogłam myśleć dopiero wtedy, kiedy młode ziemniaki zrobiły się stare. Jedna...
-
Przepis na placki ziemniaczane. Serwuj je z tym dodatkiem, a znikną, zanim usiądziesz do stołu
Szukasz przepisu na placki ziemniaczane? To tradycyjne danie jest wyjątkowo smaczne, a przyrządzisz w kilka chwil. Wystarczy połączyć składniki i rozgrzać patelnię. Będą miały wyjątkowy smak, jeśli podasz je ze specjalnym dodatkiem.
-
Placki ziemniaczane, o których będziesz śnić przez całą noc. Do środka dodaj mięsny twist
Placki ziemniaczane to danie, które na stole gości bardzo często. Jednak większość z nas ogranicza się do ich klasycznej wersji, którą znamy od lat. Ten przepis pokazuje, że można je zrobić inaczej. Nie uwierzysz, jak jeden składnik może zmienić...
-
Placki ziemniaczane zrobione w ten sposób będą lekkie i chrupiące. Uważaj, bo znikną z talerza w mgnieniu oka
Rozkosznie chrupiące placki ziemniaczane przygotowuje się w kilku banalnie prostych krokach. Aby miały doskonały smak i idealną konsystencję, należy połączyć dokładnie składniki w odpowiednich proporcjach. Wyjdą tak dobre, że nie będzie można...
-
Placki ziemniaczane niczym sztabki złota. Ewa Wachowicz dodaje do nich ukochany składnik każdego Polaka
Placki ziemniaczane to świętość dla każdej gospodyni i jeśli któraś myśli, że robi je perfekcyjnie to... najpewniej ma rację. Warto jednak zerwać z przyzwyczajeniami i zrobić placki ziemniaczane z przepisu Ewy Wachowicz. Są złote, chrupiące i...
-
Takie placki ziemniaczane je Robert Lewandowski. Nie zapomnij o sosie, to element obowiązkowy
To, czym zajadają się gwiazdy od zawsze jest interesującym tematem. Każdy chciałby dowiedzieć się jakie dania obiadowe, śniadania, czy desery można znaleźć na ich stole. Anna Lewandowska uchyla trochę rąbka tajemnicy i zdradza swoje autorskie...