placki ziemniaczane
-
Placki ziemniaczane od teraz podaję z tym sosem. Gdy ich spróbujesz, zapomnisz o śmietanie
Gdy nuda wkracza do naszej kuchni, warto posiłkować się klasycznymi przepisami, które w jakiś sposób zostały zmienione. Z tej receptury wykreśliłam śmietanę, co okazało się strzałem w dziesiątkę. Zamiast niej placki polałam sosem, który zwiastuje...
-
Czesi wrzucają na potęgę do placków ziemniaczanych. Też zrób tak w domu. Znikną z talerzy w 5 sekund
Koniecznie musisz spróbować placków ziemniaczanych, które przygotowują Czesi. Dlaczego? Różni je od tych przygotowywanych w naszych domach jeden składnik. Ale nie byle jaki, bo chodzi dokładnie o boczek.
-
Placki ziemniaczane chrupiące i najpyszniejsze. Babcia dodawała do nich nietypowy składnik
Placki ziemniaczane to rzecz, którą kocha każdy, bez względu na wiek, pochodzenie i poglądy. Placki ziemniaczane potrafią łączyć ludzi, ale muszą być naprawdę pyszne. Jak zrobić najlepsze placki ziemniaczane? Moja babcia dodawała składnik, o który...
-
Placki ziemniaczane. Zrób je jak moja babcia, a wyjdą złote i chrupiące
Placki ziemniaczane to wymarzony obiad, podwieczorek lub sposób na skuteczną poprawę humoru po ciężkim dniu. Przepis na placki ziemniaczane jest prosty, ale jak je zrobić, żeby były chrupiące i złociste? Chodzi o sposób na cebulkę - tutaj liczy si...
-
Hash browns, czyli placki ziemniaczane po brytyjsku. Bez dodatku mąki i jajek wychodzą lekkie i chrupiące
Hash browns to brytyjskie placki ziemniaczane. Od rodzimych plyndzów odróżnia je brak kluczowych składników: mąki i jajek. Jak zatem Brytyjczycy sprawiają, że ich danie jest miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz? Mają na to sprawdzony sposób.
-
Co zrobić, żeby placki ziemniaczane były chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku? Ten etap to klucz
Placki ziemniaczane są niby takim prostym daniem do zrobienia, a jednak nie zawsze wychodzą tak jakbyśmy chcieli. Najbardziej pożądane jest, by były chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku. Co zrobić, by wyszły właśnie takie? Trzeba przypilnować...
-
Bieszczadzkie bandurjanki są bezkonkurencyjne. Jeden składnik sprawia, że są lepsze od klasycznych placków
Placki ziemniaczane to klasyk nad klasykami. Nie ma osoby, która chociaż raz ich nie jadła. Podawane są z różnymi dodatkami, ale zawsze smakują bezbłędnie. Bieszczadzkie placuszki okazują się jednak lepsze. To zasługa jednego dodatku, który nadaje...
-
Powstał ranking najlepszych naleśników. Polacy zaskoczeni. "Nie mają nic wspólnego"
Serwis Taste Atlas słynie z tego, że przygotowuje jedzeniowe rankingi, które wzbudzają sporo kontrowersji. Czasem dobór potraw faktycznie bywa zaskakujący, by nie powiedzieć niefortunny. Tak właśnie stało się w przypadku rankingu na najlepsze...
-
Placki ziemniaczane w trymiga to moje ulubione. Nigdy nie trę ziemniaków, a i tak są obłędne
Ziemniak to wręcz nasze narodowe warzywo. Nie może go zabraknąć w niemal żadnym obiedzie. Ale doskonale sprawdza się też jako danie główne. Wielu z nas uwielbia zajadać się plackami ziemniaczanymi, jednak przygotowanie ich to już niekoniecznie nas...
-
Genialny sposób na placki ziemniaczane. Dodaj ten składnik, a nie będą ociekać tłuszczem
Placki ziemniaczane to przysmak, któremu trudno się oprzeć. Problem stanowi jednak to, że podczas smażenia na oleju, chłoną tłuszcz niczym gąbka. Jak temu zapobiec? Wystarczy dodać do masy jeden składnik. Tego triku używam od lat i jeszcze się na...
- Pieczywo nie jest naszym wrogiem? "Wszystko możemy, jeżeli umiemy"
- Stara jak świat sałatka z jajkami. Na Wielkanoc robię jej pół wiadra
- Poznaj ten zawód! Lektor - Stara dobra szkoła pracy głosem. Rozmowa z Mirosławem Uttą lMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Pieczeń z karkówki w soczystym wydaniu. Zawsze podaję ją na Wielkanoc
- Obiad, który zrobi się sam. Wystarczy włożyć go do piekarnika i gotowe
- Łatwy mazurek migdałowy. Jest tak pyszny, że wielkanocni goście będą zlizywać okruszki
- Secret Burger od MAX Premium Burgers dostępny w aplikacjach Glovo i Uber Eats w dwóch lokalizacjach w Warszawie
- Racuchy - przepis, którym zajadali się nasi dziadkowie. Nie ma tam drożdży ani jogurtu, jest coś lepszego
- Włożył farsz do pierogów w bułkę i zrobił kanapkę. "Barbarzyństwo"
- Sernik idealny to ten bez pieczenia. Wygląda jak z najlepszej cukierni
-
Przepis na placki ziemniaczane wzbogaciłam typowo polskim dodatkiem. Lepszych nie jadłam
Jak zrobić placki ziemniaczane, żeby były pyszne, chrupiące i najlepsze na obiad? Przepis jest banalny, ale ja dodaję do nich coś ekstra. Nie istnieje lepszy trik na placuszki - wystarczy najbardziej polski dodatek - kroisz go do sałatek i wrzucas...
-
Przepis na placki ziemniaczane. Będą złote i chrupiące, ale pamiętaj o sposobie na cebulkę
Placki ziemniaczane to wymarzony obiad, podwieczorek lub sposób na skuteczną poprawę humory po ciężkim dniu. Przepis na placki ziemniaczane jest prosty, ale jak je zrobić, żeby były chrupiące i złociste? Chodzi o sposób na cebulkę - tutaj liczy si...
-
Robię je, gdy nie wiem, co podać na obiad. Placki wzbogacam dwoma nieoczywistymi składnikami
Nie ma szans, że ktokolwiek nie zna klasycznych placków ziemniaczanych. To właśnie je robiły nam babcie, a my się nimi zajadaliśmy do pełna. Postanowiłam trochę je podrasować i dodałam dwa nieoczywiste składniki. Od kiedy podałam je rodzinie, nie...
-
Koniec z ociekającymi tłuszczem plackami ziemniaczanymi. Tego triku używam non stop
Placki ziemniaczane to przysmak, który można zaserwować na obiad, jak i w formie popołudniowej przekąski. Ich przygotowanie jest banalnie proste, trzeba jednak pamiętać o kilku zasadach, które uchronią nas przed nadmiarem tłuszczu. Dzięki temu...
-
Zapomnij o klasycznych plackach ziemniaczanych. Od dziś będziesz podawać je tylko z tymi produktami
Placki ziemniaczane to danie obiadowe, które lubimy co jakiś czas powtarzać. Klasyczny przepis jest bardzo smaczny, lecz z czasem warto się nim trochę pobawić. My to zrobiliśmy, a efekt, który wyszedł był oszałamiający. W życiu nie zrobię ich już...
-
Placki ziemniaczane "na sterydach". Będą nieziemsko puszyste, ale daj im chwilkę
Jak zrobić placki ziemniaczane? Nasz dzisiejszy przepis na placki ziemniaczane nie jest do końca tradycyjny, ale gwarantujemy, że z miejsca się w nich zakochasz. Będą puszyste, delikatne i mięciutkie. Wystarczy połączyć ze sobą dwa przepisy - na...
-
Dziś jest święto niesłychane, róbmy placki ziemniaczane! Będą złote i chrupiące dzięki trikowi z cebulką
13 listopada to święto placków ziemniaczanych i z tej okazji mamy dla was klasyczny i chyba najprostszy przepis na placki ziemniaczane. Będą złote i chrupiące dzięki łatwemu trikowi. Przyda się cebulką, ale nie śpiesz się za bardzo.
-
Biegnij do sklepu po ten składnik. Z nim placki ziemniaczane są milion razy lepsze
Placki ziemniaczane to bardzo popularne danie obiadowe, które w polskich domach robione jest bardzo często. Najczęściej trzymamy się jednego, dobrze nam znanego przepisu. Jednak od czasu do czasu nawet najbardziej tradycyjne potrawy warto...
-
Placków ziemniaczanych w tej odsłonie jeszcze nie jedliście. Pędź do lasu i zbieraj grzyby na aromatyczne nadzienie
Placki ziemniaczane zna każdy. Niektórzy jedzą je z cukrem, inni za śmietaną, a jeszcze inni tylko i wyłącznie z mięsnym sosem. Wszystkie popularne wersje chowają się jednak przy odsłonie z grzybami. Tradycyjne placki nadziej leśnymi skarbami, a...
-
Co zrobić, by masa ziemniaczana na placki nie ciemniała? Sposób Magdy Gessler vs sposób babci
Placki ziemniaczane smakują obłędnie pysznie - niezależnie, czy jemy je na słodko, czy na słono. Wiele osób ma jednak problem z ciemniejącą masą. Jak sobie z tym poradzić? Magda Gessler i babcia radzą.
-
Takie placki ziemniaczane robi się w Irlandii. Są chrupiące i jeszcze smaczniejsze dzięki patentowi z ziemniakami
Placki ziemniaczane kochają miliony. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, a do tego można je podać na wiele różnych sposób. Tym razem chcemy pokazać, jak się je robi w Irlandii. Ich przepis może zaskoczyć nawet najlepszego szefa kuchni. Patent z...
-
Zapomnij o nudnych plackach ziemniaczanych! Kotlety z tego składnika to prawdziwe niebo w gębie
Pyszne kotlety to zawsze świetny sposób na urozmaicony posiłek. Jeżeli szukacie smakowitej alternatywy dla standardowych kotletów mielonych albo schabowych, koniecznie wypróbujcie ten przepis.
-
Nadziewane placki ziemniaczane znikają w mgnieniu oka. Środek zaskakuje podniebienie
Placki ziemniaczane to znane danie, które robi się w kilka chwil. Wykorzystujemy ten przepis, gdy mamy za dużo warzyw i nie wiemy, co z nich zrobić. By nieco urozmaicić ich smak, warto zrobić je trochę inaczej. Następnym razem nadziej je tym...
-
Placuszki dyniowe są tak pyszne, że zapomnisz o ziemniaczanych. Wybierz dobry jogurt
Placuszki z dyni to idealny pomysł na obiad, śniadanie lub podwieczorek. Są chrupiące, delikatne i świetnie sprawdzą się i na słono i na słodko. Sposób wykonania jest bardzo prosty, ale użyj odpowiedniego jogurtu - powinien być przede wszystkim...
-
Każdy, kto ich próbował, mówił, że są lepsze od ziemniaczanych. Te placki zwalają z nóg
Placki ziemniaczane znane są w całej Polsce. Podaje się je z różnymi dodatkami, niektórzy jedzą je na słodko, a inni niezmiennie serwują je z kwaśną śmietaną. Nieważne, jakich dodatków się używa, najważniejsze i tak jest to, jak smakuje placek. Ty...
-
Placki ziemniaczane niczym sztabki złota. Siostra zdradziła mi patent, żeby były chrupiące. Chodzi o cebulkę
Placki ziemniaczane to chyba najlepszy comfort food świata. Możemy jeść je na milion różnych sposobów i zawsze smakują idealnie, pod warunkiem że są chrupiące i złociste. Jak je zrobić? Moja siostra ma na to idealny patent. Chodzi o cebulkę. Muszę...
-
Placki ziemniaczane - przepis na danie z jesiennego menu. Przygotuj je w ten sposób, a będą chrupać aż miło
Placki ziemniaczane - przepis na chrupiącą i złocistą wersję popularnego przysmaku. Smakują wybornie zarówno w wersji solo, jak i z dodatkiem gulaszu. Warto pokusić się o ich przygotowanie właśnie teraz!
-
Placki ziemniaczane zdobędą nowy smak, jeśli zmienisz główny składnik. Z nim są sto razy lepsze
Placki ziemniaczane to klasyk nad klasykami. Ich przepis zna na pamięć każdy mniej lub bardziej doświadczony kucharz. My jednak chcemy pokazać ich nową wersję, która uważana jest za tą smaczniejszą. Wystarczy zmienić jeden składnik i się przekonać.
-
Dodaj to warzywo do placków ziemniaczanych. Będą bardziej kolorowe, ale też smaczniejsze
Tradycyjne placki ziemniaczane są obłędnie pyszne, ale w kwestii tego dania, zdecydowanie warto poeksperymentować. Na targowiskach i w sklepach już króluje to pyszne i kolorowe warzywo. Kupcie je, a wyczarujecie wyjątkowe placuszki.
-
Jedna łyżka sprawi, że placki ziemniaczane będą chrupiące i smaczne. Dzięki temu nie będą ociekać tłuszczem
Placki ziemniaczane to popularna potrawa, która gości na naszych stołach dość często. Wiele osób postanawia także nieco zmodyfikować klasyczny przepis, a dzięki temu wychodzą one jeszcze smaczniejsze. My również mamy patent, by poprawić ich smak....
-
Jak usmażyć idealnie chrupiące placki ziemniaczane? Liczą się dwie rzeczy, o których zawsze musisz pamiętać
Placki ziemniaczane to już klasyka. Przy okazji są też podmiotem kulinarnych sporów - czy jeść je z cukrem, ze śmietaną, czy tylko i wyłącznie z mięsnym sosem. Niezależnie od preferencji, wszystkie placki powinny mieć wspólny mianownik. Mianowicie...
-
Tomasz Strzelczyk robi placki ziemniaczane inaczej niż wszyscy, a wychodzą obłędne. To zasługa sekretnego składnika
Placki ziemniaczane to przysmak, którym zajadamy się dość często. Mało kto jest w stanie odmówić chrupiącej, złocistej skórce otulającej miękkie, warzywne wnętrze. Obłędnym przepisem na nie podzielił się jakiś czas temu Tomasz Strzelczyk -...
-
Tradycyjne placki ziemniaczane cię nudzą? Wystarczy zetrzeć sezonowe warzywo, by poznać obłędny smak
Placki ziemniaczane to prawdziwy rarytas w domowym menu. Kultowe, tanie oraz ekonomiczne danie królują zazwyczaj w klasycznej wersji. Warto jednak nieco zaszaleć tej jesieni i dodać do masy nieco świeżości i witamin. W tej roli świetnie sprawdzi s...
-
Wzięłam ziemniaki z wczorajszego obiadu i zrobiłam te placki. Nie został po nich nawet okruszek
Bardzo często dzieje się tak, że gdy przygotowujemy obiad, zostaje nam kilka składników, które aż szkoda wyrzucić. W takich sytuacjach najlepiej zrobić z nich drugą całkiem inną potrawę. Gdy więc zostanie ci więcej ziemniaków, wykorzystaj przepis ...
-
Koniec nudnych placków ziemniaczanych. Dodaj te dwa składniki. Podkręcą smak
Placki ziemniaczane to klasyk polskiej kuchni. Jedni uwielbiają jeść je z cukrem, inni zaś preferują wersję z mięsnymi sosami. Warto jednak nieco zmian zaprowadzić w samym cieście na chrupiące placuszki. Dodaj do ziemniaków te dwa składniki, a...
-
Placki po litewsku to przepis na klasykę z obłędnym, mięsnym dodatkiem. Taki duet sprawdzi się na obiad
Placki po litewsku to przepis na obłędnie smaczny rarytas i ciekawą alternatywę dla nudnej, ziemniaczanej klasyki. Oczywiście w składzie nie brakuje warzyw, jednak znacznie ważniejszy jest tu mięsny akcent, który w tym duecie idealnie się komponuj...
-
Ciocia Krysia wspomina to danie z sentymentem. Teraz ja robię je co tydzień, bo ten smak jest tego wart
Chrupiące placki polane aromatycznym mięsnym sosem mogą śnić się po nocach. Jednak wykorzystując ten przepis można sen przenieść na jawę i zasmakować tego dania na żywo. Poznaj więc niezastąpioną recepturę na potrawę, która świetnie zapełnia brzuc...
-
Takiego placka ziemniaczanego jeszcze nie było. Jest smacznie i ciekawie, a wszystko przez prosty trik
Polska ziemniakiem stoi, jednak przepisu na placka ziemniaczanego w wersji XXL jeszcze nie było. To obłędne danie nie tylko pięknie się prezentuje, ale i smakuje o niebo lepiej od wszystkim doskonale znanej klasyki z tartych warzyw. Podany z sosem...
-
Placki ziemniaczane z piekarnika. Mają o wiele mniej tłuszczu, a na dodatek dużo lepiej smakują
Placki ziemniaczane z piekarnika to mniej tłusta i o wiele zdrowsza wersja tradycyjnych placków ziemniaczanych. Przygotowanie ich wymaga od nas poświęcenia o wiele mniej wolnego czasu, niż w przypadku tych smażonych na patelni. Jak zatem je zrobić...
-
Placki ziemniaczane - przepis na błyskawiczne i chrupiące przysmaki. W mig znikają z talerzy
Placki ziemniaczane to jedno z tych dań, o których przypominamy sobie raz na jakiś czas. Kiedy jednak obraz chrupiących placuszków pojawi się już w głowie, nie ma zmiłuj - trzeba je jeść na okrągło. Poniższy przepis pomoże w przygotowaniu prostego...