jak zrobić
-
Jak zrobić kruszonkę, która jest idealnym uzupełnieniem ciasta? Potrzebujesz tylko trzech produktów
Jak zrobić kruszonkę idealną? To pytanie zadaje sobie wiele osób, które próbuje swoich sił w domowym pieczeniu ciast. Ten przepis jest bardzo prosty i wymaga tylko trzech składników. Taki dodatek wspaniale uzupełni każdy słodki wypiek.
-
Jak zrobić sos śmietanowy do obiadu? Prosty i szybki sposób na kremowy dodatek
Przygotowując obiad, często chcemy dodać mu nieco sosu, aby ziemniaki, czy danie z makaronem nie było zbyt suche. Najlepszym i bardzo prostym rozwiązaniem jest pozyskanie informacji jak zrobić sos śmietanowy. Możemy wykorzystać go do wielu potraw.
-
Królewski rosół - przepis. Koniec z używaniem kostki
Gdybyśmy mogli wybrać jedną zupę, która miałaby zostać jako jedyna na świecie, bez wątpienia byłby to rosół. Jest pełen aromatów, a sekret idealnego smaku tkwi w długim gotowaniu i odpowiednich składnikach. Nie warto bać się m.in. suszonych śliwek...
-
Ekologiczny oprysk z drożdży to alternatywa dla środków ochrony roślin. Jak go zrobić?
Oprysk z drożdży to polecany środek przeciwko zarazie ziemniaczanej, który sprawdza się również w ochronie innych roślin uprawnych. To tania i w pełni ekologiczna alternatywa dla chemicznych środków dostępnych w sklepach, a przy tym bardzo łatwo g...
-
Kompot z rabarbaru. Przepisy bardzo szybkie, tanie i banalnie proste w wykonaniu
Kompot z rabarbaru to doskonały napój na lato. Ożywia, odświeża i nawadnia organizm. Jednak na tym lista jego zalet wcale się nie kończy. Posiada on także mnóstwo witamin, jest niezwykle smaczny, a przygotowanie go zajmie tylko kilka chwil.
-
Jak zrobić pancakes? Trzy proste przepisy na pyszne naleśniki w amerykańskim stylu
Jak zrobić panckake na śniadanie? To prostsze niż myślisz. Wystarczy odrobina chęci i kilka sprawdzonych przepisów. Dlatego też spieszymy z pomocą. Poznaj sprawdzone przepisy na amerykańskie panckakes-y w różnych odsłonach.
-
Bywa, że nerwowo poszukujemy w sklepie puszek mleka skondensowanego do deserów. A przecież można zrobić je w domu [PRZEPIS]
W pobliskim sklepie zabrakło mleka skondensowanego? A może w tym roku pragniecie ograniczyć gotowe produkty i jak najwięcej robić samodzielnie? Dziś mamy dla was prosty przepis na domowe mleko skondensowane. Sprawdźcie, jak je zrobić.
-
Jak zrobić twaróg? Podpowiadamy, jak się za niego zabrać [INSTRUKCJA]
Jak zrobić twaróg samodzielnie? To wcale nie jest trudne. Domowy twaróg każdy może zrobić w domu, wystarczą dobre składniki, chwila cierpliwości i dokładna instrukcja, którą znajdziecie u nas. Twaróg domowy - jak zrobić? Sprawdźcie.
-
Jak ubić śmietanę idealną do lodów i kremu? Oto kilka wskazówek
Bita śmietana to słodki krem dodawany do ciast, lodów i deserów owocowych. Zwykle kupujemy gotowy produkt w puszkach z ozdobną tylką. Jednak przyrządzona własnoręcznie jest nie tylko pyszna, ale zawiera tylko to, co do niej dodaliśmy. Jak ubić...
-
Sos chrzanowy - do jajek i do mięs
Sos chrzanowy to doskonały tradycyjny dodatek do jajek na twardo oraz do pieczonych mięs. Ostrość chrzanu tworzy z nimi ciekawą kompozycję smakową, dobrze znaną polskiej kuchni. Jak zrobić sos chrzanowy do mięsa i jajek? Sprawdź nasz przepis!
-
Budyniowe racuchy zrobisz w 20 minut. Lepszych nie jadłeś
-
Zapomnij o ścieraniu ziemniaków na placki. Jest dużo lepsza metoda
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Brejowata zupa za 6 tysięcy i pierogi lepsze niż babcine. Armia zwolenników i przeciwników Thermomixa w natarciu
-
Ta metoda siostry Anieli nie ma sobie równych. W minutę zrobisz aż 8 pączków
- Tylko prawdziwi amatorzy domowych wypieków mają tu szanse na komplet!
- Przepis na mizerię. Szybka surówka do obiadu z odrobiną koperku
- Zabójczo pyszny makaron - spaghetti all'assassin. Nie gotuje się go w wodzie, tylko smaży powoli jak risotto
- Staropolska drożdżówka z przepisu prababci. Ta receptura działa od pokoleń
- Cynamonki z ciasta drożdżowego. Będą mięciutkie i puszyste, jeśli odpowiednio obejdziesz się z jajkami
-
Chcesz upiec chleb, ale nie masz drożdży? Możesz je zrobić samodzielnie. Podpowiadamy, jak
W sklepach możemy dostać drożdże pod kilkoma postaciami. Najczęściej kupujemy te w świeże, w kostce. Nietrudno też trafić na saszetki z drożdżami suszonymi lub instant. Co jednak gdy w sklepie ich brakuje? Można zrobić je samodzielnie.
-
Jak zrobić gofry bez gofrownicy? To banalnie proste [PRZEPIS]
Choć z goframi kojarzy się przede wszystkim lato i wakacyjne spacery po rynkach i deptakach, nic nie stoi na przeszkodzie, by zrobić je także zimą. Ale jak, jeśli w domu nie macie gofrownicy?
-
Jak zrobić pesto, czyli błyskawiczny przepis na uniwersalny sos z bazylii
Pesto to sos typowy dla kuchni włoskiej. Basuje ono na oliwie z oliwek i świeżej bazylii. Warto wprowadzić je do swojego menu, bo to nie tylko źródło witamin, ale także świetny pomysł na dania obiadowe oraz przekąski. Jak je zrobić?
-
Jak zrobić frytki, żeby zawsze były idealne? Naukowcy tłumaczą
Frytki, które są chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku to ideał niemalże nie do osiągnięcia. Metod jest wiele, ale wystarczy drobny błąd i efekt rozczarowuje. Dlatego ekipa portalu Popular Science, na podstawie rozważań naukowych, opracowała...
-
Jak zrobić masło klarowane, idealne do smażenia ryb i pączków? Oto przepis
Masło klarowane to doskonały zamiennik zwykłego masła czy oleju. Ma wysoką temperaturę dymienia, wiec świetnie sprawdzi się przy długotrwałym smażeniu, a także w wypiekach. W sklepach można kupić gotowy produkt, ale nietrudno też przygotować je...