jak zrobić
-
Fasolka po bretońsku to danie obiadowe na kilka dni. Rozgrzeje do czerwoności przy minusowych temperaturach
Fasolka po bretońsku to proste danie, które można przygotować na kilka sposobów. Brzmi ciekawie? Zapoznaj się z przepisami, zrób je i rozsmakuj się w tym daniu, a zima nie będzie Ci już straszna.
-
Ten sos to ideał do makaronów, zapiekanek i pieczonych warzyw. Wystarczą trzy składniki i szczypta tej przyprawy
Sos beszamelowy wyróżnia się swoją kremową konsystencją i delikatnym, choć nieco wyrazistym smakiem. Jego przygotowanie to przysłowiowa bułka z masłem. Wystarczą trzy podstawowe składniki, które z pewnością masz w kuchni i odrobina przypraw.
-
Kotlety warzywne. Sprawdź, z jakich warzyw można zrobić pyszne domowe kotlety
Kotlety warzywne to bardzo ciekawa alternatywa dla mięsnych kotletów, jakie zwykliśmy serwować podczas rodzinnego obiadu. Możemy wykonać je w bardzo prosty sposób, a przy tym są naprawdę pożywne. To dodatkowa porcja witamin! Zobacz, z czego...
-
Jak zrobić suszone pomidory? Do czego je wykorzystać? Przepis na pomidory w zalewie z ziołami
Jak zrobić suszone pomidory domowej roboty? To banalnie proste! Ciesz się dłużej smakiem letnich pomidorów, a przy tym zadbaj o swoje zdrowie. Dowiedz się, jak możesz je ususzyć i co możesz z nich zrobić.
-
Jak zrobić naleśniki, aby były naprawdę dobre? Poznaj triki, dzięki którym wyjdą nieziemskie w smaku
Jak zrobić naleśniki, aby były naprawdę smaczne? Nie za suche, ani twarde? Musimy pamiętać o kilku rzeczach, a efekt nas pozytywnie zaskoczy. Podpowiadamy, co musisz zrobić, aby Twoje naleśniki były idealne.
-
Twoja babcia zaczęłaby płakać, gdyby wiedziała jak przygotowujesz rosół. Tych błędów unikaj jak ognia
Rosół jako zupa urósł do rangi legendy. Kojarzymy go z dzieciństwem i niedzielnymi obiadami u babci, a także z weselami i hucznymi imprezami rodzinnymi. Jedni jedzą go z makaronem, inni z ziemniakami, a jeszcze inni piją go ochoczo z kubka. Jak...
-
Jak zrobić kruszonkę, która jest idealnym uzupełnieniem ciasta? Potrzebujesz tylko trzech produktów
Jak zrobić kruszonkę idealną? To pytanie zadaje sobie wiele osób, które próbuje swoich sił w domowym pieczeniu ciast. Ten przepis jest bardzo prosty i wymaga tylko trzech składników. Taki dodatek wspaniale uzupełni każdy słodki wypiek.
-
Jak zrobić sos śmietanowy do obiadu? Prosty i szybki sposób na kremowy dodatek
Przygotowując obiad, często chcemy dodać mu nieco sosu, aby ziemniaki, czy danie z makaronem nie było zbyt suche. Najlepszym i bardzo prostym rozwiązaniem jest pozyskanie informacji jak zrobić sos śmietanowy. Możemy wykorzystać go do wielu potraw.
-
Królewski rosół - przepis. Koniec z używaniem kostki
Gdybyśmy mogli wybrać jedną zupę, która miałaby zostać jako jedyna na świecie, bez wątpienia byłby to rosół. Jest pełen aromatów, a sekret idealnego smaku tkwi w długim gotowaniu i odpowiednich składnikach. Nie warto bać się m.in. suszonych śliwek...
-
Ekologiczny oprysk z drożdży to alternatywa dla środków ochrony roślin. Jak go zrobić?
Oprysk z drożdży to polecany środek przeciwko zarazie ziemniaczanej, który sprawdza się również w ochronie innych roślin uprawnych. To tania i w pełni ekologiczna alternatywa dla chemicznych środków dostępnych w sklepach, a przy tym bardzo łatwo g...
- Babcie robiły pierogi tylko z tej mąki. Ciasto jest miękkie i elastyczne
- Co zrobić z warzyw? Oto placuszki, które posmakują każdemu
- Inwestycja w ludzi to inwestycja w przyszłość firmy. Jak robi to Amazon? MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Zamiast twarogu włóż do pierogów ten ser. Na dobre zapomnisz o ruskich
- Jak zrobić pastę jajeczną? Wystarczy kilka minut. Będzie pyszna
- Tak się jadło w PRL-u! Młodzież nie ma szans w tym QUIZIE!
- Idealny napój na jesień? Tylko kompot z winogron z przepisu mojej cioci
- Jak zrobić buraczki tarte do słoików? Bez octu i gotowe w kilka chwil
- Najlepszy deser na zakończenie lata. Warto wykorzystać końcówkę sezonu
- Jaka cebulę sadzić na szczypiorek? Oto najlepsza odmiana
-
Kompot z rabarbaru. Przepisy bardzo szybkie, tanie i banalnie proste w wykonaniu
Kompot z rabarbaru to doskonały napój na lato. Ożywia, odświeża i nawadnia organizm. Jednak na tym lista jego zalet wcale się nie kończy. Posiada on także mnóstwo witamin, jest niezwykle smaczny, a przygotowanie go zajmie tylko kilka chwil.
-
Jak zrobić pancakes? Trzy proste przepisy na pyszne naleśniki w amerykańskim stylu
Jak zrobić panckake na śniadanie? To prostsze niż myślisz. Wystarczy odrobina chęci i kilka sprawdzonych przepisów. Dlatego też spieszymy z pomocą. Poznaj sprawdzone przepisy na amerykańskie panckakes-y w różnych odsłonach.
-
Bywa, że nerwowo poszukujemy w sklepie puszek mleka skondensowanego do deserów. A przecież można zrobić je w domu [PRZEPIS]
W pobliskim sklepie zabrakło mleka skondensowanego? A może w tym roku pragniecie ograniczyć gotowe produkty i jak najwięcej robić samodzielnie? Dziś mamy dla was prosty przepis na domowe mleko skondensowane. Sprawdźcie, jak je zrobić.
-
Jak zrobić twaróg? Podpowiadamy, jak się za niego zabrać [INSTRUKCJA]
Jak zrobić twaróg samodzielnie? To wcale nie jest trudne. Domowy twaróg każdy może zrobić w domu, wystarczą dobre składniki, chwila cierpliwości i dokładna instrukcja, którą znajdziecie u nas. Twaróg domowy - jak zrobić? Sprawdźcie.
-
Jak ubić śmietanę idealną do lodów i kremu? Oto kilka wskazówek
Bita śmietana to słodki krem dodawany do ciast, lodów i deserów owocowych. Zwykle kupujemy gotowy produkt w puszkach z ozdobną tylką. Jednak przyrządzona własnoręcznie jest nie tylko pyszna, ale zawiera tylko to, co do niej dodaliśmy. Jak ubić...
-
Sos chrzanowy - do jajek i do mięs
Sos chrzanowy to doskonały tradycyjny dodatek do jajek na twardo oraz do pieczonych mięs. Ostrość chrzanu tworzy z nimi ciekawą kompozycję smakową, dobrze znaną polskiej kuchni. Jak zrobić sos chrzanowy do mięsa i jajek? Sprawdź nasz przepis!
-
Chcesz upiec chleb, ale nie masz drożdży? Możesz je zrobić samodzielnie. Podpowiadamy, jak
W sklepach możemy dostać drożdże pod kilkoma postaciami. Najczęściej kupujemy te w świeże, w kostce. Nietrudno też trafić na saszetki z drożdżami suszonymi lub instant. Co jednak gdy w sklepie ich brakuje? Można zrobić je samodzielnie.
-
Jak zrobić gofry bez gofrownicy? To banalnie proste [PRZEPIS]
Choć z goframi kojarzy się przede wszystkim lato i wakacyjne spacery po rynkach i deptakach, nic nie stoi na przeszkodzie, by zrobić je także zimą. Ale jak, jeśli w domu nie macie gofrownicy?
-
Jak zrobić pesto, czyli błyskawiczny przepis na uniwersalny sos z bazylii
Pesto to sos typowy dla kuchni włoskiej. Basuje ono na oliwie z oliwek i świeżej bazylii. Warto wprowadzić je do swojego menu, bo to nie tylko źródło witamin, ale także świetny pomysł na dania obiadowe oraz przekąski. Jak je zrobić?
-
Jak zrobić frytki, żeby zawsze były idealne? Naukowcy tłumaczą
Frytki, które są chrupiące na zewnątrz i puszyste w środku to ideał niemalże nie do osiągnięcia. Metod jest wiele, ale wystarczy drobny błąd i efekt rozczarowuje. Dlatego ekipa portalu Popular Science, na podstawie rozważań naukowych, opracowała...
-
Jak zrobić masło klarowane, idealne do smażenia ryb i pączków? Oto przepis
Masło klarowane to doskonały zamiennik zwykłego masła czy oleju. Ma wysoką temperaturę dymienia, wiec świetnie sprawdzi się przy długotrwałym smażeniu, a także w wypiekach. W sklepach można kupić gotowy produkt, ale nietrudno też przygotować je...