bita śmietana
-
Jak zrobić bitą śmietanę do naleśników i ciasta? Trik z wiatraczkami maksymalnie skróci czas przygotowania
Bita śmietana to obowiązkowy dodatek do wielu deserów, ciast oraz naleśniki na słodko. Przepisu na bitą śmietanę nie ma - po prostu ubija się kremówkę tak długo, aż będzie sztywna. My jednak wiemy, jak zrobić to szybko, sprawnie i bez bólu rąk od...
-
3 bit - przepis na warstwowe ciasto bez pieczenia. Masa krówkowa, budyń i śmietana to błoga rozkosz
Domowe desery i wypieki są bezkonkurencyjne. Ciasto 3 bit to domowa wersja kultowego batonika - nie wymaga pieczenia, a słodkie warstwy idealnie się przenikają. Kluczowe są proporcje i różnorodność. Nie może zabraknąć słodkiej masy krówkowej,...
-
Jak zrobić bitą śmietanę? Ania Starmach ma na to patent. Chodzi o końcówki miksera
Bita śmietana to nieodłączny element wielu ciast i deserów. Jej wykonanie wydaje się bardzo proste, ale warto pamiętać o kilku ważnych sprawach. Ania Starmach ma swój patent na idealnie ubitą śmietanę, a chodzi o mikser. A dokładniej - o końcówki...
-
Śliwki pod kruszonką. Przepis na gorący i chrupiący deser z dodatkiem lodów waniliowych i bitą śmietaną
Śliwki pod kruszonką to tradycyjny gorący deser, na który czekamy z utęsknieniem cały rok. Bo choć możemy wykonać go z innych owoców, to jednak klasyczna wersja jest wyjątkowo pyszna. Jego prostota i łatwość wykonania sprawiają, że możemy go...
-
Jak zrobić bitą śmietanę z mleka? To możliwe, ważne są jednak pewne zasady. Zdradzamy prosty przepis
Jak zrobić bitą śmietanę z mleka, aby była puszysta lekka i nadawała się do deserów? Okazuje się, że jest to możliwe. Choć zazwyczaj wykonujemy ją, używając śmietany kremówki, to jednak nie jest ona niezbędna. Ważne, aby mleko było mocno słodzone....
-
Jak zrobić bitą śmietanę, by wyszła perfekcyjna? Trzy kroki, o których nie każdy pamięta. Przyda się zamrażalnik
Bita śmietana to nieodłączny składnik wielu ciast, deserów, a także lodów czy mrożonej kawy. Żeby bita śmietana wyszła perfekcyjna, musimy zapamiętać trzy ważne rzeczy. Poniżej wyjaśniamy, jak zrobić bitą śmietanę, która będzie perfekcyjna pod...
-
Jak ubić śmietanę z mascarpone? Ten trik sprawi, że masa do tortu będzie smakować obłędnie
Jak ubić śmietanę z mascarpone? Zastanawiają się nad tym szczególnie ci, którzy planują przygotowanie kremu do tortu, ciast czy innych deserów. Okazuje się, że aby uzyskać sztywną bitą śmietanę, nie potrzebujemy gotowej mieszanki ze sklepu.
-
Gofry bez jajek. Przepis na pyszne gofry wegańskie - dla alergików i nie tylko
Gofry bez jajek to świetna opcja dla tych, którzy w swojej diecie unikają jajek, ale nie chcą rezygnować z tych słodkich przyjemności. Gofry to idealny pomysł na śniadanie lub na pyszną kolację. Co zrobić jeśli nasze pociechy lub my sami nie możem...
-
Przepis na gofry niczym z wakacyjnej budki. Triki na chrupiące gofry
Gofry to idealny pomysł na deser, śniadanie lub na pyszną kolację. Uwielbiane przez dzieci oraz dorosłych. Jak zrobić pyszne, chrupiące gofry, które znikną w kilka minut, chwilę po wyjęciu z gofrownicy? Przedstawiamy przepis na ciasto na gofry,...
-
Gorąca czekolada - najlepszy domowy przepis na pyszny napój
Gorąca czekolada jest znakomitym pomysłem na długie, jesienne wieczory, gdy temperatura za oknem nie zachęca do jakichkolwiek aktywności. Często decydują się na nią nawet ci, którzy nie przepadają za słodkościami. Okazuje się, że przygotowanie teg...
-
Ciasteczka owsiane - przyjemność bez wyrzutów sumienia. Zdrowy owoc doda smaku
-
Szarlotka z patelni. Ciasto bez pieczenia. Wyjątkowo prosty przepis
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Faworki teściowej znane są w całej okolicy. To za sprawą pulchnego ciasta
-
Zapomnij o ścieraniu ziemniaków na placki. Jest dużo lepsza metoda
- Ciasto kruche - przepis. Zawsze wychodzi obłędnie pyszne
- Obiad na niedzielę - szybkie zapiekanki w sam raz na ekspresowy obiad
- Przed kradzieżą w sklepie poszedł na policję. Jednego nie przewidział
- Delikatne i kruche jak nigdy. Te rurki z kremem to hit karnawału
- Zupa krem z pomidorów. Prosty, tradycyjny przepis podkręcisz jednym dodatkiem
-
Jak ubić śmietanę idealną do lodów i kremu? Oto kilka wskazówek
Bita śmietana to słodki krem dodawany do ciast, lodów i deserów owocowych. Zwykle kupujemy gotowy produkt w puszkach z ozdobną tylką. Jednak przyrządzona własnoręcznie jest nie tylko pyszna, ale zawiera tylko to, co do niej dodaliśmy. Jak ubić...
-
Jak zrobić idealne tłuczone ziemniaki? Sekretem jest bita śmietana
Ziemniaki to częsty dodatek do potraw. Zwykle po prostu je gotujemy, pieczemy lub smażymy. Jednak Francuzi opracowali przepis hybrydę. Ziemniaki najpierw gotują, a potem pieką. Ale w międzyczasie dodają do nich bitą śmietanę. Wyjaśniamy, po co i j...
-
Jak zrobić bitą śmietanę? Domowe sposoby, by wyszła idealna
Jak zrobić bitą śmietanę, która jest ważnym elementem wielu przepisów, m.in. kremu do tortu, innych ciast, deserów czy lodów? Czy jedynym sposobem na sztywną i pyszną bitą śmietanę jest dodanie mieszanki ze sklepu lub kupienie gotowego produktu?...