bita śmietana
-
Grudki żelatyny w bitej śmietanie. Jak uratować krem? Zafunduj mu "łaźnię" i po krzyku
Bita śmietana to jeden z najlepszych dodatków do gofrów, naleśników oraz szarlotki. Najlepiej smakuje ta zrobiona samodzielnie. Problem pojawia się w momencie, gdy zauważysz grudki żelatyny w bitej śmietanie. Jak uratować deser?
-
Co zrobić, żeby bita śmietana była sztywna? Dodaj kilka kropel i ani drgnie. To sekret babci Jadzi
Można ją jeść samodzielnie, ale jest podawana także z galaretką, ciastami czy goframi. Co zrobić, żeby bita śmietana była sztywna? Okazuje się, że wystarczy dodać do niej kilka kropel pewnego owocu, a wyjdzie perfekcyjna.
-
Śmietana nie chce się ubić? Dodaj kilka kropel do miski. Będzie tak sztywna, że nie drgnie
Wszyscy kochają galaretkę z owocami i bitą śmietaną. Nie ma nic pyszniejszego na letni deser, a każda gospodyni wie, że uzyskanie idealnej białej chmurki nie jest najłatwiejszą czynnością. Wiele osób popełnia podstawowe błędy, przez co desery nie...
-
Idealnie puszysta bita śmietana z mascarpone odmieni twoją poranną kawę. Kilka chwil i gotowe!
Bita śmietana to nieodłączny element wielu deserów i napojów, dodający im kremowej i puszystej tekstury. Chociaż można ją łatwo dostać w sklepach, samodzielne przygotowanie bitej śmietany ma wiele zalet. Jeśli chcesz nauczyć się, jak zrobić tę...
-
Jak zrobić bitą śmietanę do naleśników i ciasta? Trik z wiatraczkami maksymalnie skróci czas przygotowania
Bita śmietana to obowiązkowy dodatek do wielu deserów, ciast oraz naleśniki na słodko. Przepisu na bitą śmietanę nie ma - po prostu ubija się kremówkę tak długo, aż będzie sztywna. My jednak wiemy, jak zrobić to szybko, sprawnie i bez bólu rąk od...
-
3 bit - przepis na warstwowe ciasto bez pieczenia. Masa krówkowa, budyń i śmietana to błoga rozkosz
Domowe desery i wypieki są bezkonkurencyjne. Ciasto 3 bit to domowa wersja kultowego batonika - nie wymaga pieczenia, a słodkie warstwy idealnie się przenikają. Kluczowe są proporcje i różnorodność. Nie może zabraknąć słodkiej masy krówkowej,...
-
Jak zrobić bitą śmietanę? Ania Starmach ma na to patent. Chodzi o końcówki miksera
Bita śmietana to nieodłączny element wielu ciast i deserów. Jej wykonanie wydaje się bardzo proste, ale warto pamiętać o kilku ważnych sprawach. Ania Starmach ma swój patent na idealnie ubitą śmietanę, a chodzi o mikser. A dokładniej - o końcówki...
-
Śliwki pod kruszonką. Przepis na gorący i chrupiący deser z dodatkiem lodów waniliowych i bitą śmietaną
Śliwki pod kruszonką to tradycyjny gorący deser, na który czekamy z utęsknieniem cały rok. Bo choć możemy wykonać go z innych owoców, to jednak klasyczna wersja jest wyjątkowo pyszna. Jego prostota i łatwość wykonania sprawiają, że możemy go...
-
Jak zrobić bitą śmietanę z mleka? To możliwe, ważne są jednak pewne zasady. Zdradzamy prosty przepis
Jak zrobić bitą śmietanę z mleka, aby była puszysta lekka i nadawała się do deserów? Okazuje się, że jest to możliwe. Choć zazwyczaj wykonujemy ją, używając śmietany kremówki, to jednak nie jest ona niezbędna. Ważne, aby mleko było mocno słodzone....
-
Jak zrobić bitą śmietanę, by wyszła perfekcyjna? Trzy kroki, o których nie każdy pamięta. Przyda się zamrażalnik
Bita śmietana to nieodłączny składnik wielu ciast, deserów, a także lodów czy mrożonej kawy. Żeby bita śmietana wyszła perfekcyjna, musimy zapamiętać trzy ważne rzeczy. Poniżej wyjaśniamy, jak zrobić bitą śmietanę, która będzie perfekcyjna pod...
- Pyszna surówka z kiszonych ogórków. Mąż dodał dwa smaczne składniki
- Ten przepis odmieni twoje śniadania. Jajka w tej wersji są boskie
- Po zjedzeniu rosołu reszta mięsa trafiła do ciasta. Babcia była w szoku
- Robię ciasto i biorę patelnię. Jest gotowe dwa razy szybciej
- Zamieniłam mleko i czuję się lżejsza. Najlepsza owsianka na śniadanie
- Uwaga, rozwiązanie tego quizu grozi zasłodzeniem. Kto się sprawdzi?
- Uwaga, rozwiązanie tego quizu grozi zasłodzeniem. Kto się sprawdzi?
- Wiesz, czym jest flambirowanie? Rozwiąż quiz kulinarny na literę F
- Wiesz, czym jest flambirowanie? Rozwiąż quiz kulinarny na literę F
- Nie wydawaj fortuny na pastę pistacjową. Najlepszą zrobisz samodzielnie
-
Jak ubić śmietanę z mascarpone? Ten trik sprawi, że masa do tortu będzie smakować obłędnie
Jak ubić śmietanę z mascarpone? Zastanawiają się nad tym szczególnie ci, którzy planują przygotowanie kremu do tortu, ciast czy innych deserów. Okazuje się, że aby uzyskać sztywną bitą śmietanę, nie potrzebujemy gotowej mieszanki ze sklepu.
-
Gofry bez jajek. Przepis na pyszne gofry wegańskie - dla alergików i nie tylko
Gofry bez jajek to świetna opcja dla tych, którzy w swojej diecie unikają jajek, ale nie chcą rezygnować z tych słodkich przyjemności. Gofry to idealny pomysł na śniadanie lub na pyszną kolację. Co zrobić jeśli nasze pociechy lub my sami nie możem...
-
Przepis na gofry niczym z wakacyjnej budki. Triki na chrupiące gofry
Gofry to idealny pomysł na deser, śniadanie lub na pyszną kolację. Uwielbiane przez dzieci oraz dorosłych. Jak zrobić pyszne, chrupiące gofry, które znikną w kilka minut, chwilę po wyjęciu z gofrownicy? Przedstawiamy przepis na ciasto na gofry,...
-
Gorąca czekolada - najlepszy domowy przepis na pyszny napój
Gorąca czekolada jest znakomitym pomysłem na długie, jesienne wieczory, gdy temperatura za oknem nie zachęca do jakichkolwiek aktywności. Często decydują się na nią nawet ci, którzy nie przepadają za słodkościami. Okazuje się, że przygotowanie teg...
-
Jak ubić śmietanę idealną do lodów i kremu? Oto kilka wskazówek
Bita śmietana to słodki krem dodawany do ciast, lodów i deserów owocowych. Zwykle kupujemy gotowy produkt w puszkach z ozdobną tylką. Jednak przyrządzona własnoręcznie jest nie tylko pyszna, ale zawiera tylko to, co do niej dodaliśmy. Jak ubić...
-
Jak zrobić idealne tłuczone ziemniaki? Sekretem jest bita śmietana
Ziemniaki to częsty dodatek do potraw. Zwykle po prostu je gotujemy, pieczemy lub smażymy. Jednak Francuzi opracowali przepis hybrydę. Ziemniaki najpierw gotują, a potem pieką. Ale w międzyczasie dodają do nich bitą śmietanę. Wyjaśniamy, po co i j...
-
Jak zrobić bitą śmietanę? Domowe sposoby, by wyszła idealna
Jak zrobić bitą śmietanę, która jest ważnym elementem wielu przepisów, m.in. kremu do tortu, innych ciast, deserów czy lodów? Czy jedynym sposobem na sztywną i pyszną bitą śmietanę jest dodanie mieszanki ze sklepu lub kupienie gotowego produktu?...