twaróg
-
Pierogi "na jeden kęs" z przepisu Katarzyny Dowbor. Prezenterka zdradza skład obłędnego farszu
Pierogi to nasze dobro narodowe, które na stołach gości na co dzień i od święta. Przepis Katarzyny Dowbor różni się jednak od klasyków takich jak: ruskie, z grzybami, mięsem czy kapustą. Prezenterka zdradza, jak przygotować farsz, by dosłownie...
-
Wygrzebałam z zeszytu babci ten przepis. Rogale, które z niego wychodzą, są smaczniejsze od świętomarcińskich
Można powiedzieć, że pierwsza połowa listopada przeznaczona jest dla rogali pochodzących z Poznania. Szał na ten przysmak nie ustępuje, a ze sklepów i piekarni znikają one w mgnieniu oka. Jednak poznaliśmy przepis na pyszniejszą wersję tej...
-
Sezonowe kluchy w słodkim wydaniu. Wystarczy połączyć te składniki i wyśmienity obiad jest gotowy
Szukasz przepisu na znakomity jesienny obiad, ale brakuje ci pomysłu? Zamiast szykować posiłek godzinami, postaw na sprawdzoną klasykę. Oto przepis na obłędne kluski leniwe, które dosłownie rozpływają się w ustach. Kluczem do sukcesu są też swojsk...
-
Ekspresowy i prosty sernik babci Ani. Połącz dwie masy, a wyjdzie idealnie kremowy i puszysty
Sernik z przepisu babci Ani zawsze wychodzi jedwabiście kremowy, delikatny i puszysty niczym obłoczek. Wszystko za sprawą połączenia różnych nabiałów oraz dwóch napowietrzonych mas. Na koniec wystarczy słodka dekoracja z białej polewy. Taki duet n...
-
Jak zrobić ser do naleśników? Ten przepis z pewnością cię zaskoczy - nie będzie na słodko
Naleśniki z serem to klasyka, ale nie zawsze wszystko przecież musi być tradycyjne i "zwyczajne". Dziś mamy dla was przepis na ser do naleśników, który nie będzie na słodko, ale na wytrawnie. Gwarantujemy, że ten smak cię w sobie rozkocha, a...
-
Przepis na kopytka z serem. Przysmak z dzieciństwa będzie smakować bosko, jeśli dodasz ten składnik
Kopytka z serem to przysmak, o którym wiele osób zapomniało. W dzieciństwie zajadano się nimi bez przerwy. Zerknij na nasz przepis, a już wkrótce czeka cię podróż po kulinarnych wspomnieniach z lat beztroski. Kopytka z twarogiem zasmakują nawet...
-
Idealne oponki serowe zrobisz ekspresowo. Wystarczy połączyć wszystkie składniki i zadbać o kształt
Nic nie smakuje równie dobrze co domowej roboty wypieki i łakocie Na jesienną chandrę polecają się oponki serowe rodem z babcinego przepiśnika. Receptura jest banalnie prosta, a efekt zachwyca smakiem i obłędnie puszystą, miękką i lekką strukturą...
-
Placki twarogowe - przepis na świetne śniadanie do szkoły czy biura. Ich zapach pobudza kubki smakowe
Placki twarogowe to doskonała propozycja na śniadanie czy drugie śniadanie. Doskonale smakują na ciepło, ale też na zimno, więc można zabrać je do szkoły czy pracy. Przygotowuje się je błyskawicznie i to z niewielu składników.
-
Ewa Wachowicz pokazała, jak zrobić zapiekane jabłka z serem i żurawiną. Takiego deseru jeszcze nie jedliście
Jesień to idealna pora na korzenne i słodkie potrawy. Poza licznymi przetworami i aromatycznymi ciastami, warto znaleźć czas na przygotowanie jabłek w tej odsłonie. Zapomnij o szarlotce lub jabłkach z ryżem. Przepis Ewy Wachowicz deklasuje...
-
Polacy mają powód do dumy. Unia Europejska dodała kolejny polski wyrób na listę produktów chronionych
Kolejny polski wyrób został doceniony przez Unię Europejską. Twaróg wędzony niedawno trafił na listę produktów chronionych i jest już 46 produktem z Polski, który tego dokonał. Polacy mają więc powód do dumy. Pozostaje pytanie, jakie kryteria musz...
-
To królowa sałatek. Z jej zjedzeniem nie warto czekać, bo znika w 3 sekundy
-
Makowiec Ewy Wachowicz. Ciasto w jej wykonaniu przybiera drugie oblicze
-
Czy Mikołaj zna się na biżuterii? Podpowiadamy, jakie hity znajdzie w świątecznych kolekcjachMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Zrób ją na Andrzejki, a każdy będzie pytać o przepis. Jest pyszna
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
- Tak smakuje zima! Poradzisz sobie w naszym QUIZIE o zimowych przysmakach?
- Zapiekanka gyros z patelni, czyli przepis na szybki, prosty i smaczny obiad
- Lepszych uszek nie robi nawet babcia. Przepis Magdy Gessler nigdy nie zawodzi
- Piernikowa krajanka jest pyszna. Ciasta teściowej mogą się schować
- Tego smaku nie da się podrobić. Ta swojska zupa smakuje lepiej z tym mięsem
-
Błyskawiczne kopytka z twarogiem - przepis. Smakują świetnie zarówno na słodko, jak i na słono
Kopytka z twarogiem nazywane są również kluskami leniwymi. Smakują obłędnie zarówno podane w formie słodkiej, jak i słonej. A co najlepsze, przygotowuje się je wręcz błyskawicznie. Oto przepis mojego dziadka.
-
Połącz nabiał z rybą, a powstanie śniadaniowa awanturka. Obłędna pasta królowała już w czasach PRL-u
Pasta awanturka to nietypowe połączenie dwóch obłędnie smacznych składników. Taki duet ma w sobie niesamowitą moc, a w kuchni króluje już od czasów PRL-u. Wszystko dzięki rybie i sporej porcji nabiału, która wyśmienicie smakuje ze świeżym chlebem....
-
Połącz twaróg, trochę mąki i cukru, i stwórz najlepsze śniadanie. Zrobisz raz, a wystarczy na kilka dni
Nie można zaprzeczyć, że szybkie i proste smakołyki są na wagę złota. Każdy szuka czegoś, co zasmakuje każdemu i co można zrobić jak najmniejszym nakładem pracy. Możemy więc śmiało powiedzieć, że mamy coś takiego. To coś, co niezbyt często można...
-
Zapomnij o nudnych kanapkach na śniadanie. Trzyskładnikowe cudo z serem to prawdziwy rarytas
Nudne kanapki o poranku mogą odejść w zapomnienie. Ich miejsce zajmie coś znacznie smaczniejszego i jednocześnie prostszego od klasycznej jajecznicy! Wystarczy, że połączysz trzy tanie składniki, by przygotować obłędne placki twarogowe. Tu króluje...
-
Mistrzowski sernik nowojorski to połączenie dwóch nabiałów. Sekretna metoda gwarantuje kremowy efekt
Nie trzeba wydawać fortuny czy lecieć aż za ocean, by spróbować idealnego sernika nowojorskiego! Ciasto jest banalnie proste w przygotowaniu, a efekt jest delikatny, kremowy i puszysty niczym chmurka. A to wszystko za sprawą łatwodostępnych...
-
Pulchne bułeczki twarogowe to słodka łatwizna na każdą porę. Zapomnij o drożdżach, wystarczy nabiał
Jeśli szukasz inspiracji na coś smakowitego, szybkiego i wyjątkowego, przepis na twarogowe bułeczki sprawdzi się doskonale. Zapomnij o godzinach czekania - efekt jest natychmiastowy, bo w cieśnie nie ma ani grama drożdży. Wnętrze kryje za to...
-
Ten sernik trzęsie się jak galareta, ale mimo to uchodzi za najpyszniejszy na całym świecie
Spróbuj go raz, a zakochasz się bez pamięci... Mowa tu o kremowym i jedwabistym serniku baskijskim, który, pomimo iż trzęsie się jak przysłowiowa galareta, smakuje wręcz perfekcyjnie. W składzie na próżno szukać kolorowych dodatków, czy owocowego...
-
Błyskawiczny sernik z trzech składników. Cudownie aksamitny i do tego rozpływa się w ustach
Jak zrobić sernik z trzech składników? Jego przygotowanie nie sprawia żadnych trudności, a najważniejszy będzie tutaj wybór odpowiednich produktów, z których należy naszykować ciasto. Chodzi przede wszystkim o dobranie odpowiedniego rodzaju sera.
-
Taki twarożek na kanapki robiły nasze babcie. Nie zapomnij o gazowanym dodatku, a będzie perfekcyjny
Jakie śniadanie najbardziej kojarzy nam się z wakacyjnymi porankami spędzanymi u babci na wsi? Oczywiście kanapki z pysznym, delikatnym twarożkiem. Jak zrobić najlepszy twarożek na kanapkę? Biały ser trzeba połączyć z jeszcze jednym białym dodatkiem.
-
Przepis na leniwe, które wręcz rozpływają się w ustach. Ania Starmach ma na nie niezawodny sposób
Marzysz o rozpływających się w ustach kluskach leniwych? Ania Starmach podzieliła się niezawodnym przepisem, który gotowy jest w zaledwie kilkanaście minut. To idealna propozycja na szybki i lekki obiad. Potrzebny jest tylko twaróg i kilka dodatków.
-
Ziemniaki jak z babcinej kuchni. Swój smak zawdzięczają składnikowi, który jest dodatkiem deserów
Ziemniaki to ulubione warzywo wielu z nas. Uwielbiamy je tak bardzo, że większość dań w naszej kuchni jest właśnie na ich bazie. Aby do domowego menu wprowadzić nieco świeżości, proponujemy wykorzystać ten przepis. Dzięki niemu kartofle będą...
-
Przepis z 1904 roku. Kultowe placuszki z dodatkiem swojskiego nabiału to niebo na talerzu
Obłędnie smaczne placuszki, które bazują na twarogu to potrawa kuchni wschodniej. Znana jest pod nazwą "syrniki" lub "serniczki". Jak czytamy jednak w przepisie z 1904 roku mowa o mędrzykach, które wyjątkowo smakują na słodko - szczególnie z bitą...
-
Przepis na beztroski smak dzieciństwa. Ten jeden składnik będzie niezbędny, by zrobić pyszne pierogi leniwe
Jak zrobić pierogi leniwe? Przepis na to wyśmienite danie na słodko pozwoli przenieść się w czasie i powrócić do lat dzieciństwa. Będą smakowały naprawdę doskonale, jeśli do ich przyrządzenia skorzysta się z jednej specjalnej przyprawy.
-
Nie masz pomysłu na śniadanie? Zrób szybkie i proste placki twarogowe! Najlepiej smakują z owocami
Szybki przepis na śniadanie to idealny sposób, aby zjeść coś pysznego, oszczędzając czas. Dlatego jeżeli nie masz pomysłu co przygotować dzieciakom o poranku, lub sama masz ochotę na coś nowego, przygotuj placki twarogowe. Dodaj do nich ulubione...
-
Ekspresowa alternatywa dla sernika. Nie potrzebujesz piekarnika, ale przyda się patelnia
Sernik jest jednym z ulubionych ciast i to nie tylko w Polsce. Jego czas wykonania niestety może odstraszyć nawet największych jego fanów. Aby na dobre nie porzucać tego smaku znaleźliśmy równie smaczną alternatywę. Jest ona bez pieczenia i długie...
-
Przepis na naleśniki, które znikną w mgnieniu oka. Wyjdą lekkie i puszyste bez wysiłku
Przepis na naleśniki to idealny pomysł na obiad, który jest bardzo prosty w przygotowaniu. Wystarczy kilka podstawowych składników, aby cieszyć się doskonałym smakiem. Naleśniki zrobione w ten sposób mogą być serwowane na słodko lub na słono.
-
Leniwe. Przepis na ekspresowy obiad z trzech składników. Wyjdą pyszne na słono i na słodko
Szukasz pomysłu na obiad, którego przygotowanie nie zajmie wiele czasu? Podajemy recepturę na leniwe - przepis, z którym można przyrządzić wyśmienite danie. Będziesz potrzebował tylko trzech podstawowych składników.
-
Jak zrobić ser do naleśników? Będzie wyglądał jak lody śmietankowe, ale nie zapomnij o żółtym dodatku
Jak zrobić ser do naleśników? Ale taki, który jest kremowy, delikatny, słodki i po prostu najlepszy na świecie? Cóż, wybór odpowiedniego twarogu to podstawa, ale jest coś jeszcze. Ten składnik dodaje się do lodów śmietankowych i... tatara. Brzmi...
-
Herbata do mleka? Wrzuć torebkę do garnka, a powstanie coś pysznego. I nie chodzi o bawarkę
Połączenie herbaty i mleka kojarzy się głównie z bawarką. Okazuje się, że z tych samych produktów można przygotować smaczny dodatek do kanapek. Wystarczy wrzucić torebkę herbaty do gotującego się mleka.
-
Lekki i puszysty sernik? Jeden składnik sprawi, że wyjdzie doskonały i każdy będzie sięgał po dokładkę
Sernik to jedno z tradycyjnych ciast, które sprawdzają się doskonale w różnych okolicznościach. Jak go przygotować, aby miał lekką i puszystą strukturę? Kluczem do idealnej konsystencji będzie jeden specjalny składnik.
-
Tani i szybki obiad? Pierogi leniwe z przepisu babci. Zapamiętaj ważną zasadę, a zawsze będą mięciutkie
Pierogi leniwe czy też kluski leniwe to pomysł na szybki i tani obiad, a także sposób na powrót do smaków dzieciństwa. Pierogi leniwe są delikatne, mięciutkie i rozpływają się w ustach. Jak je zrobić i osiągnąć "leniwą" perfekcję? Babcia doskonale...
-
"Nie ciasto, ale złoto!". Ten delikatny arabski deser po prostu rozpływa się w ustach
Ciasto po arabsku to pomysł na oryginalny, lekki deser na bazie twarogu półtłustego. Będzie doskonałym dodatkiem do popołudniowej kawy. Do jego przygotowania będzie potrzebnych tylko kilka podstawowych składników.
-
Placki twarogowe. Będą smakowały jak malutkie serniczki, ale nie zapomnij o dwóch ważnych dodatkach
Placki twarogowe to świetny pomysł na szybki i pyszne śniadanie. Są delikatne, mięciutkie i smakują niemal identycznie jak małe serniczki na ciepło. Jak je zrobić i tym samym błyskawicznie poprawić sobie humor? Oprócz twarogu ważne są dwa składnik...
-
Sernik z mlekiem w proszku. Puszysty, lekki, rozpływa się w ustach. Będzie hitem na świątecznym stole
Szukasz pomysłu na wielkanocne ciasto? Sernik z mlekiem w proszku to idealny wybór. Wyjdzie lekki, kremowy i będzie rozpływał się w ustach. Jego przygotowanie jest banalnie proste i nie wymaga dużych umiejętności cukierniczych.
-
Delikatny sernik krakowski. Ciasto, które zawsze wychodzi. Wykorzystaj ten trik, a będzie rozpływało się w ustach
Sernik krakowski to jedno z tradycyjnych ciast, jakie można przygotować na święta wielkanocne. Aby upiec idealne, lekkie ciasto o fenomenalnym smaku, wystarczy trzymać się naszego przepisu. Gotowe ciasto można ozdobić lukrem.
-
Sernik baskijski to cukiernicze arcydzieło. Ewa Wachowicz zna się na rzeczy i dodaje ten kremowy nabiał
Kto chociaż raz go spróbował, ten doskonale zna ten bezkonkurencyjny smak i kremową konsystencję. Sernik baskijski to cukierniczy piedestał rodem ze słonecznego San Sebastian. Wyjątkowe ciasto o słodko-słonym smaku to połączenie odpowiedniego...
-
Wielkanocna pascha z przepisu Ani Starmach. "Nie tylko pięknie wygląda, ale też wspaniale smakuje"
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć także tradycyjnych wypieków jak babka czy mazurek. Warto jednak przygotować także paschę, czyli nic innego jak kultowy, świąteczny deser. Ania Starmach zdradza swój przepis, który opiera się na odpowiednio...
-
Fit placki twarogowe z bananem, czyli pomysł na słodkie śniadanie bez cukru
Jeśli zależy nam na przygotowaniu szybkiego i smacznego dania, doskonałym pomysłem będą placki twarogowe. Idealnie komponują się z dżemami, masłem orzechowym oraz popularnymi owocami, takimi jak banany. Oto przepis, dzięki któremu przygotujecie...
-
Placki ziemniaczane z nietypowym dodatkiem. Ten składnik budzi kontrowersje, jednak smakuje obłędnie
Przepis na placki ziemniaczane to obiadowa klasyka. Nie wiele osób serwuje je jednak na słodko. Receptura z dodatkiem tego nabiału to totalny game changer, który wywołuje sporo kontrowersji. Warto jednak wypróbować udoskonaloną recepturę i przekon...
-
Małdrzyki krakowskie, czyli słodkie placuszki twarogowe. Małopolski raryta to tylko kilka składników
Małdrzyki krakowskie to specjał rodem z Małopolski, który podbije kubki smakowe nawet największych smakoszy czy niejadków. Lokalny specjał to nic innego jak twarogowe placuszki, które bazują na swojskim, prostym składzie. Mowa tu o twarogu, jajach...