twaróg
-
Kup zamiast kurczaka. Kosztuje tylko 4 zł. Ma dużo białka i można go jeść codziennie
Dobrze zbilansowana dieta to klucz do zdrowia, dobrego samopoczucia i nienagannej kondycji. Nie może w niej zabraknąć białka. Pierś z kurczaka ma go sporo, ale istnieje produkt, który jest tańszy, a ma go równie dużo. Warto włączyć go do codzienne...
-
Twaróg na obiad? Gdy znudzą cię naleśniki i pierogi można z niego zrobić sos. Jest zaskakująco kremowy
Myślę, że mało kto wpadłby na pomysł, by przygotować sos do mięsa przy użyciu twarogu. Wypróbowałam jednak tę propozycję i jestem miło zaskoczona. Nie dość, że przygotowuje się go szybko, to świetnie smakuje.
-
Wzięłam z lodówki twaróg, jajka i dwa dodatki. Za chwilę miałam najlepszy serek
Każdy wie, że to, co domowe, jest najlepsze. Przekonuję się o tym od lat, ale jeszcze nie miałam okazji zrobić domowego serka topionego. Wstałam wcześniej, wyjęłam twaróg z lodówki i za kilka chwil miałam pyszne kanapki. Jedno jest pewne - sklepow...
-
Kopytka z serem i ziemniakami podawane z roztopionym masełkiem i cynamonem to prawdziwy smak dzieciństwa
Kopytka z serem i ziemniakami to dla wielu kulinarne wspomnienie z czasów dzieciństwa. Podawane z roztopionym masełkiem i cynamonem sprawiały radość nie tylko najmłodszym. Sprawdź, jak zrobić najlepsze kopytka z serem.
-
Jak zrobić kluski leniwe, żeby były mięciutkie? Błąd z serem sprawi, że wyjdą ci twarde bambaryły
Kluski leniwe, czy też pierogi leniwe to idealny pomysł na szybki obiad bez mięsa. Wyglądają trochę jak kopytka, ale zamiast ziemniaków mają w sobie pyszny ser. Jak zrobić kluski leniwe, żeby były mięciutkie i delikatne? Nie każdy twaróg się nada ...
-
Ten obiad był kultowy w PRL-u. Niektórzy nie mogą patrzeć, inni się zajadają, a kosztuje grosze
To danie było hitem w PRL-owskich stołówkach, przedszkolach i barach mlecznych. Starsi wspominają ten smak z rozrzewnieniem, młodsi raczej się krzywią. Jak zrobić tani obiad rodem z lat siedemdziesiątych? Weź makaron i ser - najesz się do syta i...
-
Przygotuj twaróg, jajko, trochę mąki i cukru. Gdy zrobisz te serniczki, świat stanie się lepszy
Uwielbiamy dania i przekąski, które można przygotować niewielkim nakładem sił i z krótkiej listy składników. Dlatego zachęcamy, by przyrządzić te serniczki z patelni. Potrzebne są jedynie twaróg, jedno jajko oraz trochę mąki i cukru. Serniczki rob...
-
Przepis na oponki jak za dawnych lat. Starsze gospodynie stawiały na konkretny ser i dziwny dodatek
Przepis na oponki znają doskonale wszystkie starsze gospodynie i gospodarze i doskonale wiedzą, co zrobić, żeby były puszyste, mięciutkie i absolutnie najlepsze na świecie. Ten smak otula nas niczym kocyk i dziś z przyjemnością zdradzimy wam przep...
-
Serowe oponki karnawałowe z przepisu cioci Jadzi. Styczeń bez tego przysmaku będzie miesiącem zmarnowanym
Karnawał to dla wielu łasuchów czas słodkiej rozpusty. Tradycyjne przekąski nie kończą się bowiem na domowych pączkach i chrupiących faworkach. Wiele gospodyń przygotowuje w tym okresie również inne słodkości. Prym wiodą bezapelacyjnie oponki...
-
Pyszny chleb, który odchudza i zachwyca. Główny składnik sprawi, że przetrzesz oczy
Domowy chleb to zdecydowanie jedna z najlepszych rzeczy, jakich możemy doświadczyć w naszym kulinarnym życiu. Oczywiście przepisów na domowe pieczywo jest bez liku, ale dziś troszeczkę zagramy niektórym na nerwach, ponieważ zdradzimy przepis na...
- Kilka zasad wystarczy, aby cebula rosła bujna i zdrowa. Poznaj je
- Babka cytrynowa siostry Anastazji. Goście nie zostawiają nawet okruszka
- Chcesz podkręcić atmosferę w swojej sypialni? Wypróbuj ten sposóbMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Kiedy dodajesz liście laurowe do rosołu? Minuta nieuwagi i po zupie
- Czym można zagęścić sos bez mąki? Przyda ci się jedna rzecz
- Zwyciężczyni "MasterChefa" pokazała, jak zrobić wyjątkowy majonez. Zdradziła swój sekret
- Babka wielkanocna najlepiej smakuje w towarzystwie bliskich. Jak ją zrobić, aby była puszysta i wilgotna?
- Jajka faszerowane na Wielkanoc. Postaw na proste i sprawdzone przepisy
- Mięso na Wielkanoc młode gospodynie robią inaczej. Żadne schaby i szynki - to rozpływa się w ustach
- Śniadanie wielkanocne - z tą sałatką podbijesz nawet najbardziej wymagające podniebienie
-
Ciasto śnieżek to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Efekt puchu gwarantują te dwa tanie składniki
Zastanawiasz się jakie ciasto przygotować? Zamiast po raz kolejny piec klasyki jak szarlotka czy cynamonki postaw na lekki niczym piórko śnieżek. Ten idealnie puszysty deser skradnie serca największych smakoszy, a wystarczy połączyć kilka składnik...
-
Z tym przepisem staniesz się królową tłustego czwartku. Pulchne i miękkie jak obłoczki oponki serowe znikną w mig
Tłusty czwartek już niedługo, a ty nadal nie wiesz, co przygotować dla swoich bliskich? Styczeń to idealna pora, by trenować karnawałowe przepisy. Oponki serowe z pewnością znajdą rzeszę wielbicieli i na całe szczęście, ich przygotowanie jest...
-
Puszyste rogaliki z kremowym nadzieniem. Zastosuj metodę 1:1:1, a ciasto wyjdzie lepsze niż z cukierni
Zapomnij o nudnych wypiekach i postaw na wyborne rogaliki hojnie nadziane kremową masą lub powidłami. Sekretem tej obłędnej słodyczy jest ciasto - zrób je zgodnie z metodą 1:1:1, a wyjdzie po mistrzowsku. Wystarczy pięć składników i gotowe.
-
Pamiętaj o tym nietypowym składniku, a racuchy twarogowe wyjdą puszyste niczym chmurka
Racuchy twarogowe to doskonały pomysł na szybkie, proste i smaczne śniadanie lub podwieczorek. Puszystym smakołykiem zajadają się zarówno dzieci, jak i dorośli, można mieć więc pewność, że wszyscy będą zadowoleni i najedzeni. Jak sprawić, aby...
-
Umiesz liczyć? Licz na siebie i zostaw gotowce na sklepowej półce. Ten kremowy sernik to łatwizna
Sernik to nasze dobro narodowe, które gości na naszych stołach podczas każdych świąt, ale i na co dzień do kawy. Perfekcja tkwi w odpowiednim przygotowaniu, dobrym jakościowo składzie i kilku szczegółach, o których nie można zapomnieć. Z naszym...
-
Pierogi "na jeden kęs" z przepisu Katarzyny Dowbor. Prezenterka zdradza skład obłędnego farszu
Pierogi to nasze dobro narodowe, które na stołach gości na co dzień i od święta. Przepis Katarzyny Dowbor różni się jednak od klasyków takich jak: ruskie, z grzybami, mięsem czy kapustą. Prezenterka zdradza, jak przygotować farsz, by dosłownie...
-
Wygrzebałam z zeszytu babci ten przepis. Rogale, które z niego wychodzą, są smaczniejsze od świętomarcińskich
Można powiedzieć, że pierwsza połowa listopada przeznaczona jest dla rogali pochodzących z Poznania. Szał na ten przysmak nie ustępuje, a ze sklepów i piekarni znikają one w mgnieniu oka. Jednak poznaliśmy przepis na pyszniejszą wersję tej...
-
Sezonowe kluchy w słodkim wydaniu. Wystarczy połączyć te składniki i wyśmienity obiad jest gotowy
Szukasz przepisu na znakomity jesienny obiad, ale brakuje ci pomysłu? Zamiast szykować posiłek godzinami, postaw na sprawdzoną klasykę. Oto przepis na obłędne kluski leniwe, które dosłownie rozpływają się w ustach. Kluczem do sukcesu są też swojsk...
-
Ekspresowy i prosty sernik babci Ani. Połącz dwie masy, a wyjdzie idealnie kremowy i puszysty
Sernik z przepisu babci Ani zawsze wychodzi jedwabiście kremowy, delikatny i puszysty niczym obłoczek. Wszystko za sprawą połączenia różnych nabiałów oraz dwóch napowietrzonych mas. Na koniec wystarczy słodka dekoracja z białej polewy. Taki duet n...
-
Jak zrobić ser do naleśników? Ten przepis z pewnością cię zaskoczy - nie będzie na słodko
Naleśniki z serem to klasyka, ale nie zawsze wszystko przecież musi być tradycyjne i "zwyczajne". Dziś mamy dla was przepis na ser do naleśników, który nie będzie na słodko, ale na wytrawnie. Gwarantujemy, że ten smak cię w sobie rozkocha, a...
-
Przepis na kopytka z serem. Przysmak z dzieciństwa będzie smakować bosko, jeśli dodasz ten składnik
Kopytka z serem to przysmak, o którym wiele osób zapomniało. W dzieciństwie zajadano się nimi bez przerwy. Zerknij na nasz przepis, a już wkrótce czeka cię podróż po kulinarnych wspomnieniach z lat beztroski. Kopytka z twarogiem zasmakują nawet...
-
Idealne oponki serowe zrobisz ekspresowo. Wystarczy połączyć wszystkie składniki i zadbać o kształt
Nic nie smakuje równie dobrze co domowej roboty wypieki i łakocie Na jesienną chandrę polecają się oponki serowe rodem z babcinego przepiśnika. Receptura jest banalnie prosta, a efekt zachwyca smakiem i obłędnie puszystą, miękką i lekką strukturą...
-
Placki twarogowe - przepis na świetne śniadanie do szkoły czy biura. Ich zapach pobudza kubki smakowe
Placki twarogowe to doskonała propozycja na śniadanie czy drugie śniadanie. Doskonale smakują na ciepło, ale też na zimno, więc można zabrać je do szkoły czy pracy. Przygotowuje się je błyskawicznie i to z niewielu składników.
-
Ewa Wachowicz pokazała, jak zrobić zapiekane jabłka z serem i żurawiną. Takiego deseru jeszcze nie jedliście
Jesień to idealna pora na korzenne i słodkie potrawy. Poza licznymi przetworami i aromatycznymi ciastami, warto znaleźć czas na przygotowanie jabłek w tej odsłonie. Zapomnij o szarlotce lub jabłkach z ryżem. Przepis Ewy Wachowicz deklasuje...
-
Polacy mają powód do dumy. Unia Europejska dodała kolejny polski wyrób na listę produktów chronionych
Kolejny polski wyrób został doceniony przez Unię Europejską. Twaróg wędzony niedawno trafił na listę produktów chronionych i jest już 46 produktem z Polski, który tego dokonał. Polacy mają więc powód do dumy. Pozostaje pytanie, jakie kryteria musz...
-
Błyskawiczne kopytka z twarogiem - przepis. Smakują świetnie zarówno na słodko, jak i na słono
Kopytka z twarogiem nazywane są również kluskami leniwymi. Smakują obłędnie zarówno podane w formie słodkiej, jak i słonej. A co najlepsze, przygotowuje się je wręcz błyskawicznie. Oto przepis mojego dziadka.
-
Połącz nabiał z rybą, a powstanie śniadaniowa awanturka. Obłędna pasta królowała już w czasach PRL-u
Pasta awanturka to nietypowe połączenie dwóch obłędnie smacznych składników. Taki duet ma w sobie niesamowitą moc, a w kuchni króluje już od czasów PRL-u. Wszystko dzięki rybie i sporej porcji nabiału, która wyśmienicie smakuje ze świeżym chlebem....
-
Połącz twaróg, trochę mąki i cukru, i stwórz najlepsze śniadanie. Zrobisz raz, a wystarczy na kilka dni
Nie można zaprzeczyć, że szybkie i proste smakołyki są na wagę złota. Każdy szuka czegoś, co zasmakuje każdemu i co można zrobić jak najmniejszym nakładem pracy. Możemy więc śmiało powiedzieć, że mamy coś takiego. To coś, co niezbyt często można...
-
Zapomnij o nudnych kanapkach na śniadanie. Trzyskładnikowe cudo z serem to prawdziwy rarytas
Nudne kanapki o poranku mogą odejść w zapomnienie. Ich miejsce zajmie coś znacznie smaczniejszego i jednocześnie prostszego od klasycznej jajecznicy! Wystarczy, że połączysz trzy tanie składniki, by przygotować obłędne placki twarogowe. Tu króluje...
-
Mistrzowski sernik nowojorski to połączenie dwóch nabiałów. Sekretna metoda gwarantuje kremowy efekt
Nie trzeba wydawać fortuny czy lecieć aż za ocean, by spróbować idealnego sernika nowojorskiego! Ciasto jest banalnie proste w przygotowaniu, a efekt jest delikatny, kremowy i puszysty niczym chmurka. A to wszystko za sprawą łatwodostępnych...
-
Pulchne bułeczki twarogowe to słodka łatwizna na każdą porę. Zapomnij o drożdżach, wystarczy nabiał
Jeśli szukasz inspiracji na coś smakowitego, szybkiego i wyjątkowego, przepis na twarogowe bułeczki sprawdzi się doskonale. Zapomnij o godzinach czekania - efekt jest natychmiastowy, bo w cieśnie nie ma ani grama drożdży. Wnętrze kryje za to...
-
Ten sernik trzęsie się jak galareta, ale mimo to uchodzi za najpyszniejszy na całym świecie
Spróbuj go raz, a zakochasz się bez pamięci... Mowa tu o kremowym i jedwabistym serniku baskijskim, który, pomimo iż trzęsie się jak przysłowiowa galareta, smakuje wręcz perfekcyjnie. W składzie na próżno szukać kolorowych dodatków, czy owocowego...
-
Błyskawiczny sernik z trzech składników. Cudownie aksamitny i do tego rozpływa się w ustach
Jak zrobić sernik z trzech składników? Jego przygotowanie nie sprawia żadnych trudności, a najważniejszy będzie tutaj wybór odpowiednich produktów, z których należy naszykować ciasto. Chodzi przede wszystkim o dobranie odpowiedniego rodzaju sera.
-
Taki twarożek na kanapki robiły nasze babcie. Nie zapomnij o gazowanym dodatku, a będzie perfekcyjny
Jakie śniadanie najbardziej kojarzy nam się z wakacyjnymi porankami spędzanymi u babci na wsi? Oczywiście kanapki z pysznym, delikatnym twarożkiem. Jak zrobić najlepszy twarożek na kanapkę? Biały ser trzeba połączyć z jeszcze jednym białym dodatkiem.
-
Przepis na leniwe, które wręcz rozpływają się w ustach. Ania Starmach ma na nie niezawodny sposób
Marzysz o rozpływających się w ustach kluskach leniwych? Ania Starmach podzieliła się niezawodnym przepisem, który gotowy jest w zaledwie kilkanaście minut. To idealna propozycja na szybki i lekki obiad. Potrzebny jest tylko twaróg i kilka dodatków.
-
Ziemniaki jak z babcinej kuchni. Swój smak zawdzięczają składnikowi, który jest dodatkiem deserów
Ziemniaki to ulubione warzywo wielu z nas. Uwielbiamy je tak bardzo, że większość dań w naszej kuchni jest właśnie na ich bazie. Aby do domowego menu wprowadzić nieco świeżości, proponujemy wykorzystać ten przepis. Dzięki niemu kartofle będą...
-
Przepis z 1904 roku. Kultowe placuszki z dodatkiem swojskiego nabiału to niebo na talerzu
Obłędnie smaczne placuszki, które bazują na twarogu to potrawa kuchni wschodniej. Znana jest pod nazwą "syrniki" lub "serniczki". Jak czytamy jednak w przepisie z 1904 roku mowa o mędrzykach, które wyjątkowo smakują na słodko - szczególnie z bitą...
-
Przepis na beztroski smak dzieciństwa. Ten jeden składnik będzie niezbędny, by zrobić pyszne pierogi leniwe
Jak zrobić pierogi leniwe? Przepis na to wyśmienite danie na słodko pozwoli przenieść się w czasie i powrócić do lat dzieciństwa. Będą smakowały naprawdę doskonale, jeśli do ich przyrządzenia skorzysta się z jednej specjalnej przyprawy.
-
Nie masz pomysłu na śniadanie? Zrób szybkie i proste placki twarogowe! Najlepiej smakują z owocami
Szybki przepis na śniadanie to idealny sposób, aby zjeść coś pysznego, oszczędzając czas. Dlatego jeżeli nie masz pomysłu co przygotować dzieciakom o poranku, lub sama masz ochotę na coś nowego, przygotuj placki twarogowe. Dodaj do nich ulubione...
-
Ekspresowa alternatywa dla sernika. Nie potrzebujesz piekarnika, ale przyda się patelnia
Sernik jest jednym z ulubionych ciast i to nie tylko w Polsce. Jego czas wykonania niestety może odstraszyć nawet największych jego fanów. Aby na dobre nie porzucać tego smaku znaleźliśmy równie smaczną alternatywę. Jest ona bez pieczenia i długie...