twarożek
-
Małdrzyki krakowskie z przepisu Ewy Wachowicz z kilku składników, gotowe w kilka minut
Małdrzyki krakowskie to małe placuszki, które są serwowane głównie w Małopolsce i na Podkarpaciu. Do ich przygotowania potrzebujemy zaledwie kilku podstawowych składników, przy czym najważniejszy jest wysokiej jakości ser twarogowy. To idealna...
-
Mówi się, że to konkurent skyru. Ma mało tłuszczu i dużo białka. Kupisz w dyskoncie
Skyr jest dobrym źródłem wapnia i bakterii przyjaznych jelitom. Poleca się go osobom, które są na diecie odchudzającej, bo zawiera niewiele tłuszczu. Islandzki jogurt ma jednak konkurenta, który również pochodzi z Europy Północnej. To kvarg, który...
-
Masz chęć na coś nowego? Weź ziemniaki, a to tradycyjne danie przygotujesz w okamgnieniu
Ta wielkopolska potrawa cieszy się uznaniem w całej Polsce. Gzik to nic innego jak połączenie twarogu ze śmietaną oraz dodatkami w postaci szczypiorku, cebuli, rzodkiewki czy jajka, wraz z przyprawami. Najlepiej smakuje podany na zimno z młodymi...
-
To chyba najprostszy sposób na domową struclę. W lekkiej wersji z twarożkiem smakuje wybornie
Strucla z ciasta drożdżowego to kunszt domowej kuchni, który pięknie prezentuje się na stole. Wypiekana głównie w okresie świąt Bożego Narodzenia czy Wielkanocy, w lżejszej wersji idealnie sprawdza się w ciepłe dni. Wpisana na listę polskich...
-
Dodaj do sera ten składnik i ciesz się idealnym połączeniem smaków. Jeden składnik cię zaskoczy
Twaróg to jeden z tradycyjnych produktów kuchni polskiej. Idealnie sprawdza się jako dodatek do chleba. Jak go przyrządzić, aby miał bardziej wyrazisty smak? Wystarczy dodać do niego kilka prostych składników.
-
Taki twarożek na kanapki robiły nasze babcie. Nie zapomnij o gazowanym dodatku, a będzie perfekcyjny
Jakie śniadanie najbardziej kojarzy nam się z wakacyjnymi porankami spędzanymi u babci na wsi? Oczywiście kanapki z pysznym, delikatnym twarożkiem. Jak zrobić najlepszy twarożek na kanapkę? Biały ser trzeba połączyć z jeszcze jednym białym dodatkiem.
-
Twaróg wędzony coraz częściej w polskich kuchniach. Co z niego zrobić? Genialne pomysły
Chcielibyście spróbować wędzonego twarogu, ale nie wiecie z czym go połączyć? A może leży w waszej lodówce na półce i czeka na swoją kolej, bo pomysłów brak? Mamy dla was garść przepysznych propozycji na to, jak go wykorzystać w potrawach.
-
Twaróg w pigułce. Jak go kupować? Jak zrobić w domu? [PORADNIK TWAROGOWY]
Twaróg bardzo często pojawia się w naszych kuchniach. Jest niezbędny do sernika i do pierogów ruskich, a wymieszany z jogurtem i szczypiorkiem stanowi genialny dodatek do pieczywa. Jak wybrać najlepszy twaróg? Jak zrobić własny? Mamy dla was garść...