sos sojowy
-
Marynowane ogórki w słonym sosie. Choć twierdzą, że "najlepszy polski kiszony ogór", to mi smakuje
Lubię eksperymentować w kuchni, więc często wypróbowuję przepisy, na które trafiam w mediach społecznościowych. Skuszona tym, że ich przygotowanie "jest mega szybkie i proste", zabrałam się jak najszybciej do pracy. Okazało się, że ogórki marynowa...
-
Dodaj do sera ten składnik i ciesz się idealnym połączeniem smaków. Jeden składnik cię zaskoczy
Twaróg to jeden z tradycyjnych produktów kuchni polskiej. Idealnie sprawdza się jako dodatek do chleba. Jak go przyrządzić, aby miał bardziej wyrazisty smak? Wystarczy dodać do niego kilka prostych składników.
-
Rosół, przepis na naturalną zupę bez dodatku chemii. Użyj tej przyprawy i pozbądź się maggi w płynie
Jak ugotować rosół? Przepis jest prosty, jednak za ostateczny smak odpowiadają w dużej mierze użyte przyprawy. Dawniej nie było chemicznych dodatków, które mają za zadanie wzmocnić smak. Dlatego, aby powrócić do korzeni, sięgniemy po naturalne zio...
-
Sos teriyaki - co to jest? Do jakich dań go wykorzystać?
Sos teriyaki zdobywa u nas coraz większą popularność wraz z wieloma innymi specjałami kuchni japońskiej. Mnóstwo osób pokochało jego charakterystyczny, orientalny smak. Jakie są składniki sosu teriyaki? Czy można go zrobić samemu w domowych...