Moim zdaniem nawet najwięksi przeciwnicy nowości w kuchni powinni spróbować tych ogórków. Są w obłędnym sosie sojowym i robi się je po prostu błyskawicznie. Świetnie komponują się z kanapkami czy pieczonym bądź smażonym mięsem jako surówka do obiadu.
Marynowane ogórki w sosie sojowym na pewno przypadną do gustu osobom, które kochają orientalne smaki. Z tym dodatkiem polski obiad nie tylko nabierze charakteru, lecz także zmieni się w danie jak z chińskiej restauracji. Na ten przepis natrafiłam na tiktokowym profilu Dawida Jedynaka znanego w mediach społecznościowych pod nazwą "Jedynak Gotuje" i od razu przepadłam. Oto lista potrzebnych składników.
Składniki:
Składniki na zalewę:
Te ogórki przygotowuje się w banalny sposób. Nie potrzebujemy żadnych specjalistycznych sprzętów ani wyjątkowych składników. W jeden dzień możemy zyskać wyjątkową przekąskę, choć zdaniem niektórych, jak możemy przeczytać pod tiktokiem, i tak... "najlepszy jest polski kiszony ogór".
Sposób przygotowania: