wyroby tradycyjne
-
Te lokalne rarytasy mogą zaskoczyć niejedno podniebienie. Na liście czernina, żętyca czy grusconka
Regionalne skarby kulinarne to oczywiście powód do dumy jednak i dla niektórych spore wyzwanie kulinarne. Niektóre z wyjątkowych potraw czy produktów, potrafią przypaść do gustu tylko lokalnym smakoszom. Jak zatem jest z czerniną, żętycą czy łódzk...
-
Jak zrobić wino z winogron? Domowy trunek dziadka Stasia wymaga cierpliwości, ale rozpieszcza smakiem
Wino z dojrzałych, polskich winogron to tradycja, którą nadal przygotowuje się w wielu domach. Przepis na trunek według dziadka Stasia, kłada się zaledwie z trzech składników. Nie obejdzie się jednak bez "gąsiora" czyli specjalnego naczynia w...
-
Kiełbasa swojska - przepis na Wielkanoc. Nie potrzebujesz wędzarni, żeby była idealna
Kiełbasa swojska to absolutna konieczność na wielkanocnym stole. Niestety, wysokiej klasy swojskie wyroby potrafią słono kosztować, dlatego mamy dla ciebie przepis na kiełbasę, którą zrobisz samodzielnie. Nie masz wędzarni? Żaden problem, wcale je...
-
Jak zrobić twaróg? Podpowiadamy, jak się za niego zabrać [INSTRUKCJA]
Jak zrobić twaróg samodzielnie? To wcale nie jest trudne. Domowy twaróg każdy może zrobić w domu, wystarczą dobre składniki, chwila cierpliwości i dokładna instrukcja, którą znajdziecie u nas. Twaróg domowy - jak zrobić? Sprawdźcie.