Umiejętność zrobienia sosu beszamelowego jest bezcenna, jeśli oczywiście lubisz gotować i chcesz robić to dobrze i smacznie. Beszamel to nic innego jak gesty, kremowy sos na bazie mąki, masła mleka, obficie doprawiony pieprzem i gałką muszkatołową. Można jednak w prosty sposób go podkręcić i tutaj z pomocą przyjdzie przyprawa, bez której Polacy nie wyobrażają sobie większości dań. Mowa oczywiście o liściu laurowym.
Potrzebne składniki:
Wskazówka: Do gotującego się sosu możesz dodać odrobinę nasion czarnuszki lub kminku. Dodatek tych ziół znakomicie wpłynie na smak.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.