Powoli zbliża się zima, a wraz z tym na sklepowych półkach znika wiele sezonowych warzyw. Nie oznacza to jednak, że powinniśmy rezygnować z ich regularnego spożywania. Prostym sposobem na dostarczenie cennych witamin i minerałów będzie surówka z marchwi i cukinii. Jest znakomita, a wszystko za sprawą sosu. Jednym ze składników jest zdrowy i niezastąpiony... miód. Jego słodycz podbija smak warzyw i sosu. Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Najlepiej gotową surówkę odstawić na conajmniej 30 minut, by warzywa oraz sos przeszły swoim smakiem. Dodatkowo schłodzona surówka będzie smakować znacznie lepiej. Podawaj ją do dań mięsnych i wegetariańskich. U mnie sprawdza się idealnie jako dodatek do kotleta schabowego lub mięsa z grilla. Przygotuj do tego chrupiące ziemniaczki prosto z pieca i znakomity obiad masz gotowy. Smacznego!