Co gotujemy?
    Rodzaj dania
    Kuchnia
    Dieta
    Okazja
    Trudność
    Czas przygotowania
    więcej filtrów
    mniej filtrów

    Dania mięsne

    • 
                                Pizzerinki

      PRZEPIS

      • 0,0
      • średni
      • powyżej godziny

      Pizzerinki

      Nie liczymy wam, ile jecie kawałków pizzy za jednym posiedzeniem. I wy też nam nie liczcie, bo dziś zrobiliśmy małe pizzerinki i wasze kalkulacje mogą być dla nas krępujące.

    • 
                                Zupa Gulaszowa

      PRZEPIS

      • 0,0
      • łatwy
      • do 30 minut

      Zupa Gulaszowa

      Słowo gulyás w języku węgierskim oznacza "pasterza bydła". I taką zupę, która jest definicją otulenia, przyrządzali w kociołku nad ogniskiem pasterze. Po talerzu tak pysznej strawy zapewne układali się na miękkich trawach i zapadali w najwspanialszą na świecie drzemkę. My też chcemy!

    • 
                                Boeuf Stroganow

      PRZEPIS

      • 0,0
      • łatwy
      • do godziny

      Boeuf Stroganow

      Dla jednych bez tej potrawy nie ma dobrego wesela czy komunii, dla drugich nocna eskapada musi mieć przystanek w barze, w którym podają ten rarytas, trzeci zaś tylko po to jeżdżą pociągami przesiadując w wagonie restauracyjnym. My proponujemy zostać jednak w domu, obejrzeć nasz film i przygotować najpyszniejszy posiłek jak stąd do El Paso. Czemu El Paso? Bo... El Paso leży nad Rio Grande, a Boeuf Stroganow jest bardzo Grande!

    • 
                                Królik w grzanym winie
    • 
                                Śliwki w boczku
    • 
                                Schab faszerowany pistacjami
    • 
                                Wolno pieczony boczek z zielonym sosem